AY TAKVİMİ

Aslan Burcunda Güzellik ve Bakım

02 Eylül  2013 saat 03:01’den 04 Eylül  2013 saat 13:43’e kadar Ay Aslan Burcunda
küçülecek;

Saç bakımı için en uygun dönemdeyiz. Bu dönem her türlü saç
bakımı için çok uygundur ancak kendi besin türü olan protein ve vitamin
ağırlıklı bakımlar kat kat etkili olacaktır.

 

Piyasadaki protein maskelerinden, yumurtadan, maya maskesinden,
vitamin ampullerinden faydalanabilirsiniz.

 

Cilt bakımı uygulamak isterseniz yine maya, yoğurt, yumurta
akı vb. gibi protein içeren malzemeleri kullanmalısınız.

 

Saçlarınız yıpranmışsa veya  yavaş uzuyorsa bu günler size ekstra destek
verecektir.

 

Bu günlerin kürlerine aşağıdaki başlıklardan ulaşabilirsiniz:

 

Sinameki Kürü

 

Siyah Turp Kürü

 

Havuç Kürü

 

Karanfil Kürü

 

Maya Maskesi

 

Saç bakımının dışında kirpik bakımı için de uygun
günlerdeyiz.

 

Bu kürlerden sinameki ve havuç kürü hızlı uzama elde etmek
isteyenler için uygundur.

 

Saç dökülmesine karşı karanfil kürünü ve maya maskesini tavsiye
ediyorum bu günlerde. Bu iki maske saç köklerini beslediği için uzamaya da
etkisi olacaktır.

 

Bu günler aynı zamanda saç boyasından ideal bir sonuç almak
isteyenlerin kaçırmaması gereken günler.

 

Küçülen ay fazında olduğumuzdan saç kesimi için uygun değil.
Bunun için yay günlerini kullanacağız bu ay. Saç kesimini yaklaşık on gün
ertelememiz gerekiyor yani.

Related Articles

18 Yorumlar

  1. Merhaba, yazılar çok güzel, yeni keşfettim siteyi…. Ellerinize sağlık… Ben de ayı takip etmeye çalışırım, bazı islerimi ona göre ayarlarım
    Sizce dikiş dikmek için uygun ay zamanları nedir? Kestigim kumaşın çabucak dikilip bitmesini istiyorum,… Pazartesi ay saatiyle başladığı için (ay tezlik verir) genelde ogun keserim…. Bu konudaki fikrinizi öğrenebilir miyim?

  2. kizmikcim benim saclarim cok kuru.. bu kurlerin hangisini uygulasam iyi gelir.. bir dolu cesit kur var maasaallaah.. zahmet olacak ama bi desen ya hangisi?

  3. slm kozmik bakım…

    yay günlerinde saçımızı kestirirsek aslan günlerinde ki etkileri alabilirmiyiz?

    yoksa acelesi yoksa ellemeyin dermisin?

    birde aslan günlerine ne zaman dönücez?

    ayhh çok soru sordum 🙂

    tşk ederim şimdiden 🙂

  4. Melissa aslan günlerine dönmemiz ilkbaharı bulur. o nedenle bu ay yay burcunu kullanacağız sonrasında da duruma gore yay ya da koç burçlarını. bunlar alternatiflerimiz olacak. bence yay günlerini deneyin:)

  5. saç kesimi için büyüyen ay fazındaki yay günlerini kullanmalıyız değil mi. çünkü küçülen ay bölümde kestirirsek hızlı uzamaz.

  6. evet, kesinlikle esra hanım. o nedenle yaklaşık on gün kadar daha beklememiz gerekiyor kesim için. benim de kesime ihtiyacım var ve yay burcu günlerini bekliyorum:)

  7. kozmikim onbin bakıma giricem :)) saçımın rengini değiştiricem de şu anda reglyim maalesef 🙁 bide kesim yaptırıcam ama kesim günlerine boya da denk gelicek mi? ikisini bi arada çıkartmak istiyorum da 🙂

  8. Sevgili kozmik Tibet ayini ile ilgili bir bilgin var mı? 5 tane hareketi var. Yapan arkadaşlar varsa onlarında yorumlarını beklerim. Kusura bakmayın konu ile alakası yok ama nereye yazacağımı bilemedim affet sevgili kozmik:)

  9. sevgili papatya bu ay alternatif kesim günü kullanacağız(10 gün sonra)ancak o gün boya için uygun olmayacak. boyanız acilse hemen ardından gelen oğlak günlerini kullanabilirsiniz ancak cildin hassas olduğu günler aynı zamanda. kararı siz verin. bekleyebilirim derseniz uygun boya günü 20 eylül olacak.

  10. sevgili suzan dün gece bu konuyu bloga taşımayı düşünmüştüm:) bir taraftanda sorulara yetişmekte güçlük çekiyorum, bir sponsor bulursam hemen konuyu ele alabiliriz:)bu gece harekete geçeyim bu konuyla ilgili.

  11. çok memnun olurum hemde:) yalnız şöyle yapalım. ben yıllar önce uyguladığım için bilgilerim çok geride kaldı malesef. blog izleyicilerimizden kedi83'ün bu egzersizleri uzun zamandır uyguladığını biliyordum. ondan bu konuyla ilgili bir makale hazırlamasını rica ettim.kendisi de beni kırmadı sağolsun. bir aksilik olmazsa pazartesi günü yayında olacak. bu konunun altında paylaşırsanız kaybolup gider, çok yazık olur. pazartesiye kadar not alın sizde 🙂 ayrıca birçok soru gelecektir malum konu altın değerinde:) bu soruları cevaplayıp arkadaşlara tecrübelerinizle yol gösterirseniz çok memnun olurum. kedi83 te aynı şekilde destek verecek. ne dersin sevgili suzan?

  12. Ben saclarimi 3 eylul gunu kestirdim mecburdum cunku cok kirilmisti ama sanirim cok yanlis bir zamanda kestirmisim zaten cok zor uzuyor saclarim ne yapacagim ben simdi 🙁

  13. sevgili umut normalde aslan burcu saç kesimi için en uygun gündür ancak bu kez küçülen ay fazında gerçekleşti ve bu bizim tercih etmediğimiz bir durum. yani uzamayı olumsuz etkileyen aslan burcu değil ayın küçülen fazda olması.
    12 eylül perşembe günü saçlarınızın uçlarından bir miktar keserseniz bu döngüyü değiştirebilirsiniz. bbundan sonrası için zaten blogu takip ederek doğru günleri yakalayacağınızı düşünüyorum:)
    üzülmeyin:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close