AY TAKVİMİ

Güzellik, Bakım ve Alışveriş

 

11 Nisan 2013 saat
06:21’den 13 Nisan  2013 saat 17:13’e
kadar Ay Boğa  Burcunda büyüyecek;

 

Ay  Boğa Burcu’nda
iken bedenimiz gibi saçlarımızın da minerallere ihtiyacı olur.

Bu günlerde maya
maskesi yapabilir ya da kil maskesi uygulayabilirsiniz.

Turp, sarımsak,
zencefil gibi kök bitkilerden de faydalanabilirsiniz. Özellikle saçlarınızı
uzatma gayreti içerisinde iseniz.

 

 

Eğer sık sık cilt bakımı yapıyorsanız ve etkisini görmek
istiyorsanız  bu günlerde mineral
içerikli maskeler yapmanızı öneriyorum. Yine mayadan ve kilden
yararlanabilirsiniz. Bunun yerine güvenilir markaların hazır mineralli cilt
maskelerini kullanabilirsiniz.

 

Bu günlerin bir diğer özelliği ise alışveriş için son derece
şanslı etkiler sağlamasıdır.

Related Articles

21 Yorumlar

  1. Iyi geceler Kozmikcim.Sana bir sey danismak istiyorum.Bilmem Turkiyede yayginmidir,bizde bebekler bir yasini doldurduktan sonra genelde saclarini kazitirlar daha gür ciksin diye.Tabi ben buna inanmiyorum.Annem,kuzenim ve b. saclari hic kazinmadigi halde cok gur.Eşiminkiler defalarca kazitilsa da cok az.Bu yuzden kizimin saclarini bosuna kazitib,cocugu cirkinlestirmek istemiyorum.Ama.. sormak istedigim su ki,senin sac kestirmek icin verdigin tarihlerde kazinsa kalici bir yarari olur mu? Cunki saclari ayni babasinin saclarina benziyor,cok az olucak galiba 🙁 pek inanmiyorum ama bi sorayim dedim. Bu arada hastalanmissin galiba,gecmis olsun.

    1. çok teşekkür ederim:)
      ay aslan burcundayken deneyin günel hanım, mutlaka faydası olacaktır. bunun dışında yağ etkili günlerde çok az miktarda çörekotu yağı ile saç derisine hafifçe masaj yapın. 15 dakika kadar kalsın sadece çünkü çok küçük.
      bunun dışında her aslan burcu gününde belli belirsiz kesin saç uçlarından. (yaz sonuna kadar)

    2. Iyi aksamlar.Kusura bakma Kozmikcim,nasil gormemisim bir turlu anlayamiyorum. :// kalici etkisi olur mu dersin.Kucukken kazitilan sac buyuyunce gur olmasini saglarmi ki.Yoksa sadece o donem cikan saclar mi gur olur.Yaz sonrasi dugunler var diye,bir de kiz cocugu diye hic kazitadim gelmiyor.Ama gelecegi icin faydasi olucaksa napalim kazitayim :/ evet kesimleri ve yagi ihmal etmeyecegim.Cok tesekkurler vakit ayirdigin icin.

    3. saçları kazıtmak büyüklerde işe yaramaz günel hanım ancak çok endişeliyseniz ve kızınızın saçları arasında ayva tüyü şeklinde çok ince saçlar varsa bu yolu deneyebilirsiniz.çünkü kazıtmak tıpkı jilet kullanıldığında tüylerin kalınlaşması gibi saçta da çok ince olan tüyleri kalınlaştıracaktır. ancak bunu aslan günlerinde yapmanız gerekir. cevabımı farketmediğiniz için bu ay aslan günlerini kaçırdınız. bu günler dışında bu uygulamayı önermiyorum.
      isterseniz önümüzdeki aya kadar çörekotu yağını kullanın sadece ve uygun günleri bekleyin.bu uygulama için sadece yağ günleri ve protein/vitamin günlerini tercih edin.
      ayrıca profil resminizdeki tatlı kızdan bahsediyorsak saçları hiç az görünmedi bana 🙂

    4. Daha dogum gunune daha 3ay var Kozmikcim,kazitirsan ondan sonra yapicaz zaten.Banyo gunlerini yag gunlerine denk getirip yagla masaj yapicam ve kesim gunlerimde kesicem.bu kesim gununu kacirdim,okudugumda uyuyordu ama kendi kahkulumden kesdim 🙂 resmdeki dogumda olan saclari amma simdi onlar dokuluyor altindan zayif kivircik saclar geliyor.tabi sonradan degisebilir amma endiselenmemin sebebi sac bitiminin ayni babasi ve babaannesine benzemesi ve onlarin saclarinin cok zayif olmasi.Buyudugunde saclari oyle olmasin diye ve bu mumkun bir seyse elimden geleni yaparim. Ben galiba dogru anlatamamisim kazitma konusunu Kozmikcim. Turkiyede yayginmidir bilmem,Azerbaycanda bebeklerin saclarini jiletle kazitirlar buyuyunce gur saclari olsun diye.Ben kucukken kazitilmanin buyuyunce gur saclar yaratacagina pek inanmiyorum,bu yuzden bosuna cocugu kel yapmak istemiyorum.Kazitarak sadece kucukkenki saclarini gurlestireceksek buna gerek yok bence.Ama yaniliyorsam ve gelecegi icin onem tasiyorsa kazitayim. Durum boyle :)) cok uzun oldu ama insallah kendimi ifade ede bilmisimdir. Seni de yoruyorum kusura bakma.

    5. burada da yapılıyor günel hanım. hatta dediğim gibi daha büyükler de deniyorlar. eğer bu uygulanacaksa bebekken uygulanmalı, saç yapısı oturduktan sonra hiç bir faydası olmaz.
      ben bu konuda biraz düşüneyim neler yapılabilir başka. size ulaşırım yeniden olur mu? ama sizde bu ararada üzülmeyi bırakın 🙂

    6. Burda da daha buyuklerde de deniyorlar amma ben sac yapisinin sadece genetikle alakali oldugunu saniyordum.O zaman dogum gununden sonra bir daha sorarim sana kesin ne yapacagimi :)) cok tesekkurler her sey icin :)) tabii ki 🙂

    7. genetik önemli tabi ama saçlar yeni oluşurken(1-2 yaş içinde) bir şeyler yapılabilir. tüy şeklindeki saçlar güçlendirilebilir. büyüklerde bu sebeple mümkün değil.
      kısacası, büyükler saçlarına kıyıp kazıtmasın 🙂

  2. blogunuzu uzun zamandır ilgiyle takip ediyorum tüm tarihleri elimden geldiğince değerlendirmeye çalışıyorum bizlere verdiğiniz tariflerle daha ekonomik de bakımlı olabileceğimizi öğretiniz teşekürler:)

  3. kozmik bakımcım bir sorum olucak sizin verdiğiniz tarihler doğrultusunda saçlarıma maya,kefir ve bildiğimiz eczaneden aldığım ampüleri karıştırıp saç maskemi yapıyorum, fakat saçlarım çok ince telli ve tepe kısmında erkeksi dökülme var:( amacım saçlarımın köklerini güçlendirip yeni saç çıkmasını sağlamak sizce ben bu tarihi değerlendirmelimiyim yoksaa oğlak ve başak günlerini mi beklemelim ?

    1. rica ederim, ne güzel:)
      boğa, oğlak ve başak günlerini kesinlikle değerlendirin asu hanım. çörek otu yağını ve sarmısak yağını şiddetle öneriyorum bu konuda. bu günlerin dışında yağ günlerini de değerlendirebilirsiniz.sarmısak yağını mineral günlerinde kullanın.

    2. evet evet hatılayamadığım burç boğa idi teşekürler kozmik bakım bu üç burçda saç köklerimizi güçlendiriyoruz yağ kulanmıyordum aslında ama dediğiniz yağları alıcam saçlarımı çok yoramıyorum çünkü çok ince telli dışarıdan bakıldığında bayağı kelim görünüyor:(

      ayrıyeten ben şampuanımın içine sarmısak dövüp katım birde elma sirkesiylee aczaneden aldığımız meşur üçlü ampülerdenden katım sizin verdiğiniz tarihleri değerlendirerek kel kalmamayı düşünüyorum:)

  4. Herkese merhaba,arkadaşlar benim cildim yağlı ve malesef aşırı tüylenme problemim var 🙁 bu sebeple yüzüme maya maskesi kullanmıyorum çünkü şems aslan bir programda mayanın kılları coşturacağını söylemişti bende uygulamadım o yüzden. kil maskesi yapmak istiyorum sizler özellikle yağlı cildi olan arkadaşlar kilin içine doğal yağlardan ekliyor musunuz yoksa direk suyla karıştırıp sürüyor musunuz? yardımcı olursanız cok sevınırım.Sevgiler…Selamlar… Kozmik bakımcığım sana da öpücükler gönderiyorum 🙂

  5. selam çakmaklı:) benimde cildimde tüy problemim var uzun süre lazer tedaviside gördüm ama tavsiye etmem! şimdilerde iğneli epilasyona dönücem. ben cildime düzenli kil maskesi uygulayamadım fakat bana mantıklı gelen bizim gibi cildler için suyla hazırlanmış kil maskesi gibi görünüyor. birde protein günlerinde yumurta akı maskeside kulanabiliriz diye düşünüyorum.

    kozmik bakım blogdaki mesajlardan onayı kaldırman çok iyi olmuş teşekürler:)

  6. Teşekkür ederim asu cevap için değerlendireceğim. Naçizane benimde sana tavsiyem ampulleri şampuana ekleme canım saçta kalma süresi çok az oluyor boşuna harcama vitaminlerini ayrı bir bakım olarak saça daha uzun süre nüfuz ettirirsen faydası daha çok olur. Sağlıkla kal 🙂

    1. teşekürler çakmaklı :)ben ampülleri hem şampuanıma katıyorum hemde maya maskesi günlerinde saç maskeme katıp saçımda bekletiyorum:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close