AY TAKVİMİ

Güzellik ve Bakım

 

13 Nisan 2013 saat
17:13’ten 16 Nisan  2013 saat 05:48’e
kadar Ay İkizler  Burcunda büyüyecek;

 

İkizler Burcunun etkisi ile saç bakım yağları hem daha fazla
emilecek hem de daha etkili olacak.

Saçınızın ihtiyacına göre herhangi bir yağı
tercih edebilirsiniz.

Saç dökülmesinden ve saçlarınızın seyrek oluşundan
şikayetçiyseniz

 

sarımsak yağı, çörekotu yağı, ısırgan yağı ya da hint yağı
gibi yağları tercih etmelisiniz.

Saçlarınız işlem görmüş ve çok yıpranmışsa
çörekotu, argan yağı gibi onarıcı yağları; çok kuru ise badem yağı, zeytin yağı
gibi nemlendirme özelliği yüksek yağları kullanabilirsiniz.

Sinameki kürü uygulayanlar için de uygun günler.

Kirpiklerinize de badem yağı ya da tercih ettiğiniz herhangi
bir yağ/ürünle bakım yapabilirsiniz.

Ellerinizi ve dirseklerinizi nemlendirmeyi ihmal etmeyin.

Related Articles

20 Yorumlar

  1. Merhabalar,
    Sitenizle tanıştığımdan beri takipçiniz oldum.
    Aralık 2010'da erkek gibi kestirdiğim saçlarım, şimdilerde ancak omzumun biraz aşağısında. Biraz uzadı desem, uçları kırılmış oluyordu, ve kestirince yine birkaç ay önceki haline dönüyordu. Umutsuzlaşmıştım ki sinameki kürünü öğrendim, onu uyguluyorum bir buçuk aydır, sizin uygun olduğunu söylediğiniz günlerde özellikle. Teşekkürler tekrar.
    Saç kesim günlerinden bahsediyorsunuz… Doğru günde kestirmek daha hızlı uzamasını mı sağlıyor? Şu an kesim ihtiyacı yok ama, uygun olan günde kestirsem uzama hızını etkiler mi?

    1. yapı olarak çok yavaş uzayan saçlara sahip değilseniz doğru günlerde kestirmeniz kesinlikle uzamayı olumlu etkileyecektir sevgili umra. ayrıca kırılma nedeniyle uçlardan sürekli kayıp yaşadığınız için sinameki dışında koruyucu saç bakımları yapmanız gerekir.çünkü sinameki yalnızca uzama sağlar, uçlara bakım yapmaz. yağ etkili günlerde yağlarla baım yapabilirsiniz bu amaçla. hatta sinamekiyi saç diplerine uyguladıktan sonra saç boylarına ve uçlarına yağ uygulayabilirsiniz.
      şifa olsun:)

  2. Kozmikim birşey soracağım sana;sinemaki için aslan koç ve yayı takip ederek yapıyorum kürümü de on günde bir gibi oluyor,bu olumsuz etkilermi ? 7 günde bir olacak şekilde tekrar bir program belirlesem daha mi iyi?

  3. benimde genelde haftada 2 kere oluyor sinameki kuru bi sakincasi varmidir? lavanta kurunu icmeye ne zmn baslamaliyim cilt icin bi sorun yok cildim de ama yinede kullanabilirmiyim bi aydinlik gelir belki yuzume hafif sivilce lekelride var kantaron yagi fln suruyorum ayni zamanda

    1. yukarıda da dediğim gibi sakıncası yok. lavanta kürünü de belirgin bir sorununuz olmadığı için ilk haftasını büyüyen fazda ikinci haftasını küçülen fazda kullanabilirsiniz. yani hemen başlayabilirsiniz. şifa olsun..

    2. aç içilmesi gerekiyor. ben yatmadan önce içmiştim. böylece hem aç oluyordum hem de rahat uyuyordum. dilerseniz sizde bu şekilde kullanabilirsiniz.

  4. lavanta kürünü bende uygulamaya başladım hergün içemedim ama birgün durup birgün içtim. Her içtiğim gün sabah yüzümde bir sivilce çıktı. Dibinde kalan suyla da yüzümü sildim acaba ondan mi oldu? Sizde de oldu mu kızlar böyle birşey yoksa sadece bana mi mahsus 🙂

    1. arkadaşlarımız tecrübelerini yazacaklardır ancak bir şeyi hatırlatmak isterim. bu tarz kürlerde önce rahatsızlıkta artış olabiliyor. ısırgan küründeki gibi. yani cildiniz potansiyel sivilcelerin çıkışını hızlandırmış olabilir. durum böyle ise arınıyorsunuz demektir:)

  5. lavanta çayı uykusuzlukta ve depresyonda da kullanılır. zararı olsaydı kullanımına kısıtlama getirilirdi. kimlerin kullanamayacağını yazımda belirtmiştim, bir kez daha yazmıyorum o nedenle.

    fincanınızın büyüklüğünü bilmiyorum ama 1,5 su bardağı en fazla aynı bardakla 1 bardak kalmalı. lavantayı tepeleme bir kaşık kullanıyorsanız o da suyun normlden fazla azalmasına neden olur.

    1. benim cay mor renkte olmuyor yanlismi aldm diyecegim ama aktardan lavanta istedim bunu verdiler ben bir tatli kasigi koyuyorum silme degil bi tatli kasik tamami ve karanfil kuruyle ilgili yazin yok galiba bulamadim kozmik bakim sormada cevap vermemissiniz o yuzden basliyamiyorum

    2. sevgili fotosentes bu kürü geçtiğimiz yıl uygulamıştım. net hatırlamıyorum rengini ancak belirgin bir mor elde edilmiyor hatırladığım kadarıyla.evde lavantam olsaydı deneyecektim sizin için.
      hangi sorunuzu atladığımı tam olarak anlayamadım ama karanfil kürünün uygulanışı olabilir diye tahmin ediyorum. eğer öyleyse 1 su bardağı kaynar suya 1 tatlı kaşığı karanfil ilave edip kapalı bir şekilde demleyin.(küçük reçel kavanozunda demleyebilirsiniz)10-15 dakika yeterli. karanfilleri biraz parçalarsanız daha iyi olur.
      ılık halde saç derisine uygulayıp masaj yapabilirsiniz. durulamanıza gerek yok.
      şifa olsun:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Check Also

Close
Close
Close