BAKIM TAKVİMİ

Eylül Ayı Epilasyon Günleri

1.SEÇENEK

04 Eylül  2013 saat 14:47’den
05 Eylül 2013 saat 13:17’ye kadar epilasyon yapabilirsiniz. (imkanınız olursa 4
Eylül gündüz saatlerini tercih edebilirsiniz)

 

2.SEÇENEK

22 Eylül  2013 saat 02:47’den
24 Eylül  2013 saat 09:30’a kadar epilasyon
için diğer uygun zaman dilimi.

İkinci seçeneği kullanamıyorsanız endişe etmeyin, bir hafta sonra yeni bir seçeneğimiz daha olacak.

 

Ay’ın Başak ve Boğa Burçlarında küçüleceği  bu günler,
epilasyon için Eylül ayının en uygun günleridir. Sonuç alabilmek için ağda vb. yöntemlerle tüyleri kökten almalısınız. Lazer ve iğneli epilasyon tüy köklerini hedef aldığından bu yöntemle birleştirilebilir.Jilet ya da tüy dökücü kremler kökleri dışarı çıkartmadığından olumlu sonuç vermeyecektir.

Tüylerinizin alırken kırıldığını düşünüyorsanız (epilasyondan hemen sonra tüyler uzamaya başlıyorsa kökten alınmamış, kırılmış demektir)
kuru bir cildiniz vardır. Bu olumsuz durumu en aza indirmek için
epilasyon yapacağınız bölgeleri günlük kullandığınız bir nemlendirici
ile bir hafta önceden nemlendirmeye başlamalısınız.

 

Ay’la Yaşam,  ve Püf
kategorilerinde bu tarihlerde yapabileceklerinizle ilgili başlıkları bulabilirsiniz.

Epilasyon yaptığınız bölgelerde batıklar oluşuyorsa buradaki yöntemi uygulayabilirsiniz.

 

Önceki aylarda yöntemi uygulayanların yorumları için sizden haberler sayfasını ya da istenmeyen tüyler kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

 

Tüy sorununuz normalin çok üzerindeyse ya da tüylerinizde sonradan artış olduysa bu yazıya göz atmanızı öneririm.

Faydalı olsun:)

Tags

Related Articles

53 Yorumlar

  1. Oncelikle herkese merhabalar, ben ve arkadaslarim bir suredir yayinlariniz takipediyoruz, cok da begeniyoruz.SOrmak istedigimiz sey, onceleri epilasyon gunleri ay basinda veriliyordu, artik o ayın ilk epilasyon gununde veriyorsunuz, bu artk boyle mi devam edecek, ozel degilse degisimin sebebini ogrenebilir miyiz?

  2. şebnem hanım moralinizi bozmayın sakın. hepimiz belli dönemlerde yaşıyoruz bunu. üç aydır durum böyleyse bundan sonra uzun bir süre işler yolunda gidecek demektir:) sevgiler:)

  3. nagihan hanım teşekkür ediyorum size ve arkadaşlarınıza.
    bu yeni bir değişim değil öncelikle. ve bundan sonrad a tüm yayınlar kronolojik ve profesyonel bir düzen içinde devam edecek.
    ayrıca her zaman olduğu gibi ihtiyaç duyduğunuzda önümüzdeki epilasyon günleriyle ilgili sorularınız cevaplanacak.
    diğer sorunuzun cevabı da yukarıdaki cümlede.

  4. meraba ben sitenize yeni katıldım çok da beğendim emeğinize sağlık. burç günleri diye şeyler okudum boğa burcuyum saç kesimi ne zaman yapılmalı her ay farklı sanırım bakındım ama bulamadım yardımcı olursanız sevinirim 🙂

  5. kozmikçim gecen ayki sonuctan hiç memnun kalmadım 🙁 tüylerim yine jıletle alınış ve sertleşmiş şekilde çıktılar üstelikte son epilasyon tarihinde ve verdiğin özel saatler arasında aldırmıştım bu ay yıne ıkıncısıne denk gelıyo tüy alımı inş etkisini görebılırım.

  6. yeliz hanım hoşgeldiniz, çok teşekür ederim:)
    blogu takip ettikçe uygulamayı öğrenirsiniz. sadece kendi burcunuzu takip etme hatasına düşmeyin ama çünkü verdiğim burçlar kişilerin değil ay'ın içinde bulunduğu ve etkisini yansıttığı burçlar. yani iki günde bir yayınladığım güncel bilgileri takip edin ve önerileri dikkate alarak bakımlarınızı yapın. hepimiz burcumuzu dikkate almaksızın günün etkili bakımını uyguluyoruz.
    örneğin sinameki kürü uyguluyorsanız anasayfadaki yayına bakın ve sinameki için uygun günlerde olduğumuzu yazmışsam o tarihler içerisinde uygulayın kürünüzü. yazmamışsam o günlerde sinameki kürünün etkisi yok demektir.
    dediğim gibi zaman içinde mantığını kavrarsınız.

  7. sevgili şeyma zaman zaman oluyor böyle. bu ay böyle olmuş ama devam etmez biliyorsunuz. biz daha şanslıymışız galiba bu ay.

  8. Kozmik bakım herhalde iki yıl oldu seni takip edeli ve fayda gördüm. Cok sağol. Ama bebeğim doğduğundan beri ancak cep telefonundan tarih bakmaya fırsatım oluyor. Sürekli kaçırıyorum. Mesela bu ay bir kac kez tarihleri kontrol ettim yoktu. Simdi yeni gorebildim. Kacirmasaydim iyi olacakti ikinci tarihe cok beklemem gerekiyor. Facebooktan da begendim işeyaramadı.özellikle epilasyon tarihlerini kaçırmaamak icin mail bs. Ne yapabilirim baska?

  9. blueoceanwind kozmik bakım facebook sayfasında beğen tuşunun üzerine geldiğinizde bir pencere açılır. orada bildirimler al seçeneğini işaretlerseniz kesinlikle kaçırmazsınız.

  10. Ağustos 27de aldım tüylerimi daha yeni seyrek cansız çıkmaya başladı:) çok teşekkür ederim kozmikçim:) tüylerimi aldıktan sonra limon sürdüm ama söylemeden geçmeyeyim…

  11. kozmikcim çok düşündüm yazmak konusunda tereddüt ettim arkadaşların şevkini kırmamak için ama ben 1 yıla yakın süredir bu yöntemi uygulamama rağmen maalesef hala belirgin ve olumlu bi sonuç alamadım…tarihlere büyük oranda dikkat ediyorum özellikle bacak ve özel bölgemde tarih dışına çıkmıyorum ama hala bir azalma gözlemleyemiyorum. ben epilasyon yapıktan sonra 1 hafta içinde mutlaka tüylerim çıkmış oluyor. ayrıca özellikle bacaklarımda epilasyon sonrası siyah siyah kıl köklerim belli oluyor ve bi kaç gun içinde onlar uzamaya başlıyor…çok moralim bozuluyo bunalıyorum çıkamıyorum işin içinden nolur bi yardım et bana :((((((

  12. sevgili neslihan bu ince düşünceniz için teşekkür ederim öncelikle. sıkıntınız varsa yazabilirsiniz tabi. istisnalar elbette olacaktır. önemli olan bunun sebebini bulmak. başarabilirsek ne mutlu:)
    normal çıkış süresi 7-10 gün arasıdır zaten. yani bir gözenekte yeni kıl kökünün oluşup yüzeye çıkması için 7-10 gün gerekir. ama tüylerinizin şimdiye kadar sayı olarak azalması gerekirdi.
    ilk satırları okurken acaba hormonal bir durum mu diye düşündüm fakat son cümleleriniz dikkat çekici. eğer epilasyon sonrasında hala siyah siyah kıl kökleriniz belli oluyorsa yani görünüyorsa kıl kökü tamamen çıkmamış demektir. başka bir ifadele alırken tüyleriniz köklerin üst kısmından yani yüzeye yakın bir yerden kırılıyor demektir. böylece 7-10 gün sürmeden birkaç gün içinde uzayacaktır. tabi kökten alınmadığı için yazımda da belirttiğim gibi etkisini göremiyorsunuz anladığım kadarıyla. hiç moralinizi bozmayın, yeni bir sayfa açalım sizinle:)
    epilasyon yönteminizi gözden geçirin. epilasyon cihazı mı kullanıyorsunuz, öyleyse yeterince kaliteli ya da yeni mi? ağda mı yapıyorsunuz? doğru şekilde yapabiliyor musunuz? cildiniz yeterince nemli mi yoks çok mu kuru? kuruysa hangi aralıklarla ve hangi yöntemle nemlendiriyorsunuz? siz biraz daha detaylı bilgi verin, çözmeye çalışalım olur mu?
    buraya yazmak istemezseniz mail gönderebilirsiniz.

  13. nasıl da mutlu oldum uzuuun uzun açıklamalarını görünce çok yaşa sen e mi :)) yeni sayfa açıyoruz yani ben 1 yıldır hiiçç yol kat edemedim mi :(((( epilatör batık yapıyor bu sebeple sir ağda kullanıyorum ben kalanları epilatör ile temizliyorum.ağda kullanrken yöntem olarak bi yanlışlık varmış gibi gelmiyor bana ama şu cümle önemli ki tüylerim kırılıyor galiba…yoksa bu kadar çabuk uzaması anormal olurdu çünkü hormonal olarak da bi sıkıntım olmadığı söylenmişti kan testi yaptırdığmda… tüylerin kırılıyor olması da nem ekksikliğinden demek ki..kozmikcm ben duş sonrası krem kullanıyorum ve bacaklarım çok kuruymuş gibi gelmiyor bana ama yeterli değil mi sorusu geliyor aklıma… böyle yoğun yağlı bi krem alıp hergün mü nemlendirmeliyim acaba var mı senin bi önerin ya da marka olarak şu kremi kullan diyebileceğin bi krem…

    kendi kendime de nem eksikliği tesbiti koydum ama doğru mudur ki :)))

  14. amin neslihan hanım, sağlıkla inşallah:)
    aslına bakarsanız ağda yetenek istiyor biraz:) neyse ki şimdi rolon ağdalar var ve epey kolaylık sağlıyor. el alışkanlığı da çok önemli. farklı salonlara gidildiğinde bile farklılıklar hissediliyor. bazen salondan dönüp bakıyorsunuz ki tüylerin bir kısmı duruyor ve birkaç gün içerisinde çıkıyor.uygulayana göre morluklarla dönebiliyor ya da hiç zarar görmeyebiliyorsunuz. görünüşte herkes ağdayı sürüp çekiyor ancak sonuç hangi ellerin kabiliyetli olduğunu ortaya koyuyor.
    size dönersek epilasyon sonrasında tüyleri hala görüyor olmanız kırılma olduğunu gösteriyor ancak sebebi yetenek mi yoksa cildinizdeki kuruluk mu bilemiyorum tabi.. duştan hemen sonar pürüzsüz ve nemli görünür cilt ama bir süre sonar matlaşıyor ve hafif ya da yoğun pullanma oluyorsa bilin ki kurudur. genellikle kış aylarında kuruluk ve pullanma artar.
    birkaç yıl once Ankara seyahatim uzayınca kollarım yüzüm ve bacaklarım öyle kurumuştu ki ellerimi sürünce kepek gibi döküntü oluyordu. kaşıntı da eşlik edince doktora gitmek zorunda kaldım. zaten kuru olan cildim ankaranın nemsiz havasına maruz kalınca daha da kurumuş. bana excipial lipo ve yağ banyosu verdi. yağ banyosunu bıraktım ancak kreme devam ederim hala. yalnız bu krem bir güzellik ya da bakım kremi olmadığından hekime danışmadan kullanmayın. basit bir nemlendirici gibi görünse de sgk uzman doktor yazmadıkça ödemiyor. bu da doktor kontrolünde kullanmak gerektiğini gösteriyor. ben gün aşırı kullanıyorum şu an. başladığımda her gün kullanıyordum. kremin ismini arama motoruna yazarsanız bir sağlık sitesinde detaylı bilgi var hakkında.
    ben bu şekilde kırılma problemimi de aştım. şimdi epilasyon sonrası tek gördüğüm bir önceki epilasyonun etkisiyle uzama süresi haftaları bulmuş ve hala yüzeye çıkmaya çalışan tüyler. yüzeyde olmadıkları için alınamıyorlar epilasyon sırasında. epilasyondan sonra onlar uzamaya başlıyor. zaten epilasyon öncesinde uzun tüylerin arasında noktalar halinde görünüyorlar. onları kabulleniyorsunuz ve bir önceki aydan olduklarını biliyorsunuz:) üzülmüyor aksine güçsüzleştiklerini ve haftalardır ancak bu noktaya geldiklerini görüpp mutlu oluyorsunuz:)
    şimdi cildinize hergün kaliteli nem veren bir krem bulup uygulamaya başlayın ve moralinizi bozmadan devam edin. belki ilk zamanlar istediğiniz kadar iyi bir sonuç alamayabilirsiniz ama zaman içinde bizler gibi sizde de çok güzel sonuçlar doğuracaktır:)
    bazen herşey yavaş olur ve siz farkedemezsizniz. epilasyondan once yani tüylerin tamamı çıkmış haldeyken bir fotoğraf çekin ve saklayın; birkaç ay sonra karşılaştırın. seyrekleşmeye şahit olacaksınız:)

  15. şle hanım yukarıdaki tarihler dolunay tarihleri değil epilasyon için eylül ayının en etkili tarihleri. dikkat ettiyseniz iki tarih var zaten.

  16. günaydın; (aslında az sonra yazacaklarımı daha önce yazmıştım ama ya çıkmadı ya hangi konunun altına yazdım bulamıyorum yada yayınlanmadı 🙁 ) bu ayki tarihler seyahatim sebebi ile bana uymayacak ama ben genede beklettim en azından küçülen ay fazında alayım diyerek…çünkü geçen ay ilk defa denedim epilasyon yaptırmadığım yerdeki kıllarımı sonuç gerçekten muhteşem ayak parmaklarım ve dirseğimin oradaki kılları aldım ( ne iğrenç yerlerde çıkıyorlar ya ) ve göğüs ucum ve dudak çevresindekiler…sonuçlarım diresklerim daha yeni ve az çıkmaya başladı..ayak parmaklarım ve göğüs ucumdakiler zamanında çıktılar ama eksik olarak ama hala canlılar güçsüz değiller dudak çevrem yeni çıktı ve çıkanlar bayağı az..ve ayrıca geçen ay aynı gün manikürümü kendim yapmıştımki aslında sadece 3 gün önce yaptırdığım halde hemen etlerim merhaba demişlerdi ama sonucum şuan süper üstelik bulaşık makinam arızalı elimde yıkıyorum ve eldivensiz yıkadım 27 ağustosda yaptığım manikürüm hala duruyor bu benim için mucize çünkü en fazla ne kadar korusamda bir hafta dayanırdı!!!!!!ama tırnaklarımın uzaması pek değişmedi denemek için iki parmağımı başka gün kestim onlar hızlı uzadı ama manikür gününkilerde onunla yarıştılar 🙂 şimdi ise bu işlemlerimi gün yapamayacağım ama c.tesi yapmam lazım küçülen ay fazı olduğu için gününde olduğu için genede iyidir diye düşünüyorum…sizce?

  17. merhaba kozmikcim..ekim ayı epilasyon günleri ne zamn olucak acaba? birde iki seçenekli olur mu? bende kendim de epey bi azalma olduğunun farkındayım artık:) 1 seneden fazla tarihlere elimden geldiğince dikkat ediyorum. sayende çabalarımız sonucunu göstermeye başladı..saolasın..kolay gelsin..

  18. kozmikçiğim ilgine alakana teşekkürler ediyorum taşınma telaşı vs girdi araya bi türlü yazamadım kusuruma bakmayasın :(( söylediğin kremi biliyorum daha önce kullanmışlığım var ancak şu sıralar öyle eczaneye gidecek vakit bulamadığm için evdeki nemlendiricilerlerle her gün cildimi nemlendirmeye çalışıyorum malum bu pazar epilasyon günleri başlıyor inşallah bu sefer biraz daha olumlu sonuç alırım ayrıca hametan kremi de kullanmak istiyorum kesin olarak kararlıym bu tüylerden kurtulmaya inşallah benim de yüzüm güler artık :(((

  19. filiz hanım çok memnun oldum güzel sonuçlar almanıza. tırmaklarınız suda fazla kaldığı için hızlı uzamıştır muhtemelen.
    cumartesi günü koç burcunda olacağız, fazla beklentiniz olmasın.
    yorumların yayınlanmasıyla ilgili bir sorun var sanıyorum fakat sebebini anlayamadım. ben de cevaplarımı göremiyorum son günlerde:)

  20. kozmik bakım merhaba:)sonradan yazdığın notu görünce ne kadar mutlu oldum bilemezsin:)ben mayıs ayından beri takip ediyorum,mayıstan beri günü günüde yaptım,Sadece ağustosta bi fire verdim o da tek seçenek olduğu için.Kış aylarında olsa idare edilir ama malum yaz ayları olunca almak zorunda kalmıştım.Üstelik hep regl bitimine denk gelmişti ve çok güzel sonuçlar aldım,özelliklede bu aydan..Eylülün ilk seçeneğinden sonra bariz farkettim azalmayı,ve aslında bacaklarımda hala alacak bişeyler yok aslında. Malesef 22 – 24 arasını kullanamayacağım çünkü 23'ü regl dönemim.Ağrım var şuan.Ve çok üzülmüştüm ama notu görünce çok sevindim,çok teşekkürler tüm emeklerin için.

  21. elifcim hametan krem aslında bir pişik kremi yanıklara pişiklere felan iyi gelıyo bende kızım sayesınde tanıştım bu kremle epeyyde faydasını gördüm. kozmikçim bir şey danışmak istiyorum sorularımla biraz boğdum ama seni düşüncelerin önemli benim için. regl donemım her ayın 5 ıne denk gelıyor bende ay sonunda olan tarıhlerı kullanıyorum ay basında hala olmamıssam verdıgın tarıhte epılatorle ustunden gecıyorum. sence dogrumu yapıyorum yanı hemen oncesıne denk gelse bıle bu tarıhlerı kullanabılırmıyım ayın 20 sınde şehir dışında olucam düzenim bozulsun istemıyorum ne dersin??

  22. ilk denememde verdiğiniz günleri sadece deneyelim bakalım ne olacak diyerek bir bölgede denemiştim ama çok mu inanmışım bilmiyorum, sadece tek seferde ciddi bir fark oluşturdu, aylar oldu hala da yoklar. keşke o gün tamamen uygulasaymışım şimdi çok rahat edecektim galiba. Sonra çok sıkı takip edemedim dolayısıyla çok çok etkili bi sonuç alamadım ama fark edilir boşluklar ve incelmeler mevcut yine de :)) azimle devam, teşekkürler emeğin için kozmik bakım

  23. aslı hanım keşke!:)
    bu yöntemde her ay ayrı bir süpriz potansiyeline sahiptir. bu nedenle ben her zaman aksatmadan uygulanmasını tavsiye ederim. aklınızda bulunsun.
    aynı etkiyi en kısa zamanda yakalamanız dileğiyle:)

  24. sevgili kozmik bakım epilasyon tarihlerini bir kaç gün önceden vermeniz mümkün olmuyor mu acaba. mail geldiğinde bir günü kaçırmış oluyoruz zaten.diğer günde bazen yoğunluktan mailime bakamamış olabiliyorum. diğer gün baktığımda günü geçmiş oluyor.son üç aydır sanırım hep böyle kaçırıyorum günleri. 🙁

  25. kozmikçimm tarihleri kacırdım malesefff 🙁 simdi yaptırmak ıstemıyorum agdamı ama regl donemım yaklasıyo bıdahakı tarıh ne zaman acaba bılgılendırrsen cok sevınırım ona gore randevu alıcam bu sefer atlamak ıstemıyorummm

  26. eylülün ilk günlerinden biri olacak sevgili şeyma. yukarıya sonradan not düşmüştüm. bunu kaçırırsanız ay sonunu beklemeniz gerekir.

  27. sevgili promises kronolojik sırayla yayınlıyorum ancak yorum bölümünde bir sonraki tarihten mutlaka bahsediyoruz. yorumları okumaya çalışın. örneğin biraz once eylülün ilk günleri olduğunu yazdım. ayrıca aklınızda bulunsun tarihler hemen her seferinde 2,5 gün öne geliyor.

  28. esra hanım dediğim gibi bir ya da ikisi sanıyorum. notlarım yanımda değil şu anda. bu kadar yaklaşmışken beklemeniz daha iyi olur, birkaç gün daha sabredin lütfen:)

  29. bu epilasyon günlerini uygularken inanmakta çok önemli bence. ben hep inanarak yaptım mayıs ayından beri takip ediyorum bu günleri hiç bir seçeneği de kaçırmadım ve %70 azalma gözledim kendimde artık saatler süren acılı zamanlar yerine dakikalar içinde işimi halledebiliyorum. umarım böylede devam eder. iyi ki varsın kozmik bakım =)) burdan yeni başlayan arkadaşlara inanarak uygulamalarını tavsiye ediyorum herkes bu güzel günlerden yararlanır inş =)

  30. iki güzel geri dönüş birden, ne güzel:)
    çiğdem hanım çok sevindim bu kadar kısa sürede bu oranda bir sonuçla dönmenize. aslında inanmak daha çok batıl inançlar için geçerlidir, bizimki bu gruba girmiyor ancak şu konu önemli: biraz teslim olmak gerekir yani işe yarıyor mu yaramıyor mu diye sürekli stress altında olmamak gerekir. bu stres psikolojik bir baskıya neden olur ve bu da hormonlarınızdan tutunda bilinçaltınıza kadar herşeyi olumsuz etkiler. işte burada da sizin bahsettiğinize benzer bir etki doğar. yani bir türlü olmadığına inanmak ve bilinçaltını bu şekilde proglamak sonuçları geciktirebilir malesef.
    aslında güzel bir konuya değindiniz, teşekkür ederim 🙂 tamamen bittiğinde de kozmik bakımı takibe devam etmeniz dileğiyle:)

  31. epilasyon dışında cilt ve saç bakım günlerini de takip edip kendime uygun olan kürleri uyguluyorum o yüzden blogunuzdan vazgeçmem kozmikcim her gün acaba ne var ne yok diye bakıyorum =))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close