BAKIM TAKVİMİ

Kasım Ayı Epilasyon Günleri

1.SEÇENEK

17 Kasım 2013 saat 18:17’den 18 Kasım  2013 saat 01:01’e kadar epilasyon
yapabilirsiniz. (yaklaşık 6 saatlik bir zaman dilimi sadece)

 

2.SEÇENEK

 

25 Kasım 2013 saat 15:21’den 27 Kasım  2013 saat 22:57’e kadar epilasyon için diğer
uygun zaman dilimi.

 

Ay’ın Boğa ve Başak Burçlarında küçüleceği  bu günler,
epilasyon için Kasım ayının en uygun günleridir. Ancak bu günlerin
etkisini görmek istiyorsanız tüyleri kökünden alacak bir yöntem
kullanmalısınız.

Tüylerinizin alırken
kırıldığını düşünüyorsanız (epilasyondan hemen sonra tüyler uzamaya başlıyorsa
kökten alınmamış, kırılmış demektir) kuru bir cildiniz vardır. Bu olumsuz durumu
en aza indirmek için epilasyon yapacağınız bölgeleri günlük

kullandığınız bir
nemlendirici ile bir hafta önceden nemlendirmeye
başlamalısınız.

 

Ay’la Yaşam,  ve Püf kategorilerinde bu
tarihlerde yapabileceklerinizle ilgili başlıkları
bulabilirsiniz.

Epilasyon yaptığınız
bölgelerde batıklar oluşuyorsa buradaki
yöntemi uygulayabilirsiniz.

 

Önceki aylarda yöntemi
uygulayanların yorumları için sizden haberler
sayfasını ya da istenmeyen tüyler
kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

 

Tüy sorununuz normalin çok
üzerindeyse ya da tüylerinizde sonradan artış olduysa bu yazıya göz
atmanızı öneririm.

 

Bunun dışında hormon bozukluğu
söz konusu ise varsa çözümünü burada ve
burada
bulabilirsiniz.

Faydalı olsun:)

Tags

Related Articles

66 Yorumlar

  1. çünkü öncesinde hala büyüyen fazda olacağız bu tüylerimizin hızlı ve güçlü çıkmasına neden olur sevgili gevherşad.

  2. ekim ayındaki epilasyon günlerini kullandım çok az tüy çıktı bazı yerlerde hiç çıkmadı ayın 17 sindeki erken oluyor 25 de regl zamanıma denk geliyor bir ay atlasam bir sıkıntı olur mu yoksa ayın 17 sinde az olsa epilasyon yapsam mı kararsız kaldım ..

  3. Kozmikcim çokkk teşekkür ederim sayende inanılmaz sonuçlar alıyorum:) sağ bacağımdaki tüyleri sayabilirim artık o kadar azaldı ki anlatamam hiç çıkmayan yerler o kadar ki anlatamam sol bacağımda da çok azalma var ama sağ bacağım kadar değil:) kollarda pek etkili olmadı ama olsun bacağımda bu kadar azalma oldu ya ölsemde gam yemem çünkü aşırı tüylüydüm ben hatta kıllı:) şimdi ise arada uçurum var çok mutluyum:)))

  4. Baya bi inceledim blogu. Herkesin yorumları o kadar harika ki denememek mümkün değil 🙂 resmen bir Aile olmuşsunuz burda bende yeni katıldım ve çok hevesliyim herşeyi denemek için :))

  5. Bende 17kasim fırsatını kullanarak başladım epilasyon olayina. Tüylerim hormonal dengesizlikten hep koyu ve sert cikiyor. Hayıt suyuna da baskicam allahin izniyle. Bide kozmikcim ya ben Hindistan cevizi yağı badem yağını sarmisak yağını cam terebentin ondan sonra corek otu yağı fi kan hepsini karıştırdım içinede iki ampul evigen ve bi cay bardağı karanfil suyu koydum bi guzel calkaladim sprey şişeye koydum dün. İşin garip yani yağ günlerine denk getirdigimi farketmeden bugun kafamda yağlagirdim bloga bi baktım denk gelmis. Sence ayın bu hareketleri bizim bu gereksinimleri hissetmenizi de sağlıyor mu ? Çünkü öncesinde de bi kac kez yaşadım 🙂 dikulmeler durdu saçlarım cok sağlıklı okdu sayende 🙂 cok duami alıyorsun 😀

  6. sevgili zeynep günün ilk güzel haberini verdiğiniz ve dualarınıza beni de dahil ettiğiniz için teşekkür ederim:) beslenme konusunda belirgin bir şekilde yaşıyoruz bunu fakat bakımlarda dikkatimi çekmedi. belki de hiç tesadüfe bırakmadığım içindir. fakat bu durum fazlasıyla mümkün:)

  7. Tüm yorumları okudum , verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim , benim de bir sorum olacak bu verdiğinz tarihler tüm burçlar için mi geçerli yok sa başka bi açıklaması var mı ?

  8. kozmik bakım, aslında seni takip etmeye bu konudan başladım ama blog'unu incelerken sinamekeydi, saçtı derken buraya yorum bırakmadığımı farkettim. benim paylaşmak istediğim şu; çevremde kimi görsem epilasyonda bu tarihlere önem vermeleri gerektiğini en azından 1 kereliğine bile olsa denemelerini söylüyorum. ben bir çok kere denk geldim verdiğin tarihlere ve en iyi gözlemlenen yerin çene bölgesi olduğunu farkettim. çünkü hergün yüzümüze bakıyoruz ve küçük bi uç bile çıksa o tüylerden kurtulmak istiyoruz. verdiğin tarihlerde kökünden aldığımda daha daha geç ve seyrek çıktığını içtenlikle söyleyebilirim. bir kaç keresinde mecburen başka zamanlarda almak zorunda kalmıştım ve siyah/sık şekilde çıkmışlardı. artık eğer almam gerekirse ve verdiğin tarihlere denk gelmiyorsa ince uçlu bir makasla dibinden kesip, kökten almak için özel tarihleri bekliyorum. bacak kısmında da açılmalar oldu.. diğer bölgeler biraz zor olduğu için tam anlamıyla deneyemedim. annem de artık "bana tarihleri söyle onu bekliyorum daha güçsüz çıkıyorlar" dedi.. Allah razı olsun.
    kusura bakma biraz uzun oldu yazım ama neticeyi görmüş birilerinin yorumlarına her zaman ihtiyaç duyuluyor harekete geçmek için.. yarını bekliyorum ben de..
    Tekrar teşekkürler.

  9. Kasımın ilk tarihinde alırken genital bölgeye önce anestol sürüp bekletip öyle aldım.Tavsiye ederim ağrıyı büyük oranda azaltıyor.Çok rahat aldım ve tabi bu alma hızımı da etkiledi.Çok daha kısa sürede bitirdim.Gelelim azalma durumuna.Kollarımı şu an almasam rahatsız edecek durumları kalmadı.Bacaklarımda aynı şekilde çoğu bölgede bitti zaten.Koltuk altımda azalma var ama henüz kollar gibi değil fakat oranında tüyleri çok güzel cansızlaştılar.Genital bölgeden de çok memnunum bir kaç aydır.Ağda sonrası acı elma yağı sürüyorum o da sanki azaltıyor tüyleri.Yani genel olarak ben artık tüylü bir hatun grubuna girmiyorum :))) Teşekkürler kozmik bakım :))

  10. sevgili aslıhank, biz seviyoruz uzun yorumları, hele de böyle güzel sonuçlar içeriyorsa:) son cümlenizdeki gibi gerçekten motive edici oluyor böyle mesajlar, çok teşekkür ederim hepimiz adına. sevgiler:)

  11. sevgili yasemin bu yayın 15 kasımdan bu yana blogtaydı aslında ama dikkatinizden kaçmış. aralık ayını kaçırmamanız dileğiyle.sevgiler:)

  12. rica ederim sevgili uyku mahmuru:) bu yorumları okurken yüzüme kocaman bir tebessüm yerleşiyor:) ben de bu sebeple sizlere teşekkür ederim. daha güzel haberlerle dönmenizi diliyorum her zaman:)

  13. Sevgili Kozmik yorumun için teşekkür ederim,dün epilasyon için kaçırdım ama yarın ağda olacak yerlerde değerlendireceğim bu fırsatı 🙂
    Aralık 12 de özel bölge epilasyonuna başlamak için randevu almıştım,ama şimdi mecburen vereceğiniz tarihe göre randevu tarihimi değiştireceğim sabırsızlıkla bekliyorum,teşekkürler şimdiden

  14. Merhaba kozmik bakım,bu sefer tarihler kötü denk geldi,birşey sormak istiyorum,mecruben önümüzdeki hafta epilasyona gideceğim,haftaya perşembe kötü bir tarih mi? Şu günden itibaren almayın diye bir tarih vermeniz mümkün mü? Şimdiden teşekkürler,kolay gelsin.

  15. Kozmikim müüüjjjjjdeeeee hamileyiiiimmm.bütün iyi dileklerin için bi kez daha teşekkür ederim sana.benim gibi bebek sahibi olmakta zorluk çeken arkadaşlarda umarım bir an önce bebişlerine kavuşurlar.Şimdi bu müjdeyi epilasyon yazısı altında vermek abes oldu amma bi sorum var sana.kendimi epilasyon konusunda pek bi şanslı hissediyorum şu dönemde.çünkü regli sıkıntım ortadan kalktı.şimdi benimde öceden olduğu gibi regli günlerimi göz önünde bulundurmam gerekiyormu yoksa bu durum beni etkilemezmi.bu gün epilayon yapıcamda:) ayrıca seninle tanışalı ocata bir yıl olcak ogünden beri hiç kaçırmadım tarihleri.aman kimse kaçırmasın bacaklarımda tüyler bitmek üzere.daha neler sorasım var sana bi bilsen uzun zamandır yazmıyorm çünkü birikti .yaklaşık 6 aydır epilasyon hariç tüm bakımları bıraktım.ha bide saç kesim tarihini üç kez testettim bakımla bile bukadar hızlı uzamamıştı.emeklerin hiç boşa değil yani.şimdi bakımlarada başlıycam ama sen sinameki kürüyle ilgili beni uyarmıştın.saç derisi sünger gibidir hızlıca emer diye. bebeğe neyin hangi yönde etkisinin olacağını bilemediğimden sakınıyorum.saçlarım hızla dökülmeye başladı bile.bide şu mayayı hamilelerde içebirlimi acaba.yararmı olur zarar mı olur bilemedim.kozmikim rica etsem bakım ve güzellik yazılarında bu kürlerin hamileleri ne yönde etkileyeceği konusunda küçük bir uyarı ibaresi koyabilrsen beni çok memnun edersin.çok yazdım utandım.emeklerine güzel yüreğine sağlık iyiki varsın.

  16. ay prensesi:) hiç kuşkum yoktu bu güzel haberi alacağımdan, ben o yaramazı perdenin ardında capcanlı görmüştüm çünkü:) asıl cinsiyetini merak ettim şimdi 🙂 tebrik ederim diyeceğim ama çok yetersiz kalıyor:)
    tüyler konusunda bir yılda çok güzel bir aşama kaydetmişsin, bundan sonrası için regl yoksa etisi de yok:) fakat hamilelik tüyleri olumlu mu etkileyecek olumsuz mu göreceğiz. saç kesim günleri de en güzel şekilde ödüllendirmiş, ne güzel 🙂 hangi burçlarda kesim yaptın?
    saç bakımında maya maskesini kullanabilirsin. yumurta ve vitaminlerle, zeytinyağı ile bakım yapabilirsin.
    maya içeriği dolayısıyla günlük gıdalarımızdan hiç farklı değil aslında. bu nedenle zararı değil faydası olacağını düşünüyorum fakat yine de doktora danışmak gerekir. hamilelik çok özel ve önemli bir durum. emin olduğum konularda bile sorumluluk almaktan ve istenmeyen bir duruma neden olmaktan çekiniyorum. aslında mayanın faydaları kategorisinde bulunan yazımda(bakın şu mayanın yaptıklarına) mayanın hamileler için öneminden bahsettim fakat her anne adayının durumunu bilemiyorum tabi. kişinin özel bir durumu varsa belki doktoru buna bile müsade etmeyebilir. yoksa mayanın içeriği bebeğin gelişimi için çok değerli maddelerden oluşuyor:)
    çok sevindiğimi bir kez daha söylemek isterim 🙂 iyi ki sizde varsınız:) ikinize de sağlık diliyorum.

  17. Sevgili kozmik bakım Siz 11 Aralık saç kesim için iyi demiştiniz ama Aralığın 5 ne kadar saçlarımı kestirmem gerekiyor. Bu zaman zarfında olabilecek en uygun tarihi alabilir miyim acaba?

  18. Kozmikim çok teşekkür edrim.bütün o iyi dileklerin kalbimi ümitle doldurup beni ağlatmaya yetmişti şimdi tebriğinmi yetmeyecek.Şaşkınlığımız geçtikten sonra eşim bile haberi hemen kozmiklede paylaşmalısın dedi.cinsiyetini bizde çok merak çok ediyoruz ama daha çok minik.öğrenince seninle paylaşmadan geçmem.nede olsa bebeğimiz kozmik bakım ailesinin bakımlı bebeği olcak:) canım benim ben sana soru sormadan genelde arşive bakardım ama seni bir yıldır takip eden biri olarak nasıl yaptım bunu anlamadım çok özür dilerim.şaşkınlığıma ver artık.şimdi ben senin sorunu yanıtlayayım.saçlarım uzamadığı için saç kestirmeye kıyamayan biri olarak haziran ayı aslan burcu,temmuz ayı aslan burcu ve eylül ayı yay burcunda kestirmiştim.hangi burçtan ve aydan daha memnun kaldın dersen eylül ayı yay burcunda kestirdikten sonra saçım iki kat hızlı uzadı.kesim günününde etkisi tartışılmıyor bunuda anlamış oldum tabi bu bendeki durum yine saçın yapısına,sağlıklı yada yıpranmış olmasına göre değişir.yine çok yazdık.bebeğimle bizde sana sağlık ve mutluluk diliyoruz:)

  19. merhaba kozmik bakım, epilasyonumu 10 dk kala bitirdim ilk defa bu kadar gece bırakmak zorunda kaldım umarım yine de etkisini görürüm. Türkiyenin ne doğusunda ne batısındayım ortalarda bi yerde dakka farkıyla ters etki yaşamam inşallah :))

  20. özür dilenecek bir şey yok, içinde bulunduğunuz durumda çok normal:) eşine de sevgi ve selamlarımı ilet lütfen, tebriklerimi de.. böyle görünmez bağlar kurulduğunu hissetmek çok güzel. emir bebekle ikinci yaşında tanışıp kucaklaşmak kısmet oldu, belki sizin tatlı yaramazla da tanışırız:) gerçi biz sizden once tanıştık onunla ama… :)) galiba kozmik bakım bebeklerine bir köşe yapmanın zamanı geliyor:) kucak dolusu sevgiler..

  21. ah ahh bebeiş oldu olalı doğru düzgün giremiyorum saç bakımını yapamıyorum 🙁 avuç avuç saçım dökülü n eyapıcam hiç bilmiyorum 🙁 ayy asıl diyeceğim bu değildi nerden nereye geldim 😀 yorumları okurken gebelikte epilasyon nasıl etki eder diye birşeyler gördüm bende benim yaşadığımı yazayım dedim gerçi iç açıcı değil ama en azından böyle gebelerde ne etki yaptığını paylaşırsak sanırımo dönemlerde nasıl etki ediyo onuda daha iyi görmüş oluruz dedim 🙂 benim malesef özel bölgede tüylerde kalınlaşma oldu bacaklarımda bir değişiklik yok koltuk altındada bir değişiklik yok yani durdu şimdi tekrar devam edicem bundan sonra nasıl etki eder bilmiyorum inş önceki etkiler devam eder 🙂

  22. Merhaba Kozmik 24 aralık tarihini vermişsiniz epilasyon için peki belirli saatler var mı yine bu ay ki gibi yoksa gün içerisinde herhangi bir saatte yaptırabilirmiyiz ? Ne çok soru soruyorum 🙂

  23. sevgili fermi, malesef değişiyor kişidden kişiye. kimilerinin hamilelik boyunca tüyleri kendiliğinden dökülürken kimilerinde de artış ya da güçlenme görülüyor. saç için karanfil kürünü denemelisiniz, uygulanışı da oldukça pratik 🙂
    kozmik bakım bebeklerinden biri daha 🙂 sağlıkla, mutlulukla büyüsün inşallah, sevgiyle öpüyorum:)

  24. sevgili yasemin yine sınırlar var fakat ben size ortada kalan ve tüm günü kapsayan tarihi verdim sorun olmaması için. yani o gün tüm saatler uygun.

  25. merhaba kozmik 12 araliga kadar hangi gunde epilasyon yapmami onerirsin bu arada bu siteyi yeni kesfettim ilk defa denicem kolay gelsin sevgiler sevgilerr 🙂

  26. yeni yıl akşamı ve ertesi Sabah kısa bir süremiz de olacak. sonraki aylarda da ay sonlarına ikinci seçenekler rastlayacak. yani mutlaka uygun bir seçenek olacaktır.

  27. hayaldi hoşgeldiniz:)
    önümüzdeki iki hafta epilasyonda olumsuz etkilere sahip. 23 aralık uygun olur. sizin de en güzel sonuçlarla bize dönmenizi diliyorum:)

  28. Kasim ayinda ilk defa epilasyon gunlerinde epilasyon yapmayi denedim. Hem de cok hevesle ve inanarak yaptim ama ne tuylerimde azalma oldu ne de daha gec cikiyor. Hicbir degisiklik gozlemlemedim maalesef 🙁

  29. sevgili niko can hemen umutsuzluğa kapılmayın lütfen. epilasyonunuzu uygun günlerde yapmaya devam edin. ilerleyen dönemlerde farkı mutlaka göreceksiniz sizde bizler gibi. sevgiler:)

  30. emireamade… ben de emir bebeği ve annesini çok özledim. söyledim mi daha once bilmiyorum ama rüyamda öpüp sevdim geçtiğimiz günlerde onu:) bu ara tüm işlerimin arasına bir de sınavlar girince sosyal hayatım felç oldu. tabi uykularımda. yorgunluğumun boyutunu tarif edemem. önümüzdeki hafta sohbet edelim biraz:) sonra tekrar koşturma.

  31. kozmik, ikinci seçeneğin son saatlerini kullanmıştım ve ben bu geçen aydan çook memnun kaldım. daha hala alınacak seviyede değil gibi. ve bölgesel açılma çoğaldı. çok teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close