BAKIM TAKVİMİ

Ay Takvimine Göre Saç Boyama ve Kına Takvimi | Ekim 2020

Ay Takvimine Göre Saç Boyama ve Kına Takvimi | Ekim 2020

Ay Takvimine Göre Saç Boyama Nedir, Ne Zaman Yapılır, Etkileri Nelerdir?

Ay takvimine göre saç boyama deneyimi olmayan arkadaşlarımız için, ilk takvimimize bazı açıklamalar ve zamanlamanın sonucu nasıl etkilediğini gösteren bir fotoğraf eklemiştim. Dilerseniz Ekim 2020 takviminden önce BURADAN görebilirsiniz.

Ekim ayında Ay takvimine göre saç boyama işlemi yaparken de önceki aylarda olduğu gibi kimyasal saç boyası ve kına için farklı günleri kullanacağız. Bunun nedeni boyanın kimyasal, kınanın bitkisel oluşu.

Saç köklerini kimyasallardan korumamız gerektiğinden (saç telinde incelme, saç dökülmesi ve saçta erken beyazlama gibi sorunlara karşı) boyada biraz kısıtlanıyorduk. Buna rağmen ayda iki üç kez boyama fırsatımız oluyor.

Ay Takvimine Göre Saç Boyama Neden Önemlidir, Faydası Nedir?

Ay Takvimine göre saç boyama yaptığınızda öncelikle kaliteli bir renk elde edersiniz. (İlk paragrafta verdiğim bağlantıya giderek örneğini görebilirsiniz.) Yani katalogdaki rengi elde edersiniz. Ayrıca rengin birkaç yıkamada akması gibi bir sorun yaşanmaz. Aynı kalite kına için de geçerlidir. Yanı sıra saç kökleri beslenir ve güçlenir.

Burcuma göre mi takip etmeliyim?

Hayır. Burada bahsi geçen burçlar bizim burcumuz değil, Ay’ın o tarihlerde içinden geçtiği burçlar. Daha iyi anlamak için, Ay’ın burcu gibi düşünebiliriz. Bu dönemlerin her birini ayrı bir seçenek olarak düşünmemiz de işimizi kolaylaştırır. Yani biz burcumuzu hiç bilmiyor olsak bile önemi yok, zaten burcumuzu kullanmıyoruz. Aşağıdaki dönemlerden (seçeneklerden) herhangi birini kullanabiliriz. Her zaman aynı seçeneği takip etmemiz de gerekmez (bu husus sadece saç kesiminde önemli). Boya ve kına konusunda uygunluğuna dikkat etmemiz yeterli. Seçeneklere baktığınızda ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Regl döneminde saç boyanır mı?

Hayır. Regl döneminde bedenimiz alerjik reaksiyonlara çok açıktır. Özellikle kimyasallara karşı hassas bir yapımız varsa sonuçları çok kötü olabilir. Zaten salgılanan hormonlar nedeniyle saç boyayı tam olarak bünyesine almaz. İlk yıkamada ya da birkaç yıkamada akar. Dolayısıyla bu günlerde saç boyamamak gerekir. Kına için de aynı şey geçerlidir. Tamamen doğal olduğu için, kalitesinden ve hijyenik olduğundan eminseniz renk kalitesini deneyebilirsiniz fakat açıktan aldığınız kınalar için bunu da önermiyorum. Hint kınalarını kimyasal madde barındırdıkları için doğal kına gibi düşünmemek gerekir tabi.

Ekim 2020 Ay Takvimine Göre Saç Boyama takvimimiz aşağıdaki gibi:

Boya markaları ile ilgili deneyimlerimizi paylaştığımız sohbetlerimiz olmuştu ve kuaför arkadaşlarımız da önemli tüyolar vermişti bizlere, ihtiyaç duyarsanız bakabilirsiniz buradan 👉 En İyi Saç Boyası Hangisi?

Ekim Ayı Koç Burcu Günleri                                                                                                

01 Ekim 2020 06.59’dan 03 Ekim 2020 07.42’ye kadar devam eden bu günler s a d e c e kına için ideal.

Ekim Ayı Boğa Burcu Günleri

03 Ekim 2020 18.12’den 05 Ekim 2020 20.43’e kadar devam eden bu günler s a d e c e kına için uygun, kimyasal boya yapılmamalı.

Ekim Ayı Aslan Burcu Günleri

11 Ekim 2020 04.26’dan 12 Ekim 2020 16.30’a kadar devam eden bu günler hem kimyasal boya hem kına için ideal.

Ekim Ayı Başak Burcu Günleri

13 Ekim 2020 08.59’dan 14 Ekim 2020 23.59’a kadar devam eden bu günler s a d e c e kına için uygun, kimyasal boya yapılmamalı.

Ekim Ayı Oğlak Burcu Günleri

21 Ekim 2020 10.55’ten 23 Ekim 2020 06.35’e kadar devam eden bu günler s a d e c e kına için uygun, kimyasal boya yapılmamalı. Oğlak günleri cildimizi yönettiğinden, bu günlerde uygulanan kına saç derimizin bakımını da üstlenir.

Ekim Ayı Koç Burcu Günleri                                                                                                

28 Ekim 2020 12.55’ten 30 Ekim 2020 18.13’e kadar devam eden bu günler s a d e c e kına için ideal.

Ekim Ayı Boğa Burcu Günleri

31 Ekim 2020 01.30’dan 02 Kasım 2020 04.30’a kadar devam eden bu günler s a d e c e kına için uygun, kimyasal boya yapılmamalı.

Kimyasal Boya için Yedek Günler

20 Ekim 2020 21.30’dan 21 Ekim 2020 05.30’a kadar (08 saat) yapılabilir. (Yine de büyük bir zorunluluk yoksa kullanılmamalı.)

👉 Özel notlar ekleme ihtimalime karşı, uygulama öncesinde takvime bir kez daha göz atmanız faydalı olur.

Diğer takvimler için kısa yollar ekledim. 👇 İstediğiniz takvime gitmek için dokunmanız yeterli.

Tüm yılın Yeni Ay ve Dolunay Takvimi

Tüm yılın Ay Takvimi

Aylık Takvimler

Saç Kesim Takvimi

Kaş Bakım Takvimi

Epilasyon Takvimi

Detoks Takvimi

Arınma ve Diyet Takvimi

Hacamat Takvimi

Hatırlatmalar yapmam hoşunuza gider, işinizi kolaylaştırsa FacebookTwitter ve İnstagram hesaplarım bunlar.

Güle güle kullanalım, faydalı olsun 🍀 🙂

Önümüzdeki ayın ilk günü, yeni takvimde görüşmek üzere 💚

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close