DİYET

Dümdüz Bir Karna Sahip Olmak Hayal Değil

Dümdüz görünen bir karın, eritilmiş bir göbek ve fit görünen sıkı karın kaslarına sahip olmak hemen her kadının hayali. Ancak bu görünümün bir hayalden ibaret olduğunu sanıyorsanız mucize besinleri keşfederek beslenme anlayışınızı yenilemenin vakti geldi demektir. Düz karın diyeti nasıl yapılır? Düz bir karna sahip olmak için beslenmede nelere dikkat etmek gerekir?

Düz bir karna sahip olmak, aslında beslenmenizde yapacağınız küçük değişiklikler ile mümkün. Elbette bu görüntüye daha hızlı kavuşmak için karın eriten egzersizlerden destek almanızın faydası göz ardı edilemez. Ancak karın eritmek için diyetinizde hangi kuralları takip etmeniz gerektiğini gelin birlikte keşfedelim.

Mucize besinlerden yardım

Düz bir karna sahip olurken kullanabileceğimiz karın yağlarını eriten besinler diyetimizde en büyük yardımcımız olacak. Öncelikle yoğurt yemeyi bir alışkanlık haline getirmeli, tercihen öğle yemeklerinde, eğer uykunuzun gelmesinden yana tereddüdünüz varsa akşam yemeklerinde bir kâse kadar yağsız yoğurt tüketmeye alışmalısınız.

Yoğurt tüketmediğiniz ana öğünlerde bol limonlu salata tüketerek ek besin açığını bu şekilde kapatmalı, ancak salatanızın bir kase olarak sınırlandırılması gerektiğini unutmamalısınız. Marul gibi geniş yapraklı bitkilerin ve salatalık gibi bol su içeren sebzelerin karın yağlarını eritme üzerindeki etkilerinden bu şekilde faydalanacağız.

Faydalı yağlar içeren çiğ badem, avokado gibi besinleri de beslenme listenize dahil edin. Bol lifli gıdalar, örneğin yulaf ile yapacağınız bir kahvaltının uzun süre korunan tokluk hissi için büyük önem taşıdığını unutmayın. Ayrıca lifli beslenme ödem şikayetlerinize veda etmenizi ve tansiyon, kan şekeri gibi değerlerinizin de korunmasına yardımcı olacaktır.

Düz karın diyeti yapanlar için proteinin her türü oldukça önemli. Ancak özellikle de ton, sardalya, somon gibi B12 oranı ekstra yüksek olan balık türlerini sıklıkla tüketmeye özen gösterin. Bu balıkların yalnızca kilo verme için değil, ciltten saça birçok anlamda faydasını göreceksiniz.

Şişkinlik yaratmayın

Gazlı içecekler, bir anda yenen yemekler, her biri şişkinlik yaratarak mide hacminde genişlemeye ve ani açlık krizleri anlamına gelmekte. Mutlaka gün içinde beş farklı öğün tüketmeye ve midenizin hacmini korurken metabolizmanızı da aktif tutmaya özen gösterin. Gün içinde enerjinizi desteklemek için çiğ kuruyemiş ya da meyve gibi hem kolay taşınan hem de sağlıklı tercihler alarak ara öğünleri atlamamaya çalışın. Porsiyon boyunun karın düzleştirmedeki önemini unutmayın.

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close