CİLT BAKIMI

Hangi Cilt Tipinin Hangi Sorunları Yaşayacağını Biliyor musunuz?

Cilt tipine göre bakım yapmanın önemi

Cildimiz güneş ışınlarından çevre koşullarına kadar birçok yıpratıcı etkinin altında savunmasız kalıyor. Peki olası sorunlara karşılık cilt tipine göre bakım yaptırmanın yolları neler? Hangi cilt tipi için hangi bakımlar uygulanmakta?

Güneş, sigara, kirlilik, hastalıklar, ilaçlar derken cildinizi temelden etkileyen birçok zararlı etmenle karşı karşıya kalıyoruz. Her ne kadar doğal yaşlanma sürecini genetik faktörler belirlese de zamanla yaşanan kırışıklık ya da renk kaybı gibi sorunlara yönelik cilt tipine uygun bakım ile cildi olabildiğince korumak gerekiyor.

Kuru ciltler

Gözenekleri diğer cilt tiplerine göre daha küçük olan kuru ciltlerin görünümü de yetersiz yağ miktarından dolayı mattır. Nem seviyesi düşük olduğu için gergin duran bu cilt tipinde çatlaklar oluşabilir. Yanak kısmında giderek incelen bu ciltlerde gerginlikten dolayı en sık görülen sorunların başında kırışıklıklar gelir.

Hassas ciltler için temizleyici bir ürün ile temizlenen bu ciltlerde temizleme sonrası gerginlik hissetmek cildin daha da kötüleşmesine neden olabilir. Bu nedenle erken yaşlardan itibaren cilt nemlendirilmelidir. Ayrıca bu konuda beslenme iyi bir destektir.

Yağlı ciltler

Görünüm olarak parlak ve yağlı duran bu ciltlerde genel olarak yağ miktarı fazladır. Gözeneklerin içi dolu olduğundan siyah nokta ve sivilceler için oldukça müsait bir yapıdadır .

Yağlı cilt tipi için kırışıklık erken dönemde endişe edilmesi gereken bir sorun değildir, çünkü yağ elastikiyetin korunmasına yardımcı olacaktır. Ancak sarkmalar yaş ilerledikçe beliren en büyük tehlikedir. Yaş arttıkça kırışıklıklar yerine derin çizgiler belirir.

Olgun ciltler

Menapoz öncesi ya da sonrası dönemlerinde büyük hormonal değişimler yaşanmakta ve bu cildi direkt etkilemektedir. Yüzde tüylenme, kahverengi lekeler ve kırışıklar bu dönemin tipik sorunları. Güneşe karşı dikkatli olmak ve ekstra hassas ciltler için ürünler kullanmak etkili olacaktır.

Normal ciltler

Burun ve çenede genişleyebilen gözenek yapısı genel olarak normal genişliktedir. Bu alanlarda alın ve yanaklara göre daha fazla yağlanma olabilir ancak akne ve sivilce yaygın bir sorun olarak görülmez. Kızarıklık sorununu fazla sıcak ya da soğuk havalar dışında pek yaşamayan bu normal cilt tipi, erken yaşlardan itibaren koruyucu ürün kullanarak ve doğru bakım ürünlerini düzenli kullanarak cildinin bu avantajlarını koruyabilir.

Ergenlik Çağına Dikkat: Fiziksel Gelişim Hakkında Merak Ettikleriniz Burada! ile ergenlik döneminde yaşanan fiziksel değişimleri öğrenebilir, yorum yaparak ve bizi sosyal medya hesaplarından takip ederek destek olabilirsiniz.

 

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close