ÇOCUK SAĞLIĞI

Çocuklarınızın Diş Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Çocuklarda diş sağlığı

Çocuklarınızın her konuda yetişkinlerden daha hassas olduğunu biliyoruz, bedenlerine açılan bir kapı olarak ağız ve dişlerinin sağlığı da buna dahil. Çocuklarda diş sağlığı hakkında neleri bilmek gerekiyor? Diş çürükleri nasıl önlenebilir? Çocuklarda ağız ve diş bakımı nasıl olmalı?

Çocuklarınızın sağlığının sizin için her şeyden öncelikli olduğunu biliyoruz. Bunun da önemli bir parçası olan ağız ve diş sağlığı hakkındaki detayları birlikte öğreniyoruz.

Çocuklarda diş çürükleri neden görülür?

Çocuklarda çıkan süt dişleri normal dişlerimize oranla çok daha fazla organik madde içermekte ve bu da daha çok çürümeye neden olmaktadır. Çocukların soğuk sıcak hassasiyeti gibi duyuları doğru şekilde yorumlamaları tam olarak oturmadığından gelen sinyalleri de tam olarak algılayamazlar. Çürüme bu nedenle ancak dayanılmaz olduğunda hissedilebilir.

Çocukların ağız bakımına elbette yetişkinler kadar bilinçli yaklaşması mümkün değil. Bu nedenle ebeveynin tutumu ağız sağlığında gerçekten koruyucu bir etmen. Özellikle biberonu reçel gibi şekerli yiyeceklere batırarak vermek gibi hatalar diş sağlığı için olduğu gibi beslenme alışkanlıklarını da yanlış şekilde etkiler.

Süt dişleri ve çürükler

Süt dişlerinin asıl görevi düzgün beslenmeye geçiş. Bu nedenle hem konuşma, hem düzgün beslenme için önemleri büyük. Süt dişleri çekildiği takdirde kendilerinden sonra yerine gelecek olan yetişkin dişlerine yapacağı önderliğin önü kesilmiş olmaktadır.

 

Peki çocuklarda çürük oluşumu nasıl önlenebilir? Çürük için henüz kesin bir aşı ya da ilaç geliştirilmiş değil. Ancak azı ve küçük azı dişlerinin yüzünde bulunan ve fissür adı verilen örtücü malzemenin takviyesi oldukça önleyici bir yöntemdir. 6 yaşında itibaren fissür ile diş yüzeylerinin onarılması mümkün. Aynı zamanda florür uygulamaları süt dişlerinde çürükleri önleme için etkili.

6 -8 aylıkken yani ilk dişler görüldüğü zaman diş temizleme işlemlerine başlamak ideal olacaktır. Kahvaltı sonrasında, gece uykudan önce dişlerin tülbent ile silinmesi yeterli olacaktır. Arka dişlerin çıkmasından sonrasında yani ortalama 2,5 – 3 yaşından sonra ise fırçalama işlemine başlanabilir.

 

Pişmanlıklarınıza Kalıcı Dövme Sildirme ile Veda Edebilirsiniz ile lazerle kalıcı dövme sildirme yöntemini öğrenebilir, yorum yaparak ve bizi sosyal medya hesaplarından takip ederek destek olabilirsiniz.

 

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close