AY TAKVİMİ

Güzellik ve Bakım

 

13 Şubat 2013 saat
03:51’den 15 Şubat  2013 saat 12:07’ye
kadar Ay Koç  Burcunda büyüyecek;

 

Protein ve vitamin içeren bakımlar uygulanabilecek
günlerdeyiz.

Elinizde bulunan hazır protein maskeleri, yumurta ile
hazırlayacağınız saç bakım maskeleri, maya maskesi, vitamin iğneleri
hazırlayacağınız saç maskelerinde kullanabileceğiniz ürünler arasında.

Vitamin
ve protein içeren farklı ürünlerle kendinize has saç maskeleri oluşturup
uygulayabilirsiniz.

Sinameki kürü uygulayanlar için de uygun günlerdir Koç
günleri.

Ayrıca kirpik bakımı için de uygun günlerdeyiz.

Saçlarınızı boyayabilir, kesim için alternatif gün olarak kullanabilirsiniz!

Related Articles

29 Yorumlar

  1. kozmıkcım elıne saglı cnm bırkac sorum olucK cvplarsan sevınırım cnm ayın 10 unda yapmıstım ben sınemaki kurunu caba bu gunde yapsam cokmu agır gelır saclarıma yanı 3 gunde 4 gunde bır senn tarıhlere gore yapsam cok gelırmıkı bıde bısey daha onceden ben pazardan paara duzenlı yapıyordum sımdı boyle olunca gunlerde degısıyo ya cok onemı varmı acaba bunun

    1. hayır ağır olmaz seyma.hem hafta da iki kez yapmış olursun hem büyüyen ay fazını en güzel şekilde değerlendirmiş olursun.

  2. buraya yazmam doğru olur mu bilmiyorum ama benim saç tipim çok yağlı bende kilin derinlemesine temizlediğini bildiğim için haftada 1 mineral günlerinde kil maskesi yapıyordum (vakit bulursam tabi) ama maskeyi fazla bekletemediğim için saça çok fazla yararlı olacağını düşünmüyordum bende çok az kili suda eritip şampuanımın içine koydum şampuanım az kalmıştı eğer tam temizlemezse atarım dedim ama sandığımdanda güzel yaptı saçlarımı pırıl pırıl oldu sanki hacim geldi 2 haftadır böyle kullanıyorum şampuanımı birde şampuanların içinde katkı maddesi çok olduğundan kuaförümü ve dermatoloji doktorumu dinleyerek bebek şampuanı aldım şu anda Komilininkini kullanıyorum

    1. kil çok güzel bir arındırıcıdır ve doğal bir şampuandır:) eski dönemlerde kül ve kil temizlik amaçlı kullanılırmış zaten. ben özellikle saç dökülmesinden şikayet eden erkek danışanlara saçlarını şampuan yerine kille yıkamalarını öneririm. yalnız bizlerin saçı işlem gördüğü ve yapısı bozulduğu için sertleşmeye sebep olabilir. deneyip sonuca göre devam etmek en güzeli:)

  3. şans eseri buldum seni iyi ki de bulmuşum uzun süredir takip etmeye çalışıyorum çok teşekkürler emeklerin için 🙂 saçlarımın bakıma çok ihtiyacı var ince telli ve cansizlar , bende senin verdiğin şeyleri çok yararli buluyorum ve saçlarim içinde etkili olacağını düşünüyorum fakat yardimina ihtiyacim var kozmik bakim yağlari saçıma nasil uygulamaliyim birde ne kadar durmali ve ihtiyacıma göre yağlari karıştırıp kullanabilir miyim? Çok oldu galiba ama yardimci olursan çok sevinirim 🙂

    1. rica ederim, şifa olsun:)
      saçlarınızı bir süre aslan burcu günlerinde biraz da olsa mutlaka kestirin.(kesim için uygun dediğim sürece; çünkü yazdan sonra aslan burcları küçülen ay fazına geçecektir.)
      yağları uygularken saçlarınızın temiz olmasına özen gösterin. en az 3 saat saçınızda kalsın.hint yağı gibi saç tellerini kalınlaştıran bir yağ ile çörekotu yağını karıştırabilirsiniz. ayrıca susam yağınında içeriği çok zengindir ve çinko ihtiva eder.
      bunun dışında uygun günlerde diğer bakımlarıda (protein günlerinde yumurta ve vitamin ampulleri; hem protein hem vitamin günlerinde maya maskesi)deneyin. arada belirgin bir fark görürseniz etki açısından ona devam edin.

  4. Kozmik bakimcim ben yeni bi sivilce icin ilaca basladim bu ilacin yan etkileri biraz fazla buda saclarimda dokulmeye sebep olacak bunun etkisini en aza indirmek icin ne yapmami onerirsin?

    1. beslenme konulu yazılarımı takip ederek doğal gıdalarla saçlarına vitamin,mineral ve protein desteği sağlamak en doğrusu olur. ayrıca bu süre içinde bu desteğin etkisini saça taşımak için saç derisine en az 5 er dakikalık masajlar yapman gerekir cağla. tatlı ikizlerini bu konuda görevlendirebilirsin,sanıyorum yeterince büyümüşlerdir:)yanlış hatırlamıyorum değil mi?:)

    1. kesinlikle öyleydi:) hatırlattığın için teşekkür ederim. aslan burcu bu aydan itibaren uygun hale gelince, koç burcunun pabucunu dama attım galiba:))

  5. bende katıldım aranıza artık takipteyim
    saçlarım çok yağlı ince telli güçsüz daha da önemlisi kel kalmak üzereyim tavsiyelerinize çok ihtiyacım var kozmik bakım
    birde yeni saç çıkartmak mümkün mü bi formülün var mı?

    1. çok memnun oldum:)
      yukarıda bu soruyu da yanıtlamışım:) ilaveten çörekotu yağı hem mükemmel bir onarıcıdır hem de yeni saçlar çıkartmakta üzerine yoktur, denemenizi tavsiye ederim.

  6. komikcim heyecanla bu gününü bekliyordum:)) hatırlarsan geçenlerde yanlış günde kesmiştim. ama şimdi de regl oldum, bu durumda boyayı ve kesimi ertelemeli miyim?

    1. böyle aksilikler olabiliyor malesef,genellikle benim de başıma gelir:) bir hafta daha bekleyip aslan burcunu kullanmak daha doğru olacak bu durumda.

  7. DÜN GECEDEN BERİ BU YAYININ KARŞISINA GEÇİP BAKIYORUM. İÇİME SİNMEYEN BİR ŞEY VAR,DİYORUM! AMA NE OLDUĞUNU DA BİLMİYORUM..NİHAYET BULDUM 🙂
    DEMİYORSUNUZ Kİ BESLENME KONUSUNDA PROTEİNİ, SAÇ BAKIMINDA YAĞLARI ÖNERİYORSUN; BU NE YAMAN ÇELİŞKİ!
    YAYININ YANLIŞ İÇERİĞİ AN İTİBARİYE DOĞRULANMIŞTIR..HATA İÇİN AFFINIZA VE ANLAYIŞINIZA SIĞINIYORUM..

  8. Iyi gunler Kozmikcim.Acaip bir sinameki kuru uyguladim.Bemiks hic bi yerde bulamadigim icin bepanten ve b12 ampulu kullandim.badem yagi bittigi icin hint yagi ve corekotu yagi kullandim.acaba ayni effekti verir mi? :/

    1. bilemiyorum,hep birlikte görelim:)
      bemiks bulamadığınızda yumurta sarısı kullanın. çünkü yumurta sarısı bemiksi de kapsayan bir içeriğe sahip.

  9. Kozmik Bakım, benim saçlı derimde yaklaşık 2-3 aydır sürekli yağ butonları oluyor. Bunlar deniz kumu gibi küçücük taneler halinde elimle kaşıdığımda (ki içime doğuyor gibi elimi atınca onlara geliyor ama başka yerlere baktığımda onlar yok) tırnağımın içine giriveriyor. Beyaz ve sert, yıkanır yıkanmaz da oluyor. Çare bulamadım doğrusu. Ne yapmak lazım? Ben de mi kil eklesem şampuana acaba?

    1. ısırgan çayının saça uygulanıp bekletilmesi kepeklenmeye karşı kullanılır. karbonatla da temizlenebilir ama kalıcı bir çözüm olur mu bilemiyorum ama kepekleri saç derisinden ayırıp temizler.bunun için karbonatı suyla eritip biraz zeytin yağıyla karıştırmak gerekiyor.zeytinyağının görevi sertleşmeyi önlemek.
      ısırgan da düzenli uygulanırsa çözüm olabilir diye düşünüyorum.yine de geçmezse sebebini bulmak için cilt uzmanına başvurmakta yarar var.

  10. Ben de yağ günü ne çabuk geldi diyordum. 🙂
    Daha yeni yapmıştım. Olur böyle aksilikler hiç canını sıkma. Biz seni çok seviyoruz.

    2 sorum olacak.
    1) Vitamin ampulu olarak hangisini önerirsin?
    2) yağ bakımlarında en fazla kaç yagi karıştırmak gerekir?

    1. o kadar zor bir haftaydı ki fullmoon, hala aynı işlere rüyamda devam ediyorum:) yarın sabah birkaç günlük tatil kaçamağı yapacağım..duru bir zihinle geri dönmeyi umut ediyorum:)

      yağ karışımlarında belli bir sınır yokaslında.ihtiyaca göre değişebilir ve yağın türüne göre.örneğin hint yağını daha yumuşak bir baz yağ ile karıştırmak gerekirken birçok yağ tek başına da kullanılabilir.üst sınır size bağlı ama ihtiyacın ötesine geçmemekte yarar olduğunu düşünüyorum. birçok yağı karıştırmaktansa sadece saçın ihtiyacı olan yağları kullanmak daha etkili.
      vitamin olarak bemiks b vitaminleri kompleksi ki bunlar saç için çok önemli.evigen saçın genç kalmasını sağlar. bepanthene saçı onarır,yeniler. dolayısyla iyi bir ekip oluştururlar. bakıma zaman ayırdığımızda her üçünü de kullanıp bu zamanı en güzel şekilde değerlendirmeliyiz:)

    2. Kozmik bakım teşekkkürler. Sana iyi tatiller, iyi eğlenceler. Umarım bol bol dinlenir, enerji dolu olarak gelirsin. Ara sıra tatil kaçamakları çok süper oluyor. 🙂

      Bemix, evigen ve bepanteni üçünü karıştırıp direk saça mı süreceğim? Yoksa başka türlü mü kullanacağım?

      Yağ bakımında ısırgan, çörek otu, susam, badem, zeytinyağ karışımı uyguluyorum. Acaba fazla mı?

      Yağ bakımlarında

  11. teşekkür ederim:) direkt kullanabilirsin tabi ama uyguladığın maskelerede karıştırabilirsin, problem olmaz. yağlarda da sorun yok 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Check Also

Close
Close
Close