AY TAKVİMİ

Basak Burcunda Güzellik ve Bakım

25 Kasım 2013 saat
14:11’den 27 Kasım  2013 saat 23:58’e
kadar Ay Başak Burcunda küçülecek;

Ay’ın başak burcuna girmesiyle birlikte mineral içerikli
bakımların etkisi artacak. Başak günlerinde yağ bakımlarına ara verip
minerallere yönelmek daha doğru olur. Bu nedenle Maya maskesi ya da kil maskesi uygulamak
faydalı olur.

 

Karanfil kürü ve sığır iliği kürü de saç köklerini
doğrudan ilgilendiren bu günler de etkisi yüksek olan bakımlardan diğeridir.

Bu günlerde Havuç maskesinin de içerdiği mineraller nedeniyle etkisi yüksek olacaktır.

Başak günlerinin saç uzamasına belirgin bir etkisi
olmayacaktır. Dolayısıyla saç uzatan kürlerin uygulanmasına gerek yoktur.

 

Cilt bakımına ihtiyaç duyuyorsanız yine maya ya da kil maskesi uygulayabilir, mineral içerikli diğer
maskelerden yararlanabilirsiniz.

Related Articles

8 Yorumlar

  1. Merhaba, blogunuzu yeni keşfettim ve çok beğendim.Benim saçlarım çok dökülüyor ve dipleri çok kasınıyor.Hangi kurleri ne zaman yapmamı onerirsiniz.Birde saçıma yarın kına yakmayı düsünüyorum .Saçlrımda çok beyaz var. Uygun mu acaba yardımcı olur musunuz.Çok tesekkurler.

  2. sevgili dolunay çok teşekkür ederim, hoşgeldiniz:)
    karanfil kürünü ve maya maskesini öncelikli olarak önerebilirim. zamanlarını da anasayfadaki güzellik ve bakım başlıklarından güncel olarak takip edebilirsiniz. örneğin içinde bulunduğumuz başak günleri her ikisi için de uygundur. boya için koç ve aslan günlerini tercih ederiz fakat yarın kına yakmanız da uygun olur. sonrakiler için koç ve aslan günlerini kullanmanız daha avantajlı olur. şifa olsun 🙂

  3. dün akşam saçlarıma sığır iliği kürünü uyguladım her zaman sabaha kadar tutardım bu sefer tutmadım 2-3 saat yeter dedim hazır fırsat varken no poo yönteminide uygulayayım hepsi bir arada çıksın istedim ama nedendir bilmem saçım o kadar çok döküldü ki anlamadım önce sampuanla sığır iliğini arındırmaya çalıştım sonra karbonatlı su ve elma sirkeli su ile durulama yaptım ama istediğim gibi arınma olmadı sığır iliğinin kokusu hala geliyordu karanfil kürü uyguladım ama sonuç yine aynıydı en sonunda dayanamadım sabah kalkar kalkmaz saçlarımı yeniden yıkadım akşam ki kadar bir dökülme oldu neden bu kadar çok döküldü anlamadım. başını şişirdim kusura bakma ama bu kadar çok dökülmesi kafama takıldı ama saçlarımı kuruttuktan sonra yumuşaklık ve parlaklık farkedilmeyecek gibi değildi 🙂

  4. Cevabınız için tesekkurler.Maya maskesini hem yuzume hemde saçıma yaptım simdi sonucu çok merak ediyorum.Bu arada yüzüm ve saçım hafiften hafiften yandı normal midir? (Dolunay)

  5. Sivilceli ve yağlı bi cildim var. Tonik yerine lavanta suyu kullanıyorum herhangi bir zararı olmaz değil mi ? Lavantayı da taze olarak kullanıyorum. Yani çay gibi kaynayan suya atıp 2-3 dk demlenmesini bekliyorum o suyu 3-4 gün kullanıyorum. Zararı olmaz değil mi ?

  6. sevgili yağmur çok fazla işlemi birlikte uyguladığınızdan olabilir belki. ilk kez uygulamadığınız için kürün size uygun olmadığını söyleyemeyiz. belirtmediğinize gore farklı bir şampuan da kullanmadığınızı düşünüyorum. sonraki uygulamalarınızda sadece şampuanla yıkayıp bırakın ve durumu gözlemleyin. ayrıca daha az miktarda uygulayın ve saçlarınnızı ıslatmadan once şampuanlayın. bu şekilde daha kolay arınır. arındırma sırasında da yıpranmış olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close