AY TAKVİMİTAKVİMLER

Tuvalet Eğitimi ve Emmeyi Sevgiyle Uğurlama

Tuvalet eğitimi ve emmeyi sevgiyle uğurlama

Neden böyle ifade etmeyi seçtim? Üzerinde çok düşünmedim. Fakat bana biraz sert geldiğini fark ettim ve yumuşatmak istedim. Yine de, annelerin daha kolay bulması için, genel geçer ifadeyi kullanacağım; konumuz bezi bırakma, memeyi bırakma, anne sütünü bırakma, emzirmeyi bırakma, emzirmeyi sonlandırma…

Hem anne için hem yavrusu için duygusal bir süreç.. Belki bu konuda birkaç şey yazmak isteyebilirim daha sonra. Tabi uzman olarak değil, sadece bir konuya kendi hayatında tanıklıklar yaşamış bir insan olarak. Bu arzuya genellikle fırsatı bulabildiğim zamanlarda, yorumları okurken kapılıyorum. Ancak bu sayfayı, sadece takvim olarak kullanalım istiyorum. Tabi en çok sorulan sorulara ve deneyimlerinizden örneklere de yer vereceğim.

Yani burada ne olacak?

1- Tuvaleti eğitimi ve memeyi bırakma sürecini kolaylaştıran (ay takvimini baz alan) tarihler.

2- Sosyal medyada tekrar eden sorular ve cevapları

3- Yayına alabildiğim kadar, başarı hikayeniz. Bu maddeyi çok önemsiyorum çünkü sadece deneyimleri okumak ve kolaylığına şahit olmak bile, umut enerjisini yükseltiyor. Bu da  annenin stresini azaltıyor ve “bende kolayca geçebilirim bu süreçten, yapabilirim” kararını alabiliyor bir anda. Bu içsel kararla gelen motivasyonla direnç enerjisi yok olduğunda bilin bakalım ne oluyor?:) Yani benim kadar, başarı hikayesini anlatan siz anneler de,  sizden sonra bu sürece girecek bir anneye ve yavrusuna önemli bir destek vermiş oluyorsunuz. Tam bu noktada  çok önemsediğim bir diğer araç “niyet” geliyor akla ama onu soru cevap bölümünde anlatayım.

O halde akla takılan sorulara ve cevaplara bakalım önce:

1- Bu tarihler ne işe yarıyor? Her ay aşağıda vereceğim bu tarihler, başladığımız işi kolaylıkla tamamlamamız için bize destek veren enerjileri hissedeceğimiz günler. Detaya girdikçe anlaşılması güçleştiği için, sadece, bu iki konuda “şanslı olacağımız günler” olarak düşünmenizi önereceğim. Belki haftalarca içinde kalacağınız bir süreci; birkaç güne ya da bir iki haftaya indirecek. Aşağıda örnek deneyimler paylaşacağım. Zaten pek çok konuda benzer tarihler paylaştığım için, sisteme yabancı değilsiniz. Benzer şekilde epilasyon konusunda, saç kesimi konusunda, maskeler konusunda, ev temizliği ve konserve gibi pek çok konuda şanslı ve/veya kolaylık sağlayan günleri hep birlikte kullanıyoruz. Bu takvim de onlardan biri.

2- Bu tarihleri nasıl kullanacağım? En çok bu konuda kafa karışıklığı yaşanıyor gördüğüm kadarıyla ama en basit kısmı bu. Sadece eyleme geçmek için yani tuvalet eğitimine başlamak ya da emzirmeyle ilgili süreci başlamak için verdiğim dönemi kullanıyoruz. En basit örnek ne olabilir diye düşünüyorum. Mesela bir hafta sürecek bir bahar temizliği yapmayı planladığımızı düşünelim. Evet, bu bir süreç ama bir başlama anı var değil mi? Bir gün belirliyoruz önceden (pazartesi öğleden sonra gibi) değil mi? O gün geldiğinde komplike bir şey yapmıyoruz, alıyoruz suyumuzu, kovamızı başlıyoruz. İşte burada yaptığımız da sadece bu. Başlıyoruz!

3- Nasıl niyet etmeliyim? Niyetin gücünden faydalanmak istersek -ki ben her konuda mutlaka kullanırım ve kullanmanızı öneririm- başlamadan önce kalpten bir niyet edin. Nasıl mı? Bu da çok soruluyor. Şöyle:

“Tuvalet alışkanlığı kazanma sürecimizi kolaylıkla tamamlamaya niyet ediyorum.” O andan itibaren bilin ki bu güzel niyetinizi gerçekleştirmek için pek çok destek alacaksınız. Yeter ki bunu bilin ve güvenle doldurun kalbinizi!

Her şeyin en basit, en sade halini kullanmak; bizi sonuca götüren en kolay, en hızlı yoldur arkadaşlar. Lütfen bunu aklınızda tutun. isterseniz başka şekillerde de niyet cümleleri kurabilirsiniz fakat size önerim bu halini kullanmanız. Çünkü sadece pozitif sözcüklerden oluşmasına dikkat ettim. Emzirme konusunda da bir cümle düşünelim hadi, söyle olabilir örneğin:

” Bebeğimi bu zamana kadar emzirebildiğim için şükürler olsun. Bu süreci sevgiyle ve kolaylıkla tamamlamaya niyet ediyorum. Hem kendim için hem de bebeğim için kolay ve huzurlu bir süreç olmasına niyet ediyorum. Yakınlarımıza, gülümseyerek; kolaylığına mutlulukla ve neşeyle şükrederek anlatacağımız çok güzel bir deneyim olmasına niyet ediyorum….”

Bakın düşününce pozitif bir sürü cümle geliyor peş peşe.. İlk cümleden sonrakileri tuvalet eğitimi niyetimize de ilave edebiliriz.

4- Bezi bırakmak için nasıl bir yöntem uygulamalıyız? Tuvalet eğitimi için kullanabileceğiniz herhangi bir yöntem paylaşmıyorum. Çünkü bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim. Her çocuk birbirinden farklı özelliklere sahip olduğu için; yöntemleri araştıralım ve kendi çocuğumuz için en uygun olanı bulalım. Çocuğu en iyi tanıyan annedir, unutmayalım! Tek bir hatırlatmam olacak; bu eğitim sırasında aşırı disiplinden ya da aşırı serbest bir tutumdan sakınmak gerekiyor. İnstagram’da ve Facebook’ta bununla ilgili bir paylaşım da yapmıştım hatırlarsanız. #kozmikbakimblogkolaycabırak etiketinden ulaşabilirsiniz o paylaşıma.

5- Memeyi bırakmak için nasıl bir yöntem uygulamalıyız? Tahmin edeceğiniz gibi cevabım burada da aynı. Tek söyleyebileceğim her iki konuda da korkutma ya da tiksindirme yoluna gitmeyin lütfen. Bunun yerine sevgi ve şefkat barındıran bir tonda konuşup anlatın. Anlamadığını düşüneceksiniz belki ama bilinçaltı her şeyin yolunda olduğuna karar verecek ve travmasız tamamlayacak bu süreci.

6- Ne zaman başlayabilirim? Çocuğun hazır olup olmadığına karar vermeyi kolaylaştıracak belirtiler de yine uzmanların verdiği bilgiler arasında ve sosyal medyada da sıkça paylaşılıyor. Bu paylaşımlar iyi bir yol gösterici olabilir. Yine durumu değerlendirme ve nihai karar sizde tabi.

7- Her ay böyle tarihler var mı? Evet vereceğim. Şimdi bu takvimi İnstagram’ da “öne çıkan hikayeler” bölümüne sabitleyeceğim. Böylece her zaman elimizin altında olacak ve eski gönderileri taramadan, kolayca ulaşabileceğiz. Hemen bir ilave bilgi de vereyim. Bakım takvimlerinde olduğu gibi her ay yeni bir yazı olarak vermeyeceğim bu takvimi. Detoks takvimi gibi, sadece içindeki tarihleri güncelleyeceğim her ay.

8- Önemli bir uyarı! Lütfen nasılsa bu takvim kolaylık sağlıyormuş diye hazır olmayan çocuğumuzu zorlayarak üzücü durumlara yol açmayalım! Bu konudaki endişemi ve hissettiğim sorumluluğu biliyorsunuz başından beri. Amacım “duygusal, fiziksel ve zihinsel olarak hazır olan çocuğun” tuvalet eğitimini ve emme sürecini; hem anne hem de çocuk için daha kolay hale getirmek için destek olmak! Erken olduğunu bile bile, takvimle ilgili olarak şansını denemek, doğru zamandaki şansı kaybetmek anlamına gelir, unutmayın! Bu takvim hep olacak, acele etmeyin!       İlk bölümü burada tamamlayıp, bu takvimi kullanarak aldığımız sonuçlara geçmeden tarihlere bakalım!       En yakın tarihler aşağıdaki şekilde: (Sık sık güncelliyorum takvimi, yeniden kontrol edin lütfen.)

1. SEÇENEK: 02 Nisan 2024 10.15’ten 22.30’a kadar.. Yani yaklaşık 12 saatlik zaman dilimi içinde size uygun olan bir anda başlayabilirsiniz. “İHTİYAÇLAR LİNKi”

2. SEÇENEK: 07 Nisan 2024 14.45’ten 23.30’a kadar.. Yani yaklaşık 9 saatlik zaman dilimi içinde size uygun olan bir anda başlayabilirsiniz.

3. SEÇENEK: Ayın son üç günü içerisine rastlayacak bu seçeneği henüz netleştirmedim, ayın ikinci yarısında güncelleyeceğim. Bu seçeneği kullanacaksanız, yaklaştığı günlerde kontrol etmeyi unutmayın.

Hemen şimdi niyet cümlemizi kalbinizden geçirmenizi öneririm. O güne kadar da, hem kalbimizde hem dilimizde hem aklımızda tutmamız niyetimizi giderek güçlendirecektir. Önümüzdeki ay adım atacak anneler için bir not düşmek istiyorum ayrıca: Birçok takvim var, hepsini tek başıma hazırlıyorum, yani bir ekip çalışması değil bu. Tarihleri çok merak etmenizi anlıyorum fakat bunların hazırlığı kolay değil ve çok zaman istediği gibi büyük de dikkat istiyor; sizin de bunu anlamanızı ve sabırlı olmanız benim için “çok” önemli. Takvimleri bekleyişinizi kolaylaştıracak bir bilgi vermek istiyorum şimdi. Hem bu bilgiyi kullanarak gerekli fiziksel ve duygusal hazırlığınızı tamamlayabilirsiniz süreçte. Şöyle ki; blogdan takip eden arkadaşlarımız bilir, aslında her ay tarihler benzerlik gösterir. Başka bir ifadeyle seçenekler, ay içinde benzer günlere konumlanır; aynı günler ya da birkaç gün öncesi, sonrası gibi. Örneğin bir ay ilk seçenekte ayın 20’sine konumlanan bu kolaylaştırıcı enerji, bir sonraki ay ayın 17- 23’ü arasında bir yerlerde konumlanacaktır. Dolayısıyla önümüzdeki ay yine bu ayın tarihlerine çok yakın ya da belki aynı olacak. Bu durumda, önümüzdeki ay başlayacak annelerin mutlaka yukarıdaki tarihlerden birkaç gün önce (4-5 gün diyelim) hazırlıklarını tamamlamış olması gerekir ki ben takvimi paylaşğımda hemen adım atabilsinler.      Hemen şimdi niyet cümlemizi kalbinizden geçirmenizi öneririm. O güne kadar da, hem kalbimizde hem dilimizde hem aklımızda tutmamız niyetimizi giderek güçlendirecektir.       Hatırlatmalar almak için Facebook, Twitter ve İnstagram hesaplarımda gönderi ve hikaye bildirimlerini açabilirsiniz. Unutmayın! Bu takvimi İnstagram “Öne Çıkan Hikayeler” bölümüne sabitledim.       Ve şimdi, en sevdiğim bölüm başlıyor:)  Bu bölümün mutluluklarınızla çığ gibi büyümesi dileğiyle:)  Sizin deneyimleriniz aşağıda:

” 22 temmuz 2017 doğumlu kızımı tam 2 yıl emzirmeyi planlıyordum. tesadüfe bakın ki, 23 temmuz’da uygun günmüş bırakmak için. Bu bir işaret olmalı dedim ve.. Gerçekten de etkisi oldu sanırım, sorunsuz bir gün geçirdik, hala inanamıyorum. memecik diye kendini yerden yere atan kızım hiç ağlamadı resmen ”      Arzu 91

” Merhabalar. Oğlum 4 yaşına yeni girdi. Daha önce tuvalet eğitimini sürekli red etti ama sizin vermiş olduğunuz tarihlerde, yani bu ay denedim 23 Temmuz’da. Her şey kendiliğinden oldu ve inanamadım; bir günde alıştı, süper. Duyanlar inanamıyor, nasıl olur diye. Size sonsuz teşekkürler Sağ olun, var olun ❤️ Sevtap Y.

“Gecen ay inanılması zor ama 3-4 saat içinde memeyi bıraktık Hemde hiç zorlanmadan. Şimdi de bezi bırakacağız inşallah. Teşekkürler sevgili Kozmik Bakım İyi ki varsın”  Arzu B.

“@kozmikbakimblog ya ben çocuğumu bezden kestim. İlk kestiğimde sizin verdiğiniz tarihleri kullandım, çok iie yaradı. Ama sonra sağlık sorunu geçirdik yine bez kullanmak zorunda kaldık. Şimdi tarihe bakmadan bezini kestim, çok zorlanıyorum. Hangi tarihleri kullanmalıyım. Yardımcı olur musunuz? ❤️❤️” Canan B.

“Kızım 4 yaşında . Tuvaletten çok korkuyordu. Bir önceki tarihte bezi bıraktık. Sayenizde çok kolay oldu. Ben bile çok şaşırdım. Bezi bırakmanın bu kadar kolay olacağını tahmin bile edemedim Her şey için çok teşekkür ediyorum ” Filiz B.

“Yepyeni güzel haber, yeğenim geçen haftaki tarih sayesinde bezden tek kalemde kurtuldu Memeyi de senin tarihler sayesinde bırakmıştı. Seni seviyoruz @kozmikbakimblog ❤️” Resimli Türkçe Günlük

“Geçen ay paylaştığınız tarihte anne sütünden kestim ve bıraktık. 1 hafta sonra hiç istemedi sarılıp güven duygusunu gideriyoruz sadece. Daha önce denedim başaramadım. Teşekkür ederim, darısı bez bırakmaya inşallah ❤️”  Tuğba Sevgi A.

“23 temmuz’da oğlumu bezden bıraktırmaya niyet ettim ve zorluk yaşamadan bıraktık. Çok teşekkür ederim. Bu ayda ben tırnak yemeyi bırakmaya niyet edeceğimkısmetse… ” Tuğçe Y.

“Kızım 23 aylık ve emiyordu. Hemde ne emme Emmeden uyumaz, emmeden sakinleşmez ve geceleri de 4-5 kere uyanırdı. Verdiğiniz tarihte biraz umutsuz ilk denememi yaptım ve inanamadım. Bir kere bile emmek istemedi, sadece biraz hırçın Teşekkürler sevgili @kozmikbakimblog Ağustosda da bezi bırakacağız insallah.” Arzu H.”

“Ben oğlanı tuvalete alıştırmayı 23 temmuz’da başladım. Eskiden tuvalete hiç yapmak istemeyen oğlum şimdilerde yapıyor. Bir dahaki tarihe bezi tamamen çıkarma niyetindeyim inşallah.” Büşra D.Ş.

“Ben size yazmayı unuttum. Geçen hafta için verdiğiniz bez bırakma döneminde daha önce 3 kötü tecrübeye rağmen bezi çıkardım. Kaldı ki son denememiz çok yakın tarihteydi. Şimdi bu konuyla alakası yok belki ama hiç umudum olmayan oğlum 2 günde öğrendi ve ben hem şoktayım hem çok mutluyum. Sonsuz teşekkürler♥️” Arzu Aden A.

“Sayenizde mayıs 21 de oğlumu tuvalete alıştırdım ve o kadar kolay oldu ki çok ama çok teşekkürler ❤Ne zamandır bezini bıraktırmak istiyordum. Her sormamda bezi çıkartmamı kabul etmiyordu. O gün bir kere çıkartalım artık oğlum; acıtıyor, yakıyor dedim. Tamam anne bez acıtıyor çıkartalım dedi. Sonra da “Oğlum artık bezi çıkardık bundan sonra çişimizi tuvalete yapıcaz tamam mi?” dedim; “Tamam anne.” dedi. Tabi ilk 4 kere üstüne yaptı 5.de tuvalete başladık ve çok kolay oldu, öyle günlerce sürmedi. Sadece 1 kere konuştuk ve anladı uyguladı. Bu arada evet bezi sadece gece uyurken kullandım, onun dışında misafirliğe bile gittiğimde takmadım bezini kafası karışmasın diye. Bu şekilde öğrendik hemen ” Fato Sarda D.

“ Emzirme dönemini sonlandırmamız farkında olmadan bu tarihlere denk gelmişti. Nasıl bu kadar kolay olduğunu düşünürken geriye dönük araştırma yaparak mana verebildim. Çooook teşekkürler @kozmikbakimblog ” M. K.

“Kozmikçim harikasın süpersin  Verdiğin tarihlere göre dün bezi bıraktı oğlum. Gece de bağlamadık. Her şey yolunda şuan. İyi ki seninle kesişti yollarımız. Nasıl teşekkür etsem bilemedim. Muhakkak bu tarihlere dikkat etmelisiniz bayanlar ben çok faydasını gördüm @kozmikbakimblog” Esra S.

“Biz de 21 Mayıs’ta başladık. Kızım bezi bıraktı hiç oturmadığı klozete oturmaya başladı o günden beri bez takmıyor. Arada yaşanan kaçamaklara rağmen çok kolay bir geçiş oldu. Çok teşekkürler ” Müge T.

“Önceki verdiğiniz tarihte başlamıştık biz. O günden beridir bezi bıraktı yeğenim. Ailecek o kadar inandık ki o tarihle birlikte bu bez sorunundan kurtulacağımıza, öyle de oldu @kozmikbakimblog” Hülya K.

“Kızım günde 1000 kez emmek istiyordu. Kesmesi imkansız gibi geliyordu. Bundan önceki verdiğiniz tarihte azaltmaya niyet ettim ve başarılı geçti çok şükür. Bundan önce de azaltmayı denemiştim ama tam bir fiyaskoydu. Azalacağının aksine daha da çoğaldı. Bu verdiğiniz tarihte de tam kesmeye niyet ettim ve çok şükür kızım artık emmeyi bıraktı❤️ ayrıca epilasyon için verdiğiniz tarihlerde de baya fark gördüm. Çok teşekkür ederim:)” Fatma V.

@kozmikbakimblog verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Bizde bu tarihleri kullanarak bezi bıraktık. 3 günde her şey halloldu. Daha önce 2 defa deneyip bırakmıştık. Çok mutluyuz❤❤❤❤❤❤❤❤❤” Mzf U.

” Merhaba @kozmikbakimblog ben de geçen hafta 16 Kasım tarihinde oğlumu emzirme sürecini tamamladım ve çok düşkün olduğu bir zamana denk gelmesine rağmen çok rahat geçti. Gözümde büyütmüşüm şimdiye kadar diye düşünüyorum. Teşekkürler kozmikcim. ” Esra Ç.E.

“Kızım geceleri ya benle yada babasıyla yatıyordu. Bırakma günlerinde konuşmamızı yaptık artık odasında kendi başına yatabileceğini anlattım ve sonuç Süper. Artık bizi yanında istemiyor, hatta ev dışında (ananede) ayrı yatıyor, teşekkürler kozmikcigim” Nilay D.S.
“Bende ikizlerime ekim takviminde bezi bıraktırdım. Çok kolay oldu teşekkür ederizzz ” Hazal E.
“Çok teşekkür ederim sevgili kozmikbakimblog. 19 ekimde oğluma memeyi bıraktırdım ve çok kolay oldu inşallah yakinda da beze veda edicez Bilgiler ve desteğiniz için çok teşekkürler kesinlikle ise yarıyor ” H.B.
“Bende 19 ekimde memeden ayırdım. Bebeğim çok bağımlıydı. Nasıl ayıracağım diye düşünürken hiç ağlamadi bile. Çok mutluyum. teşekkürler.” Hanife T.
@kozmikbakimblog siz nasıl güzel bir insansınız. Sayenizde kızım bezi inanılmaz bir şekilde, 1 günde bıraktı. O kadar inatçı olmasına rağmen. Tereyağından kıl çeker gibi. Emeğinize yüreğine sağlık. Rabbim her daim gönlünüze göre versin.” Mehtap
@kozmikbakimblog açıkçası benim böyle bir takvim olduğundan haberim yoktu. Sayfanızı da yeni takibe basladım. Kızım 26 aylık ve 2 yaşına girdiğinden beri azaltarak memeyi bitirme sürecini seçmiştim. Ama en fazla günde 3 düşürmüştük. 17 kasımda artık sadece bir hakkının olduğunu onun da sadece gece olduğunu söyledim. 17 kasım gece, 18 kasım gece, 19 kasım gece emdi ve o saatten beri hiç emmedi. Görünce yazmak istedim. Cesaret edip bıraktırmak isteyen annelere moral olsun.” Sabahat Y.
“Tuvalet eğitimini Ekim takvimine göre başladım.. Sonuç mükemmel 2.5 yaşında oğlum altını bir kere bile ıslamadan zorlanmadan hemen öğrendi. Kesinlikle tavsiye ediyorum.. Teşekkür ediyorum Kozmik Bakım ” Elif Ü.Ö.
” Kozmik Bakım sevgiler. Emzirmeyi bırakma ve tuvalete alıştırmada bu tarihleri kullandım. Hiç zorlanmadan çabucak sonuç aldım. Şimdi bu tarihte bebeğimi kendi yatağına alıştırmak istiyorum çünkü hala benimle yatıyor. Şimdiden niyetimi ettim. Çok sağol.” Asım P.
“Bende takviminizi uyguladım ve bir haftada çok temiz sonuç aldım, çok şükür” Şahsene A.
“23 temmuz’da emzirmeyi kestim. Resmen bağımlıydı ama çok kolay oldu, teşekkürler” Ümit A. D.
“Siz harikasınız. Geçen hafta başladım. Hiç yol katedemedim. Pes etmiştim. Tesadüfen postunuzu gördüm. 3. gün ve artık bez yok. Ne gece nede gündüz ❤️❤️” Feride T.
“Oğlum memeye bağımlı bir çocuktu, asla bırakmaz diyordum fakat 29 mart’ta niyetine girdim. Birkaç istemesi dışında kolaylıkla bıraktık, çok şaşırmıştım. Bizimki bıraktıysa herkes bırakabilir, önemli olan kararlı olmak” Zeliha Ö.K.
“Artık bende yorum yapabilirim, çok çok mutluyum. sesiz sesiz takip edenlerdendim. Sadece temizlik günlerinin etkisini fark ettim ve başladım daha önceleri sizi ama bu kadar olabileceğini tahmin etmezdim.   İkiz bebeklerim 25 aylık olana kadar emzirmeye korkuyordum bıraktıran anneleri okudukça. Bi cesaret edemedim ama dedim bu ay deniycem. İnanılmaz, mucize sanki ama oldu. Ayın 15 de basladım ve 3 gün içinde unuttular artık. Allah razı olsun sizden. Artık bütün takvimleri uyguluycam inşallah. İyi ki iyi ki karşıma çıkmışsınız. Allah razı olsun sizden❤️” Öznur Y.Ş.
“Çok teşekkür ederim size. Sizin belirttiğiniz tarihte başladım, tuvalet eğitimi çok kolay oldu. Keşke memeyi bırakmadan önce de bu siteyi bilseydim. 3 ay oldu hala memeyi unutamadı, gece ciddi sorun oluyor. Geri dönüş yok artık oda bitti ama keşke sizi daha önce bilseydim.” Güneş K.
“Ben de emzirmeyi bıraktım ve bu günlere denk getirdim. Sayfamda da paylaştım süreci. Size de çok teşekkür ediyorum, post olarak da yazdım sizin sayfanızı, emekleriniz için minnettarım” A.
“Çocukların uyku saatini düzenleyemiyordum. 12 den evvel uyumazlardı. geçen ay ki tarihlerde niyet ettim, en geç 10 da yatıyorlar artık, çok şükür.” Sinem D.

….

Devam edeceğim bu haberlere ama şimdi beklediğiniz paylaşımlar için buradan ayrılıyorum. İsterseniz aşağıda kendi deneyiminizi paylaşabilirsiniz. Sevgiyle kalın 🙂

 

Tags

Related Articles

51 Yorumlar

  1. 1 Mayıs’ta 2,5 yaşındaki kızıma bezi bıraktırdım. Kendi tuvalete çok meraklı ve hazırdı fakat benimle çok inatlaşıyordu. Sizin verdiğiniz tarihte başlama kararı aldık ve 5. Gün hem gece hem gündüz bez işi bitti ilk üç gün gündüz çok zordu, gece bezledim ama 5. Gün artık gece kendi kalkıp söylemeye başladı. Gündüz alt islatmalari bitti. O mutlu ben daha mutlu teşekkürler iyi ki varsınız (çevremde herkes en az iki haftayı gözden çıkar demişti bu arada ama çok şükür öyle olmadı)

  2. Sevgili kozmik bakım geçen ay ki verdiğin tarihlerin ilkinde emzirmeyi bıraktım ikincisinde bezi bıraktım. Ama 11 ağustos da yeni iki yaşına giren oğlumu alıştırmak kolay olmadı. Alıştırma kilodunu istemediği için yüzme bebek bezi takıyordum. Bir de baktım ki evde kimse tuvalete giderken haber vermiyor. Bu konuda 8 yaşındaki kızım haber vererek tuvalete gidince oda haber vermeye başladı. Ama yine kaçırıyordu. Vazgeçmeyi bile düşündüm. Bu sefer dediğin niyetleri önceden söylemeye başlayarak içselleştirme yaptım öncelikle kendime. Sonra 15 eylülde yüzme bezini de çıkardım. Eğer oyuna ya da tv ye dalmasa haber veriyor artık çok şükür. Teşekkürler Allah razı olsun:)

  3. Ben haziran 25 ti sanırım.onceki tu alet eğitimi gününde başladım oğlum 3 yaşını dolduruyordu ve çok inatçı bir çocuktu artık başlayalım.dedik başladık şuana kadar hiç bir kazamız olmadı. En azından ben coook fena sabırlı davrandım ilerideki.pskolojisi için. Beklediğimden çok daha kolay ve geçti cokkk teşekkürler kozmik.bakim yeni jedefim sigara ve fevriligim olacak 😀

  4. Oğlum 2,5 yaşında ve tuvalete oturmayı reddediyordu. Soğuklar bastırmadan öğrenmesini çok istiyordum. Takviminize uyarak bezi tamamen çıkardım. Birlikte aldığımız külodu giydirdim. İlk gün birkaç kaza oldu tabi ama korktuğum kadar olmadı. Halıları bile kaldırmıştım inanın ama hiç gerek yokmuş meğer, gece bezlemeye devam ediyorum ilk gece çok az bir miktar yapmış, ikinci gece hiç uyanmamasına rağmen bezi tertemizdi, bakalım bu gece nasıl olacak? Size çok teşekkür ediyorum ❤

  5. çok güzel bir yazı. bebeklik döneminin en önemli eğitim faaliyetlerinden biri olduğunu düşünüyorum. bu güzel yazı için teşekkür ederim.

  6. Sevgili kozmikciğim;çocuğumu sütten kesme günü ne zaman, bloğa bakdım da göremedim.. Yardımcı olursan çok memnun olurum… Emeklerinin karşılığını alman ve hakettiğin güzelliklerin seni bulması dileğiyle…

  7. Merhaba. Sayfaniza ilgi duymakla birlikte cekimser yaklasiyordum ancak verilen tarihleri dememekle birsey kaybetmeyecegimi dusunerek ekim ayinda kizim icin tuvalet egitimine basladim. Ilk 3 gun zorlu gecti ve cokca kiyafet yikadim ama inatci karakterine ragmen bir hafta sonra isler yoluna girmisti. Bu kadar kisa surede bu sonuca ulasmis olmaktan mutluyum. Sizinle de paylasmak istedim. Sevgiyle kalin

  8. Öncelikle sizi bana öneren ablama burdan teşekkürü bir borç bilirim sonrasında da size tabiki Allah razı olsun. Tabiri caizse memeyle aşk yaşayan oğlum sizin verdiğiniz günlerde söylediğiniz şekilde süte bay bay dedi. Allah a çok şükür kolay atlattık. Tabi ki ağladı ama korktuğum gibi değil. Burdan başlayacak herkese duyurulur yeterki inanın!

  9. Merhaba
    2,5 yaşında oğlum var öğlen ve akşam uyuturken kendı kendıne uyuyabılmesini istiyorum bunu öğretirken kolaylaştırıcı bir zaman dilimi var mı?

  10. Merhaba bana bir arkadaşım tavsiye etmişti sizin bolg nuzi 32 haftalık kızım var 25 aylık Ken çok düşkündü memeye sizin verdiğiniz tarihte memeyi anında kesti ve hiç istemedi. Daha sonrada yazın yazlıkta bezi kesmeyi denedim ama çok kaçırdı ve bağladık olmadı 29 aylıkken eylülde sizin verdiğin tarihte denedik atış o atış bir daha hiç baglamadik ufak tefek kazalardan sonra hiç yapmadı ve şimdi rahatız sizi heryerde sizi anlatıyorum ve şiddetle sizi tavsiye ediyorum size ve sizi tavsiye eden arkadaşıma sonsuz teşekkürler iyiki varsınız

  11. merhabalar ben aralık 2019 da memeyi bırakmak için belirtilen tarihte tam doğum gününe denk gelince bırakalım dedim. Bundan bir ay öncesinden çocuğa alt mesaj olarak şu an süt yok olunca emzireceğim gibi mesajlarla yok kavramına alıştırmıştım ve günde bir kere emziriyordum. 20 aralıkta en son öğlen emzirdim ve hafta sonu emmek istediğinde artık süt kalmadığını söyledim. normalde deli gibi emmek isteyen ve öğlenleri ben geldiğimde beni görür görmez ağlayan çocuk gayet sakin bir şekilde oynamaya geri döndü. ben belki şuan yok mu olarak algıladı falan dedim ama şu an bir hafta oldu ara sıra aklına emmek geliyor. Ama anneciğim konuşmuştuk artık süt kalmadı dediğimde oyuncaklarıyla oynamaya dönüyor. Bir hafta sonunda öğlen arası eve gittiğimde sanki ben hiç gelmemişim gibi davrandı hiç emmeye kalkışmadı. gören herkesin yorumu bu çocuk emmeyi nasıl bırakacak çok iştahla emiyor şeklindeydi ama sorunsuz bir şekilde bu süreci atlattık darısı bez bırakmaya inşallah 🙂

  12. Merhaba, sitenizde paylaştığınız bilgiler çok faydalı. Emeğinize sağlık. Benim gibi doğa, doğanın insanla paralelliği, sağlık , astroloji hele hele bir yengeç burcu olarak ay ile ilgili her şeyle ilgiliyim. Bu sebeple paylaştığınız bilgileri, sitenizi sevdiklerimle her daim paylaşıyorum. “Bir oku, dene “ diyorum.
    Esas konuya gelelim. Gerginlikte tırnak koparma alışkanlığı olan biriyim. Geçen defa verdiğiniz bir tarihi yakaladım, denedim. İyi bir başlangıç yaptım ancak maalesef özellikle adet gerginliğinde sürdüremedim.
    Şimdi en yakın tarihte yeniden deneyip başarayım istiyorum.
    Sizden ricam tırnak üzerine yaygın kötü alışkanlıklarımızı noktalayacak destek paylaşımlar.
    Siteniz için verdiğiniz emek için çok teşekkür editor faydalı paylaşımlarınızın devamını diliyorum. İyi çalışmalar.

    1. Bu defa oldu. Uzayan tırnaklarımla mutluyum. Şimdi bu uygulamayı kilo verimi için kullanayım diyorum.

  13. 2020 Ocak için verdiğiniz tarihlere yetişemediysek bir sonraki aydaki tarihler için mi beklemeliyiz?

  14. merhaba, benim kızım 3 yaşını 8 ay geçiyor, tuvalet eğitimi için zorlamak istemedim bu zamana kadar, hazır olmasını bekledim. Herşeyi konuşup yapıyor ama iş tuvalete gelince bezini bırakmak hiç istemiyordu. Ocak ayının ilk haftası bezi bitince bir deneme yapim dedim bez bağlamadım fakat gün içinde 5 kere çişini kaçırdı, hiç söylemedi ve altına yaptı üstüne abisi ateşlenince tekrardan bez bağlamak zorunda kaldım. Ocak ayının tuvalet eğitimi gününe 1 hafta vardı kararlıydım tekrar denicektim, güveniyordum ve 16 ocakta tekrar denedik. Kızımla niyet ettik önce ve çişini hiç kaçırmadı, çişi var mı diye peşinde koşmak zorunda da kalmadım. Sıra tuvaletine gelmişti korktu yapmaktan sabırla bekledim 2 hafta tuvaletini küloduna yaptı bilerek, kızmadım anlattım ödüllendirmek istedim ama olmadı, anladım hazır değil ama bezi bağlamadım cesaretlendirdim sürekli, derken kendini hazır hissettiği anda söyledi ve hemen koştuk tuvalete yaptı.. ben uzun zamandır bu blogtaki ay takvimi tarihlerini takip ediyorum çocuklarımın saç kesimlerini bu tarihlere göre yaptırırım. Emekleriniz için çok teşekkür ederim zorlu bir süreci kolaylıkla atlattığıma inanıyorum.. Darısı diğer annelere inşaallah..

    1. Ne güzel 🙂 ben de şubat ayının ilk tarihini denemek istiyorum ama akşam yedi de başlıyor gündüzünden niyet edeyim diye düşündüm. kozmik e de sordum bakalım saat o kadar ciddi değilse sabahtan başl arım

  15. Şubat ayı bez bırakma takvimini bekliyoruz. Pazartesi başlama niyetindeyim lütfen yardımcı olur musunuz. Teşekkrüler

  16. Merhaba , oğlum henüz 15 aylık ama hala bizimle yatıyor. Yatak ve oda ayırmak içinde böyle bi tarih var mı acaba? Teşekkürler şimdiden

    1. merhaba:)
      aynı tarihleri kullanıyoruz sevgili mine; pek çok anne değerlendi bu konuda da. size de faydası olmasını diliyorum.

  17. sevgili kozmik, şubat 2020 tarihlerinden ilki saat 19.00 da başlıyor. saati de kritik öneme sahib mi? yoksa o günün gündüzünden denemeye başlasam mı

    1. tabi ki çok önemli sevgili betül. saat veriyorsam mutlaka önemlidir. nadiren bu detaya girmediğim konular olur.
      sevgiler:)

  18. Gercekden defalarca wc egitiminde basarisiz olmustum verilen takvimlerde adimlar attim once aralik ayiydi zorlamadim tabi alistirma surecini bu aralikda verilen takvimle baslattim bir sonraki takvime hazirlik yapmis oldum ve ocak ayinda verilen tarihde basladim inanamadim bir kac gun icinde buyuk ve kucuk tuvalet aliskanligini ogluma kazandirdik beraber sizinle uc yasina martda girdi bu zamana kadar ne denediysem basarisizdi sagolun sizlere denemenizi oneriyorum bu sayfada size uyan her seyi bu kadar inatci bir cocuk yola geldiyse dedim elimden geldigince bana uyan kurleri d3 yapiyorum arkadas cevremle

  19. Merhaba,17 martta ki tuvalet öğrenme tarihini değerlendirip bir günde öğrendik. Yazı beklemeyip iyiki şimdi bırakmışız, teşekkür ederiz siz olmasaydınız cesaret edemezdim..

  20. Merhaba Nisan 2020 tuvalet için tarih paylaşacak mısınız.? Eğitim için sizi bekliyorum heyecanla. Teşekkürler

      1. Millet bezi bıraktırır, tuvalet eğitimine geçer ben tırnak koparmayı bıraktım çook mutluyum. Rabbimin bizim için sunduğu imkanları görmek, fırsatları değerlendirmek ne kadar güzel.
        Doğayla ilgili okuyor, araştırıyor, gözlemliyorum.
        Paylaştığınız bilgiler de çook güzel çook faydalı. Emeğiniz çok kıymetli. Sağolun.
        Şimdide farklı bir olumsuzluğu bırakmak adına yeni bir deneme yapmak niyetindeyim. İnşaallah olur. Rabbime çok güveniyorum. Kullarına hep destektir. Zamanı geldiğini yürekten hissettirir ve başlatır. Şükredene, dua edene , çaba gösterene hep yardım eder.
        Temmuz-Ağustos ayına dek e hadi inşaallah olur.
        Size teşekkür ediyor, başarılarınızın artarak devam etmesini diliyorum.
        Yüce yaratan hepimize akıl, ruh, beden, zihin sağlığı versin. Herkesin emekleri karşılık bulsun.
        Hayata gülelim o da bize gül versin

    1. sevgili ayşe,
      sayfada on binlerce üye var biliyorsunuz. herkesin benden beklediği ayrı bir takvim var. siz tek bir takvim beklerken, benim pek çok takvim hazırlamam gerekiyor. yetişmesi için doğru planlamam gerekiyor bütün çalışmalarımı. sırf siz istiyorsunuz diye daha önce kullanılması gereken takvimleri iptal edip tuvalet takvimini hazırlamam takdir edersiniz ki mantıksız olur. ben versem de siz o tarihi b e k l e m e k durumundasınız çünkü. nisanın ortasına geldiğimizi bana söylemenize gerek var mı gerçekten? herhalde bunun farkında olmadığımı düşünüp, ödevini yapmayan bir öğrenciyi silkeler gibi, silkelemek istediniz beni.
      karşınızdakilerin de tıpkı sizin gibi yaşamsal ihtiyaçları olduğunu;, bu dünyadaki varlıklarının, sadece ayşe hanım’a hizmetle ilgili olmadığının farkına varmanızı gönülden diliyorum. özellikle evrenin tüketim odaklı ve empatiden uzak yaşayanları sisteminden atmaya çalıştığı bu günlerde.
      son olarak, bu takvimleri çocukları sevdiğim, annelere kıymet verdiğim ve sadece yardım etmek istediğim için, g ö n ü l l ü olarak hazırladığımı, arada bir rastladığım bu üslubu kullanan sizlere hatırlatmak isterim.
      her şeye nezaketle yaklaşan arkadaşlarıma da tam bu noktada tüm evren adına sevgimi ve minnettarlığımı ifade etmek isterim.

  21. 1yildir çabalıyorum tuvalet icin en sonunda biri bu sayfayi oku dedi ve okudum araştırdım takvime göre başlama tarihinde başladım ve hiç görmediğim bir ilerleme oldu ilk günden … Cok sağolun

  22. Alışkanlıklardan kurtulmak için de bu tarihleri kullanbilirmiyiz kızım 1 yaşında artık sallamayi bırakmak istiyorum

  23. Daha önce defalarca denemiştim bezi bıraktırmayı, kreşte de denendi. Kesinlikle tuvaleti geldiğini söylemiyor, bezi çıkarsam hemen yere yapıyordu. Sayfayı tesadüfen buldum. Nisan ayını kaçırmışım, mayıs ayı için pusuya yattım saati yanlış hatırlayıp yarım saat önce bezi açtım, tabii yine yere yaptı söylemeden. Alışmayacak diye karamsarlığa düştüm yine ama sabah uyandı ve koşarak lazımlığa oturdu çişini yaptı (kaka için biraz zorlansa da onu da çözecek eminim.)gece de altını bağlamadım kendi kendine uyandı. 1 günde çözdük işi. İyi ki size rastladım, teşekkür ederim

  24. Merhaba ben de 3.5 yaşındaki oğluma bezi bıraktırmak istiyorum ama akşama denk gelmis saatler, nasıl olur ki o zaman? Niyetimi edip çocuğuma anlattıktan sonra uyucak zaten, genelde de gunduz başlanır bu ise.

  25. 3 yaşına yaklasmis, memeye cok düskün oğlumu ay takvimine uygun gunde niyetlenerek cok kolay emmemeye alistirdim.

    Pandemi suresinde butun gun evde ve cok zor olur mu diye dusunsem de ve ustune ramazana denk gelmesine ragmen kolay biraktik.

    1 senedir buyudukce sutun olmayacagini ara ara soyluyordum. Pandemide de memede uyutmayi birakmistim. Gun icinde emiyordu fakat uykusu varsa emerken konusup dalmasina engel oluyor, yataga yatirip uyutuyordum. Nasil uyurlarsa gece uykudan kalkinca ayni sekilde uykuya donmek istiyorlar genelde…

    Bu ön calismalari zamana yayarak yapmis ve cesaret bekliyordum. Tarihi gelince niyetlendim. Meme istediginde buyudugu icin sutun gelmedigini, sarilarak, bol bol dokunarak anlattim ve kendi eliyle kakaolu sut yaptirdim (kakao yerine bal daha iyi olurdu tabi ama evde ablası oldugu icin zaten erken ogrendi abur cuburu), ilk 10 gun arada şansini denedi ama sut bitti istersen malzeme vereyim kakaolu sut yap demek ise yaradı.

    Takvimi hazirlayanlara tesekkur ederim.

  26. Haziran ayı takviminde sütten kesmek için takvimin açıklanmasını bekliyordum ilk uygun zaman dilimini tesadüfen yakaladım. Oğlum 22 aylık ve tam bir müptelaydı, inanılmaz korkuyordum bir akşam önce sirke sürdüm ama banamısın demedi iştahla devam etti memeye ‍♀️
    Bir sonraki akşam (tesadüfen yakaladığım uygun zaman dilimimde) meme uçlarımı bantladım ve of oldu annecim artık süt yok dedim. Hiç beklediğim sert tEpki ile karşılaşmadım. 10 gün oluyor ama beklediğim krizi hiç yaşamadım.. Kesinlikle takip edilmeli bu zaman dilimleri. Evrene nasıl bir enerji verdiysem zaman dilimi beni yakaladı ♥️

  27. Merhaba ben oğluma gece emmesini bıraktırmak istiyorum. Fakat bu verdiğiniz tarihleri nasıl kullanacağım. Anlayamadım.

  28. Geçen ayki tuvalet eğitimi için uygun olan gün akşam 9 da başladığı halde evde sizin önerdiğiniz niyeti tüm aile sesli yaptık ve akşam 21:30 da bezini açtık oğlumun ve inanamadık 3 günde öğrendi Sonra ayağını burktu diye çok huysuzlandığı için altına kaçırmaya başladı pes etmedim arada teklif ettim tuvaleti 2 haftada ilk öğrendiği zamana döndü çok şükür maşallah. Bu büyük mucize günleri hesaplayıp bize sunduğunuz için çook teşekkür ederim yapısı gereği fazla inat olan oğluma tuvalet eğitimini çok kolay öğretmiş oldum.

  29. Merhabalar kahramanım kozmikcim bende 5 temmuz gecesi oğluma meme bıraktırmak için sizden aldığım cesaretle niyetimi ettim bu gün 8 gün oldu ilk gecenin haricinde harika bir hafta geçirdim bebeğim tılsımlı gibi uyuyor beklediğimden çabuk kabullendi çok şükür mucize bu kadarla bitmedi daha önce 3 defa meme bıraktırma deneyimi yaşadım bir hafta on gün göğüslerimin şişliğinden ağrısından yürüyememiştim çocukla ayrı uğraş kendi acımla ayrı uğraş resmen kabus gibiydi bu deneyimimde bende sayenizde tılsımlandım sanki, hiç bir şekilde sıkıntım olmadı Allah sizden razı olsun mevlam sizinde varsa sıkıntınız berteraf etsin , mevlam gönlünüzün muradını versin

  30. 7 ağustos itibari ile beze bay bay tuvalete hay hay demek için niyetimi ettim mevlam sizlerin vasıtasıyla kolaylaştırsın inşeallah

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close