BAKIM TAKVİMİ

OCAK AYI EPİLASYON GÜNLERİ (2016)

Ay’ın Oğlak ve Başak burçlarında küçüleceği bu günler,  epilasyon için Ocak ayının epilasyona uygun günleridir. Ayın bu etkisinden faydalanmak istiyorsanız tüyleri kökten alan bir yöntem kullanmalısınız!

Eğer tüylerinizin alırken kırıldığını düşünüyorsanız muhtemelen kuru bir cildiniz vardır. Bu olumsuz durumu en aza indirmek için iki epilasyon dönemi arasında epilasyon yapacağınız bölgeleri günlük kullandığınız bir nemlendirici ile sık sık nemlendirmelisiniz.


1. SEÇENEK

08 Ocak 2016 saat 18.26’dan 10 Ocak 2016 saat 02.22’ye kadar
olan zaman diliminde etkileri güçlü bir epilasyon yapabilirsiniz.

2. SEÇENEK

26 Ocak 2016 saat 07.02’den 28 Ocak 2016 saat 15.55’e kadar
olan süre epilasyon için diğer etkili zaman dilimi.

 

Yöntemi lazer epilasyon ya da iğneli epilasyon randevularınızda da dikkate almanız seans sayısını düşürerek size maddi ve manevi kazanç sağlayacaktır.

Ay’la Yaşam,  ve Püf kategorilerinde bu tarihlerde yapabileceklerinizle ilgili başlıkları bulabilirsiniz.

Epilasyon yaptığınız bölgelerde batıklar oluşuyorsa buradaki yöntemi uygulayabilirsiniz.

Önceki aylarda yöntemi uygulayanların yorumları için sizden haberler sayfasını ya da istenmeyen tüyler kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Tüy sorununuz normalin çok üzerindeyse ya da tüylerinizde sonradan artış olduysa bu yazıya göz atmanızı öneririm.

Bunun dışında hormon bozukluğu söz konusu ise çözümünü burada ve burada bulabilirsiniz.

En yüksek faydayı görmenizi diliyorum…
Önceki aylar ve yorumlar.

 

Tags

Related Articles

70 Yorumlar

  1. bu çok güzel bir şey sevgili servet 🙂
    fakat yeni başlayanlar için genellikle her iki seçenek de iple çekilir 🙂

    1. sevgili okyanus,
      bu çalışmaya başladığım günden bu yana uyguluyorum diyebiliriz. sizden önce aralık takviminde sorulmuştu. o yorumumu okursanız çok mutlu olurum. yeniden yazmayayım, çok soru var yanıt bekleyen.
      sevgiler <3 🙂

  2. Bu konunun biz bayanlar için can alıcı olduğunu düşünüyorum 🙂
    En büyük sorunlardan birisi epilasyon. Başlıkta belirttiğiniz gibi AY ın gücünü deneyimlediğinizde vazgeçemeyeceksiniz demişsiniz 🙂 ÇOK ÇOK DOĞRU 🙂
    Çevremde şu tarihte epilasyon şu tarihte saç kesimi yapmalıyım dediğimde bana tuhaf bakan gözler var çünkü deneyimlememişler henüz 🙂
    Tarihleri takip ediyorum bende de farkedilir biz azalma oldu. 9 OCak ve 26 Ocakta epilasyon yaptıracağım ve iple çekiyorum 😉

    1. harikasınız <3 etrafınıza aldırış etmeyin, sizdeki değişimi gördükçe meraklanacaklardır :))
      ben anlatmaya çalışırdım eskiden herkese, şimdilerde bıraktım.fakat duyuyorum ki o zamanlarda ilgilenmeyeler şimdi yanlarında makasla gezip dışarıda bile olsalar wc de saç kesimleri yapıyorlarmış 🙂
      "kısmetinde olana gelir Şam'dan Yemen'den; kısmetinde yoksa ne gelir elden" diyerek bağlayayım konuyu 🙂
      en güzel haberlerinizi en kısa zamanda almak dileğiyle..
      sevgiler <3

  3. Sevgili kozmik sizi çok merak ediyorum bu işe ilginiz nereden geliyor birde sakıncası yoksa bayan mı erkek mi olduğunuzu da öğrenmek istiyorum ben bayanım birde sorum var bıyık almak konusunda en etkili yöntem nedir ip ağda makine vs

  4. :)) sevgili mercan bayanım:)
    ağda lekelenmeye ve sarkmaya neden oluyor, makine ise tüylerin sertleşip kıl halini almasına neden oluyor. en zararsız yöntem ip, ben de bu yöntemi tercih ediyorum.
    sevgiler:)

  5. Bu siteyi yeni buldum yorumlar çok güzel. Bende bundan sonra uymaya çalışacağım insaallah. Tüy alımında epilasyon makinasinimi yoksa agdayimi oneriyosunuz.

    1. hoşgeldiniz sevgili tuba 🙂
      özellikle sir ağda her zaman ideal olandır fakat maalesef özellikle yaz aylarında epilatörlere de muhtaç olup, kullanıyoruz mecburen.

  6. Merhaba,bende ilkkez inceliyorum şuan ve cok gercekçi geldi banada,tebrikler buarada.bende şunu sorucaktim.saçlarimizi nezaman kestirmeliyiz peki uzamasina engel olmadan.tesekkurler şimdiden.

    1. merhaba sevgili ayli, hoşgeldiniz 🙂
      çok şanslısınız ki saç kesim takvimimiz de var 🙂 arama kutusuna "saç kesimi" yazarak ya da menüdeki bakım takvimleri bölümünden ulaşabilirsiniz. detaylıca yazıyorum, inceleyip kesim gününüzü bir an önce tespit edin 🙂

  7. Kozmikcim her gün sayfana bakmadan alamıyorum kendimi.bütün uygulamaları yapıyorum ve sonuç mükemmel..öpüyorum kocaman sevgiler..

  8. Sevgili kozmik bakım bu mesajım sana değil bu sefer bloğunu takip etmeye yeni başlayanlar için:)) ben iki yıldır kozmik bakımın verdiği epilasyon tarihlerine aksatmadan devam ediyorum. Onun öncesinde 3 yıl lazer epilasyona gidip sonuç alamayanlardandım. Çünkü tamam tüyler bitti artık lazer epilasyonu bırakmalıyım dedikten birkaç ay sonra tüyler eskisi gibi uzamaya başlıyordu. Sınunda tesadüfen kozmik bakımın bloğunu keşfettim. 2 yılın sonunda; koltuk altı birkaç tüy çıkıyor neredeyse bitti. Bacaklarım %85 azaldı diyebilirim rahatlıkla o kadar rahatım ki yakın tarihte doğum yaptım. kırkım çıkana kadar ağda yapmadım zaten de gerekte yoktu 🙂 sakın tereddüt etmeyin sadece sabredin sonuçlarını kesinlikle göreceksiniz. Saç bakımı yeme içme ev işleri kozmik ne derse uyguluyorum. Hiç pişman olmadım. Hep iyi sonuçlar aldım. İnşallah birgün tanışma fırsatı da buluruz sevgili kozmik seni seviyorum emeğin bende çok hakkını helal et. Sevgiler

  9. ben size güveniyorum çok teşekkür ederim:) Bu tarihlerde tüylerin kökten mi alınması gerekiyor acaba? Bacaklarımı epilasyon makinesiyle alıyorum da uygun mudur? Yoksa ağda mı lmalı kesin? Bide bu verdiğiniz tarihler arasında kaş da alınabilir mi küsmesin sonra:)

    1. kesinlikle kökten alım gerekiyor sevgili pinky. birazönce yukarıda da yazdığım gibi sir ağda ideal olandır fakat yaz aylarında epilatörlere de mecbur kalabiliyoruz.
      kaş konusunda haklısınız çok dikkatli olmak gerekir. şekil değişikliği gibi radikal değişimler için uygun değildir fakat kaş ortası gibi ya da kaş çizgisinden uzak olan kısımları bu günlerde alarak avantajlarını kullanabiliriz 🙂

    1. evet sevgili Zeliha,
      ancak başlangıç ve bitiş sürelerinden birkaç saat kırpmanızda fayda var, saat farkı nedeniyle.
      sevgiler 🙂

  10. Kozmik bakım ılık ağda kullansam sir agdanın yerine olur mu? Sir agdanin bulastigi yerleri temizlemek cok zor oluyo.ama yinede sir ağda kullan dersen kullancam mecbur. Bide ağda ile aldıktan sonra bazı tüylerim kalıyor. Onları makina ile topluyorum. Zararı olurmu?

    1. ılık ağda şeker barındırdığı için sir ağdanın yerini tutamaz fakat size bırakıyorum. kalanlar için makine ya da cımbızı hemen her kadın kullanıyor zaten. kaçınılmaz bir durum 🙂

  11. Annemin yüzündeki kılları iple alıyorum fakat cildi kuru olduğu için kırılıyor. Günlük kullandgmiz nemlendiricilerde yüzünde sivilce yapıyor. Ne onerirsiniz?

  12. Kesinlikle etkili ben aralık 2015 te dikkat ederek kaş bıyık yüz aldırdım 10 günde özellikle kaşlarım orman gibi olurken bu tarih oldu halen idare edilebilir duzeydeyim. S idi 27 sine kadar sabredip öyle gideceğim. Bir de Kilo verme konusunda aynı başarıyı istikrarı yapabilsem.
    Teşekkürler Kozmik Bakim:)

  13. Kozmik bakım ocak ayının 2.epilasyon tarihini bekliyorduk annem adet oldu. O gün 6. Günü olacak. Normalde 8 gün oluyor. Ama menopoz belirtileri başladi o yuzden bazen 10 gunede cikabiliyor. adet olmasi epilasyona engelmi? Siteyi yeni bulduğum için pek bilgim yok o yüzden cok soru soruyorum 🙂

  14. sevgili tuba,
    regl devam ederken epilasyon yapılmamalı kesinlikle. şubatın ilk haftası beklemesi daha doğru olur bu durumda.
    sevgiler:)

  15. Merhaba, verdiğiniz tarihler arası maalesef regl dönemime denk geliyor. Napmalıyım bu durumda 🙁 daha yeni başladığım için sabırsızlıkla bekliyodum uzadılarda iyice, 23-24-25 ocak uygun mu ağda için? Yada 30-31 ocak veya sonrası?

    1. merhaba sevgili pinky.
      regl döneminde yapmıyoruz bildiğiniz gibi. fakat şubatın ilk haftası,6 şubatta, yeni bir seçeneğimiz olacak.
      ay başında takvimi de hazır etmiş olurum, kontrol edin.
      sevgiler 🙂

  16. Kozmik bakım sizi neredeyse 6 aydır falan takip ediyorum ve epilasyon günlerini hiç kaçırmıyorum.Çok teşekkür ederim bu bilgiler için. Hiç duymadığım bilmediğim bilgilerdi. Benim sorum yeni ergenliğe girmiş kızlarımızda bu takvime uyduğu zaman faydasını daha erken görürler mi. Birde miladi takvime göre ayın sonunu yakaladığımız zaman tekrar ayın başında temizlenecek bişey olmuyor ama ayın ortalarına doğru sıkıntı olabiliyor işte bu zamanlarda kökten almayan çözümlerden faydalanabilirmiyiz yoksa şimdiye kadar kateddiğim gelişmeler başa mı döner.şimdiden teşekkür ederim.

    1. sevgili rmys,
      kesinlikle doğru düşünmüşsünüz! bu yöntem en başından beri uygulanırsa, bizim sıkıntılarımızı yaşamadan kolayca ve çok daha kısa sürede kurtulurlar bu tüylerden.
      fakat malesef kökten almak gerekiyor. ayrıca bu tarihlerin dışına her çıkışımızda süreci yine olumsuza çeviriyoruz. bunu kendi denemelimden biliyorum. zamanla buna ihtiyaç duymayacaksınız fakat biraz daha sabretmeniz gerekiyor demek ki.
      sevgiler <3

  17. Merhaba kozmik bakım, sitenizle tanışalı çok olmadı ama yine de faydasını gördüm. Tüylerim seyrekleşti ve geç çıkmaya başladı. Yalnız benim şöyle bir sorum olacaktı. Hormonal bozukluktan dolayı gögüs ve karın bölgemdeki tüylerin rengi koyulaştı ve doktora gittim bunun üzerine. O da ilaçla artık düzeldiğimi ancak bu tüylerin bu şekilde kalacağını söyledi. Ve ben bunlardan kesin kurtulmak istiyorum, çünkü hoş bir görüntü oluşmuyor. Bu tarihlerde bu bölgenin temizliğini yaptığımda birkaç sene içerisinde tamamen kurtulabilir miyim, diğer bölgeler gibi etkili olur mu? Ve sizce tüy dökücü kremler mi kullanmalıyım yoksa normal epilasyon mu yapmalıyım bu bölgeye? Umarım hemen cevap verirsiniz, teşekkürler. 🙂

  18. merhaba sevgili eceferide, teşekkür ederim <3
    batık sorununuz ortadan kalkınca uygulamaya son verebilirsiniz.
    şifa olsun 🙂

  19. merhaba sevgili zeytin chan, ne kadar güzel 🙂
    benim size önerim yine takvim doğrultusunda randevu alıp bu tüylere iğneli epilasyon yaptırmanız. böylece birkaç yıl değil birkaç seansta tamamen kurtulabilirsiniz. hatta belki 1-2 seans. bu yöntemin en büyük avantajı da ayva tüylerine dokunmadan sadece kalın tüylere işlem yapılmasıdır. çok etkilidir ve sonuç kalıcıdır.
    tüy dökücülerden özellikle uzak durmanız gerekir!
    sevgiler <3 🙂

    1. Dürüst olmak gerekirse iğneli epilasyona karşı bir korku var bende. Bazıları leke kaldığını bazıları da çok çok acıdığını söylüyor. 🙁 Gerçekten bu tüylerden epilatörle veya ağda ile kurtulma imkanım olmaz mı? 🙁

  20. Kozmik bakımcığım saçlarım biraz uzun kırıklar gitsin ve daha çok uzasın istiyorum saçlarımı düzleştormiyorum kırılmasın diye ama aynı boyda kaldı hangi burçta saçımı kesmeliyim ve kaşlarım seyrek kaşımı hangi burçta almalıyım ve son sorum epilasyona yeni başlayacağım onun için de hangi burç başlayım teşekkür ederim 🙂

    1. sevgili rümeysa,
      aslan günlerini hem saç kesimi hem kaş için kullanabilirsiniz.
      epilasyonda tercih şansımız olmuyor pek, adet dönemimiz hangisine izin verirse onu değerlendiriyoruz. iki seçeneğe de rastlamıyorsa ikisini de kullanıyoruz.
      şifa olsun 🙂

  21. tam regl dönemime denk geldi, yeni başladığım içinde inanılmaz uzadılar kaşlarım ve dudak üstüm, 2 gün sonra çok önemli bi buluşmam var mecburen dudaküstümü aldırmam gerek yani bıyıklı gidemicem bi bayan olarak:D çok üzgünüm regl döneminde kaş ve dudaküstü aldırmam çok fazla mı zararlı? aldırmak zorundayım çünkü buluşmam var. daha sonra telafi edebilirim demi 6 şubatta? 🙁

    1. mecbursanız elden ne gelir?
      bu dönemde epilasyon yapmak tüyleri güçlendirir genel bilgi olarak. bundan sonraki dönemlerde dikkat etmeye çalışın.
      sevgiler 🙂

  22. Merhaba Kozmik bakım 🙂 epilasyon günü ile regl dönemi çakıstığı zaman (diğer ayın gününe de az bi zaman olmuyor malesef ) regl dönemimin bitmesine 1 ya da 2 gün kala epilasyon yapılabilir mi?
    Bi de bu ay için alternatif bi ek zaman dilimi var mı?

  23. Merhaba 🙂 epilasyondan sonra limon veya tuz uygulamasi da kokleri yakip gec cikmasini sagliyormus sanirim.Epilasyon gunlerinde bunu da oneriyor musunuz? Sevgilee

    1. merhaba,
      ben uzun zaman önce birçok şey gibi bunu da denedim fakat bir yararını görmedim. o nedenle şimdi bu tür ekstra uygulamalara zaman harcamıyorum. çünkü biliyorum ki doğru zamanda alındığında zaten azalıyor, inceliyor; yanlış zamanda alındığında ne kullanılırsa kullanılsın bir etkisi olmuyor. başka bir deyişle asıl faydayı sağlayan zamanlama fakat bizler kullandığımız doğal ya da diğer ürünlere bağlıyoruz sonucu. çünkü somut olan daha gerçek geliyor.
      sevgiler 🙂

  24. Merhaba, uzun zamandır sitenizin epilasyon günlerinin takipçisiyim. Her zaman takip edemedim. Takip ettiğim zamanlarda faydasını hep gördüm. Bu aralarda ay takviminize göre bakımları uyguluyorum. Etkisi tabi ki mükemmel.Yüzümdeki çatlak ve lekeler için dün aynısefa kremi aldım. Tabiki en yüksek etki için gününde uygulayacağım :)). Saçlarım çok çabuk kuruduğu için fazla uzatamıyordum. Bir süreden sonra kestiriyordum. Sizin gliserin bakımınızı gördüm. Uygulamaya başladım. İnternette biraz araştırma yaptığımda nasıl kullandıklarını yazmamışlar fakat saçı daha fazla kuruttuğunu yazmışlar. Ben tıpkı sizin uyguladığınız gibi banyodan sonra ıslak saça uyguladım. Bu yazıyı da özellikler size paylaşımlarınızdan dolayı teşekkür etmek için yazmak istedim. Bilgilerinizi cömertçe paylaştığınız için sonsuz teşekkürler..

    1. merhaba sevgili Gülşah, sevgili dolu mesajınız için ben teşekkür ederim <3
      kreme bugün ya da yarın başlayabilirsiniz, ay terazide. her gün düzenli kullanmayı unutmayın en iyi etki için. gliserini kuru saça uygulayanların böyle şikayetleri olabilir çünkü nemsiz ortamda saçtaki nemi emecektir. dolayısıyla ya sulandırarak kullanmak ya da nemli/ıslak saça uygulamak gerekir. benim tercihimi biliyorsunuz zaten:)
      kucak dolusu sevgiler <3 🙂

  25. kozmikcim mesajını yeni gördüm çok teşekkür ederim çok naziksin bide yeni sorum var dua nın kabul olması için de bu ay takvimi etkili olabilir mi kaç gündür takıldım yada tedavi olurken etkisi var mı dır bilgin varsa paylaşırsan çok memnun olurum hemcins olduğumuza ayrıca çok sevindim aksi olsada fark etmezdi bilgi bilgidir ama bi bayandan bu kadar bilgi almak çok mutluluk veren bi duygu bence :))

    1. sevgili mercan,
      yeni ay zamanları oldukça etkili dilekler konusunda. her yeni ayın kendine özel konuları da var. bunları yazılarımda belirtmiştim zaten.
      tedaviler konusunda da hangi organın tedavisi ne zaman daha iyi sonuç verir 2-3 günde bir yayınladığım yazılarda yani ay takvimindeki detaylar kelimesinde verdiğim bağlantılarda mevcut.
      arınmayla ilgili tedaviler için de arınma dönemi başlıklı konumuzu takip ediyoruz biliyorsunuz.

      bilginin nereden geldiğinin önemi yok bence de fakat siz dahamutlu olduysanız bu bana da mutluluk verir <3 🙂

  26. Merhaba kozmik bakim sitenizi geçen ay keşfettim aklıma takılan bazı sorular var ben normalde her gün Yüzümdeki tuyleri alıyordum şimdi ilk kez uygulama tarihinize göre aldım kaç gün gider sizce

    1. merhaba sevgili esra, hoşgeldiniz.
      kişiye ve tüylerin durumuna göre değişir fakat başlarda biraz zorlasa da giderek daha uzun süre rahat ettirecektir sizi. hem geç çıkacağı hem renkleri açılacağı hem inceleceği hem de azalacağı için. fakat bu sonucu elde etmek için bir süre sabırlı olmanız ve düzenli uygulamanız gerekir. yanlış günlerde aldıkça süreç geriye dönecek ya da yavaşlayacaktır.
      şifa olsun ..

  27. merhaba sevgili Necla,
    ay başına üç gün kaldı değil mi! yetiştireceğim inşallah.
    detaylar hazır değil belki ama 6 şubat olarak programlayabilirsiniz.
    sevgiler:)

    1. ben de bitirip, arkama yaslanıp, keyifle seyredeceğim dakikayı bekliyorum aynı hevesle sevgili pinky 🙂
      benim tarafımda işler biraz karışık, yetişemiyorum galiba artık..
      ay takvimi hazır, bakım takvimleri de 1 şubata yetişecek, söz <3

  28. Sevgili kozmik bakim örneğin 10 ocakta almışsam 28 ocakta da alabilirim dimi farkeden bi şey olur mu…28 ocakta aldım peki Şubat ayında verdiğiniz herhangi bi tarihte alabilir miyim sevgiler…

    1. sevgili esra,
      epilasyon takviminde gördüğünüz her tarihi değerlendirebilirsiniz. saç kesim takvimi gibi değildir epilasyon takvimi. yani üst üste aynı burcu takip etmeniz gerekmez.
      sevgiler 🙂

  29. Kozmik hanim sitenize yeni goz attim. Anlamidigim bise var bazi yerlerdede tariglerde dolunay wakti karisik geldi,sizin tarihlerin karsisinda dolunay yazdigi zaman mi yapmamiz gerekiyo. Mesela ben boga burcuyum tarih baska burca denk geliyo farkedermi. Bide facebooktan takip etmeye basladim epilasyon icin mart ayinin tarih saatlerini goremedim. Simdiden teskkr ediyorum

    1. sevgili hayal,
      yılda birkaç gün epilasyon tarihleri dolunaya rastlar. siz dolunayı düşünmeden sadece takvimde gördüğünüz zamanları dikkate alın lütfen. kendi burcunuzu da dikkate almayın, tarihler hepimiz için geçerli. oradaki burçtan kasıt ay'ın içinde bulunduğu ve bize etkilerini yansıttığı burç.
      faydalı olmasını dilerim, hoşgeldiniz 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close