AY TAKVİMİ

Protein ve Vitamin Günleri

24 Ağustos  2012 saat 13:50’den 26 Ağustos  2012 saat 16:58’e kadar Ay Yay  burcunda büyüyecek;
Vücudunuzun proteine ve vitaminlere ihtiyacı varsa Ay’ ın Yay burcunda olduğu bu günler tam size göre. Çünkü protein ve vitamin içeren besin maddeleri, içinde bulunduğumuz bu günlerde iki kat etkili.
Anne adayları kendilerinin ve bebeklerinin protein ve vitamin ihtiyacını karşılamak için bu günleri çok iyi değerlendirmeli.
Ancak fazla kilosu olanların protein içeren gıdalar tüketirken  porsiyonlarını küçültmesi gerekecek….

Related Articles

26 Yorumlar

  1. blogda hiç hamiş yokmuuuuuuu??huhuu??nasıl besleniyorsunz kızlaaaaarr?ben gerçi sonlarına yaklaştım ama son zamanlarda çok önemliymiş artık sağlıklı beslenmekten gına geldi:)) ben de cips kola çekirdek yemek istiyorum artıııkkk:)) ama doğunca da bu sefer emzirme dönemini beklemeliyim değilmi:) hadi kızlar paylaşalım burda nasıl beslendiğimizi:) mesela ben hurma çok yiyorum şeker oranı evet yüksek malesef ama yararları saymakla bitmiyor..peki polen kullanan varmı hamilelik döneminde??

  2. bak aynı şey benim aklımdan geçti, blogda bi hamile vardı, onunla konuşsak bari diye, bloğa girince senin yorumunu gördüm 🙂 ben daha başındayım, senden alacağım tüyolar var diye düşünüyorum beslenme konusunda. mesela her gün yumurta yiyince bıkıyorum ben, ama en azından protein günlerini değerlendirmeye çalışıyorum. 11.haftamdayım ben. yahu bu emzirme dönemi benim de aklıma geldi, şimdi dikkat ediyoruz tamam, bir de emzirme dönemi var, mesela dün başım ağrıdı, ağrı kesici falan almadım tabi. neyse katlanıcaz bi süre, sen sona yaklaşmışsın ne güzel. hurmanın faydalarını ben de duydum, gerçi hurmanın yanı sıra, ben atıştırmalık kuru kayısı, kuru üzüm, fındık, ceviz, badem de yiyorum. kilo konusunda nasılsın, ben kilo almaktan o kadar çok korkuyorum ki, önerebileceğin bir şey var mı bu konuda da? fazla şeker ve şekerli şeyler tüketmemeye çalışıyorum, bir de şu hamur işine çare bulsaydım 🙂 haa bu arada, kozmik bakımın karbonhidrat ve yağ günlerine de dikkat etmeye çalışıyorum.

  3. aa bak poleni sormuşsun. benim de elime ziraatçi bi arkadaştan polen geçti, sahteleri falan var ya artık güvenemiyorum piyasaya, ben de kullanayım bari dedim, ama önce doktoruma sordum, o da dedi ki, polen yoğun bir vitamin ve protein deposu, bence şu dönemde kullanma dedi, bünyen tepki verebilir, ishal ya da kabız olabilirsin birden bire, beslenme düzenini çok da değiştirme dedi.

  4. canım ben her gün yumurta yiyorum hatta 2 yumurta yiyorum birinin sarısını ayırıyorum.hergün kırmızı et balık ikisinden birini yiyorum.sek in günlük sütlerinden 2-3 bardak içiyorum.meyve desen kiloyla yiyorum:) ilk 4 ay bulantım vardı hiç beslenemedim ama sonra çok feci açıldı iştahım:) şuan toplamda 20 kilo aldım çok şişkoyum gerçekten hayat çok zor.nefes alamıyorum şişmanlıktan.elim ayağım ayrıca şişyor ödem çok fazla vücudumda.sorma çok çirkinleştim 🙁 şekerim yüksek çıktığı halde tatlıya hayır diyemiyorum ama bebeğe çok zararı varmış..sen de dikkat et gebelik şekerine..bebek için en önemlisi proteinmiş haberin olsun..balık yağıda içiyodum ben bu hafta sonlandırdık artık.başka aklıma bişey gelmiyor gelince yazarım.sen de sor aklına takılanları.

  5. hımm anladım, teşekkür ederim bilgiler için. bizde de her gün kırmızı et pişer zaten, ama balık pek yemeyiz, kültürümüzde yok, zaten pek sevmem ben, zorla yemek de istemiyorum. sütü içemiyorum çocukluğumdan beri, bazen burnumu tutup içiyorum, kokusunu almamak için. benim bulantım fazla olmadı, ramazanda sahurlarda oluyordu, o da geçti çok şükür, ama ben her zaman ramazanda kilo veririm, bu sene de öyle oldu, 3 kilo verdim, ama şu an iyiyim çok şükür, bebek de iyi, hatta gelişim olarak bi hafta önden gidiyormuş doktor söyledi, ben de şunu anladım ki, iki canlıyım ben mantığıyla önüme gelen her şeyi değil de bana ve bebeğe fayda sağlıyacak kaliteli bi beslenme lazım. mesela beyaz unun faydası var diye bir şey duymadım şu ana kadar, o yüzden hamur işinden uzak durmaya çalışcam, ekmek olarak da tam buğday ekmeği tüketmeyi düşünüyorum.
    sen de kiloyu çok takma, az kalmış zaten, bir de ödem var diyorsun, doğumdan sonra o kiloların yarısı gider inşallah, geriye de fazla bir şey kalmıyo zaten 🙂

  6. sana ve bebeğe faydalı beslenmeyi ön planda tutuyorsan süt ve yumurta ve balık mutlaka yemen lazım..ben eskiden yumurta yerken çok afedersin çıkarırdım süt asla içmezdim.sadece kakaolu içerdim.ama bebeğe fayda aşkına katlanıyorum:) ramazanda oruçmu tuttun?

  7. doğru haklısın aslında, balık için bir şey diyemem de, süt içmeyi deniycem, nolcak burnumu tutarım, kokusunu almazsam sorun yok, evet evet içmeliyim. ramazanda oruç tuttum evet, çümkü bebek 6-7 haftalık bir şeydi, çok zorlamadı o yüzden, doktorumun da haberi vardı, biraz kilo verdim ama bebeğin gelişimi mükemmel seyretti yani, dediğim gibi bi hafta da önden gidiyor 🙂 ilerleyen aylarda olsaydı tutamazdım galiba, ama bitti geçti çok şükür, Rabbim kabul etsin.

  8. Süt ve süt ürünlerinden tiksinenlere aklım ermiyor bir türlü bayılıyorum ben bütün süt ürünlerine gerçi Türk bünyesi süt ürünlerine uymama özelliği taşıyormuş genetik olarak.
    Yaşasın süt et peynir!

  9. sevimli mutlaka süt et balık tüketmelisin..ve tabii kırmızı et..yoğurt peynir..bebiş şuanda sadece senden besleniyor ve anne karnında neye alışırsa büyüyünce de bu tatlara alışık oluyormuş..sonra ilerde sıkıntı çekersin o da süt içmez hiç..alıştır bebişi şimdiden:) nesfitle sütü denedinmi??kırmızı meyvalı çok güzel,ben sütle yiyorum ara öğün olarak..hem hamilelikteki kabızlığı da önlüyor..

  10. kozmik bakım ben sütü oda sıcaklığında içebiliyorum, çünkü çok soğuk ya da sıcak şeyler bir dikişte bitirilemiyor 🙂 ben de kokuyu almıyayım diye ılıkken hooop hemen içiyorum 🙂 o yüzden şekerli şekersiz fark etmiyor 🙂 kakaolu sütü çok severim mesela, ama meyveli sütlerin çok yapay olduğunu düşünüyorum, ne kadar faydası olur bilemiyorum.
    kittyn çok haklısın, bak bebek neye alışırsa onu yer sonradan dedin ya, panik yaptım 🙂 faydalı olan şeylerden tüketmeliyim kesinlikle yeterli miktarda.
    kozmik bakımcım bu arada tüylerimle başım dertte, fışkırdı her tarafımdan, berbat bi görünüm arz ediyorum, tüylerimi almadığım yerler de felaket durumda, göbeğimi falan almıyorum, orası bile aşırı tüylü artık 🙁 tarihler dışında alsaydım ne hale gelirdim kim bilir, hele de büyüyen fazda alsaydım falan…
    kittyn bu arada epilasyonunu nasıl yapıyorsun? bu konu beni düşndürüyor, özellikle karnım büyüyünce genital bölgeyi nasıl halledicem 🙁

  11. sevgili sevimli:) çok sevimlisin:) bebeğin erkekmi??benimki erkek maşallah ben de erkek gibi tüylendim:)) kozmikbakımın tarihlerini saati gününe uygulamama rağmen,1 haftada çıkıyor sanki ağda değilde jiletlemişim gibi..genitali kuaföre yaptırırdım hep zaten,hala da öyle yaptırıyorum ama çok gürleşti ve canım çok yanıyor 🙁 kaş bıyık bacak ve dediğin gibi göbeğim tüy içnde 🙁 baş edemiyorum 🙁 habire kuafördeyim:( malesef ben çözüm bulamdım..bu arada beslenme konusunda panik yapma daha önünde upuzun bir dönem var..ben 1.haftadan sonra beslenmeye başladım ilk 4 ay bulantıdan hiçbişey yiyemiyodum doktorda bana üzülme bebeğin zaten şuanda kannla besleniyor demişti.ama fetüs olduğundan itibaren yediklerimden alıyormuş.ne kadar erken başlarsan o kadar iyi tabi.ama panik yok.:)sütün içine bal katabilirsin mesela.ya da tarçın.hem tatlı isteğini de bastırır.ama yumurtaya çözüm yok:) zarla zorla yemelisin:) protein açısından çok değerli:)balık yiyemiyorsan somonu denedinmi??suda haşlıyorum havuçla patatesle gidiyor öyle:)denemeni tavsiye ederim canım:)

  12. hımm anladım, bebeğin cinsiyeti belli değil henüz 12.haftadayım. bakalım artık napcam bu tüyleri. balığı da yiyemem demiyorum hatta arada yapıyorum levrek falan, somonu pek sevmedim, bana yağsız ve kuru geldi biraz sanki.ama işte çok da özlediğim ve sevdiğim bir şey değil balık o yüzden dedim, ama yicem mutlaka. süte de karar verdim, akşam eşime de söyledim, kaçış yok içmeye başlıcam bugünden itibaren inşallah 🙂

  13. somonu suda haşla sebzeyle bak seviceksin 🙂 sütün içine bal tarçın kat mmmmhhhhh bayılırsın 🙂 yumurtayı da omlet yapablirsin bol beyaz peynirle 🙂

  14. bugün bir bardak süt içtim 🙂 5 tane de hurma yedim. akşam çayın yanında kuru üzüm yedim, normalde çay içmem pek, misafir vardı eşlik ettim, nefsime hakim oldum ve o minicik, güzel, lezzetli çikolatadan yemedim önümde durduğu halde 🙂
    bak yumurtayı ben hep sanki haşlama yemek zorundaymışım gibi hissediyorum, omlet de yapayım arada ki sıkılmayayım haşlayarak yemekten.
    kittyn tahmini doğum tarihin ne zaman? sen buralarda olsan da senden böyle güzel şeyler öğrensem 🙂

  15. canım 16 ekim kısmetse:) daha buralardayım inşallah 🙂 bak ama o kadar kasma kendini eskiler bebek istermiş derler.nefsini köreltmek için azcık da olsa gördüğün heves ettiğin şeyden tat 🙂 süt içmene sevindim bak nasıl da alışacaksın:) ben çocukluğumdan beri ağzıma sürmem,ama bebiş aşkına alıştırdım kendimi 🙂 sek in günlük sütleri sanki bana daha lezzetiymiş gibi geldi denemeni tavsiye ederim.yumurtayı da organik alıyoruz..herhangi bir hormon riskine karşın..omlete bayılırım ben az yağlı tavada.bol beyaz peynirli domatesli biberli 🙂 seni de imrendiriyormuyum bilmiyorum ama imren de ye 🙂 aklına takılan herşeyi sorabilirsin elimden geldiğince eğer bilgim varsa yardım ederim 🙂 sen şuan 12 haftalıkmısın ay yerim ben o miniş kuzuyuuu 🙂

  16. çikolatayı canım aman aman istemedi, öylesine yani, çünkü canımın çok çektiği şeyleri artık ayırt edebiliyorum 🙂 ben de boşuna yemiyim dedim. sek sütü deniycem inşallah. yumurtayı dün akşam okuduğumda canım çekmişti zaten 🙂 ama saat 11e geliyordu diye yapıp da yemek istemedim, ama bak bu en son yazdığın of, canım hiç bu kadar yumurta çekmemişti 🙂 birazdan kahvaltı yapıcam zaten.
    evet ben 12 haftalığım, senin de az kalmış yav, hayırlısı olsun.

  17. hadi ye bakalım yumurtanı bol şifa olsun yarasın protein olsun 🙂 az kaldı canım çok ağırlaştım hele bu sıcaklarla başım belada..her yerim pişik oldu:(

  18. canım çalışıyorum malesef 🙁 2 hafta sonra ayrılıyorum izne inşallah.ne kadar uzun çalışırsam bebekle o kadar vakit geçirebilirim diye sıkıyorum dişimi.inşallah 6 ay doğum izni yaası çıkarda bebişimle daha uzun zaman geçirebilirim hep dua ediyorum…sen çalışıyor musun??

  19. evet çalışıyorum, şu an tatildeyim, haftaya başlıyorum, öğretmenim. ama iyi oldu, ilk 3 ayımı evde geçirmiş oldum. 2.dönem de izne ayrılmayı düşünüyorum, biraz planlı bir hamilelikti 🙂 yani biz öyle istedik, Rabbim de istediğimiz zaman verdi çok şükür, yani öyle olacak ki, doğum iznim bittiği zaman yaz tatiline girmiş olcaz, belki bir iki hafta rapor falan alırım doğum iznim bitince, öyle olunca yaz tatili falan, o zaman da bebek 5-6 aylık olur. şu 6 ay doğum izni dediğin bütün kurumlar için mi gündemde? sen devlette misin özelde mi?

  20. ah şu öğretmenlik:) ne özendiğim meslektir:) yok canım malesef ben özeldeyim ve 9-6 çalışıyoruz en iyi ihtimalle.7,30-8 den evvel evde olamıyorum ve mesaiye kalma durumlarımız çok sık oluyor bu da 10 da evde olmam demek..yaz tatilimiz şubat tatilimiz yok 🙂 senede 20 gün izin hakediyoruz..o yüzden bebişimle az vakit geçireceğim için şimdiden kara kara düşünüyorum tek duam 6 ay yasası çıksın da 2 ay daha fazla vakit geçireyim bebeğimle..evet bildiğim kadarıyla bütün kurumlar için ama ne zaman çıkar,bana yetişir mi bilemiyorumki..sen de dua et 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close