AY TAKVİMİ

Güzellik ve Bakım

 

17 Şubat 2013 saat
23:49’dan 20 Şubat  2013 saat 12:44’e
kadar Ay İkizler  Burcunda büyüyecek;

 

İkizler Burcunun etkisi ile saç bakım yağları hem daha fazla
emilecek hem de daha etkili olacak.

Saçınızın ihtiyacına göre herhangi bir yağı
tercih edebilirsiniz.

Saç dökülmesinden ve saçlarınızın seyrek oluşundan
şikayetçi iseniz sarımsak yağı, çörekotu yağı, ısırgan yağı ya da hint yağı
gibi yağları tercih edebilirsiniz.

 

Saçlarınız işlem görmüş ve çok yıpranmışsa çörekotu,
argan yağı gibi onarıcı yağları; çok kuru ise badem yağı, zeytin yağı gibi
nemlendirme özelliği yüksek yağları kullanabilirsiniz.

Sinameki kürü uygulayanlar için de uygun günler.

Kirpiklerinize de badem yağı ya da tercih ettiğiniz herhangi
bir yağ/ürünle bakım yapabilirsiniz.

Ellerinizi ve dirseklerinizi nemlendirmeyi ihmal etmeyin.

Related Articles

25 Yorumlar

  1. saçlarımıza sürdüğümüz bakımların en iyi şekilde etki etmesi için ne kadar kalmalı saçımızda?
    ideali kaç saat sence kozmik bakım maske yağ ampul kil vs artık ne sürüyorsak saçımıza ortalama kaç saat durmalı sence?

    1. Dayanamyıp yaptım kozmikim,aklımda kalmasından iyi..azimle sinemakiye devam ediyorum da sana birşey soracağım ,yanlış hatırlamıyorsam sen sinemakiden pek fayda göremediğini söylemiştin. O zaman nasıl bir yol izledin? Ben 3 ayı geçti sanırım kullanıyorum ama şimdilik çok bir fark görebilmiş değilim.Başka bir önerin var mı?

    2. ben yararını görememiştim bir dönem fakat sadece sinameki ile değil denediğim yöntemlerin hiç biri ile uzama sağlayamamıştım. demir eksikliği nedeniyle uzun süre solüsyon kullandım. sonra iki kez sinameki uyguladım ve o dönemde uzama farkettim. ancak üst üste sınavlar söz konusu olunca devam edemedim saç bakımına malesef. her zaman yaptığım uyarıyı tekrar edeceğim: vücudumuzdaki vitemin,mineral, protein gibi maddeler önce hayati organlara dağıtılır. eğer bu maddeler yeterli değilse saçlarımız,tırnaklarımız, cildimiz bu besinlerden mahrum kalır. bu eksikliği gidermeden de normalden fazla uzama elde etmek mümkün olmuyor. işte tam bu yüzden bakım ve güzellik başlığı kadar sağlık ve beslenme başlığınıda dikkate almanızı öneriyorum:)

  2. sevgili kozmik bugün gittiğim cildiye doktoru bana cilt tabakamda incelme olduğunu söyledi. maya maskesinin negatif bir etkisi olabilir mi?

    1. maya maskesi çok tercih edilen bir maske ve daha önce böyle bir etkisini hiç duymadım. tabi duymamamız mayayı kesin olarak aklamaz bu konuda ancak arama motoruna sorunu yazdığımda tiroid sorunları,kullanılan kimyasal ilaçlar vb.gibi nedenleri olabileceğini gördüm. mayanın içeriği tamamen doğal olduğu için böyle bir etkiyi ben mayadan beklemiyorum açıkçası. aksine cildi besleyen,yenileyen ve cilt dokusunu sağlamlaştıran bir etkiye sahip.
      maya dışında kullandığın herhangi bir ürün vs. var mı?

  3. kozmik bakım saclarım az ve cok dökülüyo sence badem-çam terebentin karışımımı sureyim yoksa ampul karışımı mı hangisi etkili olur ? elimde olanlar bunlar malesef 🙁

    1. badem yağı-çam terebentin kullanılabilir ancak çam terebentin çok az kullanılmalı. buna rağmen saçı kurutursa ampuller kullanılmalı. bir de ay aslan burcunda iken(bu hafta sonu)az da olsa mutlaka kestirmeni öneriyorum.

  4. Kozmik bakım merhaba,
    Regl döneminde saç kestirebiliyor muyduk?

    Kirpiklere yapılan yağ bakımlarında, kirpik diplerine suremezsek de etkili olur mu? Gözüme kaçmasın diye uçlarına sürüyorum. 🙂

    1. bu konuda yazılı bir bilgi yok malesef.daha önce de konuştuk, deneyimleyen arkadaşlarımız paylaşacaklardı ama geri dönüş olmadı şimdiye kadar. bu nedenle tedbir olsun diye bu dönemde saç kestirmedik.
      kirpiklere sürülen yağ uçlara sürülse bile kısa sürede akıp,kirpik diplerine nüfus edecektir:)

  5. aklıma bugün geldi. ayrıca kil maskesi de uyguluyorum. tabi evde hazırlamadığım için içinde ne tür maddeler var bilemiyorum. ürünü araştırdım ama faydalı olacak pek bir yorum bulamadım ama artık kullanmayacağım. maya ya devam 🙂
    teşekkürler kozmikcim

  6. Selam sevgili Kozmikcim.Bu hafta sonu sac kesimini onermistin,cumartesi kiriklarimi aldirmaya gitdim, her zamanki gibi kuaforun azizligine ugradim.2-3 sm kes dedigim saclarimi 5sm kesdi.Sinameki kuru saclarimi cok doktugu icin, 3cu kezdir turp suyu kuru uyguluyorum.Cumartesi kestirmemim verdigi destekle saclarim cabucak uzar mi dersin? (((

    1. uzar tabi ama önümüzdeki iki hafta farkedilecek kadar hızlı bir uzama olmayacaktır. büyüyen ay fazına geçtiğimizde sonuçlar daha belirgin olacaktır.

    1. hayır tabi ki faydalı. sadece ara vermek istediğinizde küçülen ay fazını tercih etmenizin daha doğru olacağını anlatmaya çalışıyorum.istediğiniz kadar devam edin ve herhangi bir küçülen ay döneminde ara verin.

  7. Sevgili kozmik ben sürekli okuyordum yazıları maya maskesini yaptım mucize gibi saç dökülmesini ilk yapışta azalttı çok minnettarım bu bilgileri yazan ellerinize sağlık

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close