AY TAKVİMİ

Güzellik ve Bakım

 

08 Şubat 2013 saat
21:16’dan 10 Şubat  2013 saat 23:19’e
kadar Ay Kova  Burcunda küçülecek;

(10 Şubat 2013 saat
09:20’de Yeniay gerçekleşecek)

Ay Kova Burcunda ve yine saç bakım yağlarının etkisi
artacak.

 

Ayrıca Yeni Ay ile birlikte Büyüyen ay fazına giriyoruz.

 

Önümüzdeki iki hafta bakımların etkisi artacak. Özellikle saçlarının
hızlı uzamasını isteyenlerin bu iki haftayı çok iyi değerlendirmelerini
öneriyorum.

 

Aynı şekilde yıpranmış ve yanık saçlarda bu dönemde
bakımları daha iyi değerlendirecektir.

 

Bu günlerde uygulayacağınız bakımların, saçlarınızın hızlı
uzamasına yardımcı olacağını unutmayın!

 

Yeni Ay’ın etkisi ile erken beyazlamaya neden olacağından 9-10
şubat günlerinde saç kesiminden uzak durulmalı!

Related Articles

33 Yorumlar

  1. kozmikcim farkındayım bende fazla oluyorum ama 🙂
    şu yeniayın gerçekleşmesi durumunu bi türlü anlamadım belirttiğin o gün ve saatte mi uymalıyız bakım vsye..

    1. örneğin 10şubat 9.20de yeniay gerçekleşecek demişsin canım
      nedir bu yeniay? yani özellikle bu saatlere uymak daha mı faydalı olur onu sordum

  2. kozmikciğim benim kaşlarımın üst çatı kısmından çıkan kaşlarım çok ince böyle kaş kalemiyle boyamam gerekiyor bende düşündüm ki büyüyen fazda saç kesimi zamanında ben o ince kaşları jiletle kesiyim daha kalın çıksınlar 😀 mümkünmüdür yoksa ben saçmalıyomuyuumm ? 😀

  3. geçenlerde 3 yağ alıp karıştırmıştım. Nihayet deneyebileceğim yağ günü gelmiş hoşgelmiş.
    (Biliyorum Kozmik Bakım sen hep karıştırmaktansa tek bir yağ kullanın dersin ama, yağlardan biri çam terebentin badem yağıyla karıştırılmak zorunda. hazır karıştırmışken 3 yağ yapıverdim.)

    1. yanlış bir seçim olmuş gerçekten. bundan sonraki saç kesimleri için sırasıyla aslan ve koç günlerini tercih etmeniz daha sağlıklı bir seçim seçim olur.

  4. Merhaba kozmik Aslında ben daha çok epilasyon günlerini takip ediyordum
    Diğer bakım konularında belki biraz üşengecim 🙂
    Ama baktımki saçlarda beyazlar artmaya başlamış saç bakımlarınıda ciddiye almalı diye düşünürken Sen yukarda ''Yeni ay'ın etkisiyle erken beyazlamaya….'' demişsin Burda nedne olan kesimmi oluyor veya beyazlamayı yavaşlatmak için neye dikkat etmeli ne tür bakımlara ağırlık vermeli?
    Tşkrler Kolay gelsin

    1. evet eski bilgiler bu yönde bir tecrübeden bahsediyor.yani yeni ayda saç kesmenin erken beyazlamaya neden olduğu.
      beyazlamanın kişilerde birbirinden farklı nedenlerden kaynaklandığı biliniyor. gnellikle de vitamin ya da mineral eksikliğinden kaynaklandığı düşünülüyor.bu nedenle bakımlara önem vermek gerekir. özellikle maya maskesi kompleks bir içeriğe sahip! bunun dışında vitamin ampulleri ve yumurta sarısı kullanılmalı bakımlarda.

  5. bugün yağ bakımını yaptım hala daha yapmaktayım 🙂 saçlarımın çabuk uzamasını istiyorum aynı zaman da kırıklarımı aldırmam gerekiyor uygun zaman ne zaman canm benim için şimdiden sağolasın

  6. eşim bu gün saçlarını kestiricekti kestirmedi ,iyiki kestirmemiş beyazları tek tüktü artmaya başlamıştı iyi oldu bu ama yarın kestirir muhtemelen uygunmu acaba yarın kozmikcim

    benim içinde :)) çörek otu yağı saç çıkarmada etkili demiştin kullanmam uygunmu bu günlerde yeni yeni dolmaya başladı başımın tepesi :)) seviniyorum ama inş kısa sürmez :/ ama ince telli çıkıyo ya saçlarım kalın telli nasıl yapabilirim bi yağ karışımı versen bana tşkler …

    1. yeni saçların çıkmaya başlaması çok güzel bir haber:)zamanla saç telleri de güçlenip yapısının el verdiğince kalınlaşacaktır. balık, yengeç ve akrep günleri dışında istediğin zaman uygulayabilirsin. hepsinde etkili olur farklı açılardan.
      aslan burcu günlerinde üst üste saç kesimi yapmanı tavsiye ediyorum bir de.
      ay balık burcundayken saç kesimi erkekler için problem olmaz ancak uzun saçı tercih eden bayanlar için uygun olduğunu söyleyememem.

  7. selam kozmikcim:) kesim içinde önümüzdeki 2 hafta uygun mu? birde boya için çar-per uygun demişssin saati önemli mi?

  8. 15 günlük lavanta kürünü uyguladım. Şu anda da 1 gün içiyorum 1 gün içmiyorum. 2 hafta önemliyse içmeye devam edeyim. Saç diplerime bakım yapmam şu an yasak, bari içten destekleyeyim. 😀

    1. yeniden 15 günlük küre başlamak ağır gelebilir, bu tür kürlerde ara vermek gerekiyor biliyorsun.bu dönemde yine gün aşırı kullanmaya devam edip sonra haftada ikiye düşürüp devam edebilirsin bir süre daha.küçülen ay fazını da bu şekilde tamamlayıp ara vermen daha iyi olur.

  9. selam..bloğunu gerçekten çok beğendim..hele bu yazı çok ilginç ve faydalı..uzun zamandır saçlarımı uzatmaya çalışıyorum..5 ay önce tamamen yandı,kısacık kestirdim ve o süreden beri uzamıyor.bu ara daha çok bakım yapayım bari..başka önerileriniz de varsa denemek isterim..sevgiler.. bana da beklerim http://www.cosmodemo.blogspot.com

    1. hoşgeldiniz:)
      kategorilerde ilginizi çekebilecek ya da faydalanabileceğiniz bir çok yayın var. tamamını önerebilirim:)
      ziyeret ederim blogunuzu, seve seve:)

  10. bende bu yorumu bekliyodum saçlarıma sinameki kürünü uyguluyorum 🙂 ama benim yöntemim şöyle: haft nın 1 günüde saçıma badem yağı sürüp bekletiyorum daha sonra bir bardak sinamek, sürüp bekletiyorum daha sonra banyo yapıp bir bardak sinameki ile duruluyorum yani haftada 2 bakım olmuş oluyor sence uygunmudur 🙂

  11. Selam Kozmik 🙂 KKdan buldum blogunu,verdigin bilgiler super,yeniyim ve surekli takipcinim bundan sonra 🙂 Tam da sinameki kurune baslayacakken bu iki haftanin onemli oldugunu gordum.Bu cok iyi 🙂 yalniz anlamadigim bir sey var,bu iki hafta saclarin uzamasi icin onemli demissin,bu sadece bakim yaglari icin mi gecerli,yoksa ne yaparsak uzayacak mi?Daha dogrusu,saclarimizi kesersek neden uygun degil,uzama kesin icin gecerli degil mi?Saclarimin uzamasini istiyorum,kiriklarimi 10 gun sonra aldirmaliyim anladigim kadariyla,oylemi? Kiriklarim cok fena.

  12. selamlar,hoşgeldiniz:)
    bu iki hafta yani ay büyürken yapılan tüm bakımlar çok daha etkili ve uzamaya yardımcı. önemli olan her tür bakımı kendi gününde uygulamak.
    saç kesimi için de uygun günler yine bu dönem içerisinde. ancak hergün uygun değil. 23-24 şubat bu işlem için en uygun günler.ancak o günler saç kesimi mümkün değilse içerisinde bulunduğumuz koç burcu günleri de alternatif olarak kullanılabilir.yani koç ya da aslan burcu günlerinde yapılan saç kesimleri uzamayı destekler nitelikte. ben aslan günlerine kadar kırıklara tahammül etmenizi öneririm. yani anladığınız gibi on gün sonra.şimdiden şifa olsun:)

  13. Anladim, tesekkurler 🙂 oyle yapicam:) bir de gunlerin aslan ve ya koc oldugunu bilmenin bir yolu var da ben mi acemiyim bilmiyorum,yoksa sadece burani takip ederek mi biliyoruz?

    1. anasayfayı takip ederseniz mutlaka haberiniz olur.örneğin şu an koç burcundayız. 2 günde bir güncelliyor, hangi tarihte kadar hangi burçta olduğumuzu ve neler yapmamız/yapmamamız gerektiğini iki başlık altında yazıyorum..aslan burcu da önümüzdeki hafta olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Check Also

Close
Close
Close