BAKIM TAKVİMİ

NİSAN AYI EPİLASYON GÜNLERİ (2016)

Ay’ın Oğlak burcunda küçüleceği bu günler,  Nisan ayının epilasyona uygun günleridir.
Ayın bu etkisinden faydalanmak istiyorsanız tüyleri kökten alan bir yöntem
kullanmalısınız!

Eğer tüylerinizin alırken kırıldığını düşünüyorsanız
muhtemelen kuru bir cildiniz vardır. Bu olumsuz durumu en aza indirmek için iki
epilasyon dönemi arasında epilasyon yapacağınız bölgeleri günlük kullandığınız
bir nemlendirici ile sık sık nemlendirmelisiniz.

 

Yöntemi lazer epilasyon ya da iğneli epilasyon
randevularınızda da dikkate almanız seans sayısını düşürerek size maddi ve
manevi kazanç sağlayacaktır.

1. SEÇENEK

30 Mart 2016 saat 21.58’den 02 Nisan 2016 saat 03.17’ye
kadar olan zaman diliminde etkileri güçlü bir epilasyon yapabilirsiniz.

 

2. SEÇENEK

27 Nisan 2016 02.54’ten 29 Nisan 2016 11.46’ya kadar olan
süre epilasyon için diğer etkili zaman dilimi.

Ay’la Yaşam, ve Püf kategorilerinde bu tarihlerde yapabileceklerinizle ilgili başlıkları bulabilirsiniz.

Epilasyon yaptığınız bölgelerde batıklar oluşuyorsa buradaki yöntemi uygulayabilirsiniz.

 

Önceki aylarda yöntemi uygulayanların yorumları için sizden haberler sayfasını ya da istenmeyen tüyler kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Tüy sorununuz normalin çok üzerindeyse ya da tüylerinizde sonradan artış olduysa bu yazıya göz atmanızı öneririm.

Bunun dışında hormon bozukluğu söz konusu ise çözümünü burada ve burada bulabilirsiniz.

En yüksek faydayı görmenizi diliyorum.

 

Önceki aylar ve yorumlar

Tüm bakım takvimlerini barındıran Ay takvimi
 

Tags

Related Articles

80 Yorumlar

  1. Sevgili kozmik bakım ben tüylerimi kökünden alıyorum yaklaşık 6 aydır da buradaki takvime göre alıyorum bir ara etkisini çok iyi gördüm ama şimdi sanki pek bir şey göremiyorum gibi yani önceden 20 günden fazla sürerdi çıkmaları şimdi 10 güne çıkmaya başlıyorlar. Bir de kimi önce çıkıyor kimi sonra epilasyon yaparken yeni yeni çıkmaya başlayanları alamıyorum bu da erken çıkmalarına sebep oluyor bunun için bir çözümünün var mı?Şimdiden teşekkürler paylaşımlarınız için

    1. maalesef sevgili hilal. bir süre sonra bu düzensizlik oluşuyor fakat bir dönem sonra bu da değişiyor. çünkü o geç çıkanlar güçlerini kaybedip tamamen bitiyorlar.
      her ayı birbiriyle kıyaslamayın, hepsi şaşırtıyor bizi. bazen geç çıkar, bazen hızlı çıkar fakat pek çoğu kaybolur o ay. siz her ay epilasyonunuzu yapın ve akışına bırakın.
      sevgiler <3

    1. önümüzdeki ay düzelecektir sevgili cansu. şimdi tek seçenek olduğu için bu ay yine zorlanabilirsiniz ve takvime uyamayabilirsiniz.
      sevgiler..

    1. merhaba sevgili Zeynep.
      sakıncası yok fakat elinizden gelirse iğneli epilasyonu da deneyebilirsiniz. kalıcı ve hızlı sonuç alırsınız, özellikle de takvimle birlikte hareket ederseniz.
      sevgiler..

  2. Sevgili kozmik bakım öncelikle emeğin için çok teşekkürler, ben sessiz bir takipcinim, ama aylardır uydugum tarihlerin neticesinde çok güzel sonuçlar alyorum. Yalnız bu ay ilk tarihi kacirdim, diğer tarihi de bekleyemem, yalnız aylardır ugrastigim şey bozulsun da istemiyorum. Bu ay hangi gunlerde epilasyon yaparsam en az hasarla atlatirim durumu?

    1. rica ederim, faydası olduğunu bilmek mutluluk benim için <3
      böyle durumlarda öneride bulunmak mümkün değil maalesef. büyüyen ay fazına geçmeden yapabilirsiniz fakat bu da takvim dışına çıkmak demek.
      elinizden geldiğince kaçırmamaya çalışın.
      sevgiler 🙂

  3. Merhaba kozmik. Nisan ayi icinde azalmasini gectim en azindan artirmayacak bi zmn araligi var mi? Biri basta biri sonda olunca tutturamadim bi turlu.bu arada cok sey katti bana bu blog. Cok tesekkur ediyorum.

    1. merhaba sevgili Aslıhan,
      sıkıntınızı çok iyi anlıyorum, hepimiz için problem oldu. zorunluysanız büyüyen faza geçmeden yapın fakat bunu bir öneri olarak algılamayın. öyle olsaydı ben de uygulardım; bekliyorum ay sonunu. tabi bekleyebilmemde şimdiye kadar bu gibi durumlarda direnmemin etkisi büyük.
      faydalı olduğuna çok sevindim ayrıca <3

  4. değerli arkadaşlar ve sevgili kozmik.
    tüylerimi bu takvime kökünden göre alıyrm takip ediyorum ama hazır kökünden almışken bu tüylerin çıkmasını geciktircek ve azalmasını sağlıcak kullandığınz bildiğiniz extra krem losyon vs ürün var mıdır? olabildiğince uzun sonuç almak istiyorum o acıyı çekmişken haliyle.

    1. ben yıllar önce bıraktım ürün kullanmayı. çünkü faydalı olmadığına kanaat getirdim.
      sözü arkadaşlarımıza bırakıyorum 🙂

    2. Merhaba, ben bi donem karinca yumurtasi yagi kullanmıştim. O zamanlar ay takvimini bilmedigim halde faydasini gördüm. Annem de epilasyondan sonra limon suyu sürer. O da tuylerini zayiflattigini soylemisti. Belki isinize yarar.. sevgiler..

  5. Merhabalar sorum hangi konuyla ilgili bilemediğimden buraya yazıyorum. Kıl tekniği ile kaş dizaynı yaptırıcam size göre bunun uygun bir zamanı var mıdır ona göre hareket edicem çok teşekkür ediyorım:)

    1. sevgili nergis merhaba,
      koç günleri uygundur. sanıyorum facebookta soran sizdiniz. yanıtlamıştım orada da. şifa olsun 🙂

    1. merhaba sevgili blkz,
      aynı güne rastladığında etki göremeyebilirsiniz fakat aksi sonuçlarla da karşılaştığım oldu. umarım sizde de aynısı olur.
      sevgiler 🙂

  6. Ben bi kaç yıl önce lazer epilasyon yaptırdım ve genelde bu tarihleri takip ettim olmadıysa bile küçülen ay fazında olsun diye çok uğraştım ve gerçekten çok büyük fayda gördüm..Kalan tek tük tüylerimi de yine bu tarihlere uyarak bitirmeyi planlıyorum.Acaba demeden bilfiil uygulamalısınız arkadaşlar çok etkili bu yöntem..Kozmik bakım arkadaşıma da çok teşekkür ediyorum emekleri için..<3

    1. harikasınız sevgili prenses 🙂 çevremde de lazer epilasyondan sonuç alamıyorum diyenler takvime göre randevu alıp şaşırtıcı sonuçlar aldılar. kesinlikle dikkate alınmalı takvim 🙂

  7. üç aydır azimle tarihlere uyarak alıyorum tüylerimi. ancak aksine çok daha çabuk çıkıyor tüylerim, ağda yapıyor olmama rağmen bir hafta ancak dayanıyor takvimi uygulamaya başladığımdan beri. birçok kişinin olumlu etki yaşadığını okuyorum, ben de niye böyle oluyor ki 🙁

    1. merhaba sevgili eerdem,
      ay'ın etkileri sabittir, kişisel değildir. etki miktarı kişiler arasında değişiklik gösterebilir fakat karşıt etki mümkün değil. hiç etkisi olmadı deseniz henüz erken diyebilirdim belki (bazılarımızda birkaç ay sonra gözlemlenir sonuçlar) fakat tamamen ters etkiden bahsettiğiniz için altında başka nedenler olabileceğini düşünüyorum. kullandığınız bir ilaç, kan ya da hormonlarınızda bir değişim, herhangi bir besin maddesinin içeriği(hormon) vb. gibi.
      şifa diliyorum <3

    1. 24,25 mayıs uygun görünüyor sevgili duygu. detaylı bakmadım henüz fakat 24 mayısı önerebilirim randevu için.
      sevgiler..

    1. merhaba sevgili okyanus.
      maalesef veremiyorum. üstelik şu an büyüyen fazdayız. ben ve arkadaşlarımız bekliyoruz mecburen. zorunlu hissediyorsanız istediğiniz zaman uygulayın, bu dönem içerisinde birbirinden çok farklı olmaz zaten.
      sevgiler <3

    1. elbette sevgili okyanus, tüy dökücülerin jiletten bir farkı yok maalesef. bu yöntem tüyleri kökten aldığımızda sonuç verir.
      sevgiler..

  8. Yoo hayir yanlis anlasildim sanirim tarihlerde kokten yontemle aliyorum zaten fakat bazen tarih disinda almam grrekiyor tuy dokucu kullansam notr kalmazmi sonucta yanlis bi tarohte almak kokten almamis pluyorum

  9. Sorumu yanlis ifade ettim sanirim. Kokten yontemle bu tarihlerde aliyorum fakat bu tarihler disinda mecbur kaldigim da tuy dokucu kullansam olumsuzluk etkisi olurmu kokten almadigim icin 🙂

  10. sorunuzu anladım aslında sevgili okyanus. bunun olumsuz etkisi olur. bu nedenle çok zorda olmadıkça kullanmayın.
    sevgiler:)

  11. Ama bu yontem dogru zamanda kokten almayinca olumlu etki vermiyorsa , olumsuz zamanda kokten almayinca neden olumsuz etki yapiyor 😀 oof of

  12. çok teşekkürler ama bir ay boyunca bıyıklı mı duracağız ya 😀 Esmer biri değilim ama dudak üstüm aldırdıktan 7-8 gün sonra çıkmaya başlıyor , e çalıştığım için insna içine girdiğim için haliyle bu tarihler arasında da aldırmak zorunda kalıyorum :/ Kızlar siz nası yapıosunuz bu işi? Gizli bölgeler için sabrediyorum bekliorum tarihleri ama dudak üstü olmuyor ki ufacık çıkıyor hemen

  13. İyi günler bende 3 4 ay bu takvime göre aldım hiçbir azalma gozlemlemedim. Çünkü regl dönemi biter bitmez almış oluyorum hormonal dengeyle ilgili geldi bana. Ben başak burcuyum bu bahsettiğiniz ay in kuculmesi ay oğlak burcunda falan ne demek istiyorsunuz.burca göre gün saat mi değişiyor. Teşekkürler

  14. İyi günler. Ben de 3 4 ay bu takvime göre aldım hiçbir azalma gozlemlemedim. Aldığım dönem hep regl olduktan sonra ya denk geliyordu. Hormonal dengeyle ilgili oldugunu düşünüyorum. Şimdi tekrar denemeyi düşünüyorum da ay oğlak burcunda falan ne demişiniz ne anlama geliyor, ben başak burcuyum burca göre tarih değişiyor mu?Teşekkürler

    1. merhaba sevgili Fatma,
      daha önce de burç isimleri geçiyordu takvimde aslında, dikkat etmemişsiniz demek ki. aslında bunun bir önemi de yok. takvimde bu açıklama yapılmayabilir de yani. bu nedenle siz o kısmını düşünmeden, bizler gibi tarihleri baz alarak yapın epilasyonunuzu. regl olmadığınız sürece her iki seçeneği de aynı ay içerisinde kullanabilirsiniz. tamamı çıkmış olmasa bile çıkan tüyleri bir sonraki seçenekte almak doğru bir davranıştır. kısacası avantajlı olan, mümkünse her seçeneği kullanmaktır.
      sevgiler..

    1. merhaba sevgili merdümgiriz,
      çok teşekkür ederim güzel duanız için, amin <3
      bu haliyle bile pek çok karışıklık çıkıyor ki bir ayda iki ayın takvimini üst üste vermek daha büyük soruna yol açar. kaldı ki bu benim düzenime de uymaz. fakat bir sonraki ayın randevu tarihlerini yorumlarda konuşuyoruz her ay.
      diğer konuya gelirsek, yanlış takvime bakıyorsunuz 🙂 o dolunay ve yeniay tarihlerini gösteren bir takvim. genellikle beslenme ya da diyet vb. için kullanıyoruz. epilasyon takvimi olarak sadece bunu dikkate alın lütfen.
      sevgiler..

  15. merhaba mayıs ayınınkini şimdiden yazabilir misiniz? ay bakım takvimine bakıyorum buradakiyle aynı değil nasıl oluyor, ya da ordaki dolunay günlerine göre alabilir miyim epilasyon randevularımı? ve çok sağolun emekleriniz için 🙂

    1. merhaba sevgili Sümeyye,
      randevunuzu 6 mayısa ya da 7 mayısın sadece gündüz saatlerine alabilirsiniz.
      sorunuzu okumadan önce takvim konusunu yukarıda cevapladım.
      sevgiler <3 🙂

  16. Merhaba kozmikcim bu ay epilasyon tarihlerini kacrdim 27 nisanda da yolculuk var daha once olmasi lazm .en az zarar gorecegim baska bir tarih onerebilir misin .

    1. merhaba sevgili s. özdemir. şu an büyüyen fazdayız biliyorsunuz. epilasyon günlerinin hemen öncesi de yay burcuna rastlıyor maalesef. dolayısıyla çok iyi seçenekler yok. fakat dilerseniz dolunay saatini bekleyin ve ardından epilasyonunuzu yapın. dolunay 22 nisan 08:23 de gerçekleşecek.
      (umarım bu bir öneri gibi anlaşılıp sonrasında dolunay saatlerinde yapılabilir gibi bir algıya neden olmaz. konuya yabancı olan yeni arkadaşlarımız için büyük bir hata olur.)

    1. merhaba sevgili Jüpiter vakti. 14 nisanda ay büyüyordu, 20-30 nisanda küçülüyor olacak. yeniaydan itibaren iki hazfa boyunca ay büyür, dolunayı gözlemlediğimizde de sonraki iki hafta küçüleceğinizi anlarız. iki haftalık arınma kürlerimizi küçülen fazlarda uyguluyoruz. bu yolla da takip edebilirsiniz.
      sevgiler..

    1. sevgili rh, hamilelik bu anlamda büyük bir avantaj 🙂 her tarihi dilediğiniz gibi değerlendirin. etki aynı şekilde devam eder, bu konuda endişelenmeyin.
      bebeğinizi keyifle ve sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum <3

  17. sevgili yağmur merhaba,
    çok zorda kalmadıkça kısaltma yapılmamalı elbette.
    gönderdiğiniz listenin şöyle başına ve sonuna baktım, doğru gibi görünüyor. zaten sistemi kullanan ve tanıyan biri olarak doğru hazırlamışsınızdır. deneyimlerime dayanarak buraya almadım yorumunuzu çünkü bu tür bir yorum geldiğinde henüz sistemi tanımayan arkadaşlarımızın çok fazla sorusu oluyor.anlayış göstereceğinizi tahmin ediyorum <3 <3
    sevgiler..

    1. evet şu an yapabiliyoruz sevgili eylem. dün soruları yanıtlamıştım aslında fakat sizin sorunuzu görmemişim demek ki.
      güzel sonuçlar almanızı diliyorum <3

  18. selam sevgili kozmik, bir süredir tarihlere uymak için yoğun çaba gösteriyorum faydasını da gördüm fakat benim kafama takılan bir konu var bu konuda seninde görüşlerini almak istedim. bu tarihlerin en az biri benim regl dönemlerimle çakışıyor mutlaka hata bu ay iki tarihle birden çakıştı nasıl bir şansa :))) şimdi bende diyorum ki reglimi geçiktirmek için ilaç kullansam bu tarihlerin faydasını yine de görür müyüm sen ne düşünüyorsun bu konuda yoksa hiç maceraya gerek yok mu 🙂 malum yaz geliyor minink minik tüylerle dolaşmak istemiyorum :)çok teşekürler şimdiden sevgiyle kal 🙂

    1. merhaba sevgili Burçin,
      seçeneklerden birine rastlaması normal. bu ay takvim biraz gergindi aslında, biz talihsiz değildik 🙂
      düzeninizle oynamaya hiç gerek yok, takvim normale dönüyor zaten. hal böyleyken yeni bir soruna sebep olmayın istemeden.
      sevgiler 🙂

  19. Merhaba kozmikbakım,
    2 aydır verdiğiniz epilasyon günlerini takip ediyorum ve etkisini de gördüğüme inanıyorum öncelikle emekleriniz için çok teşekkür ederim. Bu ay için de şöyle bi sorunum oldu, 27-28 nisanda epilasyon yapmam pek mümkün görünmüyor, eğer yaptırabilirsem de mayısın 11'inde tatile gideceğim için o arada tekrar çıkmış olacak ve almam gerekecek. Yorumlarda okuduğum uygun günler 5-6 mayısa ise regl günüm denk geliyor. Sizce ne yapmalıyım? Yarın gidip mayısın 11'inden önceki gün yine alırsam sekteye uğrar mıyım? Bana akıl verirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler şimdiden.

    1. merhaba sevgili ayşe,
      yanıt vermek zor. tüylerinizin çıkışı aşağı yukarı kaç günü buluyor bilmiyorum. bir hafta sürüyorsa yarın yapın derim. regl olmazsanız diğer günleri de değerlendirirsiniz. olursanız da bu ay bu zorunlu ihtiyaçtan dolayı sıradan bir günü kullanırsınız. zaten tatil planınız sebebiyle bir şekilde takvim dışına çıkma ihtimaliniz var.
      sevgiler 🙂

    1. merhaba sevgili duygu,
      hazırlıyorum takvimleri. 1 mayısa hazır olur mutlaka.
      şimdiden güle güle kullanmanızı diliyorum <3

  20. merhaba, ben bu gün (27 nisan )saat 2:54 ü gündüz saat dilimi olarak algılayıp epilasyon yaptım.:(
    oysa ki 3-4 aydır takvime uyuyordum ve sonuçlarından çok memnundum.size de ayrıca çoooook teşekkür ediyorum.şimdi ben şimdi başa mı dönmüş oldum. emeklerim boşa mı gitti.ne kadar üzüldüğümü bilemezsiniz.

    1. merhaba sevgili sakine,
      bugün yaptıysanız bir yanlışlık yok. dün geceden itibaren başladı zaten.
      üzülmenize gerek yokmuş aslında 🙂 <3

    1. sevgili sakine Güngör,
      ben sorun göremiyorum verdiğiniz bilgilere dayanarak. bu yorum 28 nisan tarihli olduğuna göre ve "dün" dediğinize göre 27 nisanda yapmışsınız. gündüz 15.00 dan sonra yaptığınızı söylüyorsunuz. bir önceki gece 03.00 gibi başladığına göre, başlangıçtan 12 saat sonra yapmışsınız.
      havuz problemlerini aratmayacağım galiba :))

  21. Merhaba kozmik bakim, 27 nisan saat 9.30 gibi lazer epilasyon yaptirdim. Uzun zamandir tarihlere ve saatlere uymaya calisiyorum zamani dogru mu ayarlamisim acaba? Mayis ayi icin tek tarih mi olacak mayis ayi seansim icin randevu almam gerekiyorda sizi bekliyorum.

    1. merhaba sevgili ayşe 🙂
      zamanlamanızda hata yok. mayıs takvimleri de yarın blogta olacak, son düzenlemelerini yapıyorum takvimlerin.
      sevgiler 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close