AY TAKVİMİ

Aslan Burcunda Güzellik ve Bakım

29 Eylül  2013 saat 10:57’den 01 Ekim  2013 saat 21:51’e kadar Ay Aslan Burcunda
küçülecek;

Saç bakımı için en etkili günlerden olan Aslan Burcu
günlerindeyiz. Bu dönem her türlü saç bakımı için çok uygundur ancak kendi
besin türü olan protein ve vitamin ağırlıklı bakımlar kat kat etkili olacaktır.

 

Çeşitli protein maskelerinden, yumurtadan, maya maskesinden,
vitamin ampullerinden faydalanabilirsiniz.

 

Cilt bakımı uygulamak isterseniz yine maya, yoğurt, yumurta
akı vb. gibi protein içeren malzemeleri kullanmalısınız.

Saçlarınız yıpranmışsa veya
yavaş uzuyorsa bu günleri mutlaka değerlendirmenizi öneriyorum.

Bu günlerde uygulanabilecek kürlere bir bakalım:

Sinameki Kürü

Havuç Kürü

Siyah Turp Kürü

Karanfil Kürü

Maya Maskesi

Bu kürlerin tamamına buradan
ulaşabilirsiniz.

Bu günler no poo uygulaması için de ideal günlerdir.

Saç bakımının yanı sıra kirpik bakımı için de uygun
günlerdeyiz.

Bu kürlerden sinameki ve havuç kürü hızlı uzama elde etmek
isteyenler için uygundur.

Saç dökülmesine karşı karanfil kürünü ve maya maskesini
tavsiye ediyorum yine bu günler için. Bu iki maske saç köklerini beslediği için
uzamaya da etkisi olacaktır.

Bu günler aynı zamanda saç boyasından ideal bir sonuç almak
isteyenlerin kaçırmaması gereken günler.

Küçülen ay fazında olduğumuzdan saç kesimi için uygun değil.
Bu nedenle on gün daha bekleyip, yine yay günlerini  alternatif olarak kullanacağız.

Related Articles

25 Yorumlar

  1. Merhaba uzun süredir sessiz sessiz takip ediyorum bugün sinemaki kürüne başladım önerdiğiniz diğer 2 gün de uygulamalı mıyım?

  2. Merhaba,

    Blogunuzu tesadufen buldum, ilgimi cekti ve kesim gununde saclarimi kestirdim. Sonuc cok iyiydi. Bakim gunlerini denedim cildim guzellesti. Ayin kuculdugu donemde spora basladim ve ben de kuculdum :)) Su anda sacimda 1 senedir boya yerine yaptigim, icine pek cok besleyici katarak hazirladigim kinayla oturuyorum ve aksam yikayinca nasil bi sonuc gorecegimi dusunerek heyecanlaniyorum. Ekim Epilasyon tarihlerini onceden yayinlama sansiniz olursa cok sevinenlerden biri olacagim cunku onun sonucunu da cok merak ediyorum. Bi onceki epilasyon reglime denk gelmisti ne yazik ki..

    Cok tesekkurler 🙂

  3. Merhaba,

    Blogunuzu tesadufen buldum ve ilk rastladigim kesim tarihini degerlendirdim. Sonuc cok iyiydi. Tesadufe birakmayayim bi de bakim gunlerini deneyeyim dedim. Cildimden son aylarda memnun degildim. ilgili tarihlerde uygun urunlerle bakim yaptim ve duzeldi 🙂 Su anda sacimda pek cok besleyici elemanla hazirladigim kina ile oturuyorum. Sonucu cok merak ederek bekliyorum :)) Ekim epilasyon gunlerini ne zaman haber vereceksiniz? Bi oncekini aylik sebeplerle degerlendiremedim ..

  4. serap hanım uygulayabilirsiniz ancak şimdi küçülen ay fazındayız bence uygulamanıza gerek yok. bunu büyüyen faza geçtikten sonra yapsanız daha iyi olur. çünkü uzamada büyüyen ay fazı daha önemlidir ve sık uygulamayı o dönemin önemli günlerine bırakmanız daha faydalı olur.

  5. sevgili kids hoşgeldiniz:)
    birçok konuda size mutlu eden sonuçlar almanız beni de çok mutlu etti:)
    salı günü epilasyon tarihlerinin her ikisi de blogta olacak.
    son birkaç gündür gündemimizde olan ve boyaya alternetif olarak düşündüğümüz kına konusundan bahsetmeniz de bizim için güzel bir tesadüf oldu:) tarifi bizimle paylaşırsanız yayına almak isterim. paylaşmak isterseniz mail olarakta gönderebilirsiniz.
    epilasyon konusunda da en güzel sonuçları almanızı diliyorum.

  6. sizlerle kirpikleri uzatma ve dökülmeyede faydalı olan tarafımdan uygulanıp kabul görmüş bir sırrımı paylaşmak istiyorum…kirpiklerimin heryerine dipleride dahil ki bazen diplerde olan kaşıntıyada iyi geliyor…demlenmiş siyah çayı dayanabileceğimiz sıcaklıktayken sürmek…bunu her akşam sadece demlenen ve kalan çayı atmadan uygularsanız kirpiklerinizin nasıl uzadığını göreceksiniz arkadaşlar!!

  7. selam kozmik bir sorum olacaktı 🙂 boyanın içine vitamin ampullerinden kırsak nolur? zaten boya da saçta bekleyecek ya o sırada vitamin ihtiyacını da karşılamış olur muyuz yoksa vitamini ziyan mı etmiş oluruz?

  8. Kına tarifimi tabii ki paylaşırım. 1 seneden biraz fazladır saçlarıma kına yakıyorum. Son 3 senedir gözle görülür miktarda beyaz artışı yaşadım. Ondan önce 2 kere gölge balyaj kullanmıştım. Beyazlarım çoğaldıktan sonra da 3 kere gölge yaptırdım ve bir kere de komple kendim boyadım ama boyanın saçıma verdiği sertliği sevemedim. Sanki her boyadan sonra daha çok beyazlıyor gibiydi saçlarım. Üstelik her boya işleminden sonra aylarca yoğun saç dökülmesi yaşıyordum. Doğal yöntemlerin fanatiği olan annem ve kız kardeşim kına yapmamı önerdiler ve ilk kez onlar yaptılar saçıma.

    Saçlarımın orjinal rengi koyu kestane, oldukça koyu, siyah denebilecek kadar koyu bir renk. O yüzden kına sadece güneşe çıktığımda kızılımsı bir parlaklık veriyor ve beyazlarımın koyu kızıl gölge yaptırılmış gibi durmasını sağlıyor. Renk değişikliği için kullandığım söylenemez yani. Hem beyaz saçların kamuflesi, hem de saç bakımı amaçlı kullanıyorum diyebilirim.

    Tarifim koyu tonlu kına rengi elde etmek isteyenlere göredir. Siyaha yakın saçlara sadece parlaklık, canlılık verir ve güneşte kendini gösterir. Koyu kumralsanız abanoz rengine yakın bordomsu bir kızıl oluyor. Rengi tarif etmem imkansız çünkü boya renkleri gibi tek tonlu değil. Saçın kendi rengiyle de bütünleştiği için boyadan farklı bir kızıllık veriyor kına.

    Son tarifimde kullandığım malzemeler:
    – 1 dolu yemek kaşığı gelincik kurusu (aktarlardan temin edebilirsiniz)
    – Bir iki parça yeşil ceviz kabuğu
    – 1 kaşık ceviz yaprağı

    * Bu üç malzemeyi bir buçuk su bardağı suyla kaynattım. suyun rengi kopkoyu olduğunda altını kapattım ve ılımasını bekledim.

    – Karanfil küründe bahsettiğiniz gibi hazırladığım karanfilin suyu

    – sabah çayından artan çay demi

    * Bütün sıvıları birbirine ekliyorum.

    – 200 gr kına (Bu miktarı göz kararından ölçerek buldum. Saçlarım uzun sayılır, omuzlarımdan aşağıda, o yüzden 200 g kadar kına tam geliyor ama daha kısa veya seyrek saçlıysanız daha az kına yetecektir)

    – yarım limonun suyu (kınanın rengini vermesi için asit ortama ihtiyacı var)

    – 1 yemek kaşığı badem yağı

    – 1 yemek kaşığı zeytin yağı

    – 1 çay k. argan yağı

    – Bir kaç damla hindistan cevizi yağı

    – 1 bepanthen ampul

    – 1 evigen ampul

    Önce kınayı geniş cam bir kaba koyarak en üstte yazdığım sıvı karışımıyla yavaş yavaş açıyorum. Kıvamı sürülebilecek ama akmayacak şekilde olmalı. Suyu yavaş yavaş katıyorum ki çok çok cıvık olmasın. Kıvamını bulduktan sonra içine besleyici yağları, limon uyunu ve vitamin ampullerini ekleyip iyice karıştırıyorum.

    Şimdi uygulama aşaması:

    Üstünüze koyu renkli bir giysi giymeniz daha iyi olur, tercihen eskilerden :).

    Her iki elime de plastik eldiven takıyorum (yoksa ellerim tupturuncu oluyor) saç boyar gibi saçlarımı ayırarak sürüyorum. Öndeki beyazlarımın daha çok olduğu bölgeden başlıyorum. Tutam tutam aldığım saçlarıma kökten uca kadar iyice kınayı yedirip tam tepemde topluyorum. Tüm saçlarıma kına sürdükten sonra yaz mevsiminde güneşte kışın saç kurutma makinesiyle dş kısmını kurutup bir tülbetle başımı sarıyorum. Kışın üstüne bir de bere takıyorum çünkü başım çok üşüyor 🙂

    Bu şekilde sarılmış kafayla 8 saat kadar bekliyorum. İsteyen 1 gece falan da bekleyebilir. Benim için gerçek bir işkence bu kısım 🙂

    Yıkarken önce suyla kınayı tamamen akıtıp (hatta tararsanız kalan kına kırıntıları da kacaktır) sonra da bir kez şampuanlıyorum.

    İki hafta kadar her banyoda biraz akar. o yüzden banyo sonrası saçınızı kurulayacağınız havluyu kıymetlilerinizden seçmeyin 🙂 ve beyaz tshirt giymeyin :)))

    Kübra Kaya

    http://cocukodasinaresimler.wordpress.com

    instagram: cocukodasinaresimler

  9. kisd şu argan yağı falan bulamamki.onları koymasam nasıl olur.bide inşallah senin de dediğin gibi beyazlar turuncu gibi falan durmaz değil mi?bunu 2 ayda bir diplere uygulamayı düşünüyorom(tabiki önce tüm saçıma uygulayacağım)ben de artık hem no poo yöntemini uygulayacağım ve doğal yaşil sabuna geçeceğim.no poo ile saçlarım kimyasallardan arındıktan sora hiç boya kullanmayacağım.o yüzden kınaya geçeyim dedim.

  10. sevgili kids, çok teşekkür ederim çok detaylı anlatmışsınız, emeğinize, yüreğinize sağlık. resimlerinizi de çok beğendim ayrıca:) epilasyon günlerini atlatalım hemen yayına alıyorum bu tarifi.

  11. sevgili aysegül t, boyada hiç denemediğim için bilemiyorum, kuaföre danışmak gerek sanıyorum. gittiğimde mutlaka soracağım çünkü karışımları denediğini biliyorum kuaförümün. sevgili kids kınaya ilave edip tecrübe etmiş ama.

  12. sinemaki hafta sonu için söz verdiğim tarifte daha az malzeme var. elbette bu kadar besleyici ve bakım özelliğinde olmaz ama boya amaçlı kullanılabilir.

  13. sabırsızlıkla bekliyorum kozmikcim.herşeyimle doğal olmaya çalışıyorum.mesela koltuk altı rolonu kullanmazdım zaten.ama senin tarif ettiğin karbonatı koltuk altıma sürüyorum süper.parfüm hiç kullanmam kolonya tercih ediyorum vb.boyan kutulup kına gibi doğal bişe ye kavuşmama az kaldı haydi kozmikcim.allah senden ve yardımcı olan herkesten razı olsun.

  14. Koyulaştırıcı bitkilerle yani ceviz kabuğu ve gelincikle hazırlarsanız turuncu olmaz. koyu bir kızıl yakalarsınız beyazlarda ama beyazlarınızın miktarı ve yoğunluğu çok önemli. isterseniz önce küçük bir tutamda deneyin, sonra tamamına yapın. Bir de forumalrda kınaya çivit karıştırıp daha da koyu bir renk elde edildiğini okudum ama çivitim olmadığı için deneyemedim.

    Argan yağı vs koymazsanız da olur. yağları vs bakım amaçlı ekliyoruz kınaya. Hazır saçımda 8 saat bir kütle ile oturacaksam içine mümkün olduğunca çok malzeme koyayım mantığı:))

    Kozmik Bakım teşekkür ederim.

    epilasyon günlerini merakla bekleyen kisd :))

  15. karanfil kürünü uygulamaya başlıyorum kızlar sonuçlardan mutlaka haberdar edeceğim sizi inş. iyi sonuç verir çünkü sua saçlarım acayip seyrek ve yıpranmış durumda 🙁

  16. bir sorum olacak sevgili kozmik yarın saçlarıma kırık kesimi yaptrırmayı düşünüyorum ama blogu incelediğimde burclarla ilgili haraket ettiğinizi gördüm yani aslan burcundayken mi kestirmem gerekiyordu şimdi ben yarın krık kesimi yaptırmayayım mı ?

  17. teşekkürler kozmik bitanesin 🙂 bu arada ben de bir iki hafta içinde bir müjde vermeyi düşünüyorum tam emin olamadığım için şimdilik susuyorum 😉

  18. sevgili hayal şimdi saç kesimi için uygun değil dönem olarak. aslında aslan günleri uygundur ancak bu döneme rastladığı için yay günlerini bekliyoruz. 9 ekim gibi olacal. 8 ekimde anasayfadan kontrol edin lütfen.
    karanfil kürünün sonuçlarını da bekliyoruz merakla. kendi konusuna yazmayı unutmayın. şifa olsun 🙂

  19. 17 ekimde başlayacak fakat18 ekim daha iyi olur türkkahvesi. çok acilse 11 ekim alternatif olabilir ancak o gün boyanın vereceği zarar artar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close