BAKIM TAKVİMİ

Kasım Ayı Epilasyon Günleri (2015)

05 Kasım 2015 saat 05.22’den 07 Kasım 2015 saat 16.08’e
kadar olan zaman diliminde etkileri güçlü bir epilasyon yapabilirsiniz.

Ay’ın Başak Burcunda küçüleceği bu günler,  epilasyon için Kasım ayının en uygun günleridir.
Ayın bu etkisinden faydalanmak istiyorsanız tüyleri kökten alan bir yöntem
kullanmalısınız!

 

Eğer tüylerinizin alırken kırıldığını düşünüyorsanız muhtemelen kuru bir cildiniz vardır. Bu olumsuz durumu en aza indirmek için iki epilasyon dönemi arasında epilasyon yapacağınız bölgeleri günlük kullandığınız bir nemlendirici ile sık sık nemlendirmelisiniz.

 

Yöntemi lazer epilasyon ya da iğneli epilasyon randevularınızda da dikkate almanız seans sayısını düşürerek size

maddi manevi kazanç sağlayacaktır.

Ay’la Yaşam,  ve Püf kategorilerinde bu tarihlerde yapabileceklerinizle ilgili başlıkları bulabilirsiniz.

Epilasyon yaptığınız bölgelerde batıklar oluşuyorsa buradaki yöntemi uygulayabilirsiniz.

Önceki aylarda yöntemi uygulayanların yorumları için sizden haberler sayfasını ya da istenmeyen tüyler kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Tüy sorununuz normalin çok üzerindeyse ya da tüylerinizde sonradan artış olduysa bu yazıya göz atmanızı öneririm.

Bunun dışında hormon bozukluğu söz konusu ise çözümünü burada ve burada bulabilirsiniz.

En yüksek faydayı görmenizi diliyorum.

Önceki aylar ve yorumlar.

 

 

Tags

Related Articles

51 Yorumlar

  1. sevgili kozmik merhaba,

    bu ay takvimine bagli hesaplama lokasyon ile ilgili mi?
    ben Hong Kongda yasiyorum, turkiyeye ucakla 12 saat uzaklikta oldugu icin sormak istedim. vermis oldugun saat Turkiye yerel saati oldugu icin sanirim saat farkini eklemeliyim, bunun disinda dikkat etmem gereken veya lokasyonuma gore tam tarih ve saati ogrenebilecegim bir kaynak var mi acaba?

    yardimin icin cok tesekkurler, sevgiler

    1. sevgili lady,
      saat farkı önemli tabi. yanı sıra ben bile süeyi elimden geldiğince ortalamaya çalışıyorum. fazla tedbirliyim 🙂
      size benim de kullandığım, ince ince hesaplamaya gerek bırakmayan bir yöntem önereyim. bizimle aranızdaki 5 saatlik zaman farkınıdan yola çıkarak, daima biz başladıktan en az 5-6 saat sonra başlayın ve bir o kadar once son buluyormuş gibi davranın. yani başlangıç ve bitişten 5-6 saat kırpın.
      kısa sürede, güzel haberlerinizi almayı diliyorum 🙂

  2. arkadaşlar tek seferde yanıtlayayım, bu ay tek seçeneğimiz var. önceki iki ay çok sık gerçekleşti biliyorsunuz, kaymalar oldu bu nedenle. bu ayın sonundaki ikinci seçeneğimiz aralık başına kaydı.
    bu gibi bu şeçeneği kullanamayacak olanlar için biraz sıkıntılı olacak yani kasım ayı.

  3. sevgili tuba,
    malesef etkisi kanıtlanmış bitkisel bir formül bilmiyorum. fakat az once cevapladığım yorumlarda böyle bir yöntemle ilgili soru sormuştu arkadaşımız. etkisini bilmiyorum fakat ilk kez duyduğum ve uygulanabilir olduğu için deneyebilirsiniz. sanıyorum ekim ayı epilasyon günlerinin yorumlarındaydı.
    sevgiler:)

    1. sevgili tugba,
      arkadaşlarımız çok zorda kaldığında (evlilik vb.) bu şekilde tarihler veriyorum fakat bunun bir beklenti yaratmaması gerektiğini de söylüyorum. bunu yapmak düzenimizi bozuyor. bu ay ben de yine erken regl dolayısıyla kaçırıyorum ve aralık başını bekliyorum. çünkü bu daha doğru. yine de isterseniz 10 kasım ı tercih edin çünkü hemen ardından ay büyümeye başlayacak.

  4. uzun süredir takipteyim. bu sıralar yorum yazamadım ama elimden geldikçe tarihleri kullanıyorum ve gerçekten tamamen biten bölgelerim oldu! darısı her yere

    1. uzun süreli sessizliğinizi böyle bozmanız harika oldu 🙂
      tebrik ederim, çok sevindim.
      darısı tüm kozmik bakım takipçilerinin başına 🙂

  5. ACİL!!!!
    Kozmik bakım terazi burcunda olduğunda alınmasını hiç onermemistiniz. 10 kasımda sabah altına kadar terazi burcunda küçülme var.yukarıda 10 kasımda alınabileceğini yazmışsın.sabah altından sonra akrep burcunda olacağını belirtmişsin fakat büyüyor mu küçülüyor mu o belli değil ? Kaşlarım ve bıyıklarım aldıktan iki gün sonra hemen çıkıyor.bu zamana kadar hiç almayip çok uzattığım zamanlar oldu fakat gerçekten kötü bir görüntü oluyor birdaha o kadar uzatmak istemiyorum çünkü direk göz önünde.sorum şu ben 10 kasımın hangi zaman diliminde alayım? Ve bundan sonra hangi burçlara alsam çok kötü etki yaratmaz? Terazi yay koç kovaya kesinlikle alınmayacagini yazmışsın ama şimdi 10 Kasım terazi de kafam karıştı. Ayrıca en azından küçülen fazladan mı alayım? Büyüyen fazlar alınan kıllar için ters etki mi yapar?bu kıl tüy meselesi yüzünden başım cidden dertte.

    1. nuy demir,
      ay takvimini incelemenizi öneririm böyle durumlarda. incelerseniz akrep burcunun yarısının küçülen yarısının büyüyen fazda (yaklaşık olarak) olduğunu göreceksiniz.
      uzun zamandır takip ediyorsunuz. biliyorsunuz ki ben uygun olan tarihleri takvimle veriyorum. takvimde belirtmediğim tüm burçlar uygun değil demektir bu. 10 kasım demişim zorunlu bir durum olduğu için. bunun tek nedeni küçülen ay fazının son günü oluşu. büyüyen faz bizim için tüylerin çoğalması demek. "Büyüyen fazlar alınan kıllar için ters etki mi yapar?" sorusu sizin gibi uzun süredir takipte olan bir arkadaşımızdan gelince beni çok şaşırttı açıkçası.
      zaman yaratıp özellikle ay'la yaşam kategorisinden başlayarak yazılarımı okumanızı rica ediyorum. sürekli başa dönüp tekrar tekrar anlatmam gerçekten mümkün değil sevgili nuy.
      kafa karışıklığınızın asıl nedeni epilasyon takvimi dışında tarihler istenmesi aslında. ben kıramayıp bir şeyler yazdıkça bunun normal bir uygulama olduğu düşünülmeye başlandı. aslında her seferinde not düşüyorum bunun uygun olmadığını- herkesin okuması için.-
      yine de yanlış anlaşılıyor. tüylerin sizin için dert olmaktan çıkmasını gerçekten istiyorsanız bizler gibi takvime sadık kalmanız gerekiyor. zorlanmadan tüylerden kurtulmanın yolu yok malesef. aralarda takvim dışına çıkıp kaçamak yaptıkça sürekli başa dönmüş oluyorsunuz, çünkü kötünün iyisi diye istediğiniz tarihler zaten cümlede de geçtiği gibi kötü tarihler!

    2. Ben sizi bu kadar şaşırtacak bir soru yönelttiğimi düşünmüyorum sevgili kozmik bakim. Uzun zamandır sitenizden haberdarım fakat bu her animı bi siteyi okuyarak geçirdiğim tüm yazı ve yorumları okuduğum anlamına gelmiyor. Uzun zamandır o tarihlere uyuyorum inatla hiç bir fark olmamasına rağmen. Ama kaşlarım göz önünde olduğu için artık o kadar uzatmak istemediğimddn kafama takilanlari ve emin olmak istediklerimiyönelttim ve gerçekten zor durumda kaldığım için . Böyle rencide edici bi cevabı vermenize hiç gerek yoktu diye düşünüyorum. Zor durumda ce çıkmazda olmasam bende sorup böyle bi duruma düşmek hele hiç istemezdim.
      Sağolun yine de.

    3. sevgili nuy demir,
      dönüp yeniden okudum size yazdığım cevabı. ben rencide edici değil açıklayıcı bir ifade görüyorum yukarıda. kaldı ki herkese hitap eden bir cevap yazdım ve aynı cevabın sizden sonraki arkadaşımız içinde olduğunu belirttim hemen aşağıda.
      ikinizin farklı algısını görüyorum şu an verdiğiniz yanıtlardan. bunun için yapabileceğim bir şey yok malesef.
      yineliyorum, size verdiğim zorunlu tarihler başkalarını; başkalarına verdiklerim size yanıltmaya neden oluyor ve benim tarafımda içinden çıkılamaz bir hal alıyor böylece.
      ben de zorlandım başlarken, ufak tefek kaçamaklarım da oldu fakat bu işin zorlanmadan mümkün olmayacağının bilincinde olarak ve büyük bir sabırla yürüdüdüm bu yolda. şimdi böyle ara tarihlere ihtiyaç duymuyorum ama inanın bu noktaya gelene kadar ki dönem çok zordu. lazer epilasyondan 1,5 yıl içinde sıfır sonuçla başladım ben. o süreçte de aynı sıkıntıyı çekmem ragmen zerre kadar rahatlama olmadı. bu yöntemle rahatım.
      ben size doğru olanı söylüyorum, bu size anlamadığım anlamına gelmiyor elbette. anlıyorum ama bu şekilde sonuç alamayacağınızı biliyorum ve siz de bilin diye yazıyorum.

  6. Sevgili Kozmik,
    4 aydır yayınladığınız günlere azami ölçüde riayet ederek çok güzel sonuçlar aldım. Fakat malum evli olduğum için iki haftadan daha uzun ara vermek istemiyorum. Kasım ayının 20'si civarında epilasyon için bir öneri daha alabilir miyim? Kötünün iyisi de olabilir.

  7. :)) sevgili mücahide, sorunuzu okumadan yukarıda hemen hemen aynı soruyu yanıtlamışım. dilerseniz yeniden yazmayayım. tahmin ediyorum zorlandığınızı fakat yarın akşamdan itibaren büyüyen faza geçiyoruz ki kötünü iyisi değil kötünü kötüsü sonuçlar verir. 3 aralığa kadar bekleyemezseniz hemen yapın tabi fakat bilin ki KÖTÜ nin iyisi bu, yani kötü!
    kısa sürede güzel sonuçlar almanızın asıl nedeni bu azami dikkatiniz; biraz daha dişinizi sıkarsanız inanın bu ara tarihlere hiç ihtiyacınız kalmayacak.
    yeniden yazmayayım dedim ama farkında olmadan yazdım galiba 🙂

  8. kozmik selamlar,Aşagı yukarı 1yıldır epilasyon tarihlerini aksatmadan yapmaya calistim.Hatta Antalyada oldugum icin yazın bikac kez jiletle aldigim da oldu.Hormonlarımda bi sıkinti olmamasina ragmen tüy degil bildiginiz kıllarim vardi,bi kökten 3tane cıkıyodu ozel bölgemde 🙂 Aldıktan 3 4 gün sonra da cikiyodu ayriyeten!!Ama simdi okadar rahat ve memnunum ki,1hafta 10gün cok rahatım.Bu ay kacirdim ama aralık a kadar dayanip beklicem,hersey icin tesekkur ederim. 🙂

    1. harikasınız sevgili mariposa 🙂 bu titizlikle devam ederseniz yakında iki aylık periyotlarla almaya başlarsınız.
      gelen mesajlara bakılırsa bu ay kalabalık bir kitle olarak kaçırdık 🙂
      sevgiler..

  9. rica ederim sevgili htc yyt, severek paylaşıyorum. işe yaradığını, mutlu olduğunuzu öğrenmek beni de mutlu ediyor 🙂
    farkı görmeniz için fırsat olarak görün ekim ayını 🙂
    sevgiler <3

  10. Bu siteden yeni haberim oldu iyide oldu yani regl doneminde iğneli epilasyon olmuyor öylemi bide burçlara göre mi yoksa sizin verdiğiniz tarıhlere göremi cvp yazarsanız sevinirim

    1. hoşgeldiniz sevgili yorgun:)
      regl döneminde sonuç alamıyoruz malesef. verdiğim takvime uyurak yapıyoruz hepimiz. inşallah sizden de çok güzel haberler alırız 🙂

    1. olur tabi sevgili okyanus, fakat başlangıçta bu kaçamaklar oluyor çok mecbur kalındığında. bunu çok uzun tutmamalı ama! yavaş yavaş bırakmalı. yoksa istediğiniz sonuçları alamazsınız.

  11. Bir sorum daha olucak 7 veya 8 aralik da olur mu?Simdi baktim da 3 araliķ randevu icin hic zamanim yok 🙁 ne yapmaliyim..normalde yarina vermisti randevuyu.Umarım sevindirici bir haber verirsiniz 🙂

    1. Sevgili yasemin, facebook ta gordunuz belki, bilgisayarim yok bu ara. Ne yaptiniz bilmiyorum fakat 7-8 aralik uygun olmaz. 2 aralik ogleden sonra ve aksam olur; 4 aralik olur. Bunlardan sonraki ilk uygun gun araligin sonuna rastlar.
      umarim isinizi gorur ♡

  12. Sevgili Kozmik Bakım,

    Blogunu, ameliyattan korkan annemin bobrek tasi icin dogal bir care ararken kesfettim. O gunden beri ilgiliyim ve takip ediyorum. Annemin tasi dusmedi ama epilasyon tarihlerin.. Gercekten sozun bittigi yer; ozellikle benim gibi tuylerden yilan biri icin hayattaki somut mucizelerden.. Bizlerden ne yorumlarini, ne paylasimlarini esirgiyorsun Allah senden razi olsun. Yalniz hala bu konuyu cozememis, bu dertten kurtulamamis birisiyim. Nette de devamli bakiyorum.. Seni bulana kadar da bu tuy konusunda umitsizdim, o yuzden yine careyi sana danismakta buldum. Yeni ogretmenim ve yuzdeki tuyler,,, bu ikiliyi yan yana getirince ortaya surekli salinik saclar, dusuk ozguven cikiyor. Biktik Kozmik Bakim bu dertten :///
    Bize yol goster. Bunlari dogal olarak dokmenin, yada bi sekilde bunlardan da kurtulmanin bi yolu yok mudur? Umarim ben ve benim gibiler senden guzel haberler duyariz bu konu hakkinda. Tekrardan tesekkur ederim her sey icin.

    1. Sevgili black rose,
      annenize de cozum bulabilseydik keske. Yeni bir yonten ilave ettim, yorumlarda da farkli yontemler geldi, yine de bir bakin.
      tuy konusunda guzel sonuclar aldiginiza gore bundan sonrasi icin de sonuc ayni olacaktir. Fakat her bolge farkli surede tepki veriyor. Iyi bir yer bulursaniz igneli epilasyon oneririm. Gidenlerin olumlu olumsuz fikirlerini ogrenin. Bulamazsaniz simdilik sir agdayla devam edin ve puf kategorisindeki kil koku iltihabiyla ilgili konuya bir bakin.
      guzel dualariniz icin ne kadar tesekkur etsem az ♡ insallah daha guzel bilgilere ulasabilirim.
      sevgiler..

  13. Ama yanaklarmda cok siyah tuyler var almazsam disari cikamam cok degiller fakat belirginler baska secenegim yok boyle uzun sure tarih olmayinca mecbur kaliyorum 🙁

  14. Mrb. kozmik bakım. Anladığım kadarıyla küçülen ay fazındaki toprak burcu günlerinde epilasyon yapmak azaltıcı etki yapıyor. Yanılıyor olabilirim. Paylaşımlarınızdan öyle tahmin ettim sadece.

  15. Sevgili yorgun merhaba,
    ne tur bir iz oldugunu bilemiyorum tabi ama aynisefa merhemi olabilir. Sudocrem pisik kremi de hizli onarim sagliyor. Aralik takvimini bilgisayarim onarildiginda hazirlayacagim fakat simdilik hemen sorunuzun uzerine yazdigim yorumu dikkate alabilirsiniz.
    sifa olmalarini diliyorum ♡

  16. Merhaba sevgili jupiter. Yanilmiyorsunuz, bu gunleri takip ediyoruz. Beklemedigimiz bir durum oldugunda kucuk ayarlamalar da yapabiliyoruz, su an aklima gelmeyen.
    sevgiler..

  17. Ben blogunuzu yeni kesfettim öncelikle tüylerimle başım derttee:/ ağda ile alıyorum tüylerimi fakat yüzümü daha önce hiç almadım bıyık bölgem ve kaşlarım hariç yanaklarımda da tüylenme var incecik fakat siyah ve makyajla cok bellı oluyor ne onerırsınız ve bu verılen tarıhlerde ağda yapmam azaltmasını mı sağlıyor? iğneli epilasyon diyolar fakat korkuyorum iz kalmasından sizin önerebileceğiniz yer varsa sevınırım veya yanak tuylerı ıcın baska bır yontem umarım cevaplarsınız:((( artık yanak tuylerım yuzunden psıkolojım bozuldu:(

  18. ah bu mesele nasıl moral bozukluğu 🙁 ben tarihler dışında alinmak zorunda kalinirsa kökten değil depilasyon olduğunda kökleri etkilemeyebilir saniyordum yani epilasyon da depilasyon da olsa tarihler dışında oldu mu geri sardiriyor. belki de bu yüzden etkisini cok yavas hissediyorum. ama evli olmasaydim da yine rahatsız olurdum ki uzunken beklemekten. bizi teselli edecek bir seyin var mi kozmik bakim? mesela iyice azaldığında istedigimiz zaman alabilmek gibi falan 🙂

    1. maalesef sevgili bozuk anksiyete. tüylerin ve getirdiği olumsuzlukların ne kadar rahatsız edici olduğu konusunda da size katılıyorum. belki daha bile zor benim için, düşünün ki beni böyle bir çalışmaya itti bu konu…

  19. Bu alma yontemleri illa epilasyon mu olmali verilen tarhlerde yoksa ip cimbiz vb yontemlerle de aliniyor mu? Bunu soruyorum cunku sizi dun kesfettim:((( bu sekilde de azalma oluyor mu

  20. sevgili unforgivenn hoşgeldiniz :),
    ilk sorunuzu yanıtladım galiba, hatırlıyorum bu soruyu. ikinciye gelince kökten alan her yöntemi uygulayabilirsiniz. takvimin ikinci paragrafında da var bu bilgi.
    şifa olmasını diliyorum.

  21. Sevgili kozmik bakim:) lazer epilasyon icin uygun tarih ve saati belirledikden sonra , regliden once veya sonra olmasi tuyleri etkiliyor mu? Ornegin; Regliden 3 gun once daha etliki olur gibi ! Bir durum var mi? Simdiden cok tesekkur ederimm

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close