BAKIM TAKVİMİ

Mayıs Ayı Epilasyon Günleri (2014)

1. SEÇENEK

17 Mayıs 2014 saat 12:17’den 19 Mayıs 2014 saat 11:50’ye
kadar olan zaman diliminde etkileri güçlü bir epilasyon yapabilirsiniz.

 

2. SEÇENEK

26 Mayıs 2014 saat 01:15’ten 28 Mayıs 2014 saat 06:45’e
kadar epilasyon için diğer etkili zaman dilimi.

 

Ay’ın Oğlak ve Boğa Burçlarında küçüleceği  bu günler,
epilasyon için Mayıs ayının en uygun
günleridir. Ayın bu etkisinden faydalanmak istiyorsanız  tüyleri kökten alan bir yöntem
kullanmalısınız!

Eğer tüylerinizin alırken kırıldığını düşünüyorsanız muhtemelen
kuru bir cildiniz vardır. Bu olumsuz durumu en aza indirmek için iki epilasyon
dönemi arasında epilasyon yapacağınız bölgeleri günlük kullandığınız bir
nemlendirici ile sık

 

sık nemlendirmelisiniz.
Ay’la Yaşam,  ve Püf kategorilerinde bu tarihlerde yapabileceklerinizle ilgili başlıkları bulabilirsiniz.

Epilasyon yaptığınız bölgelerde batıklar oluşuyorsa buradaki yöntemi uygulayabilirsiniz.

Önceki aylarda yöntemi uygulayanların yorumları için sizden haberler sayfasını ya da istenmeyen tüyler kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Tüy sorununuz normalin çok üzerindeyse ya da tüylerinizde sonradan artış olduysa bu yazıya göz atmanızı öneririm.

Bunun dışında hormon bozukluğu söz konusu ise çözümünü burada ve burada bulabilirsiniz.

Faydalı olsun:)

Tags

Related Articles

61 Yorumlar

  1. 🙁 keşke 3 günde bir epilasyon günü olsa 🙁 zira benimkiler üç günde bir çıkıyor
    bu dönemde yapıyorum mutlaka ama hep epilasyon dışı günlere de denk geliyor. normalde de yapmamız gerektiğinde, hangi dönemleri tercih edelim nispeten iyi olsun 🙁
    teşekkür ederim kozmik bu arada, sayenizde geçmeyen siyah noktalarım bir kaç tane kaldı. cildim nemlendi. herkese önerdiğim bir site. Allah razı olsun

  2. keşke olsaydı sevgili gizem:) bu kadar sık ihtiyacınız oluyorsa ay takvimi yöntemini uygulamanız mümkün değil. hatta 6-7 gün bile olsa çok manasız olur. çünkü bu şekilde yap-boz şeklinde devam eder durum. biz bazen farklı günlerden bahsediyoruz yorumlar arasında fakat onlarda ya bir doktor kontrolü ya da yılda bir kez tatil söz konusu oluyor. arkadaşlarımız strese girdikleri için ve benden cevap bekledikleri için kıramıyorum. onlar da sonuç beklememeleri gerektiğini biliyorlar.

    siyah noktalarınızın azalmasına sevimdim, en azından bu konuda yardımcı olabilmişim size. sevgiler:)

  3. Sevgili kozmik bakım. Kardeşim Haziran ayında estetikle birlikte burun ameliyatı yaptırmayı planlıyor. Bu tarz bir ameliyat için uygun günler ne zamandır acaba bilgi verebilirseniz çok müteşekkir oluruz. Sevgiler

  4. sevgili furkan iyi geceler. verdiğim tarihler de iğneli epilasyon yaptırmanız kısa zamanda bu sorundan kurtulmanızı sağlar. sevgiler:)

  5. gizem arkadaşımız siyah noktalar için nasıl bir yöntem uyguladınız??çok şükür benm ihtiyacım yok ama ihtiyacı olanlar vardır diye düşünüyorum hem ben de merak ettim??

  6. sevgili özge yukarıdaki tarihler dolunay tarihi değil, epilasyon tarihleridir. dolunay tarihi için mayıs 2014 ay takvimine bakınız.

    1. Ben dolunay zamanın da epılasyon yapıyoruz sanıyordum.ozur dılerım o zaman.bır de ay hangi burçtayken bıyıklarımızı almayacaktık tekrar söyler mısınız?önceden soylemiştınız ama ne not aldığım kağıdı ne de yazdığınız bolumu bulanadım

  7. İyi günler. Geçen ayda bir arkadaş sormuştu. bu günlerde alamıyoruz denk gelmiyor diye.ay hangi burçlardayken almamak lazım diye.o verdiğiniz burçları not almıştım şuan aklımda yok ama her dönem için mi geçerliydi o yoksa o ay içinmi.teşekkür ederim.

  8. Kozmik bakım merhaba sorumu nereye yazıcağımı bilemedim baktım baktım göremedim yüzdeki kıllarla alakalı. Mazur gör lütfen. 2 ay kadar minoksil kullandım fakat etkisini saçımda değil yüzümde gördüm (!) yüzümde kıllanmaya sebep verdi. Kullanmayı bıraktım fakat bi dökülme falan olmadı acaba dökülür mü diye düşünmüştüm. Bu konu hakkında bi bilgin var mı? Bu tüylerden kıllardan nasıl kurtulurum? Alnımda, şakaklarımda, yüzümde, çenem dahil. Bitkisel bi formülü var mı bu işin?

  9. sevgili esma bitkisel bir şey öneremiyorum malesef. imkanınız varsa epilasyon günlerinde iğneli epilasyon yaptırın. bir iki kez yaptırmanız bile çözüm olacaktır. geçmiş olsun.

  10. meraba.haziranın ilk on günü sezeryanla doğum için uygunmudur öğrenmek istiyorum.cevplarsanız sevinirim.teşekkürler

  11. sevgili kilas, her ikisi de akrep burcuna rastlıyor, yani aralarında fark yok. bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum:)

  12. Yaklaşık 3 yıldır seni takip ediyorum ve bu günlere göre epilasyon yapıyorum. Genelde acılı olmaz ama özellikle bugün yaptığımda hiç acımadı ve tüyler kendiliğinden çıkıyodu sanki çok kolay oldu 🙂 Bu kadar sürede bacaklarımın arkasında nerdeyse hiç tüy kalmadı. Tüylerim inceldi ve rengi açıldı gibi. Bazı bölgelerde de boşluklar var. Her şey için çok teşekkürler Kozmik 🙂 Bir sorum olcak, mesela bacağımın arkasında çıkmayan bölgeler var ama çıkanları alırken onların üzerinden de geçmiş oluyorum. Çıkmayan bölgelerin üstünden de geçersek orada yine tüy çıkma ihtimali var mı? O bölgelere ağda değdirmemeye çalışıyım mı? Teşekkürler şimdiden, seni seviyoruz 🙂

  13. Kozmik bakım, benim sorum şu epilasyon yaparken bu günleri kullanmaya çalışıyorum mesela bugün uygun fakat bir yerde okuduğuma göre epilasyondan adet olduktan sonra yapılması gerek fakat ben 3-4 gün sonra adet olacağım ve uzun süre beklemem gerekecek ay takvimine uymak için sence bugün alsam bir sorun olur mu ?

  14. sevgili ChickenTranslator, güzel sonuçlar almanıza çok sevindim:) tüyün tamamen bittiği bölgelerde yeni tüy oluşmaz.sevgiler..

  15. sevgili merve, hiç sakıncası yok. gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. çok daha yakın olduğunda, örneğin ertesi gün ya da aynı gün diger seçeneği öneriyorum tedbirli olmak adına.

  16. Merhaba kozmik bakım ben 5 6 aydır dediğin tarihlerde yüzümü sir ağda ile aldırıyorum. ama tarihlerin arası uzun olunca sabredemıyorum ama dediğin tarihlerin dışına çıkmak istemiyorum. çıkan tüyleri ikinci seçeneğe kadar sarartıcı kremle sarartsam ne dersin nasıl olur.lütfen bana yardımcı oll

  17. sevgili fatma bu ay zannediyorum bu takvime uyamayacaksınız. önümüzdeki ayı değerlendireceksiniz mecburen. kesim için yarın uygun.ayrıca hızlı uzama açısından daha da güzel olan aslan günleri hemen haziran ayı başında olacak.iyi yolculuklar:)

  18. sevgili özlem rayına oturana kadar rahat edeceğiniz şekilde davranın. sonrasında zaten ihtiyacınız kalmayacaktır. sevgiler:)

  19. Sevgili kozmik,14 haziran epilasyon randevum var ve hastalığımın üç gün öncesine denk geliyor.gün uygun mudur?bilgilendirirseniz sevinirim.bir de iğneli mi lazer epilasyon mu?neden?

  20. kozmikcim bir şey soracağım ama gülme:) kız bebekler için şimdiden yapılacak bir şey var mı acaba? ben çektim o çekmesin istiyorum 🙂 karınca yumurtası yağı falan sürenler olmuş ama doğru mu, senin önerin var mıdır?

  21. Makyajli seyler hosgeldiniz, cok tesekkur ederim 🙂 regl donemizinde ve baslayacagi gunde yapmamaya ozen gosterin.en yuksek faydayi gormenizi dilerim:)

  22. Sevgili gulay regl doneminizle ilgili bir sorun yok. Eger yuz bolgesi icin gidecekseniz kesinlikle igneli epilasyonu oneririm. Lazer deneyen arkadaslarimiz sikayetlerini dile getirdiler donem donem. Ayrica igneli epilasyonda cok ince tuylere mudahele edilmez. Bu da en buyuk avantajidir.sevgiler.

  23. sevgili yarenka, yağı değil de karınca yumurtasının kendisidir. çok eski bir uygulama olarak ben de duydum fakat şimdilerde uygulanması çok zor sanıyorum. üstelik pek hijyenik değil. ergenlik döneminde bizimle aynı yöntemi kullanması en güzeli:) ayrıca köy yumurtası ile beslenmesi de önemli. diger besin maddelerinde de hormonsuz gıdaları tercih etmeniz muhakkat etkiler durumu.sevgiler:)

  24. Merhaba sevgili kozmik bakım, adet günlerinin sonunda mı yoksa büyüyen ay fazında mı epilasyon yapmak daha kötü sonuç verir? Bu ay bu iki durum arasında kaldım :((

  25. birde kozmik bakım size sormayı unuttum ben yüz bölgesi içinde lazere gidiyorum 10 seans oldu 20 yaşındayım başlamadan önce suratımda bir tane bile sivilce iz yokken şimdi minik minik kırmızı sivilce izleri oldu cildim çok kuru ne yapabilirim

  26. Sevgili gulcan sonraki randevularinizi ay takvimine gore alabilirsiniz. Sivilceleriniz icin kudret nari yagini kullanabilirsiniz.temiz cilde yatmadan once uygulayin. Sifa olsun.

  27. Sevgili kozmik bakim bu ay ilk defa tuy alma yonteminizi merakla deniycem. Fakat hamile olmamin bu yontem uzerine bi eksisi olur mu? Malum hormonlar ust seviyede calisiyor ve tuyler olabildigince cosuyor. Ozellikle defalarca denedigim lazer yontemlerinin hic bir işe yaramadigi düşünülürse umarim tecrübeleriniz banada iyi gelir.

  28. Hamilelik sonuc almaniza engel degil fakat soylediklerinizden yola cikarak daha gec sonuc alma ihtimali soz konusu olabilir. Lazer konusunda benim tecrubem de cok tatsiz oldu malesef. Bu yontem sizde de ise yaracaktir mutlaka. Belki hormonlariniz biraz geciktirebilir. O kadar. Saglikli bir hamilelik diliyorum sevgili fawkes1987 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close