CİLT BAKIMIGÜZELLİK

Güneşe Çıkmadan Önce Cildinizin Sağlığı için Bu Kuralları Asla Atlamayın!

Cilt bakım kuralları ile gelen güzellik

Cildiniz en değerli giysiniz. Peki bu denli önemli ve hayati bir parçanıza gereken özeni gösterdiğinize emin misiniz? Cilt bakımı için adeta bir kural halini almış öneriler ile sağlıklı bir güzelliği kendinize kazanabileceğinizi biliyor musunuz? Cilt bakım kuralları ile haydi yenilenmeye!

Cildimiz hem güzellik hem de sağlık için koşulsuz ve şüphesiz şekilde bakımının ön planda olduğu oldukça önemli bir konu. Ancak böylesi bir konuda ne yazık ki bazen atladığımız ya da bilmediğimiz kurallar güzelliğimizin elimizden alınmasına yol açıyor. Cilt bakımı için bilinmesi gerekenler aslında gündelik yaşamınızda kolayca uygulayabileceğiniz önerileri kapsıyor. İyisi mi kurallarınızı not alıp yenilenmiş ve sağlıklı bir cilde merhaba demek için siz de hemen harekete geçin.

Neleri bilmemiz gerekiyor?

Öncelikle cilt bakımi için temel kural halini almış birtakım bilgilere hakim olmanız gerekiyor. Cilt tipiniz ne olursa olsun herkes için geçerli olan birtakım bilgiler ile siz de sağlıklı bir cildin temellerini atmış oluyorsunuz.

Güneş dikkat etmeniz ve karşısında önlem almanız gereken etmenlerin başında geliyor. Güneş ışınlarının karşısında korunmasız kalan ultraviyoleye maruz kalan ciltlerde kanser ya da gözde katarakt gibi birçok sorun belirebiliyor. Özellikle saat sabah 10.00 ve akşamüstü saat 16.00 arasında mümkün olduğunca güneşten uzak durmalısınız. Bu süreçte eğer dışarı çıkmanız şartsa mutlaka güneş kremi kullanın ve kullandığınız ürünün minimum 15 spf yani güneş koruma faktörüne sahip olmasına dikkat edin. Güneşe çıkmadan yarım saat öncesinde kreminizi uygulamak güneşin temas edeceği deri bölgelerini korumak için daha da etkilidir. Ancak cildinizde morarma, kanama yara oluşumu, alerji belirtisi gibi bir durum söz konusu ise doktora başvurmayı unutmayın.

cilt bakım kuralları

 

Güneşe çıkmadan öncesinde cildiniz için alabileceğiniz diğer önlemlerin başında güneş gözlüğü takmak, uzun kollu giymek ya da boynu ve kulakları kapatan şapkalar takmak yer alıyor.

 

Doğal Cilt Onarıcı

 

Doğum Kontrol Hapları Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey ile doğum kontrol hapları hakkında merak ettiklerinizi öğrenebilir, yorum yaparak ve bizi sosyal medya hesaplarından takip ederek destek olabilirsiniz.

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close