AY TAKVİMİ

Güzellik ve Bakım

12 Haziran  2013 saat 07:58’den 14 Haziran  2013 saat 19:26’ya kadar Ay Aslan  Burcunda büyüyecek;

Ay’ın Aslan Burcunda olduğu günler saç bakımı için en uygun
dönemdir. Bu dönemde protein ve vitamin ağırlıklı bakımlar uygulamak gerekir.

Elinizde bulunan hazır protein maskeleri, yumurta ile
hazırlayacağınız saç bakım maskeleri, maya maskesi, vitamin iğneleri
hazırlayacağınız saç maskelerinde kullanabileceğiniz ürünler arasında.

 

Düzenli olarak cilt bakımı uyguluyorsanız bu günlerde
protein maya, yoğurt, yumurta akı vb. gibi protein içeren malzemelerle bakım
yapmanız doğru olacaktır.

 

Büyüyen Ay fazında olmamız bu Aslan Burcu günlerinin
değerini daha da arttırmaktadır.

 

Saçlarınız yıpranmışsa, yavaş uzuyorsa bu günleri mutlaka
bakım yaparak değerlendirmelisiniz.

Sinameki ve karanfil kürleri için de ideal günler.

Bu günler kirpik bakımı için de son derece uygundur.

 

Daha önemlisi hem saç boyamak hem de saç kesimi için en
doğru zamandır.

Related Articles

17 Yorumlar

  1. kozmikim nerelerdesin aglamak istiyorum:( tam kuaföre gitmek için evden çıkacaktımki adet oldum.daha 3 gün vardı oysa.of ya yine gitti bebekte,saç kesimide.yok ben denk getiremiycem ikisinide.kadersizliğim diyorum e başkada bişi demiyorum.önüzmüzdeki aya kesim günü yine bu tarihleremi denk gelir o göere hazırlamayım kendimi.diğer aylarda öne atarmiş kesim günü benim adet günleride öne atıyor zaten saçlar olur çalı süpürgesi,bende biğün kafam atar cart diye kazıtırım sonra sil baştan başlamak gerek bazen diye diye tırlatırım.sonra da kafama sarımsaklar sürer maya maskeleri yaparım.protein yağ ve mineral günlerini hiç kaçırmam ama kesim gününü asla denk getiremezmişim halimi sen düşün artık.o yüzdeeeeeeeeeen ben bu saçaları ne yapayım kozmikimmm. varmı yeni bi tarih öteki ayada bugünlerde de bende kahrolayım. aman ammada yazmışım utandım valla.seviyorum seni tatlım.

  2. arkadaşlar saç kesimi ve regl ile ilgili olumsuz bir deneyime sahip değiliz. ben kestirmenizi ve gözlemlemenizi öneriyorum. sanmıyorum ama olumsuzluk gözlemlerseniz ileriki dönemde yeniden kestirirsiniz, nasıl olsa çözümü biliyoruz:)

  3. Selam sevgili Kozmikcim.Benim basimda sac kalmadi valla 🙁 ne bakim yaptiysam,ne vitamin ictiysem olmuyor.Emzirmeme bagli herhalde.Bugun kahkullerimden ve kizimin sac uclarindan aldim.Insallah faydali olur.Iyi ki varsin,paylasiyorsun bizlerle :))

  4. gunnel hanım söylediğiniz gibi emzirmeye bağlı olabilir. çünkü bedeniniz için gerekli besinleri bebeğinizle paylaşıyorsunuz hala. yaptıklarınızın faydasız olduğunu düşünmeyin, emin olun yapmasaydınız çok daha kötü durumda olurdu saçlarınız. beslenme konusunda da verdiğim bilgileri dikkate alın bir sure. özellikle mineral ve protein/vitamin günlerinde özenli beslenin. kahvaltınızdan yumurtayı eksik etmeyin. mümkün olduğunca c vitamini içeren bir içecekle tüketin.siyah çayı mümkün olduğunca azaltın. saç derinize de sık sık masaj yapın.
    küçük prensese de sevgiler:)

  5. Kozmikcim aslan günlerinde sacimi boyadim hemde iki kez.. iyi hos ama bana gitmedi bugünde adetimin 3.günü en erken sacımı n'zaman boyayabilirim? Beyaz tenliyim ve cok cig sarı oldum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close