DİYET

Kilo Vermeyi Zorlaştıran Besinler Neler?

Bir türlü kilo verememenizin nedeni, yediğiniz bazı besinler olabilir. Masum görünen ve çoğu zaman da lezzeti ile meşhur bu besinler hangileri? Diyet yaparken ve kilo vermekle uğraşırken uzak durmanız gereken yiyecekler neler? Kalori değeri yüksek ve besin değeri düşük yiyecekler, kilo vermek için hiç iyi bir seçim değildir. Zaman zaman bu besinlere ihtiyaç duyabilirsiniz; ama onları masum bir öğün olarak değil, kaçamak olarak görmeli, ona göre, doğru miktarda tüketmelisiniz. Peki, kilo vermeyi zorlaştıran besinler hangileri? Hangilerini ne ölçüde tüketmek gerekiyor? İşte o besinlerden bazıları…

1)Dondurma

Yaz aylarının vazgeçilmez yiyeceklerinden biri. Serinletici etkisi ve şekerli lezzeti ile hem ev yapımı hem de hazır markaların ürünleri, sıcak yaz günlerinde iyi gidiyor! Bademli, karadut böğürtlenli Magnum’u çok seviyor olabilirsiniz; ama bu dondurmaların kalori değeri bir öğün ile eş değer. İlla dondurma yemek istiyorsanız, ev yapımı ve daha az şeker içerenleri tercih etmelisiniz. Karamelli dondurma yerine naneli tercih etmek, daha iyi bir seçim olabilir.

2) Pizza

Üzerinde bol malzemesi, peynirleri, domates sosu ve kıtır ekmeği ile lezzetli bir yemek seçeneği sunsa ve arkadaş ortamlarının vazgeçilmezi olsa da, pizza göründüğü kadar masum değildir. Hamburgere göre daha masum bir fastfood gibi görünebilir ama kilo verme sürecinde pizzadan da uzak durmanız gerekir.

3) Şarküteri Ürünleri

Pastırma, salak, sucuk, sosis gibi şarküteri ürünleri, diyet süresince uzak durmanız gereken yiyeceklerden biridirir. Sucuklu yumurtayı ya da sosisli sandviçi çok seviyor olabilirsiniz. Ancak bu tip yiyeceklerin besin değeri çok düşüktür.

4) Konserveler

Tazesini tüketmek varken neden konserveler? Bir gece önceden kuru fasulyeyi ıslamak yerine neden konserve fasulye alıyorsunuz? İçerisinde katkı maddeleri ve şeker bulunan konserve ürünler, kilo vermenize engen olabilir.

5) Diyet Ürünler

Psikolojik olarak, diyet bir ürün satın aldığınızda daha çok yeme ihtiyacı duyarsınız. Daha düşük kalorili olduğunu bilmek, sizde onu daha güvenli bir şekilde yeme isteği uyandırır. Light bisküviler, diyet kola, light yiyecekler, yağsız paket ürünler, diyetinize zarar verebilir.

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Check Also

Close
Close
Close