ALTERNATİF TIPSAĞLIK

Ayak Mantarı Tedavisi Çok Basittir!

Ayak mantarı nedir?

Ayak mantarı ayak derisinde ve tırnaklarda görülen kaşıntılı ve bulaşıcı bir hastalıktır. ayağın tamamında görülse de genellikle parmak aralarında daha yoğundur. Çünkü parmakların arası ayağın hem en fazla terleyen hem de ıslak kalan bölümüdür.

Ayak mantarı ayağı çok fazla terleyen ya da sürekli terli ve ıslak olan kişilerde daha fazla görülmektedir. Yani ayağın uzun süre ayakkabı içerisinde kalması ya da ıslak bırakılması mantar oluşumuna neden olmaktadır

Her cilt hastalığı mantar ile karıştırılmaktadır. Kaşıntı, yanma, acı hissi, kızarıklık, soyulma, çatlaklar, kötü koku, sulu yara veya enfeksiyon gibi belirtiler ayaktaki hastalığın mantar olduğunu anlamamıza yardımcı olur. Tırnakta ise kalınlaşma, renk değişimi veya ufalanma şeklinde belli edecektir kendini. Bu belirtilerin birkaçı aynı anda da görülebilir.

En çok bulaştığı alanlar toplu yaşam alanları. Yani öğrencilerin, askerlerin birlikte yaşadığı ve birbirinin eşyalarını sık sık kullandığı alanlar. Dolayısıyla ilk yapılması gereken bu tür bir risk altındayken tedbir alarak mantardan korunmak. Eğer bu şansımızı kaybettiysek ve mantar cildimize bulaştıysa hiç zaman kaybetmeden tıbbi ya da doğal tedavi yollarına başvurmak. En bilinen doğal yöntemlerinden bazılarına bakalım şimdi:

  • Su ve elma sirkesi karışımı ile ayakları silmek ya da akşamları bir süre bu suda bekletmek mantarın yayılmasını önlediği gibi gerilemesini sağlayacaktır.
  • İçinde sarımsak bulunan zeytinyağı ile mantarlı alanı silmek bir başka faydalı yöntem. Sarımsağın bakteriyi önleyici etkisi düzenli kullanımda mutlaka işe yarayacaktır.
  • Başka bir yöntem olarak aynısefa bitkisini kullanabilirsiniz. Yağını kullanabileceğiniz gibi merhemi de oldukça faydalı olacaktır. Bu bitkiyle ilgili yazılarımı okumak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz. 👉 Aynısefanın Faydaları
  • Özellikle tırnak mantarında vicks krem de gerçekten etkili bir yöntem. Kullananların yorumları arasında bu konudan da çok sık bahsediliyordu, ben çok azını bloğa aldım. Görmek isterseniz onlara da buradan ulaşabilisiniz. 👉 Vicks’in Faydaları ve Zararları

Hangi yöntemi seçerseniz seçin en temel kural her gün düzenli uygulama ve ayakları kuru tutma koşuludur; unutmamak gerekir.

Ay takvimine göre tedaviyi hızlandıran ve etkisini arttıran günleri takip etmek isterseniz FacebookTwitter ve İnstagram hesaplarım bunlar.

Şifa olmasını diliyorum 🍀

 

Tags

Related Articles

251 Yorumlar

  1. Bendeki ayak mantarı mı bilmiyorum. Çünkü, kaşıntı yok, kepeklenme yok, ağrı yok, kötü koku yok. Sadece ayak serçe parmağım ile yüzük parmağım arasında hafif deri yüzülmesi oluyor. Yıllardır var. Bir rahatsızlık hissetmediğim için doktora gitme ihtiyacı duymadım.

    Şimdi sen yazınca belki ayak mantarı (ya da başlangıç aşaması) olabilir diye düşünüyorum.

    Tarhi geçmiş karbonat vardı atacaktım. Onu bu iş için kullansam olur mu? Yoksa atıp yenisi mi kullanayım?

    1. fuulmoon son kullanma tarihi geçen hiç bir şeyi kullanmamalıyız!
      ayağında mantar olmasa bile bu şekilde ayak banyosu yapabilirsin.çok dinlendiici olur.

  2. kozmik bakımcım ben karbonatı, faydalarından dolayı çok seviyorum. mantara iyi geldiğini bilmiyordum bunu da öğrenmiş oldum. bir iki faydasını bilmeyenler için yazmak istiyorum. 1.si ter kokusuna birebir koltukaltına sürüyorsunuz pudra gibi ve 24 saat boyunca kokudan eser yok..2.si bağırsak tembelliği veya kabızlık çekenler için; sabahları kahvaltıdan yarım saat önce silme çay kaşığı karbonatı azıcık bir kaynar suyla eritip karıştırıyoruz üstünü soğuk suyla tamamlayıp içiyoruz. bizzat uygulayan biri olarak söylüyorum gerçekten çok etkili..

    1. kabonatın faydaları sayılamayacak kadar gerçeken.fırsat bulduğumda detaylı olarak paylaşacağım sizlerle zaten. paylaştığın bu bilgiler için çok teşekkü ediyorum.belki diğe üyeleimizde konuyla ilgili ecübeleini paylaşılar.

    1. olur tabi bademcik badem.ancak tırnak mantarlarının tedavi süresi çok daha uzundur. mantar bulaşan kısım tamamen uzayıp atılana kadar tedavi sonlandırılmamalı.bunu hızlandırmak için tırnaklarını sadece büyüyen ay'da (özellikle protein ve yağ günlerine rastlayan günlerde)kesmeni öneriyorum. karbonatla yapacağın ayak banyosu da tırnaklarının çabuk uzamasına yardımcı olacaktır zaten. sana da şifa olması dileğiyle:)

    2. evet sevgili fatma. tırnakların uzama süresi ile ilgili sonucun geç alınması. hem bulaşmaması hem de daha hızlı sonuç için uygulamaların dışındaki zamanlarda tırnaklarınıza viks sürün.
      şifa olsun:)

  3. her gün yenisini hazırlamalısınız, yani kullandıktan sonra karbonatlı suyu dökeceksiniz. önümüzdeki bir kaç gün bu tedavi için oldukça etkili, mümkünse değerlendirmeye çalışın. şifa diliyorum.

    1. katkısız olduğundan emin olduğumuz için tıbbi olanı tercih ediyoruz fakat ayakta kullanılacağı için denenebilir tabi.
      şifa olsun..

  4. merhabalar ben iki hafta kadar denedim karbonatlı suyu akşamları ılık suyla 20 dk kadar.. ilk zamanlar iyileşir gibiydi mantarlı kısımlarda soyulmalar oldu,sonra da kabuklanmış gibi sertleşti durum çok fena değil ama tamamen de iyileşmedi başka ne yapabilirim ki..ilaçlarla tekrar uğraşmak istemiyorum, mantar çok inatçı bişey 🙁 üniversitedeyken yurtta kaldığımda ayağımda sürekli terlikle veya ayakkabıyla dolaştığımdan ilk o zaman oluşmuştu uzun bi süre ilaçlarla krem sprey tedavi etmiştim 3-4 yıl geçti tekrar oluştu 🙁

  5. uygulamaya devam edin esra hanım. özellikle 27-29 haziran tarihlerinde karbonatı nemlendirip maske şeklinde mantarlı bölgeye uygulayın. bunun yanında bir çay kaşığı karbonatı-eczaneden aldığınız- yarım su bardağı sıcak suda eritip üzerini soğuk suyla tamamlayın ve sabah akşam öğünlerinizden bir saat once için. tadını sevmezseniz biraz pekmez katabilirsiniz. ilk bir iki gün ishal yapabilir, endişelenmeyin.
    şifa diliyorum.

  6. Arkadaslar bendede 2 gundur olan bi skinti var ayaklarim yaniyo kasiniyo kabuk atiyor ve koku girmis bu konuda acik yardim istiyorum neyaoabilirim ve ayaklarimada cok temiz bakiyordum neden boyl3 oldu acaba

  7. sevgili ünsal, sorunuzu ancak bir doktor cevaplayabilir. cilt hastalıkları hızla ilerler. bu nedenle zaman kaybetmeden teşhis koyulmalı ve tedaviye başlanmalı.
    teşhise göre dilerseniz yukarıdaki ayak banyosunu uygulayabilirsiniz.
    şifa diliyorum.

  8. ben oto yıkamada çalışyorum ve serçe parmagın iç yüzünde bir şey var,çok acıyor hatta bazen kendi-kendiliginede açiyor. Bıkdım artık, bazen diyorum ki kesip atim.NE YAPMAM GEREK lütfen bir yardamcı olun!!!.

  9. babamurat mamedov öncelikle geçmiş olsun. hekim olmadığım için sorunun ne olduğunu anlamadım tabi ama karbonatın size iyi geleceğini düşünüyorum. yukarıdaki uygulamanın yanı sıra karbonatı çok az suyla ıslatıp bahsettiğiniz bölgeye sık sık uygulayabilirsiniz. ayrıca günlük yaşamınızda ayaklarınıza pudra sürer gibi karbonat sürmeyi ihmal etmeyin. ben yararını göreceğinize inanıyorum.
    şifa diliyorum.

  10. Merhabalar sizlerin paylasmis oldugunuz sikayetlerin aynisi bende de var. yarin ilk isim eczaneden karbonat almak olacak insallah faydasi olur. ayaklarimi kasimaktan yaralar olustu. Paylasimlar icin tesekkurler…

  11. Merhaba arkadaşlar, ayak mantarı tedavisinin bir diğer yöntemi de kudret narı kremi uygulamaktır. Kudret narı yüksek oranda C vit içerir, aynı zamanda derinin kendini onarmasına yardımcı olur. Mantarlı bölgedeki florayı düzenleyerek mikorganizma yükünü azaltır, akabinde yaraların onarılmasını hızlandırır. Bu özelliklerinden dolayı kudret narı kremi ayak mantarında tavsiye ediliyor. Özellikle Prof. Dr. Ömer Coşkun'un bu konudaki çalışmaları devam ediyor. günde 2 defa uygulamanız yeterli olacaktır. Özellikle parmak aralarında ve tırnak diplerinde çok etkili ve güvenilir bir üründür.

  12. Valla tam 3 yıldır savaşıyorum… Doktorlardan almadığım mermem kalmadı… bitecek gibi oluyor ve hatta bitiyor ama ilacı kullanmayı bırakınca yine çıkıyor… Sizin önermiş olduğunuz çözümü değerlendirmenin bir zararı yok sanırım… İşe yararsa size ömür boyu minnettar kalacağım… 🙂

  13. yüzeysel olarak iyileşme hissetseniz bile bir süre daha kullanmaya devam edin. görünüşte bitse bile içten de tamamen bitmesi gerekir. uygulama süresince karbonatı dahili olarakta kullanın. eczaneden alacağınız bu ingiliz karbonatından 3 litre suya ortalama 1 tatlı kaşığı katıp tamamen erimesini sağlayın. her gün bu şekilde 3 lt su tüketin. bu sadece mantardan kurtlmanızı değil genel olarak daha sağlıklı olmanızı da sağlar. sonuçlarınızı paylaşmanızı bekliyoruz.
    şifa olsun..

  14. merhaba. benm de ayagımda mantar vardı her sene tekrarlıyordu. artık mantar kremi kullanmaktan nefret ediyordum. sizin sayfanızda karbonatı öğrendim ve hemen uyguladım. ilk gunden itibaren cok faydasını gordum yaklaşık bir hafta oldu iyileşti yara. ama daha devam edecegim içinin de iyileşmesi için.
    çok tesekkur ederim. başta kocam ve ben inanmamıştık ama denemekten başka çarem yoktu. sonucunu gorunce cok sasırdık ve sevindik. tanıdıklarıma da tavsiye edecegim.
    çok tesekkurler Allah razı olsun

  15. zeynep hanım uzun zamandır beklediğim yorum, şifa bulduğunuz ve bunu bizlerle paylaştığınız için çok mutlu oldum 🙂

  16. ayaklarıma iyi bakmama rağmen ayak başparmağımın dışında değil ama tırnağın iç kısmında uzun zaman önce mantar oluştu doktora gittim ama hala geçmedi napmalıyım bu uygulama etki eder mi acaba :/

  17. Ben yaptım ben yaptım heyooooooooooooooo :)))) kozmik bakım size minnettarım.. ayak tırnaklarımın 10 uda, mantardı. dökülüyodu,, ve bunu 2 aydır uyguluyorum, yeni çıkan tırnaklar sağlıklı, ve hasta olanlar pıt pıt dökülüyor… temiz tırnaklarım çıkıyor.. kaşıntım sıfır, harika yaaa. minnettarım size… ben kafasında egzama olan kişiyim, hatırlarsınız belki.. söylediğiniz tedavi muhteşem geldi kafamada, egzamam geçiyorrrrrrrrr :)))))))))) TEŞEKKÜRLERRRRRRRRRRRR 🙂

  18. bende en az sizin kadar mutlu oldum bu haberle inanın:) sabırla uygulamanızın sonucudur işte bu. tırnak mantarı tedavisi zaman ister, iyi ki umutsuzluğa kapılıp bırakmamışsınız:)
    egzema konusu da dahil olmak üzere o kadar çok mail alıyorum ki detayları hatırlıyorum diyemem fakat hangi isimle mail gönderdiğinizi bilirsem yeniden bakmak isterim ne durumdaydınız, neler yapmaya karar verdik… (ya da son konuşmamızı yeniden cevaplayabilirsiniz) aslında burada siz de tam olarak ne şekilde uygulama yaptığınızı yazabilirsiniz. sizin gibi birçok kişi için örnek ve daha da önemlisi umut olur.
    gerçekten çok mutlu oldum:) tamamen sonuç alsanız bile uygulamaya bir sure daha devam edin ki tamamen yok olsun ve yeniden ortaya çıkmasın. sevgiler:)

  19. https://www.kozmikbakim.net/2013/08/no-poo-sampuansz-sac-ykama.html

    bu sayfadaki en son mesaj benim….

    26 ekimde kafamı sadece eczaneden aldığım karbonatla sabah akşam 20 dakika bekletmek suretiyle yıkadım… ardından yine kafama ''' elma sirkesi ''' sürdüm beklettim… sabah akşam ama.. ve dünde yazdığım gibi size, kafamda egzama şu an yok…inanmaz belki kimse . hadi canım olurmu der.. sadece 11 günde egzamam geçti.. yaralı egzama bide düşünün.. kabuk kabuk, ellersem kanıyordu.. egzama için kafamı kazıttım ben.. belimde saçlarım vardı, kazıtırken bile kafam kan revan içinde kaldı, yaraları kese kese kazıdım düşünün,, feci durumdaydım… karbonat çok yaktı kafamı ama yaraydı ya kafam…. dişimi sıkarak 20 dakika kadar beklettim kafamda,, sakin ol dedim, yansın ki geçsin.. ve şu an tamamen tükendi.. :)) ama hala günde 1 kere yapıyorum… kökünden kurutsun diye.. ayak mantarımda geçiyor.. hergün bıkmadan yapmak gerek ama , asla bırakmamalı, yoksa sonuç alınmaz.. LÜTFEN KAFASINDA EGZAMA OLAN HERKESE KARBONAT VE ELMA SİRKESİNİ TAVSİYE EDİN ARKADAŞLAR… ayak mantarı içise, sabır gerek ama inanın bana geçmezse benim geçmezdi.. çok kötüydü tırnaklarım..

    SONSUZ TEŞEKKÜRLER SONSUZ……… SİZİ SEVİYORUM… :))

  20. benden de kucak dolusu sevgiler size:) bu yorumunuz çok kişiye umut olacak, başlamalarına vesile olacak, çözümsüz gibi görünen bu iki hastalığın çözümünün ne kadar basit olduğunu gösterecek, en güzeli de bu. ben de size çok teşekkür ediyorum aldığınız sonucu bizlerle paylaştığınız için:)

  21. sevgili efe bu yöntem sadece ciltteki mantarı değil tırnaktaki mantarıda tedavi eder. hemen yukarıdaki birkaç yorumu incelerseniz arkadaşımızın aynı sorundan bu yöntemle kurtulduğuna dair yorumunu göreceksiniz. şifa diliyorum.

  22. sevgili kozmik bakım babamın ellerinde de egzama mevcut. avuç içleri yarılıyor. Bu yöntemi uygulasak işe yarar mı acaba? Ya da onun için başka bir yöntem var mı? Vereceğin cevap için şimdiden çok teşekkür ederim…

  23. sevgili yeşilkubbe denemenizde fayda var. hemen yukarıda anglosakson vika'nın deneyimi var. birde "egzamayı kuru dut ile tedavi edin" başlığına bakabilirsiniz. şifa diliyorum:)

  24. merhaba ben bu tedaviyi birkacgündür kullanıyorum kasıntı olmuyordu tedaviye basladıgım günden beri asırı derecede kasıntı oluyor sizce normalmidir

  25. bazen bu tür tepkiler oluşabiliyor. bir sure daha devam edin mutlaka.9-11 aralık en etkili günler. dolayısıyla o güne kadar düzenli kullanmaya çalışın. karbonat zararlı bir madde değildir, sadece tansiyon hastaları dahili olarak kullanamaz. hiç örneğine rastlamadım fakat tedbir olsun diye yazıyorum, eğer kaşıntı dışında cildinizde bir tepki oluşursa bırakabilirsiniz elbette. sonraki günlerde olumlu ya da olumsuz bir değişim yaşarsanız bize tekrar yazmanızı rica ediyorum.acil şifa diliyorum.

  26. MERHABA BENİM AYAK SERÇE PARMAĞIMDA UZUN SÜREDİR YARA VAR FAKAT YAKLAŞIK DÖRT AYDIR HİÇ DİNMEYEN SANCILAR BAŞALDI.DOKTORA GİTTİM İLAÇ VERDİ KULLANDIM BİR SÜRE SONRA DAHA BETER BİR BİÇİMDE YENİDEN BAŞLADI.NE YAPABİLİRİM.NE ÖNERİRSİNİZ.

  27. turgut bey doctor olmadığım için net bir şey söyleyemem fakat aynısefa bitkisi yaraları hızla kapatır. maya da aynı şekilde. her ikisini de sayfanın altında, kategoriler bölümünde bulabilirsiniz. şifa diliyorum.

  28. bende kasık manarı var ve cok ınatcı cok doktora gıttım fayda görmedım sımdı cay agacı yagına basladım bundan da sonuc alamazsam bu karbonatı net olarak nasıl kullanacagımı acıklarmısınız ayaklarımdada mantar var bazen basımda da kasınmalar baslıyor vucudumun baska yerlerındede yardımınızı beklıyorum

  29. kategoriler bölümünden alkali su konusuna ulaşın. 3. maddeyi uygulayın tüm bedeninize etki edecektir fırtına.şifa olsun.

  30. çay agacı yagını da denedım kasıntımı kesıyor ama bırakıncva yıne baslıyor sanırım problem ıcerde cunku cok krem vb denedım yıne baslıyor koltuk altı bacak arası göbek kısmı SAYIN KOZMIK BAKIM SIMDI SIZIN DEDIGINIZ GUNDE 3 BARDAK KARBONATI DENEYECEGIM 2 KASIK SUYA ATIP INSAALAH BU IYI GELIR HICBIRSEYE KONSANTRASYON OLAMIYORUM KASINTILARIMDAN DOLAYI YIILARDIR CEKIYORUM

  31. Merhaba, Maalesef bende ayak mantarına yakalandım, ve araştırmalarım neticesinde, sadece tavsiye ettiğiniz karbonat tedavisini uygulamaya başladım. 3 gündür dediğiniz gibi uyguluyorum. Ayakkabını içerisine de serpiyorum. KArbonatı sürdükten sonra oldukça bir yanma hissediyorum. Daha 3 gün olduğu için kesin konuşmak istemiyorum ama, şuan olanları belirtmek istiyorum. Bu uygulamaya başladığımdan beri mantarlı bölgelerde aşırı sertleşme ayağımda şişme, yanma oluşmaya başladı. Hatta 2 günün sabahı gün boyu yürümekte oldukça zorlandım. parmağımla ayağımın birşelim boğumunda çatlamalar oluşmaya başladı. Çok can yakıyor bu durum normalmidir acaba…

  32. barış bey geçmiş olsun.normal şartlarda bunun olmaması gerekir. fakat madem böyle bir durum yaşadınız dışarıdan uygulamayı bırakın. "alkali su" başlıklı konuyu okuyun ve 3. maddeyi uygulayın (tansiyon hastası değilseniz!) konuya hem kategoriler bölümünden hem de en çok okunanlar bölümünden ulaşabilirsiniz. acil şifa diliyorum.

  33. merhabalar bendede tırnak mantarı var doktorun verdiği ilacı kullanıyorum ve ona ilave olarak mantar olan tırnaklarıma wicks sürüyorum.İlk başlarda normal olan tırnaklarımda hiç bir değişim olmadı ama mantar olan tırnaklarımın rengi değişmeye başladı ve tırnaklarımdaki mantar yarıya kadar geldi yani mantarlı tırnak uzadıkca alttan yeni tırnak gelmeye başladı.Tırnak mantarı ile uğraşan arkadaşlar deneyin bence.ayaklarımı her yıkadığımda corap giymeden önce tırnaklarıma wicks sürdüm sadece ilaç kullanmakla bitmiyo benim doktorum bir losyon verdi bu losyonuda pamuğa döküp ayakkabılarımı içine koyup 24 saat bekletiyorum.Giydiğiniz ayakkabılarda mantar olursa tırnaktaki veya ayaktaki geçmiyo.Doktorunuzdan losyon mutlaka isteyin bence…

  34. çok güzel bir bilgi paylaşmışsınız sevgili meliha. kesinlikle ayakkabılar çok önemli yazımda da değindiğim gibi. losyonu olmayanlar için karbonatta aynı görevi üstleniyor fakat losyon daha zahmetsiz olacaktır.

  35. geçmiş olsun sevgili aslıhan tuğlu. pudra gibi kullanabilirsiniz. duştan sonra nemli ayaklarına da sürün. ayrıca yukarıda meliha hanım wicks kullandığını ve iyileşme olduğunu yazdı. isterseniz onu da uygulayın.şifa diliyorum yavrunuza.

  36. aslıhan hanım ben wıck si tırnak mantarım olduğu için kullandım.3 yaş için zaten wıck önerilmiyor.wıcksin kendi propektüsündede yazar zaten.Kendiniz olsa hemen deneyin derim ama 3 yaş çok küçük bence bunu kullanmak için.Faydalı olalım derkende başka şeylere sebeb olmak istemem açıkçası.Benim de 3 yaşında bir oğlum var ve wıcks onda kullanmıyorum.dikkate alırsanızda sevinirim.

  37. sevgili meliha bilgi vermeniz çok iyi oldu. wicks çocukluğumuzda bize kullanılırdı (elbette hatırladığım yaşları kastediyorum). yıllardır uzak kaldık, hatırlamadığım bir detaydı. zaten bitkisel ya da tıbbi doktora danışılmadan hiç bir bir şey kullanılmamalı sık sık ifade ettiğim gibi.sevgiler.

  38. merhabalar, benimde 2 senedir ara ara ayak tırnağım düşüyor ama görüntüsü tırnaklarımın sarı ve kalın değil normal yani..bu tırnak düşmesi de tırnak mantarımıdır tedavisi varmıdır? teşekkürler

  39. sayın kozmık bakım karbonat 3, maddeyı bır aydır uyguluyordum ıyı gelmeye baslamıstıkı baska bır rahatsızlıgım ıcın antıbıyotık tedavısıne basladım bu yuzden karbonat ıcmeyı bıraktım sanırım tekrar baslıyor

  40. sevgili buusem hiç bir şey söyleyemiyorum malesef. doktorun görmesini sağlayın, teşhis koyulduktan sonra eğer mantarsa bu yöntemi uygulayabilirsiniz rahatlıkla. şifa diliyorum.

  41. ilaçla birlikte kullanılmaması gerektiğine dair bir bilgiye rastlamadım fakat bırakmanız iyi olmuş. ilaçlarınız bittikten sonra yeniden başlayın fırtına.

  42. Mrb ben akin bende de mantar var ayak aralarinda catlak ve ayak altinda yuvarlak yaralar oluşuyor ciddi kasinma ve sizlama oluyor gece uykumdan bile uyandiriyor lutfen yardim edebileceğiniz bi konu var mi

  43. benim de ayni genc yasda iki ayaklarim yaslandi 15 bes yasinda basladi ve bu yontemi yapacam inshallah duzelir isterse bi sene boyunca denerim yeter ki ayaklarim iyilesir .

  44. facebook sayfamıza 1 mart 2014 tarihinde aynı konuya yazan Batu Budak beyin yorumunu buraya aktarmamın faydalı olacağını sanıyorum. yorumunu direct kopyalıyorum: "ayağımda sebebi tesbit edilemeyen bir enfeksiyon sonucu şişme, kaşıntı ve ateş oluştu. dermatoloji uzmanı tedavi etmeye çalıştı ama bu kez de mantar başladı. mantar tedavisine başladık ama hızla yayıldı. internette alternatif tedavi ararken bu yazıyı gördüm. marketten aldığım karbonati sabah akşam ayagima bolca döktüm. zamanla kurulduğunu gördüm. ayrıca sıfır koku. yaklaşık 3 hafta sonra ayağımin deri değiştirdiğini fark ettim. o gün mantar bitti. doktora ve ilaca ödediğim onca para da boşa gitti. verdiğiniz bilgiler için teşekkürler."

    tabi benim tavsiyem her zaman belirttiğim gibi eczaneden alınması yönünde:)

    1. Kozmatik bakim benimde ayaklarimda mantar var ve doktara gittm geldm merhem yazıyorlar oda gecmedi bildigimiz karbonatmi yoksa eczaneden mi alacağım

  45. merhaba ben ukraynadayim su anda burda toz halde karbonat bulamadim sivi sodyum bikarbonat aldim bunu kullanmamin sakincasi olur mu lutfen cok acil cevap bekliyorum tesekkurler

  46. net birşey söyleyemem fakat denemenizde fayda var sevgili berran. karbonatın henüz bilinmeyen birçok faydası var. diliyorum size de şifa olsun:)

  47. Pazartesi deneyecektim ancak erken başladım 🙂 cumartesi günü karbonatı uyguladım ve sabahları ayağımın altı taş gibi oluyordu pazar sabahı o sertlik yoktu. Şimdilik olumlu

    Gün 1
    Uygulama 1

  48. Merhabalar
    2 inci gündeyim ve ayaklarımda çok ciddi derecede iyileşme olduğunu söyleyemem ancak sertlik ve gün içerisindeki ağrılarım gitti ayaklarım rahatladı beyazlıklar yavaş yavaş kaybolmaya başladı. Şuanda durum çok iyiye gitmeye başladı

  49. Evet haberlere devam arkadaşlar. Yaptığım yorumlarda bu sayfanın vrya bloğun sahıbıyle her hangi bir ahbaplığım veya yakın bir dostluğum bulunmamakradır. Ayrıca google amcadan mantar ile alakalı destek olmasını sorarken bu sayfaya ısrarla girmemi istedi ve girdim ve arkadaşımızın tavsiyesine uymaya başladım. Şusnda ayaklarım halen suda karbonatlı suda 🙂 iyileşme hızla devam ediyor çook ciddi derecede düzelme meydana gelfdi ALLAH RAZI OLSUN gün geçtikçe açıklamaya devam edeceğim.

    Gün 3
    Uygulama 3

  50. çok naziksiniz:) satış söz konusu olmadığından bu tür düşünceler oluşmuyordur diye umuyorum ben:)
    google ın ısrar etmesinin sebebi de yazmasalar bile uygulayıcıların ve takipçilerin fazla oluşu. arama sonuçlarında tavsiye üzerine gelen izleyicilerin fazla olduğunu görüyorum ki bu da sonuç alanların fazlalığını gösteriyor.
    ben sonuçlarınızı yazdığınız için çok teşekkür ediyorum. birçok kişiye şifa olduğunu bilsemde bunu somut olarak görmek beni çok mutlu ediyor ama daha önemlisi sonuçları okumak bu sıkıntıyı yaşayanlar açısından çok önemli. bu desteği de vermiş olduğunuz için ayrıca teşekkür ediyorum.

  51. Merhabalar;

    Evet arkadaşlar sonuçları yazmaya devam ediyorum. Bugün 4 üncü gün ve karbonat ciddi derecede ayağımı toparladı ve kokuyu tamamen yok etti ayağımdaki beyazlıklar ve deri parçalanması gözle görülür şekilde azalma meydana geldi. Yaptığım uygulama akşam ayaklarımı ılık karbonatlı suda 30 dakika kadar tutuyorum ve yıkamadan kuruluyorum ayaklarımı tamamen ayrıca sabahları ayaklarıma az bileş serpiyorum ayakkabılarımada serpme yapıyorumm. Sevgilerimle.

    Gün 4

    Uygulama 4

  52. Oncelikle merhaba benim ayaklarim ve ayakkabilarim cok yogun kokuyor kucuk kucuk baloncuk gibi seyler var patlatica su cikiyor ve cok kasiniyor ayagimin parmaklarinin hemen arkasinda ayagimin tabaninda morarma gibi bisey var ayakkabilarimi ilk giydigim zaman aciyor sonra aci gecsede sabah kalktigimda ayaklarim cok sert oluyor ve ayaklarim hep nemli cok fazla terliyor parmaklarimin arasinda da soyulmalar oluyor sizce bu dediginiz yontemi uygulasam faydali olur mu acil cevap istiyorum tesekkurler :))

  53. ben yüksek ihtimalle faydalı olacağını sanıyorum burak bey. uyguladıktan sonra sonuçlarınızı bizimle de paylaşın lütfen.acil şifa diliyorum.

  54. Merhaba ben bugun arastirdim ve bu yorumlari okuyorum ve cok sevindim bende budertten muzdaribim deneyip sonuclarini sizlerle paylaşmak isterim dertlerimize sifa olur insallah.

  55. merhaba. benim ayaklarımda sadece topuk kısmında bileğime doğru olan bölgede kaşınma ve yanma oluyor. özellikle geceleri uyutmayacak cinsten. ayaklarımı soğuk suyla yıkamadan rahat edemiyorum hatta bazen bu da fayda etmiyor. bana önerebileceğiniz bir yöntem var mı? teşekkürler..

  56. Beran Havin Arzu hanım benimde sorunum aynıydı yani tırnak mantarı ben daha öncede paylaşmıştım.Tırnak mantarının tedavisi daha uzun süreli olması gerekiyormuş.ben hap ve ayakkabılar için losyon kullandım ve wick sürdüm devamlı ayak tırnaklarıma ayaklarınızı sabunla iyice yıkayın wick si tırnaklarınızın üstüne sürün bütün tırnaklarınıza sürün ki aradakii farkı görün bence wick normal olan tırnakta hiç bir etki yapmıyor ama mantarlı tırnakta renk değişimi başlıyor ve kullanmaya devam ettikçe mantar mikrobunu öldürüyor.deneyin bence birde doktorunuzun verdiği ilaçları en az 6 ay kullanmanız gerekiyor.

  57. ben teşekkür ederim ya gerçekten tesdüfen sıtenize rastladım ayağımda mantar başlamıştı sağ serçe parmağımın yanındaki iki parmakta 1 ay kadar olmuştu baktım hızla ilerliyor netten bitkisel çüzmü varmıdır diye bakarken google de AYAK MANTARI TEDAVİSİ ÇOK BASİTTİR yazısını gördüm tepeleme ingiliz karbonatı ilk olarak şaşırdım ama yazınızda ne yazıyorsa harfıyen uyguladım sonuçmu 10 gunde %90 düzeldi eski halıne ramak kaldı şiddetle tavsiye edıyorum artık kaşıntı gitti görünüm düzeldi bikez daha çok çok teşekkür ederim……

  58. rica ederim mustafa bey, iyi ki rastlamışsınız:) şikayetinizden kurtulmanıza çok sevindim. ayrıca aldığınız sonucu bizlerle paylaşıp, aynı dertten muzdarip olanlara umut verdiğiniz için ben teşekkür ederim:)

  59. Mrb yazıyı ve yorumları kısmen okudum. Benim ayak baş parmağında 2 3 senedir kaşıntı morluk ara sıra iltihap tırnak kalınlık ve şekil bozukluğu var. Ama baska parmaklarda sikinti yok. Doktor yediklerimin tetikledigini söyledi. Doğru olabilir mi. Bu tedaviyi uygulayacam. . Çok tsk ederiz böyle faydali bi iş yaptığınız için. .

  60. rica ederim erzurum sevdalısı, şikayetinizin mantarla bağlantısı varsa muhakkak iyi gelecektir. alkali su tüketmenizi de öneririm ben. konuya ve kullanım biçimlerine çok okunanlar listesinden ulaşabilirsiniz. yediklerinize de dikkat etmeniz gerekir doktorunuzun söylediğine gore. şifa olmasını dilerim.

  61. merhabalar yazınız gerçekten çok hoş benimde ayaklarımda mantar oluşumu gibi şeyler var ama ben hamileyim kullanmamda sıkıntı varmıdır bu konuyla ilgili bilginiz varmı sıkıntı oluşturur mu

  62. dıştan uygulandığı için sorun olmayacağını düşünüyorum sevgili fatmariko. fakat hamilelik o kadar kişiye özel bir durum ki teraddüt ediyorum ister istemez. her ihtimale karşı doktorunuzla da konuşmanızı öneririm. bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim:)

  63. KOZMİK BAKIM bu uygulamayı yaptık ve etkisini gördük mantar kayboldu peki daha sonra tekrar çıkma ihtimali var mı varsa tekrarlamaması için ne yapmalıyız…

  64. sevgili jolly jkr, mantar riski her zaman vardır. özellikle de yaz mevsminde. her ay kova ve balık burcu günlerinde uygulamayı tekrarlayabilirsiniz önlem olarak. ayrıca deniz ya da havuza girdiğiniz dönemde uygulamanız iyi olur. sevgiler:)

  65. merhabalar bende 2 yıldır ayak mantarını çekiyorum. tesadüfen sitenize rastladım karbonat ve wiksin iyi geldiğini söylemiş arkadaşlar bu iki uygulamayı da aynı zamanda yapsak bir yan etkisi olur mu ? acaba diye soracaktım.
    gördüğüm bir sitede sarımsak sürmekle ilgili bir bilgi okumuştum kendimde uyguladığımda parmağım iltihap topladı suyu patlattılar daha sonrasında yara kuruyunca ayagım biraz daha düzeldi.. başıma tekrar bunun gibi bir olay gelmesinden korkuyorum açıkçası ,,
    wiks ve karbonu aynı zamanda uygulamanın yan etkisi olur mu **? yardımcı olursanız çok teşekkur ederim ..(:

  66. sevgili sena, viks tırnak mantarı için. eğer gerekiyorsa ikisini de kullanın fakat once karbonatı uygulayın, yıkayıp kuruladıktan sonnra da viksi. sarımsak ugun değildir. geçmiş olsun.

  67. Merhaba : ) karbonat kaş dokulmesine de iyi gelir mi dersiniz?kaslarimda atopik dermatit var.gittigim doktorlar genel olarak kortizonlu kremler verdiler ve bu kremler kas diplerimdeki pullanmayi onledi,kasintilari bitiremese de siddetini azaltti ama ne yazikki dokulmesini engelleyemedi.durum o kadar da kotu degil ama dokulme bu sekilde devam ederse bi yil sonrasini dusunemiyorum.bu konuda bildiklerinizi paylasirsaniz cok cok mutlu olucam

  68. denemenizde fayda var sevgili zeynep, karbonatın henüz bilinmeyen birçok faydası var. ben dıştan uygulama yanında -yüksek tansiyonunuz yoksa- karbonatlı yani alkali su içmenizi de öneririm. dört hafta 3.maddeyi dikkate alarak için. bu sure içerisinde iyi gelip gelmeyeceğini görmüş olursunuz. sonuç istediğiniz gibi olmasa bile bu kullanım bedeninizi toksik maddelerden arındıracaktır. kısa sürede sonuç almanızı diliyorum, sevgiler:)

  69. ben hekim değilim fakat kendi tecrübeme dayanarak yumuşatıcı bir krem kullanmanızı öneririm ali bey. patlatıp mikrop kapmasına sebep olmamanız daha iyi olur.

  70. bu ıcerden tedavı nasıl oluyor yani suyla ıcın gıbısınden yazmıssınız yaa ? her gun 20 dk beklettım ayagıma döktumde bı haftadır bı gelısme alamadımda onu denesem

  71. Merhabalar bende 2 yıldır ayak mantarı problemi çekiyorum. Sizin tavsiye ettiğiniz uygulamayi gördüm ve denek istiyorum. 2 litre suyun icine 1 çorba kasigi karbonat yazdimiz Eczaneden diye… Acaba ingiliz karbonati mi yoksa içme sodasi karbonati mi??

  72. aa zalim maralim, alkali su bu uygulamanın dalili kullanım şeklidir diyebiliriz. sayfanın sağında çok okunanlar bölümünden ulaşabilirsiniz.

  73. daha once bu karışımın mantarı tedavi ettiğine dair bir örneğe rastlamadım özgür bey. ne kadar oldu başlayalı? bir fark hissettiniz mi şimdiye kadar?

  74. yusuf bey,sodium bicarbonate adıyla sorabilirsiniz eczanelere. ayrıca size yazarken bende merak edip çeviri programından control ettim ve natriumbicarbonat şeklinde çıktı karşıma. her iki isimle de araştırabilirsiniz. evet, pastalarda kullanılan karbonatın eczanelerde satışa sunulanı. hiç bulamazsanız pasta için olanı kullanabilirsiniz. şifa olmasını diliyorum:)

  75. Kozmikciğim merhaba ben de bunu uygulayıp ayağımdaki egzamadan kurtulan kişilerden biriyim,yorumlar arasında denk gelmedim o yüzden sormak durumunda kaldım.Yeğenimin ayağının altında siğil çıktı yaklaşık bir aydır doktorun verdiği pomatı uyguluyorlar,çok bir faydasını göremediler.

    Bu tedaviyi uygulasak başarılı olur mu hiç denk geldiniz mi bu tip birşeye ?

  76. sevgili yasemin daha once vermiş miydiniz bu haberi hatırlayamadım fakat duyduğuma çok sevindim. ben mantar başlığıyla versemde egzamada da güzel sonuçlar veriyor gerçekten karbonat.
    sigil için bitkisel bir çözüm hatırlayamıyorum şu an ancak tetanoz aşısı siğili tedavi ediyor.on gün içinde sigil kayboluyor. belki bu yöntemi deneyebilirsiniz. yaşını bilmediğim için bir taırlatma yapayım, yakın zamanda okulda bu aşıyı olacaksa bekleyebilirsiniz. biz arkadaşımın oğlu için öyle yapmıştık. şifa olmasını diliyorum:)

  77. Sanırım buraya yazmamışım tedavimi unutmuşum kusura bakma,sayende o sıkıntımdan kurtuldum sayfanda görüp uygulamıştım çünkü ; Unutmadan teşekkür edeyim hemen :))
    Yeğenim 13 yaşında aşı zamanlarını bilemiyorum ama sanıyorum olmayacaklardır,ben hemen söyleyeyim o zaman yaptırsınlar aşı,buradan yazarım sonucunu mutlaka ,sevgiyle ..

  78. rica ederim sevgili yasemin, ben zaman geçtikçe hatırlayamıyorum gelen mesajları fakat önemli olan hastalığa sahip olanların bu sonuçları görmesi zaten. ben de okuduğumda çok mutlu hissediyorum tabi, mutlu olmamak mümkün mü:)
    aşıyı daha alt sınıflarda oluyorlar, haklısınız. değişiklik olmadıysa tabi uygulamada. bekliyoruz güzel haberleri, sevgiler:)

  79. Ayak mantarı olmasa da ayaklarımızın sağlığı için bu tedaviyi uygulayabiliriz sanırım. Uzun süre ayakta kalınca ayaklarımızı dinlendirmek için süper olur diye düşünüyorum. Ayın hangi döneminde uygulamalıyız?

  80. tabi ki çok rahatlatan bir uygulama aslında sevgili fullmoon. her yorgun hissettiğiniz de yapabilirsiniz. hatta içerisine birazda doğal tuz ilave edebilirsiniz. yay, oğlak, kova ve balık günlerinde bacaklarımız ve ayaklarımız daha hassas olur ve çabuk yorulur. bu günlerde mükemmel bir tedavi ve bakım olur bu uygulama.

  81. herkeze fayda olmuyormuş , ben uyguladım ayak parmaklarım çok kötü kabarmış vaziyette, çatlıyor yürümekte zorlanıyorum acıyor. bana yan etkisi oldu sanırım

  82. geçmiş olsun sevgili ahir zaman,
    belki de mantarın dışında başka bir sorun olabilir. bir cilt uzmanından yardım almanızda fayda var. acil şifa diliyorum.

  83. Dün ayağımda bir acı hissettim. Her iki ayak serçe parmağımın altında çatlaklar oluşmuş. Baya acıyor. Sanırım mantar. Karbonat uygulamasına başlayacağım.

  84. bende 1 aydır mantar var ayağımda ama bilmiyordum doktora gitmemiştim geçer diye hep kaşıyordum sonra doktora gittim oda mantar dedi bana ve terbisil sprey ve fungoid krem verdi iki gündür kullanıyorum ilk gün yakma olmadı ama ikinci gün yani bugün çok kötü yaktı bilirsiniz ki can tatlıdır 🙂 o yüzden öğrenmek istediğim şey karbonat ayağı yakıyor mu ?

    1. Dün kullandığımda baya yaktı, bugün daha az yaktı. Açıkçası yakacağını hiç düşünmemiştim. Hatta ben de bu yüzden karbonat yerine ilaç kullanmayı düşünüyordum.
      İlaç ile karbonattan hangisi daha etkilidir?

  85. sevgili eren, yakabilir. yorumlarda da bu tür ifadeler vardı. isterseniz viks kullanmayı da deneyebilirsiniz. hangisi size daha rahat ettirirse ona devam edin.

    1. Bugün doktora gittim. Ayak parmağımın altındaki çatlak mantarmış. 2 tane krem verdi. Hem onları kullanmayı hem de karbonat uygulamayı düşünüyorum.

  86. sevgili fulmoon, bir sure karbonat miktarını normalin altında tutun. bu yanmayı azaltacaktır. kapanmaya başladıkça arttırabilirsiniz yeniden. şifa olsun:)

  87. Teşekkür ederim size Karbonatı 20 gün kulandım cook iyi geldi:) ama 2 gün ihmal etsem aynı oluyo tekrar başlıyo 🙁 kıronikleşirse diye korkuyorum 🙁
    sık sık abdest aldıgım için su sürekli mantarı yeniletiyo galiba 🙁 ne yapabilirim

  88. ali bey, demek ki hala mantar var ayaklarınızda ya da tekrar ediyor. abdestten sonar ayaklarınızı çok iyi kurulayın ve hemen kuru karbonat uygulayın mutlaka. aacil şifa diliyorum.

  89. Merhaba,
    Sol ayak parmaklara yakın kısımda 3 aydır ara ara bir kaşıntı var.. sulanma yok.
    parmaklara yakın bölgede deri atması mevcuttur..hafif kızarıklık var. ilk olarak bir gece yarısı asırı kaşıntı ile basladı,
    ne yapabilirim ? Teşekkurler

  90. Sevgili ridvan, hekim olmadigim icin size yanit veremiyorum fakat teshis koyulur ve mantar oldugu soylenirse bu uygulamayi kesinlikle tavsiye ederim.yorumlari da okumanizi oneririm zaman buldugunuzda. Sifa diliyorum.

  91. sevgili büşra, medical yöntemleri uygulayabilirsiniz. ya da bir miktar karbonatı nemlendirip nasırın üzerine her gün uygulamaya devam edebilirsiniz. ay yay burcunda iken yani hemen başlayabilirsiniz. muhtemelen balık burcu günlerinde nasırı çıkartabilirsiniz. bu sure nasırın büyüklüğüne ve derinliğine gore biraz daha uzun sürebilir. gün içinde birden fazla uygulama yapabilirseniz daha iyi olur. yukarıdaki yorumlarda nasırla ilgili bilgiler olduğunu hatırlıyorum, göz atmanızda yarar var. şifa diliyorum.

  92. 3 Aydır sol ayağımda mantar var. Aynısafa bitkisini denedim bi faydasını göremedim. Mantar sağ ayağımada atladı bu gunlerde.2 ayağımda feci halde kaşınıyor ve kaşıma bittikten sonra ayaklarımın üstüne basamaz duruma gelıyorum ayaklarım acıyor,yanıyor. Yardım ederseniz sevinirim.

  93. sevgili m. koray çopur, bu yöntemden fayda göreceğinizi düşünüyorum. ayrıca alkali su başlığımızı da inceleyin ve uygulayın. aynısefa çayını da kompres olarak uygulayın. ilgili konuya kategoriler kısmından ulaşabilirsiniz.
    şifa olmasını diliyorum.

  94. sevgili sezer, her bitki hepimizde aynı etkiyi göstermeyebiliyor yani istisnalar her zaman olur. yukarıda arkadaşlarımızdan birinin uygulama sonuçları mevcut. (7 kasım 2013 tarihli yorum) yorumu okuyun ve aynı şekilde uygulayın. aslında yorumların tamamını gözden geçirmeniz çok iyi olur. ayrıca en çok okunanalar listesindeki alkali su başlığını inceleyin. yüksek tansiyon hastası değilseniz 3. maddeyi mutlaka uygulayın. farkı kısa sürede hissedersiniz. acil şifa diliyorum.

  95. Ben hamileyim geceleri ayaklarım kaşıntısından yatamıyo krem aldım ama fayda etmiyo sizin bu bahsetinizi bende kulanabilirmiyim banada yardımcı olursanız çok Sevinirim

  96. kullanabilirsiniz sevgili ceyda. dıştan uygulama olduğu için problem yaratacağını düşünmüyorum. şifa olmasını diliyorum:)

  97. Iyi günler öncelikle ayak mantari genetik bir hastalikmidir.
    Çünkü babamda var bu hastalik ve bende de bir ay önce hic anladigim sekilde sag ayak perce parmagimin arasi kasinmaya nemlenmeye ve beyazlanmaya basladi. Bu kasinma gittikce daha cok siddetleniyor. Ayak tirnaklarimda ve diger parmaklarda bir sorun yok sadece sag ayak serce parmagi arasi ilaclarin da fayda etmiyecegini biliyorum.
    Cunku babam cok kullandi sprey olsun merhem olsun her yolu denedi o yuzden bende karbonat tedavini deniyecegim onun yaninda baska onereceginiz birsey varmi.

    1. Geçmiş olsun. Genetik bir hastalık mı bilmiyorum ama bulaşıcı. Aynı terlik kullanılarak bulaşmış olabilir. Özellikle de banyo terliği.

      Benim önerim ayağınızı yıkadıktan sonra parmak aralarını iyi kurulamanız. Mümkünse bunun için kağıt havlu kullanın. Hem daha iyi kurulanmış olur, hem de mantar bakterisi havlu ile başka bölgelere yayılmamış olur.

      Bende de serçe parmak arasında başlayıp ikinci parmak arasına sıçramıştı. Önlemini alırsanız kısa sürede kurtulursunuz. Yoksa kronik hale gelebilir.

  98. Karbonatin yeterli olacagini dusunuyorum sevgili yekta demir. Genetik yonunu bilemiyorum fakat mantar bulasici bir hastaliktir.babanizin da uygaulamasi iyi olacaktir.sifa dilerim.

  99. Kozmik bakım ben normalde yüksek tansiyon sorunumdan dolayı tansiyon ilacı kullanıyorum benim öğrenmek istediğim ilaçla karbonat yakın zamanda alınırsa tansiyonu anormal şekilde düşürürmü,bayıltırmı?

  100. sevgili hakpınar, karbonat tansiyonu düşürmez çıkartır. siz yüksek tansiyon hastası olarak karbonatı bizler gibi kullanamazsınız kesinlikle. ancak 1 litre suya mercimek kadar karbonatla başlangıç yapıp, haftada bir çok az miktarda arttırarak devam edebilirsiniz. bu şekilde zaman içinde bu rahatsızlıktan kurtulanlara dair örneklere rastladım. fakat dediğim gibi sabırla ve çok yavaş ilerleyerek.
    şifa dilerim.

  101. Çok teşekkür ederim,ben hem ilacımı düzenli kullandım hemde abartılı şekilde karbonat kullandım (2 su bardağı suya 1 çay kaşığı kullandım) ve hastanelik oldum,tansiyonum anormal düşmüş gözümü hastanede açtım,sanırım abartmışım.

  102. Merhaba benim esimin ayak parmaklari arasinda kabuklanmalar var ve dehset koku artik dayanilmaz halde bu karbonat tedavisi uygulandiginda kanama deriyi inceltme gibi yan etkileri oluyormu cunku esim hemofili hastasi (kan hastaligi genetik kanamasi olunca durmuyo en ufak bir kanama bile) merak ediyorum cvp yazarsaniz sevinirim

    1. kanamaya yol açar mı bilemiyorum. normalde böyle bir sorun bildirilmedi fakat sizin durumunuz hassas, diğerlerine gore konuşmak hata olur.
      dilerseniz once aynısefa merhemi ile başlayın tedaviye. o da etkilidir ve endişe ettiğiniz konularda sorun yaratmaz. biraz toparlandıktan sonar bu yönteme geçersiniz fakat yine de başlarda tedbir olarak karbonat miktarını az tutun.
      acil şifa diliyorum.

  103. Merhaba kozmik bakım ben karadeniz de öğrenciyim çok nemli bi havası olduğu için 3 senedir mantar çıkıyor ama ilaç kullanmaktan bıktım yedek çorap bile ayak terlemesine engel olmuyo ayak parmaklarımın arası su toplayıp patlıyor çok kızarıklık var zarar verir mi ve tamamen geçse bile devam edeyim mi?

    1. sevgili size,
      dilerseniz karbonatı her gün pudra gibi kullanın ayaklarınıza. tüm ayağı pudralar gibi karbonatlayın. bu şekilde daha kolay ve daha doğru olur diye düşünüyorum. çünkü gün içinde oluşan terden bahsediyorsunuz. bunu günde iki kez (yaklaşık 12 saatte bir) yapın. ihtiyaç duyarsanız üç uygulama da yapabilirsiniz. muhtemelen suda bekletmeye gerek kalmaz.
      şifa olmasını diliyorum.

  104. Öncelikle merhabalar.yorumları okudukça umudum arttı.benimde ayak tabanında ve avuç içinde sulu ve iltihaplı kabarcıklar oluştu 5 aydır yaşıyorum bu sorunu en son gittiğim Dr mantar dedi.krem kullanıyorum mantazol diye ama hiç faydası olmadı.karbonatın yapmaya karar verdim ama sulumu kurumu yapcam bilemedim

    1. merhaba,
      benim önerim once sulu ve iltihaplı yaraları kapatmanız. bunu aynısefa merhemiyle yapabilirsiniz. bu yaralar kapandıktan sonar karbonatı istediğiniz şekilde uygulayabilirsiniz.
      saçtaki egzama örneğini okuduğunuzu tahmin ediyorum, bu cevabım sizi düşündürebilir o yüzden. isterseniz aynen o örnekteki gibi once küçük bir deneme yapabilirsiniz karbonatla.zarar vermediğinden emin olduktan sonra netleştirin. herkesin cilt hassasiyeti farklı olduğu için tedbirli olmak gerekir daima.
      acil şifa diliyor, güzel haberlerinizi bekliyoruz 🙂

  105. Aynisefayi demedim bi yararı olmadı.yaralar kuruyup kabuk oluyordu alttan tekrar çıkıyor ayağıma basamaz duruma geldim.direk karbonatın denicem inşallah şifa olur tesekkur ederim

  106. Merhaba

    Benimde bi sorum olcaktı son1 aydır ayaklarım çok terliyor daha öncede terliyodu ama bu ara çoğaldı iş güç malum havasız kalıyo ayaklarımın tabanı parmak kısımları bembeyaz oluyo ayakkabıdan çıkarınca yarım saat 1 saat içinde normal haline dönüyo mantar olabilirmi yada uygulamalımıyım

  107. merhabalar
    benimde bi sorum olcaktı ayaklarım benim çok terliyorbütüngün malum iş güç ayaklarım havasız kalıyo ve ayaklarımın altı bembeyaz oluyor parmaklarım falan ama çoraplarımı çıkarınca 1-2 saat içinde kendi rengini alıyo kaşıntı kıarıklık ta yok acaba mantar olabilirmi yada uygulasammı ?

  108. Mehmet bey,
    bahsettiğiniz durum mantar mı bilemiyorum ama mantara davetiye çıkartır. tedbir olarak ayakkabılarınızı giymeden önce ayaklarınızı pudralar gibi karbonatla ovuşturun. bu mantar oluşumunu engeller. yukarıdaki uygulamayı da ilaveten yapabilirsiniz, zararı olmaz, dinlendirici olur.
    şifa olsun.

  109. günde bir kez uygulamanız yeterli Abdullah bey. günün diğer saatlerinde pudralama şeklinde kullanın karbonatı yine. suda bekletip kurulamanın hemen ardından bir kez,10-12 saat sonra kadar da ikinci kez olabilir bu.
    şifa olsun.

  110. Çok teşekkür ederim. Bu arada kayatuzu + karbonat banyosu ardından vazelin aspirin karbonat karisimi bir krem kullanıyorum ayrıca 2 gündür çorabımin içine karbonat serpiyorum çok çok rahatlatti gelişmelerden haberdar ederim

  111. yukarıdaki kürü uyguladınız mı? uygulamadıysanız hem bu kürü hem de vicks kullanabilirsiniz. vicksle ilgili yorumları da okuyun mutlaka, mantarla ilgili pek çok olumlu sonuç var orada da.
    şifa olmasını dilerim..

    1. mantar temizlenene kadar yapılmalı, hatta bir süre daha devam edip emin olmak gerekir tamamen bittiğinden.
      krem olarak vicks kullanabilirsiniz. o da etkilidir.
      şifa olsun.

  112. merhaba ingiliz karbonatını aldım 2 gündür uyguluyorum sanki daha çok azdı parmak aralarım acıyor ve ufak tefek çatlaklıklar oluştu yanma yapıyor bu iyileşme sürecimi acaba

    1. merhaba,
      rahatsızlığınız kesin olarak mantar mı yoksa mantar olduğunu mu tahmin ediyorsunuz? farklı bir cilt rahatsızlığı ise kötüleştirmiş olabilir.
      karbonat miktarı fazla gelmiş olabilir, az miktarla başlayıp zamanla çoğaltabilirsiniz.
      alternatif iki maskenin üst üste uygulanması çok doğru gelmedi sevgili bbn bny. en azından ertesi güne bırakmanızı öneririm.
      kudret narı yağını gece sürmeniz yeterli. miktar olarak da yüzünüz çok yağlı kalmamalı. yeteri miktarda sürüp masajla yedirmelisiniz sivilceli olan bölgeye.
      şifa olsun. yöntem olarak ve şu an oluşan sorunu gidermek için aynısefa merhemi kullanabilirsiniz.
      kötüye gitmesine müsaade etmeyin.
      şifa dilerim.

  113. Merhaba ben üniversite öğrencisiyim ve yurtta kalıyorum. Sanırım toplu yaşam alanından kaynaklanan sebeplerden mantar hastalığı başlamış. Doktora gittim mantar başlangıcı dedi ve bir jel ile krem verdi. Jeli sürdüm fakat cok kuruluk yaptı derimde. Bugün yazınıza denk geldim. Ben yurtta kaldığım için karbonat ve ılık suyu uygulamam biraz zor olabilir bu neden başka uygulayabileceğim birşey var mı? Bunun dışında bu tedaviye başlamam gereken bir dönem var mı? Yukarıdaki yazılarınızda bazı zaman aralıkları vermıssınız o sebepten soruyorum. Ve eğer ben ılık su ve karbonatı uygularsam miktarı tam olarak nasıl ayarlamalıyım? Cevabını bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

    1. sevgili kbrvrll merhaba,
      miktarı ve hazırlama şekli yukarıda var, gözünüzden kaçmış olmalı. eğer bahsettiğiniz gibi koşullar gereği uygulayamazsanız ayaklarınızı yıkayıp karbonatı direkt sürün fakat miktarını iyi ayarlayın çünkü karbonat da kurutabilir anladığım kadarıyla. fırsat buldukça hafif ama sık uygulama yapın. günde üç kez olabilir. uygulama sonrasında ayaklarınızı yıkamayın. kuruyana kadar çorap giymeyin.
      kurma olursa ilave olarak aynısefa merhemi kullanın. aktarlarda çok küçük cam kavanozlarda bulunur.
      şifa olmasını diliyorum..

  114. 6 aydır mantarım çoğaldı. Merhem sprey kullaniyorum. Pek faydasi olmadi. Yorumlari yeni gördüm Karbonati kullanmaya baslayacagim. Bazı günler daha iyi oluyor diye yazmissiniz. Ay halleri burc vs. Ile ilgili bilgi verirmisiniz

  115. sevgili kozmik bakım,
    öncelikle ayağımdaki mantardan kurtulmak için karbonatı denicem. ancak dikkatimi bir şey çekti.
    yanlış anlamazsanız; ''yay, oğlak, kova ve balık günlerinde bacaklarımız ve ayaklarımız daha hassas olur ve çabuk yorulur. bu günlerde mükemmel bir tedavi ve bakım olur bu uygulama.'' Bu nedir acaba yay, oğlak, balık??? kendimi çin takvimini sayar gibi hissettim.

    1. direkt konuya giriş yaptığınız için anlamlandıramadınız muhtemelen. biz tedavilerde ay takviminden de yardım alıyoruz. ana sayfaya ya da ay takvimi menüsünü incelerseniz girerseniz konuya hakim olabilirsiniz:)
      faydalı olmasını dilerim 🙂

  116. Slmlar oğlumun el ve ayaklarında mantar var parmak aralarında ve yüzeylerde kizarma ve deri kalkması oluyo ne kullandiysak bir sonuç alamadık sizce ne yapmamız gerekiyor…

    1. merhaba bayram bozkurt.
      bu yöntemi de denediniz mi anlayamadım fakat denemediyseniz mutlaka deneyin. başlangıçta karbonatı daha az kullanın karışımı hazırlarken, sonradan yavaş yavaş arttırın.
      bunun dışında aynısefa merhemi de denenebilir ya da ilave olarak kullanılabilir.
      şifa olmasını dilerim.

  117. Merhaba benim de iki ayağımin arasında var doktor zalain diye krem yazdı emziriyorim diye iki günde bi sur dedi bu karbonatlı uygulamayı emziren anneler de uygulayabiliyor mu bi de ayaklarımı çıplak tutuyorum doğru mu acaba son olarak ortalama ne kadar sure devam edilmeli

    1. merhaba sevgili Necla,
      emzirirken uygulanabilir, sakıncası yok. ayakların hava alması terlemeyi önler ve tedaviye destek ya da yeni mantar oluşumuna engel olur. doğru bir uygulama yani.
      iyileşmenin ardından bir hafta kadar daha kullanırsanız iyi olur. bunu gün aşırı da yapabilirsiniz.
      şifa olsun.

  118. Merhaba ayağımda mantar cıktı ek tedavi arayışındayken sizi buldum 1.denemede iltihap yerleri çok büyüdü ve aktı bu iyi birşey galiba birde mantarla beraber ellerimde vücudumda biranda egzama cıktı bu tedavi yöntemini de egzama da uygulayabilir miyim bir faydası olur mu ? Veya önerdiginiz başka bir tedavi var mı ? şimdiden cevabınız için teşekkür ederim.

    1. merhaba,
      evet uygulayabilirsiniz. yukarıdaki yorumlarda örneği var, incelemek isterseniz.
      bir de kuru dut ile yapılan bir doğal tedavi var. onu da cilt bakımı kategorisinde bulabilirsiniz.
      şifa olmasını dilerim 🙂

  119. eczaneden aldığım 3 ürün ile kurtuldum çok mutluyum – kaybedecek birşey yok isimlerini yazacağım kötü niyetle kullanılmasın diye isimlerini buraya yazmıyorum. ihtiyacı olanlar [email protected] adresime mesaj atsın

  120. TCA (trikloroasetik asit) ile evde rahatça hazırlayabileceğiniz kimyasal ayak peelingi ile ayak mantarlarınızdan kurtulabilirsiniz.

    Ayrıca bitkisel ürünlerden ayak bakımı yapmanız sayesinde de ayak mantarı oluşumunu engelleyebilirsiniz. Bunun için lavanta yağı, çay ağacı yağı, hint yağı vb. doğal bakım ürünlerini öneririm.

  121. 6 aydan beri ayak parmak aralarinda ve tırnaklarimda mantar ekzama, kızarıklık, kaşıntı vardı. Krem, sprey, antibiyotik haplar vs 6 ay ilaç kullandım. Şikayetlerim daha da çoğaldı. Diğer ayağımda da çoğaldı.
    1 ay önce sitenizden ingiliz karbonatının faydalarını okudum. Hergün bir bardak suya 1 tatlı kaşığı karbonat karıştırarak aç karna içtim. Bir leğene 2lt su ve 1 tatlı kaşığı karbonat koyarak 20 dakika beklettim. Ara sıra da yatarken ayaklarıma Viks sürdüm. Parmak aralarını sık sık kuruladım.
    Çok şükür Ayaktaki kızarıklık gitti. Parmak aralarinda deri dökülmesi bitti. İyice bitmiş olan 3 tırnağım yeni ve temiz tırnak olarak yarısı çıktı.
    Ayak parmak aralarına rahatca dokunabilmek bir harika.
    Sitenizdeki yorum sahiplerinden ve sizlerden Allah razı olsun.

    Karbonat ilk haftada etkisini gösteriyor.

    1. mesut bey,
      güzel haberlerinizi bugün facebook'ta okumuştum. ne iyi etmişsiniz buraya da yazarak. böyle haberler hepimiz için en değerli motivasyon.
      çok teşekkür ederim, zaman ayırıp geri bildirimde bulunduğunuz için..

  122. Arkadaşlar tca diye birşey duydum bunun gerçekciliği nedir arkadaşım kullanmış iyi gelmiş fakat nedir ne değildir bilen var mı ?

  123. Arkadaslar yazi basliginin icerigindeki uygulamayi uc gundur yapiyorum. Parmak aralarindaki deri beyazlamasi suda cozulerek onceki tedavi yontemlerime gore buyuk hizla iyilesme gosterdi. Gunluk programin haricindede Travazol deri kremini de kullaniyorum. Cok tskederim kozmik bakimin bu paylasimindan dolayi 7 gun daha bu tedaviye devam edecegim insallah.ayrica karbonat serpmeyi unutmayiniz

  124. Meraba kozmik bakim ben terlik kullanamadigim icin yaz kış spor ayakkabı girerim 2 3 hafta cuma namazina gidip abdest aliyor islakken çorabı giyiyodum sonra fark etttim ki ayak parmaklarımın arasinda deri soyulmaya baslamis kasinma koku faln yok ama deri aşırı soyuluyor beni bu konuda aydinlatirsaniz sevinirim

    1. merhaba sevgili abdurrahim ertem,
      sorunun nedeni hakkında aynı düşüncedeyim. şu anki aşamasını bilemiyorum fakat mantara çevirecektir mutlaka. yukarıdaki uygulamayı bir an önce hayata geçirin ki ilerlemesin. ayrıca ayaklarınızı kurulamadan çorap ya da ayakkabı güymeyi bırakmanız gerekir.
      şifa diliyorum.

  125. benim ayağımın baş parmağımın hemen altında üç dört tane ve büyük şekilde çıkmış Yürüdüğümde sanki ayağımın altından taş varmış gibi acıyor Kaşınıyor Sizin önerdiğiniz bu tedavi iyi gelir mi

    1. merhabalar,
      sorunun ne olduğunu tam olarak anlayamadım. nasır gibi tarif etmişsiniz fakat nasırda kaşıntı olmuyor. yine de bu uygulama faydalı olacaktır. başlamanızı öneririm.
      şifa olsun.

  126. Sayın kozmik bakım eczaneden aldım karbonati, ingiliz karbonati diye yazıyor üzerinde, içinde 5 gramlık 20 adet küçük paketler var 1,5 litre ılık suya bir paket karbonat koydum yeterlimidir henüz yeni başladım tedaviye yardımcı olur musunuz doğru mu yapıyorum lütfen cevap bekliyorum teşekkürler

    1. merhaba sevgili casper,
      bu şekilde pakatlenmiş olarak almadım hiç. 5 gr ne kadar olur hayal edemedim de. 1 lt ye 1 çay kaşığı yetiyor. öyle çok dolu dolu olmasına gerek yok.buna göre ayarlayabilirsiniz.
      şifa olsun 🙂

  127. Bende de bir haftadır mantar oluştu ayak parmakları arasında çok berbat yürüyemiyorum acıdan kaşıntıdan ayak kokusu için karbonat kullanıyordum gerçekten ayaklarımda koku kalmamıştı fakat işim gereği sıkça otellerde kalıyorum muhtemelen otelde bulaştı şimdi İngiliz karbonat aldım eczaneden uygulamaya başladım gelişmelerden haberdar edeceğim inşallah şifa olur

  128. Bu gün 10.gun parmaklarımda gözle görülür bir iyileşme var kaşıntı kalmadı mantarlar küçülmeye başladı tamamen duzelene kadar uygulamaya devam edeceğim karbonat dan önce kullanmadığım krem kalmadı hiç bir faydası nı göremedim karbonat devam ilerleyen günlerde tekrar paylaşım da bulunacağım

    1. merhaba,
      hayır sorun olmaz. başlangıçta karbonatı yarım ölçü kullanın. dayanabildiğiniz kadar arttırın sonraki uygulamalarda. tüm vücut için geçerli bir başlangıç şeklidir bu, tedbiren.
      şifa diliyorum.

  129. Bu gün 20.gun sol ayak parmaklarım tamamen düzeldi sağ ayak baş parmağımda ve ikinci parmagımda kaldı karbonat mucizesi ne devam isteyen arkadaşlara önceki ve sonraki görüntüleri göndere bilirim tamamen duzeldikten sonra bile devam edeceğim herkese şifalar dilerim gelişmelerden bilgilendirme yapacagım

    1. ileri dereceyse henüz erken olabilir. ya da başladığınız tarihi hatırlıyorsanız yazın, ay takvimine bakalım. bu da sonucu yavaşlatabilir.

    1. içeriğinin güvenli olması bakımından eczaneden almanızı öneririm sevgili eda. dilerseniz önce bir deneyin. iyileşme sağlıyorsa aynı yerden aynı marka ile devam edebilirsiniz ekonomik olması açışından. fakat dahili kullanımda ya da yüz maskesinde kullanmanız gerekirse ileride bunu denemeyin.
      şifa olsun.

  130. 36 gün ve beklenen sonuç parmaklarım tamamen duzeldi tşk kozmik bakım karbonata devam edeceğim.arkadaşlar ben uygulamayı şu şekilde yaptım doğru mu bilmiyorum ama akşamları 1saat günde bir kez yaptım sabahları ayağıma pudra dökerek giydim coraplarimi ayakkabilarimi günlük değiştirerek giydim ayakkabıların içine karbonat mutlaka dökün ayrıca aktarlarda karbonatın kilosu 5 tl 2 kilo aldım İngiliz karbonat pahalı ya mal oluyor herkese şifalar dilerim burayı takip etmeye devam edeceğim emeği geçenlere teşekkürler arkadaşlar

    1. geçmiş olsun diyelim o zaman taner bey 🙂
      küçük bir şey ilave edeceğim, pudra yerine bu işlemi de karbonatla yapabilirdiniz. bu daha kısa sürede sonuç almanıza yardımcı olurdu.
      yeniden oluşma ihtimali varsa bu kadar yoğun bir uygulama olmasa da tedbiri bırakmamakla doğru bir karar almışsınız.

  131. bu örnek uygulamaya çok ihtiyaç duyulduğu için son yoruma kopyalıyorum yukarıdan arkadaşlar. faydalı olsun <3

    Anglosakson vikan dedi ki:
    7 Kasım 2013, 15:33 Düzenle
    https://www.kozmikbakim.net/2013/08/no-poo-sampuansz-sac-ykama.html

    bu sayfadaki en son mesaj benim….

    26 ekimde kafamı sadece eczaneden aldığım karbonatla sabah akşam 20 dakika bekletmek suretiyle yıkadım… ardından yine kafama ”’ elma sirkesi ”’ sürdüm beklettim… sabah akşam ama.. ve dünde yazdığım gibi size, kafamda egzama şu an yok…inanmaz belki kimse . hadi canım olurmu der.. sadece 11 günde egzamam geçti.. yaralı egzama bide düşünün.. kabuk kabuk, ellersem kanıyordu.. egzama için kafamı kazıttım ben.. belimde saçlarım vardı, kazıtırken bile kafam kan revan içinde kaldı, yaraları kese kese kazıdım düşünün,, feci durumdaydım… karbonat çok yaktı kafamı ama yaraydı ya kafam…. dişimi sıkarak 20 dakika kadar beklettim kafamda,, sakin ol dedim, yansın ki geçsin.. ve şu an tamamen tükendi.. :)) ama hala günde 1 kere yapıyorum… kökünden kurutsun diye.. ayak mantarımda geçiyor.. hergün bıkmadan yapmak gerek ama , asla bırakmamalı, yoksa sonuç alınmaz.. LÜTFEN KAFASINDA EGZAMA OLAN HERKESE KARBONAT VE ELMA SİRKESİNİ TAVSİYE EDİN ARKADAŞLAR… ayak mantarı içise, sabır gerek ama inanın bana geçmezse benim geçmezdi.. çok kötüydü tırnaklarım..

    SONSUZ TEŞEKKÜRLER SONSUZ……… SİZİ SEVİYORUM… :))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close