AY TAKVİMİ

Güzellik ve Bakım

 

17 Mart 2013 saat
08:08’den 19 Mart  2013 saat 20:55 ’e
kadar Ay İkizler  Burcunda büyüyecek;

 

Ay’ın İkizler Burcun da olduğu günler saç bakım yağlarının
en etkili biçimde kullanılabileceği günlerdendir. Saçlarınız bu yağları en iyi
biçimde değerlendirecektir.

Ay büyüme döneminde olduğundan uygun yağlarla
yapacağınız saç bakımları ya da sinameki kürü son derece etkili olacaktır. Bu
günler de uygulayacağınız bakımlar saçlarınızın uzamasını da hızlandıracaktır.

Kuru saçlara sahipseniz badem yağı ya da jojoba yağı ile
saçlarınızı nemlendirebilirsiniz.

Eğer saçlarınızın azaldığını hissediyorsanız
ısırgan yağı, sarmısak yağı, hint yağı, yılan yağı, çörekotu yağı gibi saç
çıkarmaya yardımcı olan yağları tercih etmelisiniz.

 

Kirpiklerinizi badem yağı uygulayarak güçlendirebilirsiniz.

Related Articles

31 Yorumlar

  1. kozmikcim ben elidor sampuan kullaniyorum memnun gbiyim ama simdi sarimsakli bitkisel sampuanlar onerildi eminde degilim hani kimileri iyi kimileri kotu diyor sen ne dersin bana naturway sarimsak otagi diye birsey dedilerde senden onay gelmeden kullanmayayim 🙂

    1. ben naturway sarımsaklısını kullandım ama pek memnun kalmadım o bitince mecit efendinin kini aldım ondan memnunum şimdilik dökülmem ilk kullanımdan itibaren azaldı gibi kozmik bakıma sormuşsun ama görünce paylaşayım dedim

    2. ben sarmısaklı şampuanları hiç denemedim. kullananların yorumlarını dikkate almanız daha doğru doğru olur. "hangi şampuan" konusuna bir göz atın. şampuanlarla ilgili deneyimler o başlık altında.muhtemelen sarmısaklı şampuanlar hakkında da bilgi vardır.

  2. selamlar bu konu ile alakası yok ama sayfayı gezerken rastladığım bir şeyi sormak istiyorum.Sigara kullanıyorum ve tere kürünü uygulamak istiyorum.En uygun tarihleri belirtebilir misiniz?Şimdiden teşekkürler:)

  3. ben bi yerde çörek otu yağının sivilcelere iyi geldiği okudum saç çıkartma etkisi olduğunu düşünürsek yüzümüzede uygulasak tüyler falan kalınlaşır mı? senin düşünceni almak istedim yüzüme sürmedim henüz.
    saçım için burda okuduğumda alıp başladım çörek otu yağına geçen yağ bakımında kullanmıştım bu ikinci sürüşüm şu anda saçlarımda hint ve çörekotu yağı var 🙂 yağlı yağlı 🙂 umarım seyrelen yerlerden çıkar yine eskiler gelsin yeterli

  4. merve ve kozmik cok tesekkur ederim 🙂 ayrica kozmik sana nasil tesekkur edeym bilemiyorm saclarim mahvolmustu sayende kendini toparladi kalinlasti ve uzadi 🙂 seni takip ede ede kardesime inat uzatcam su saclarimi 🙂 iyiki varsin kozmik 🙂

    1. kalınlaştırmayı nasıl başardın sinem burcu?

      bu arada kozmik verdiğin kesim tarihleri kalınlaşma açısından da işe yarıyor. aslan burcu günlerinde her ay mı kestirmeliyiz yoksa iki ayda bi olur mu? ben genelde iki ayda bi kestirrim saçlarımı.

    2. aslan burcu günleri saç kesimi için sadece yaz sonuna kadar uygun olacak. o nedenle her ay yarın cm de olsa kestirmenizi öneriyorum (süçlendirmek ve kalınlaştırmak isteyenler için) yani iki ay da bir kez birer cm yerine her ay yarım cm kesim yapmanız çok daha sağlıklı olur bu anlamda.

    3. kozmikin verdigi bakimlarla kendi kendine oldu bende sasirdim ama sanirim kullandgim sampuanda sacima iyi geldi elidorun sac dokulmesine karsi olani deneyym dedm ve memnunum yani 🙂 ama kesim gunlerinde de sacimin gorunmeyen yerinden biraz kestim o da etkili olmus olmali 🙂

  5. Merhaba,bu başlık yeri midir bilmiyorum ama birşey soracağım:Buruna yapıştırarak kullandığımız bantlar varya,siyah nokta temizleyici.Bunlar için küçülen faz mı uygundur yoksa büyüyen mi? teşekkür ederim,sevgilerimle..

    1. küçülen ay fazı ve özelikle epilasyon günleri daha uygundur. kategoriler bölümünden "püf" başlığındaki yazılara göz atmanızı öneriyorum:)

  6. Esenlikler Kozmikcim.8 aydir dogum yaptim,3-4 aydir kurler uyguluyorum,beslenmeme dikkat ediyorum,demir ve kalsiyum takviyesi aldim ama halaa dokuluyor saclarim :(( cok seyreldiler.emzirdigim icindir belki.bir de kiriklari aldirirken 4-5 sm gitdi simdi uzamiyor galiba.Anlayacagin sacimi gurlestirmem ve uzatmam gerekiyor.Turp suyu uyguluyorum bu aralar,8 hafta uygulayin diyorlar uzamasi icin.Simdi ben devamli 8hafta ugulasam daha mi dogru olur,yoksa senin soyledigin gunlerde uygun kurleri yapsam mi?Mesela yag gunlerinde yag,protein gununde protein,mineral gununde mineral ve s? Hangisi daha etkili uzatir sacimi?
    Bir de turp suyu icin uygun olan mineral gunlerimidir? Ben bu mineral gunlerini kacirdim,bayram hazirliklarindan zaman bulamadim :((
    Simdiden tesekkurler ve her kesin Nevruz/Ergenekon/Yeni gun bayrami kutlu olsun. Gercek yeni yil geldi,ugurlu gelsin her kese ve milletimize.

  7. günel hanım çok teşekkürler, güzel bir başlangıç olsun inşallah:)
    sanıyorum hamilelikten kaynaklanan bir durum yaşıyorsunuz, doktorunuzla bu konuyu mutlaka konuşun. durum böyle olunca turp ya da sinameki gibi kürlerle ne kadar uzama elde edersiniz bilemiyorum.o nedenle size farklı bir şey önereceğim. 27 martta gerçekleşecek olan dolunaya kadar turp kürünü gün aşırı uygulayın ve saçınızı izleyin. özellikle büyüme ve gelişimi destekleyen gece saatleinde uygulayın. saçınızda boya varsa izlemeniz daha kolay olacaktır.
    27 marttan sonra protein-vitamin ve mineral günlerinde uygulayın sadece. bunun dışında uygun malzemelerle diğer günlerde de bakımlarınızı ihmal etmeyin ( güçlenme ve gürleşme açısından)
    uzama elde etmezseniz turp kürünü iptal edersiniz.
    yağ bakımı yapmak istediğinizde çörek otu yağını tercih edin. biraz da susam yağı karıştırın.içeriğindeki çinko saç için çok önemlidir.
    şimdilik bunları uygulayın ve mutlaka bir doktora görünün. belki başka bir nedeni vardır ve çok daha basit bir çözümü vardır:)
    şifa dileyim yine de 🙂

  8. neden benim reglin hep büyüyen faza denk geliyor ve aslan günlerini de içine alıyor hep:( sinemaki yapamadım geçtğimiz gün bu yüzden.Umarım hafta sonuna biterde azıcık olsa bile saçımı kesitirirm:(

  9. kozmikcim bana önerebilecegin bi bakim var mi? hemen anlatayim hic sivilcem yoktu bundan 2 yil önce basladilar tek tük cikiyorlar arada sikintili dönemlerimde alnimda cikiyorlar genelde ve sirtimda hic cikmiyordu (kardesimde cikiyordu nasil cikar diyordum anlamiyordum) ama sirtimdada arada tek tük cikiyorlar hadi gectim bunlari. asil sorunum ise güneslendigim zaman o bölgelerde lekelenmeler oluyor yani sivilce lekeleri koyulasiyor. buna bi cözümün varmi?

    1. ben uzmana görünmeni önereceğim bu noktada. yanı sıra ayva çekirdeği jelini düzenli kullanıp lekelerinden kurtulmanı önerebilirim. dün bu konuda ilgili konuya yorum yapmıştım.mutlaka gözat.

  10. Cevabin icin tesekkurler sevgili Kozmik.Malesef dediklerini yapamadim.Bayram ziyaretlerinden zaman bulamadim bir turlu.Hem gunasiri turp suyu yapamam,saclarim kuru,sac dibimi kurutuyor.Sik sik yikayamiyorum.Bu seferki buyuyen fazdan gerektigi gibi yararlanamadim.Simdi bir konuda kararsizim,turp suyuma devam mi edeyim.Yoksa onu buyuyen fazda yapip,simdi yag bakimlarini mi yapayim.Doktorum icinde en cok cinkosu olan vitamin karisimi almami tavsiye etdi.Bakalim ne olacak.
    Bir de sana ve her kese sormak istedigim soru var.Simdi siklikla farkli farkli kurler uyguluyorsunuz ya,sac derisine bir zarari olmuyormu? Ben ard arda bir kac kur yaptim son aylarda,onceler iyilesir gibi oldu,ama simdi kotulesmeye basladi durum.Farkli farkli kurler sac derimi yordu mu diye dusunuyorum.Hic ara vermedim cunki.

    1. bakımlara zaman zaman ara vermek gerekir tabi günel hanım.yanısıra uygun günlerde uygun malzemeyle bir süre bakım yapıp gözlemlemeniz gerekir. böylece saçınıza en iyi gelen ya da iyi gelmeyen malzemeleri tespit edip faydasını gördüğünüz tür bakımla devam etmelisiniz. dolayısıyla memnun kalmadığınız bakım malzemesini uygulamayı bırakmalısınız.
      yani bireysel farklılıklar dikkate alınmalı. en iyisini yine siz gözlemleyerek bulacaksınız.böylece çok sık ve çeşitli bakımlar uygulamak zorunda kalmayacaksınız ve bu durumun getirdiği olumsuz etkilerden de kurtulmuş olacaksınız:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close