GÜZELLİK

Gençleşmenin En Ünlü Yolu Botoks Hakkında Merak Ettikleriniz

Botoks nedir açıklıyoruz

Botoks yani gençleşmek için en sık başvurulan yöntemlerin başında gelen bu uygulama, kırışıklara veda etmenin en etkili ve en çok bilinen yöntemlerinden. Peki aslında botoks nedir? Botoks nasıl uygulanır, etkileri nelerdir?

Botoks bir tür ilaç olarak cilde gençleştirme amacı ile uygulanan popüler bir yöntem. Ancak adını çok sık duyduğumuz bu yöntem hakkında acaba her detayı biliyor muyuz?

Botoks nedir?

Clostridium botulinum isimli bir bakteriden elde edilen bir ilaç olan botoksun kasları gevşetme üzerine etkisi bulunmaktadır. Tüm antibiyotikler ile benzer bir üretim sürecine sahip olan botoks temelinde bakterilerin kendini çevreden korumak için ürettiği bir maddedir. Yalnızca güzellik için değil, tıbbın birçok farklı alanında yaklaşık 20 senedir botoks kullanımına yer verilmektedir.

botoks nedir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Botoks nedir öğrendik, ancak nasıl etki ettiğine gelirsek cilt için kullanımına ayrı olarak değinmek gerekir. Kasların gözle görülür şekilde açılıp gevşemesini sağlayan botoks, yüz derisine bağlı olan kaslara uygulanarak kırışıkların giderilmesini sağlar. Kasa hareketini yaptıran enzim olan asetil kolinin hareketleri, enjekte edilen bölgede botoks tarafından engellenir. Sinir uçlarından botoks etkisindeki bölgeye asetil kolin geçişi olmayışı ile kırışıklar bir süreliğine ortadan kaybolur ve genç bir görünüm elde edilir.

Botoks uygulaması özellikle yüzün üst bölgesinde etki eder, ancak etkileri 3. aya kadar zirve yaparken 6. aya doğru yavaş yavaş geri dönüşü gerçekleşir.

botoks nedir

 

Botoks ve etkileri

Botoksun yan etkileri en çok merak edilen sorulardan biri olmakla birlikte bu uygulamanın yan etkilerinin yok denecek kadar az olduğunu da söylemek mümkün. Bazı kişilerde göze çok yakın yapılan uygulamalarda göz kapağında hafif sarkmalar görülse de bu durum geçicidir.

Botoksun etkileri arasında bazı kişiler için dezavantaj olarak görülebilecek bir diğer durum da kaşı kaldırmanın güçleşmesidir. Bu gibi hareketler kırışıkların gerginleşmesine bağlı olarak zorlaşsa da tamamen ortadan kalkmayacak ve botoks etkisi ortadan kalkmaya başladıkça normalleşecektir.

Bakın Sigara İçmek Kadınlarda Hangi Büyük Soruna Neden Oluyor ile sigara içmenin kadınlarda kısırlığa yol açması hakkındaki araştırmaları öğrenebilir, yorum yaparak ve bizi sosyal medya hesaplarından takip ederek destek olabilirsiniz.

 

 

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close