AY TAKVİMİ

Güzellik ve Bakım

 

22 Mart 2013 saat
08:48’den 24 Mart  2013 saat 17:49 ’a
kadar Ay Aslan  Burcunda büyüyecek;

 

Ay’ın Aslan Burcunda olduğu günler saç bakımı için en uygun günlerdir.
Bu dönemde maksimum fayda sağlamak için protein ve vitamin içerikli bakımlar
uygulamanız gerekir.

Protein maskeleri, yumurta ile hazırlayacağınız saç bakım
maskeleri ve maya maskesi uygulayabilirsiniz. Ayrıca vitamin iğneleri
hazırlayacağınız saç maskelerinde kullanabileceğiniz ürünler arasında.

 

Büyüyen Ay fazında olmamız bu Aslan Burcu günlerinin
değerini daha da arttırmaktadır. Saçlarınız yıpranmışsa, yavaş uzuyorsa, bu
günleri mutlaka bakım yaparak değerlendirmelisiniz.

Düzenli olarak cilt bakımı uyguluyorsanız bu günlerde maya,
yoğurt, yumurta akı gibi protein içeren malzemelerle bakım yapabilirsiniz.

Bu günlerde uygulayacağınız bakımların, saçlarınızın hızlı
uzamasına yardımcı olacağını unutmayın!

Saç uzatma kürlerinden herhangi birini uyguluyorsanız bu
dönemi mutlaka değerlendirmelisiniz.

Kirpik bakımı için de uygudur. Özellikle uzatma etkisi
olacaktır.

Saç kesimi için ayın en uygun dönemindeyiz.  Saçlarınız zayıf, ince telli ya da sağlıksız
ise Aslan Burcu günlerinde kesim yapmanız çok önemli.

Bu günlerde yapılan saç boyası da kalite olarak kendini
hemen hissettirecektir.

Related Articles

24 Yorumlar

  1. çok şanslıyım bugün kadın psikoloji ile saçımı boyatıyım deyiverdim ama bi taraftanda mantıklı bi hareketle sayfanı ziyaret ettim bi de ne görüyüm uygun günmüş zaten gidip boyatıp bi güzel bakımımı yaptırabilirim. teşekkürler kozmik :*

  2. Dün gece saç uzatmak için bir bakım yapmıştım, yararı olurmu yinede. İçinde turp, vitaminle ve yağlar olan bir bakım. Saçımı uzatmak istiyorum artık. Saç kesim günlerinde zaten çok az uçlardan kestiriyorum, bu ay kestirmeyeceğim, saçlarım iyi uzuyor ama tabii benim saçlar kısa olunca ne kadar iyi uzasada bana hala uzamıyormuş gibi geliyor. 🙂

    1. şirin ve eski takipçim!:) yengeç burcu günlerinde saç uzatmak için bakım yaptığından dolayı üzülerek kırık not veriyorum:)

    2. 😀 turp bakımı dönemide geçmiş. O zaman artık bir daha ki turp döneminde yani boğa burcu günlerinde yapacağım. 😀

    3. boğa burcu günlerine kadar şu an içinde bulunduğumuz başak günlerini ve bir sonraki oğlak günlerini değerlendirebilirsin. takipte bir aksaklık mı seziyorum son zamanlarda:)

  3. Aslan burcunun büyüdüğü fazı yaz sonlarında bitecek,az azda olsa her fırsatı değerlendirin demiştin,bende kuaförde olmasa bile her ay kendim birazcık keseyim diyorum,nisan mayıs gibi kuaförde kesim yaptırırım..Malum sinemaki ve uzatma maceram..
    inşallah çook güzel olacak,epilasyonda elde ettiğim başarı saçımda da olacak,senin ve ayın sayesinde..
    Şimdi gelelim soruma,bir tutam keseceğim saçımı da gece kesmek daha mı iyi?Bu geceyi mi önerirsin yoksa yarın gece daha iyi bir alternatif mi?

  4. Merhabalar kozmik bakim, sitenizi yeni kesfettim. Dolunay zamanlari agda yapmanin kil koklerinin zayiflamasinda etkili oldugunu ogrendim, sanirim bu ay dolunay 27 martta. Saat olarak ne zaman agda yapmamiz daha etkili olur yani dolunay saat kactan snra basliyor?

    1. hoşgeldiniz tigre:) biz direkt dolunay günlerini kullanmmıyoruz. benin yöntemim biraz daha farklı. bu nedenle 2-4 nisan aralığını bekliyoruz. sizden haberler sayfasındaki sonuçların tamamı ve daha fazlası da bu yöntemle elde edildi.ay başında başlangıç ve bitiş saatlerini yayınlayacağım, takip edin lütfen. şimdiden şifa olsun.sizinde gülümseten sonuçlarınızı yayınlamak dileğiyle:)

    1. bu konuyu henüz netleştiremedik malesef. genellikle risk almamak için regl döneminde saç kesimi yapmadık ancak lies isimli arkadaşımız bu dönemde saç kestirdiğini ve sertleşme farkettiğini paylaştı bizlerle. tabi tek bir deneyimle kesin bir yargıya varamayız ama dikkate de alınabilir. bunun dışında geçen ay fullmoon bunu denedi. ancak şu ana kadar sonucu bizimle paylaşmadı. bu sorunuzu okuduktan sonra gözlemlerini paylaşacaktır.

    1. bu konuda daha fazla deneyimimiz var ve özellikle onarıcı bakımlarımızda istediğimiz sonucu yakalayamıyoruz. ama saç uzatma kürü gibi devamlılık gerektiren kürlerde o uygulama için sonuç alamasakta düzenin devamı açısından uygulanabilir.

  5. Merhaba kozmik bakım ve merak eden diğer takipçiler,
    Geçen ay reglimin 4. Günü saçlarımı kestirmiştim. Herhangi bir olumsuzluk farketmedim. Fakat şöyle bir durumda var: İlk üç gün yoğun olur, 4.gün azalır ve 5. Gün biter.

    Bu sefer dün gece başladı. Bugün saçlarımı kestirmeyi planlıyordum ama henüz karar veremedim.

    Eğer kestirirsem sonuçları yine bildiririm.

  6. merhaba kozmik bakım takip ediyorum ama yazamıyorum cepten girdiğim için saç kesimimi kendim yaptım kuaföre gidemediğim için uçlarından makasla azıcık aldım çünkü kuaför geçen ay kısa kesmişti saçlarımı zor bağlanıyo zaten azıcık aldım mühim olan kesilmiş olması değilmi kesilen miktarda önemlimii tşk ederim :99

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Check Also

Close
Close
Close