BAKIM TAKVİMİ

TEMMUZ AYI EPİLASYON GÜNLERİ (2016)

 

Ay’ın Boğa ve Oğlak burcunda küçüleceği bu günler,  Mayıs ayının epilasyona uygun günleridir.
Ayın bu etkisinden faydalanmak istiyorsanız tüyleri kökten alan bir yöntem
kullanmalısınız!

Eğer tüylerinizin alırken kırıldığını düşünüyorsanız
muhtemelen kuru bir cildiniz vardır. Bu olumsuz durumu en aza indirmek için iki
epilasyon dönemi arasında epilasyon yapacağınız bölgeleri günlük kullandığınız
bir nemlendirici ile sık sık nemlendirmelisiniz.

Yöntemi lazer epilasyon ya da iğneli epilasyon
randevularınızda da dikkate almanız seans sayısını düşürerek size maddi ve
manevi kazanç sağlayacaktır.

1. SEÇENEK

20 Temmuz 2016 02:56’dan 20 Temmuz 2016 05:10’a kadar olan
zaman diliminde etkileri güçlü bir epilasyon yapabilirsiniz. (dikkat edilmeli! salıyı çarşambaya
bağlayan gece sadece 2 saatlik bir zaman dilimi. )

2. SEÇENEK

26 Temmuz 2016 19:52’den 28 Temmuz 2016 20:13’e kadar olan
süre epilasyon için diğer etkili zaman dilimi.

 

Ay’la Yaşam, ve Püf kategorilerinde bu tarihlerde yapabileceklerinizle ilgili başlıkları bulabilirsiniz.

Epilasyon yaptığınız bölgelerde batıklar oluşuyorsa buradaki yöntemi uygulayabilirsiniz.

Önceki aylarda yöntemi uygulayanların yorumları için sizden haberler sayfasını ya da istenmeyen tüyler kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Tüy sorununuz normalin çok üzerindeyse ya da tüylerinizde sonradan artış olduysa bu yazıya göz atmanızı öneririm.

Bunun dışında hormon bozukluğu söz konusu ise çözümünü burada ve burada bulabilirsiniz.

En yüksek faydayı görmenizi diliyorum…
Önceki aylar ve yorumlar

Tüm bakım takvimlerini barındıran Ay takvimi

 

Tags

Related Articles

85 Yorumlar

  1. Merhaba kozmik bakım. Ben amerikada yasıyorum. Bulundugum yer Turkiyeden 8 saat geride. Bu takvime göre epilasyon yaparken verdiginz saatlerin 8 saat gerisine göre mi hareket etmeliyim? Tesekkürler

    1. maalesef zaman zaman bu tür aksamalar oluyor sevgili siyah. fakat olmaması daha iyi. takvime göre hareket ederek zayıflattığımız tüyleri yeniden güçlendirmiş oluruz. çok zor durumda değilsek bekleyelim her zaman.
      sevgiler..

  2. Merhaba kozmikbakim.Ben karin bolgemdeki tuyler icin siragda kullanmak istiyordum.fakat sir agdanin tuyler icin daha kotu olacagini duydum.bu yuzden korktum kullanmadim.Ama size de bi sorayim dedim.Acaba boyle durum varmidir?Rahatca kullana bilirmiyim siragda?

    1. sir ağda tüyleri kalınlaştırmaz ya da çoğaltmaz sevgili prenses. bunu yapan yanlış zamanda yapılan epilasyondur. fakat benimde her zaman önerim, çok kötü bir durum yoksa bu bölgelere dokunmamak ya da iğneli epilasyonla sadece çok kalın tüylere müdahale etmek.
      sevgiler..

  3. kozmik bakım inatla tüylerimi bu takvimle alıyorum başta iyi etkisi olmuştu ama şimdi tam değil gibi ama yinede umudumu kaybetmeyeceğim sürekli almaya çalışacağım inşallah en kısa sürede biter bıktım artık benden daha tüysüz erkekler var ya 🙂 ayrıca sana çok teşekkür ederim bu bilgiler için

    1. sevgili gurbet çiçeği,
      dönem dönem etkisinde zayıflama ya da artış oluyor zaten. bu sizi umutsuzluğa sürüklemesin sakın. devam edin mutlaka, sizden götürdüğü hiçbir şey yok nasılsa.
      sevgiler 🙂

    1. çok isterdim iyi haberlerinizi almayı sevgili okyanus. altında mutlaka bir neden vardır, hepimiz için olan bu etkiler sizi ayırmaz inanın.

  4. yükselen burcunuz takvimdeki günlerden biri değilse faydalı olacağını düşünmüyorum sevgili ayşe. fakat deneyip sonuçları görmenizde de bir sakınca yok tabi. kuşkunuz kalmaz en azından.
    sevgiler <3

  5. Merhabalar ben epilasyon yontemini nasil yapacagimi tam.olarak bilmiyorum ikizler burcuyum nasil bir yol izlemeliyim beni bilgilendirir misiniz. Ilk defa basliyacam bu tarihleri uygulamaya

    1. merhba sevgili vefa,
      tek yapmanız gereken yukarıdaki takvime uyarak almak. burcunuzun bir önemi yok. hepimiz yukarıdaki tarihleri kullanıyoruz yani.
      faydalı olmasını dilerim 🙂 <3

  6. Hayırlı geceler kozmik bakım,öncelikle yazılarınız için teşekkür ederim,bu ev epilasyon aletlerinin olumlu etkileri var midir? Yoksa arttırma etkisi mi vardır acaba bilginiz var midir bu konuda.

    1. hayırlı günler sevgili sena,

      klasik epilatörlerden bahsediyorsanız tüyleri ağda kadar yumuşatmıyor. hatta bazı bölgelerde sertleştirebiliyor. yeni çıkan evde lazer uygulamasını sormak istediyseniz olumsuz etkisi olmaz. olumlu etkisi hakkında da bilgim yok şimdilik.

  7. sevgili kozmik sizi yeni buldum saç kesim ve epilasyon takvimine uymaya bu ay başayacağım nedense faydasını göreceğime daha denemeden inanıyorum 🙂 merak ettığim bir şey var siz bu tarihlerde epilasyon yapmayı uzun süredir uyguluyor olmalısınız artık hiç tüyünüz çıkmıyor mu ? Biraz komik oldu ama sorumu cevaplarsanız sevinirim 🙂

    1. hoşgeldiniz sevgili esra 🙂
      aynı gün olmamalı kesinlikle. eğer mümkünse bir günlük bir ara da iyi olur. daha fazlasını istediğimiz de takvime uymak çok zor oluyor zaten.
      benimle ilgili merakınıza gelirsek elbette var 🙂 fakat bunun nedeni farklı. ben daha önce gönüllü arkadaşlarımla yaptığım çalışmaların sonuçları üzerinden hala daha iyisini arıyorum kendi üzerimde. dolayısıyla çoğu zaman takvimin dışına da çıkmam gerekiyor. fakat hiç tamamen biten oldu mu takvimi takip ederek derseniz, evet oldu. sayıları çok fazla değil fakat o grupta yer almaya çok yaklaşan arkadaşlarımız da var. herkesin hızı farklı bu yolda.
      size de faydalı olmasını diliyorum 🙂

  8. Sevgili kozmik bakim sizi yeni kesfettim.gecen ay kendi sacimi ve 5 kisinin sacini kestim yanimda olmayan 30 kadar arkadasima da haber verdim:)bu ay tuylerimi almak icin beklerken regl donemime denk geldi.regl doneminde tuyleri almamiz ne kadar dogru olur?daha once lazere gittim tuylerim cok fazla degil ama beni rahatsiz edecek kadar var agda yapsam olur mu?

    1. çok tatlısınız, hoş geldiniz <3 🙂
      regl günlerinde epilasyon yapmıyoruz, bir sonraki seçeneğe bırakıyoruz.
      ağda yapmanız en güzeli elbette.
      sevgiler..

  9. Her bölge için malesef tarihleri denk getiremiyorum sürekli ama üst bacak bölgesini her ay düzenli olarak neredeyse 6 aydan beri ( siteyi keşfettiğimden beri 🙂 takvime göre alıyorum. Ağda ile. Ve gerçekten gözle görülür bir değişiklik oldu. Oldukça azaldı, bitmedi fakat bitmese bile fazlasıyla geç çıkıyor ve seyrek çıkıyor. Ne kadar teşekkür etsek az sanırım <3 🙂

  10. Merhaba kozmikbakim.oneriniz icin cok tesekkur ederim.Fakat o bolgede(karin) sir agda kullanarak tuyleri azalta bilirmiyim.cok qicik oluyorum.yardim ederseniz sevinirim

  11. Sevgili kozmik epilasyon için uygulamamda 3.ayım dün gece o kısacık zaman dilimini degerlendirdim ve inanılmaz memnunum. Yani bi yandan çok şaşırtıcı koltuk altım için uygulama fırsatım oldu hem azaldı hem inceldiler:) acaba bu şekilde tüyler biter mi ? Teşekkür ediyorum.

    1. çok mutlu oldum bu kadar hızlı ve güzel sonuçlar aldığınız için sevgili selin. elbette azalarak bitiyor. belki çok az kalabilir fakat bu lazer ve iğneli epilasyonda bile yaşanıyor zaten, olumsuz algılamıyorum o nedenle.
      daha iyi haberlerinizi de almayı diliyorum <3

  12. Sevgili KOZMİK.. saç kesimi için sizin verdiğiniz tarihleri titizlikle takip edip uyguluyorum.. fakat kuaför yeğenim bir hafta sonra falan bana geldiğinde, kesimimi beğenmediği zaman düzeltmek amacıyla saçımı yeniden kesmek istiyor, bu ikinci kesimin bir zararı olabilirmi, formülü bozmuşmu oluyoruz yani, bu konuda SİZDEN YANIT BEKLİYORUM LÜTFEENNN ..

  13. Merhaba kozmik bakım bu ay tatile gideceğim için uyamayacağım bu güne bikaç aydır uyuyorum şimdi eskisinden daha mı fazla çıkar tüylerim yani bu takvimi hiç yapmadan önceki tüylerim gibi mi yoksa daha fazla mı

    1. sevgili beyza merhaba,
      bunun için kesin bir şey söylenemez. her günün etkisi farklı olur. çok sert ve koyu renkle karşılaşabileceğiniz gibi önemsiz bir farkla da karşılaşabilirsiniz. daha sonra toparlamak uzun sürebileceği gibi kısa zamanda da toparlanabilir. bu nedenle her ihtimali hasaba katıp çok zorda kalmadıysak takvim dışına çıkmayalım.

  14. merhaba sevgili beyza,
    size ilk söyleyeceğim: kesinlikle takvim dışına çıkmayın bu tüyleri alırken. ister ağda olsun ister iğneli epilasyon. iğneli epilasyon için güvenilir bir yerle görüşün. eğer uygulanabilir denirse kesinlikle en kolay kurtulma şekliniz bu olur. özellikle ay takvimine göre alırsınız randevularınızı. böylece daha ilk seansta rahat edersiniz. zaten sonrasında seans aralıkları 2-3 ayı buluyor. bu rahatlık bile stresinizi azaltır.
    jiletin zararını tartışmaya bile gerek yok!

  15. Cok teşekkür ederim takvime uymaya yeni basladim bi arkadsimin önerisi ile inşallah iyi sonuclar alacagima inanıyorum gelsmelr olursa yazacagim��

  16. Ilk kez hziran ayının son seçeneğinde uyguladım ağda ve lazer epilasyonu. Kollarımı ağda ile aldım ve çoğu bölgede kıllar uzamadı ve tüyler inceldi. Bacağımda da lazer epilasyondan sonra tek tük tüyler haricinde gözle görülür bişey yok. Etkili olacağını biliyordum ancak bu kadar kısa sürede olacağı aklımın ucundan geçmezdi. Teşekkürler bu güzel fikirleriniz için

    1. ne kadar güzel bir haber bu sevgili prtklsy 🙂
      sonuçla ilgili direncinizin az olmasının da etkisi vardır belki. lazer de daha önce de ilk seansta %90 lık azalmalar bildirilmişti. bizzat şahit olduklarımda oldu.
      maddi manevi ekonomi sağlıyor, mutlaka değerlendirilmeli 🙂
      bizimle paylaştığınız için ben teşekkür ederim <3

    1. sevgili vuslat,
      bu tamamen sürpriz. en başa da dönebilirsiniz(daha küçük bir ihtimal),
      gerileme de yaşayabilirsiniz. çok zorda olmadıkça yapmayın.

    1. merhaba sevgili ayşe,
      beklemenize hiç gerek yok. beklerseniz ağustos ayı da yine benzer bir durum oluşturur zaten. önümüzdeki ilk seçeneği mutlaka kullanın.
      sevgiler 🙂

  17. Merhaba Kozmik Bakım
    Sessiz takipçilerinizden biri de benim ve ilk yorumum 🙂 Erkek kardeşimle yarışacak derecede tüy sorunum vardı özellikle bacaklarda. 1 yılı aşkın süredir takvime uyuyorum ve etkisini çok açık gördüm.. özellikle koltuk altı bölgemde gözle görülür azalma,incelme,renk solgunluğu ve geç çıkma durumu mevcut.Ama gelin görün ki bacaklarda bir tutarsızlık var 🙂 örnek verecek olursam ; bir ay geç çıkma incelme azalma renk solgunluğu yaşarken , diğer ay tam tersi ağda sonrası haftasına hemen kendini gösterme , kararma sert çıkma tabir yerindeyse jilet kullanmışım gibi durumla karşılaşıyorum.Bu arada kesinlikle takvim dışına çıkmadım regl yüzünden tarih kaçırdıysam bile diğer aya erteledim (tesettürlü olduğum için sorun olmadı).Sorum şu ki acaba 1.2. ve 3. vb seçeneklerin bununla bir alakası var mıdır ? bir ay 1.seçenek uyuyorsa diğer ay 3. uyuyor varsayıyorum ve bununla bacaklarımdaki sorunun bir alakası var mı merak ediyorum ? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.Bizi yönlendirdiğiniz için Allah razı olsun.

    1. merhaba sevgili ceycey,
      ne güzel sonuçlar almışsınız, daha da iyilerini dilerim 🙂
      bölgeler arası farklı sonuçlara alışkınız aslında. bazı bölgeler daha dirençli oluyor. bu takvim dışı uygulanan lazer ve iğneli epilasyonda da net bir şekilde görülüyor. fakat sizinki gibi bir sorun daha önce hiç gündeme gelmedi. seçeneklerle ilgisi olsaydı sadece bacaklarda değil koltuk altında da bu farklılıkları yaşardınız mutlaka.
      anladığım kadarıyla iki ileri bir geri de olsa bacaklarda da etkisiniz görüyorsunuz, değil mi?

    2. Kesinlikle etkisini görüyorum ama diğer ay görmeyince şaşkına dönüyorum hata mı yaptım yanlış zamanlama mı diye forumu 4 gözle geziniyorum 🙂 yine de koltuk altı , kol , bikini bölgesi için ilerlemem çok iyi . ne diyelim buna da şükür , darısı bacaklara 🙂 ilginiz için teşekkürler.

  18. İyi günler kozmik bakım. 28 temmuza yetişemiyorum adetim 29 temmuzda bitiyor takvimdende çıkmak istemiyorum. Ağustosta enyakın kaçında alabilirim

    1. sevgili rümeysa,
      ağustos ayında da yine bu tarihlerde olacak. yirmisinden sonra yani. önceki aylardaki seçenek fazlalığının sıkıntılarını yaşıyoruz bu ara maalesef.

  19. Bu uygulama sadece Dolunay varken mi uygulanıyor yoksa yalnızca bu takvim e uymam yeterli mi? Benimde ilgimi çekti fakat dışarı baktım Dolunay falan yok☺Kafam karıştı. Bilgilendirirseniz sevinirim

    1. sevgili Betül,
      bu ürün uzun zamandır piyasada. etkisi olsaydı şimdi kullananların şaşırtıcı sonuçları her yerde konuşuluyor olurdu diye düşünüyorum. ürün yorumcularını değil gerçek kullanıcıların yorumlarını takip edersek, karınca yumurtası yağı gibi sonuçsuz görünüyor.

  20. Merhaba sevgili kozmik. Ben bu ayın sonjna muhtemelen doğum yapacağım. Bu son uygulamam olacak doğumdan önce. Lohusalık boyunca almamalı mıyım? Yoksa günü gelince alabilir miyim? Birde kolumda çok etkisini görmesem de bacağım falan artık çok az çıkıyor:) az çıktığı için epilatör kullanıyorum. Kullanmamalı mıyım?

    1. merhaba sevgili yağmur,
      şöyle bir durdum, daha önce hiç düşünmemiştim 🙂 bu süreçte mutlaka yapmanız gerekirse takvime uymanız daha iyi olur. bekleme ihtimali söz konusu olursa sorun yok zaten.
      epilasyon aletinin kalınlaştırdığını ve sertleştirdiğini düşünüyorum. hatta gözlemliyorum. fakat bireysel farklılıklar da söz konusu her konuda olduğu gibi. siz böyle bir sonuçla karşılaşmıyorsanız devam edebilirsiniz. önemli olan sonuç zaten.
      bebeğinizi keyifle ve sağlıkla kucağınıza almayı diliyorum 🙂 <3

    1. bekleyemeyecekseniz ve gerçekten bitiğini hissettiriyorsa alın. çünkü önümüzde bir ay var. fakat bunu 2-3 seçenekli aylarda yapmayın.

  21. Sevgili kozmik ben yarin icin epilasyon gunu beklwrken reğli oldum.tuylerimdende rahatsiz oluyorum..
    Acaba diyorum simdi agdayla alsam birdahaki agostos epilasyon gunene kadar beklesem olurmu.. yukardaki yorumlari okudum agostos ayi epilasyonada bir ay kadar var daha oncesinde bir secenek varmi

    1. sevgili sevda,
      ağda ya da iğneli epilasyon fark etmez böyle bir durumda. iğneli epilasyon yapmanız daha avantajlı olur fakat canınız daha fazla yanabilir ve enfeksona karşı daha tedbirli davranmanız gerekir.

  22. Merhaba kozmik bakım. Ay boşlukta olduğu zaman, çıktığı burcun etkisi devam eder mi? Dün epilasyon için geç kaldım. Kendi kullandığım ay takvimi uygulamasında ay boşlukta görünüyordu. Ben de epilasyon yapmadım. Ne tavsiye edersiniz?

    1. merhaba,
      belirsiz anlardır, yapmamak daha iyi aslında fakat ben uzun süren boşluklarda dikkat etmiyorum açıkçası. özellikle epilasyon süremiz kısaysa.

  23. Sevgili kozmik bir kaç sorum olacak öncelikle bilgiler için çok teşekkür ederim gözle görülür faydasını görüyor ve herkse sizi takip etmesin söylüyorum onlardan da güzel sonuçlar geliyor şimdi ilk sorum şu Ay hareketini mi takip ediyorsun bunun bir ilmi mi var ikincisi ilk tarih ne zaman başladı yani 2000 li yıllarda da mı daha doğrusu siz ne zaman keşfettiniz bu sistemi

    1. sevgili mercan,
      ayın hareketlerinin gözlemlenmesi yazının bulunmasından da önceye dayanır. halk arasında devam ederken yüzyıllar boyunca alimlerin de ilgisini çekmiş ve eserlerde yer almaya başlamıştır. fakat halk kendi tecrübesini geliştirmeye devam etmiştir. bugün bile bu eserlere hiç rastlamamış kırsal kesim insanında var olan bir bilgidir ay'ın etkileri. geçen yıl tesadüfi bir tanışma ile gerçekleşen sohbette yaşlı bir bayan(o dönemde köyde yaşıyor) 99 depreminin o gece olacağını bildiğinden uyumadığını ve uyandırıp zamanında dışarı çıkmak için eşinin başucunda beklediğini anlatmıştı.
      kısacası bu bilgiler hep yaşıyordu zaten. ben sadece detaylara inmeye çalıştım. 2010 dan bu yana ilgimi çeken alanlarda daha fazla detay elde edebilmek için çalışıyorum ve elde ettiğim bilgileri sistemleştirip sizlerle paylaşıyorum.son dönemde yoğunluğumdan dolayı dozunu azaltıp sadece kendi üzerimde çalışsam da işleri rayına oturttuktan sonra tekrar hız vermeyi istiyorum.
      umarım daha da faydalı olabilirim ilerleyen zamanda..

  24. merhaba, birkaç yıl önce ameliyat olduğum bölgemde kıllar çıkmaya başlamıştı fazla olmasa da koyu diye fazlasıyla gözüme batıyordu, sizin takviminize bir kere uyayım dedim, inanamadım gördüğüme, daha önce kaç kere almıştım ama ilk defa geç çıktı ve bazıları hemen inceldi, 4. sefer oldu tüy olarak çıkmaya başladı neredeyse hepsi. Allah sizden razı olsun 🙂

    1. merhaba 🙂
      çok sevindim, her konuda en iyi şekilde faydalanmanızı dilerim 🙂
      sonuçlarınızı bizlerle paylaştığınız için asıl ben teşekkür ederim <3

    1. maalesef bunun özel bir yolu yok sevgili beyza. ancak hormon tedavisi bu etkiyi yaratabilir. bunun için hayıt bitkisini önerebilirim. kürler/maskeler > hastalıklar için kürler menüsünden ulaşabilirsiniz. tibet egzersizlerini de önerebilirim. hedefiniz hormonları düzenlemek olmalı yani.
      şifa dilerim 🙂

  25. Merhaba,
    Sizi yeni keşfettim ve belirttiğiniz hususlara da yeni ay için uyacağım. Ama aklıma bir soru takıldı. Benim özellikle bıyık bölgesindeki tüylerim çok hızlı uzuyor. Neredeyse iki-üç günde bir ağda yapıyorum. Yani bu ayda olduğu gibi uzun süreler bekleyemem. Arada yapınca başa mı dönerim, ya da ne gibi bir çözüm önerirsiniz? :/

    1. merhaba sevgili esra, hoşgeldiniz 🙂
      başlarda biraz zorlanacaksınız maalesef fakat sonra sık almaya ihtiyacınız kalmayacak bizim gibi. tabi bu sıralar tek seçeneğimiz oldu, bu sizi korkutmasın her zaman böyle olmaz. genellikle iki seçeneğimiz olur bir ay içerisinde. bu nadiren tek seçeneğe düştüğü gibi üç seçeneğe de çıkar. çok fazla endişelenmeyin yani şimdiden <3

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close