AY TAKVİMİ

Oglak Burcunda Güzellik ve Bakım

17 Ağustos  2013 saat 06:25’ten 19 Ağustos  2013 saat 07:06’ya kadar Ay Oğlak Burcunda
büyüyecek;

Birçoğunuzun bildiği gibi Ay’ın Oğlak Burcunda olduğu günler
cilt bakımı için en etkili günler. Aynı zamanda mineralleri temsil eden bu
günlerde cildinize ve saçlarınıza mineral içeren bakımlar yapmanızı öneriyorum.

Mineral deyince ilk akla gelen kil ve maya olduğundan bu
günlerin en gözde

bakımları da kil maskesi ve maya maskesi olmakta. Kil içerikli
farklı ürünlere sahipseniz bunları da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Saç derisi ve köklerine uygulanacak bakımlar da yüzünüzü
güldürecektir.

Avokado, kayısı, muz gibi meyvelerin püreleri ile farklı
maskeler oluşturabilirsiniz. Yoğurt ve yumurta da mineral içeren diğer doğal
malzemelerdir. Kuru cilde sahip olanlar maskelerine süt ilave ederlerse mineral
içerikli bir nemlendirme sağlamış olurlar.

Manikür ve pedikür için de en uygun dönem Ay’ın Oğlak
Burcunda olduğu günlerdir.

Ayak derinizde sertleşme, deride mantar gibi sorunlarınız varsa buraya ve
buraya göz atabilirsiniz. Bu günlerde oldukça etkili olacaktır.

Oğlak günleri:

Karanfil Kürü için mükemmel bir gün.

Havuç Kürü ve Siyah Turp Kürü de içerdikleri mineraller sebebiyle uygun kürlerdir.

 

Related Articles

19 Yorumlar

  1. esra hanım bir haftamız kaldı epilasyon için. saç boyası için ay fazlarına çok dikkat edemiyoruz seçeneğimiz az olduğu için ama seçeneğimiz çok olsaydı büyüyen ay fazını tercih ederdik. bunun yerine aslan ve koç burcu günlerini takip etmelisiniz en güzel sonuçlar için.

  2. kozmik ben çok kötü bişi yaptım ve karın bölgemdeki tüyleri jiletledim. mecburdum çünkü epilasyon günü değildi ve regl idim. ilk kez yaptım. normalde de ağdayla almıyordum. zaten incelerdi. şimdi ne yapmalıyım. iğneli ya da lazer epilasyon deme şu an hiç istemiyorum 🙁 ama çıkmasın kalın

  3. Yüzüme kil maskesi yaptım, içine maden suyu, zeytinyağı ve kayısı yağı koydum cildim çok kızardı, sonra da kurudu. Sadece kil ve suyu karıştırsam daha iyiymiş sanırım.

  4. epilasyon gününde ağdayı önermiyorsun yani o bölgeye hiç bir zaman? limon-sarımsak kürümün bekleme süresi dolmak üzere. lavanta kürüyle birlikte başlasam mı yoksa lavantayı bir sonraki aya mı ertelesem ikisi birlikte sorun olur mu?

    bu arada maya maskesi yaptım saçıma boyayı çok akıttı boyalı saçlara önermiyorum ama eminim beslemiştir. maskeyi yaparken dudağımın uçuğuna ve dudağıma sürdüm. uçuğa iyi geldi dudağımı da yumuşattı. eğer uçuk yoksa sütle yapılmasını öneririm.

  5. sevgili kozmik benim aklıma bişi takılıyor bu limon sarımsak kürü var ya hani o saça da uygulanabilir mi ki acaba? hani malum sarımsak saç için muazzam. yağda bekletip sarımsak yağı yapmak güzel ancak yıkaması vs zor ya pratiklik açısından limon sarımsak sence uygun olur mu?

  6. Kozmikcim selam. No poo akımı ile ilgili var mı bilgin, yorumun?

    Ben 4 gündür şampuan kullanmıyorum; hatta duş jeli de . Bütün vücudumu karbonatlı suyla yıkıyorum; biraz garip ama henüz hiç kokmadım:)))

  7. eara hanım maden suyunu iptal edebilirsiniz. maskenizi daha sıvı bir kıvamda hazırlayıp daha az sure cildinizde tutabilirsiniz. daha once benim de başıma gelmişti. hepimizin cilt yapısı farklı olduğu için kıvam ve uygulama süresini kendimize gore ayarlamamamız gerebiliyor.

  8. pasaklı matmazel jilet sonrasında durum çok kötü olursa ağdayla telafi etmeye çalışabilirsiniz tabi.
    mayanın boyayı akıttığı konusunda ilk kez bildirim alıyoruz.mayanın uçuğunuza iyi gelmesi çok doğal çünkü çok eski dönemlerden beri maya yaraların tedavisinde kullanılır:)
    bence lavanta kürünü erteleyin.
    şifa olsun:)

  9. menekşelale bu kürün saça uygulandığına dair bir bilgiye hiç rastlamadım. denenmemiş bir şeyi kesin bir dille tavsiye edememem tabi ama dilerseniz deneyebilirsiniz. bizimle de paylaşabilirsiniz deneyiminizi.

  10. sevgili kozmik bakım.Acil durumlarda böyle geç yazmamak lazım ama..Burundan bir ameliyat geçirmek zorundayım.Hastane en yakın ocakta randevu verebiliyor.2014- 25 ocakta izne ayrılıyorum.25-26-27 ocak tarihleri ameliyat için uygun mudur acaba.böyle özel konularda seni yormak istemezdim ama çok korkuyorum…

  11. sevgili sibel yorumunu biraz beklettim ama konuyu inceleyip yayına almak için:) çok teşekkür ediyorum böyle güzel bir konuyu fark etmemi/fark etmemizi sağladığın için. eminim bir çoğumuzun haberi yoktur. en azından benim gibi hayatın yoğunluğu içinde kaybolmuş olanların.
    birkaç saattir yazıyı hazırlıyorum, yayına aldım fakat eksik bıraktığım bir şey olduğunu hissediyordum. o da duş kısmıymış. yorumunu yayına alınca farkettim. uygun bir yerine ilave edeyim.
    ayrıca yeni yayının altında biraz tecrübelerinden bahsedersen çok mutlu oluruz:)
    tekrar teşekkürler, sevgiler:)

  12. masal gayet erken bir soru bence, ocağa kadar bol vaktimiz var:) tarihlerde bir problem görünmüyor:) ay takvimine bağlı bir sorun yaşanmaz. dilerim her şey yolunda gider, şimdiden şifa diliyorum:)

  13. Ameliyat Ocakta fakat randevusu için hastaneye bugün sabah dönüp tarihi kesinleştirmem gerekiyordu.O açıdan acil demiştim.teşekkür ederim…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close