AY TAKVİMİ

Güzellik ve Bakım

 

25 Şubat 2013 saat
08:52’den 27 Şubat  2013 saat 15:01’e
kadar Ay Başak  Burcunda küçülecek;

(25 Şubat 2013 saat
22:26’da Dolunay  gerçekleşecek )

Ay  Başak Burcunda
iken bedenimiz gibi saçlarımızın da minerallere ihtiyacı olur. Bu günlerde yapılan
bakımlar saç köklerini güçlendirmeye yönelik olacaktır. Maya maskesi yapabilir
ya da kil maskesi uygulayabilirsiniz. Turp, sarımsak, zencefil gibi kök
bitkilerden de faydalanabilirsiniz.

Eğer sık sık cilt bakımı yapıyorsanız bu dönemde mineral
içerikli maskeler yapmanızı öneriyorum. Yine mayadan ve kilden
yararlanabilirsiniz. Bunun yerine güvenilir markaların hazır mineralli cilt
maskelerini kullanabilirsiniz.

Sinameki kürü uyguluyor ve zaman zaman ara veriyorsanız bu
arayı 25 Şubat-11 Mart tarihleri arasında verebilirsiniz. Çünkü 11 Marttan
sonra Ay saçlarımızın daha çabuk uzaması için iki kat destek verecek.

Related Articles

25 Yorumlar

  1. kozmikçik saç çıkması için verimli döneme girmiyor mu bu ay :))

    bir de saç için ya da selülit için dermaroller uygulamasını hangi dönemlerde tavsiye edersin?

    1. saç köklerini güçlendirmek için güzel bir dönemdir küçülen ay fazı.selilüt tedavisi için de öyle. önümüzdeki hafta boyunca selülit için daha da etkili olacak.şimdiden şifa olsun:)

  2. mrb kozmıkcım öncelıkle bızımle bu tür detayları paylaştgn ve bızı bılgılendırdgn ıcın tşk.edrm.Sana bı sorum olcak musadenle ben sinemakı kurune başladm 12 şubat 19 şubat we 26 şubat yarın akşam uzerıne doğru uyglycam sabah gördugum ıcın dun yapamadım malesef saç ıcın çok uygunmş ama sabah kalkp 8 gibi badem yagı surup yıkadım hiç yooktan ıyıdır dıe bana mart ayının sinemakı yanı saç ıcın uygun gunlerını söylermısın yalnız 3.kürüm olcak yarın onun ıcın ara veremıorum 🙁

    1. mart ayı için tek tek tarih söylemenin bir yolunu bulamadım:)
      kural şu: önceliği yağ günlerine ve protein-vitamin günlerine veriyoruz. bu günler bizim için önemli. bunların dışında yapmak istersek karbonhidrat günleri değil de mineral günlerini seçmemiz daha doğru olur. saç uzatmak isteyenler için artık bildiğiniz gibi büyüyen ay fazı en önemli dönem.bu nedenle vereceğiniz araları küçülen ay fazına gelecek şekilde ayarlamanız sizin için avantaj olur.

  3. merhaba. ben sinameki kürünü yeni uygulamaya başladım 2 hafta oldu. peki şimdi 25 şubat sonrası 11 marta kadar ara vermelimiyim yardımcı olursanız sevınırım. ıyı gunler diliyorum

    1. sevda hanım yukarıdaki cevabım sizin sorunuza da açıklık getirmiş.
      küre zaman zaman ara vermenin amacı bağışıklık kazanıp etkisini yitirmesini önlemek. o nedenle 8. hafta ile ilgili kesin bir kural yok. sizin 9. ve 10. haftanız büyüyen ay fazına rastlıyorsa ve siz ara veriyorsanız aslında en güzel dönemi kaçırıyorsunuz demektir! zaman zaman ara verin ancak bunu rakamlara çok takılmadan döneme odaklanarak yapın.

  4. sevda kaçıncı kürün benım yarın 3.kürüm olcagı ıcın ben ara veremıorum.Eğer 8.kürünu tamamladysan 2 haftalık ara verıceksn (bu arada ustekı hesap bnm şifremı doğrulamadıgı ıcın bunu açtm 🙂 )

    1. ayşe mesela bn bgun krumu yptm we ykadm hftya bgun yptgmda ise 2.kurumu ypms olcm yani hftadan hftya 1kez ama tbi 2krede ypilablyr bn 1dfa uyglyrum hftada 1

  5. kozmikcim buarada sana bi sorum olucak 🙁 saçlarım çok ince telli en ufak şeyde kopabiliyo ve kendiliğinden gidioo bu duruma nasıl dur diyebilirim kalın ve gür saçlara sahip olabilirmiyim eğer bi çözümü varsa paylaşırmısın …şimdiden teşekkürler

  6. yanlız ben 2 kez uyguladım bu hafta sonuda 3. olacak. yapmamız bisey degılde bu tarihlerde yapılırsa faydası olmaz bosuna yaparsınız gıbı yorumlar alıyorum oyuzden kararsız kaldım.

  7. kozmik bende bugün aptal gibi başka sitelere bakıyordum. saç uzatma ile ilgili
    ben sinemaki kürü denemiştim. daha önce faydasını görmedim, o yüzden bu konuda çok negatifim ama saçımda kaldı aynı boyda 🙁 yaza kadar uzasın istiyorum ama sağlık bir şekilde.
    Tarihlerini okudum 11 mart sonrası daha verimli diyorsun ben ozaman bu akşam yada yarın akşam kür uygulasam sonra 2 hft ara verip 11-12 martta tekrar yapsam ve mart ayının tüm haftalarında bunu tekrarlasam olur di'mi?
    sen zaten ilerleyen zamanlarda yine faydalı bilgi ve tarih verirsin ki 🙂 bize yaptığın iyiliklerin arkası kesilmiyor çünkü, tekrar sağol bilgilerin için.

    1. bu kez soruyla cevap vermek istiyorum:)
      peki her haftanın ilk iki günü uyguladığında sinameki için etkili günler olan yağ ya da protein-vitamin günlerine rastlayacak mı? ya o iki gün hemen hemen hiç etkisi olmayacak karbonhidrat günlerine rastlarsa!

    1. ay fazları her gün değişmez pofuss hanım. sayfanın en altında bulunan kategorilerden "Ay'la Yaşam" başlığına girin. o bölümdeki yazılarımı iyice okuyun lütfen. aksi halde detaylı olarak yanıtlasam da sorularınızı anlamanız mümkün olmayacaktır.

  8. ben sinameki kürünü 10 ve 14 şubat ta yaptım, aslan gününde de yapacaktım yapamadım…şimdi araya çok zaman girdi neredeyse 2 hafta acaba ilk iki kürü saymadan yeniden 8 kür olarak mı başlasam…yani daha ilk 2 kürü yapmışken araya zaman girdi diye bir sorun olur mu acaba…nasıl yapayım kozmik bakım , nasıl daha uygun olur…

  9. bir sorum daha var sinameki yi suyu kaynattıktan sonra altını kapatıp 1 dk mı bekliyoruz yoksa, suyla birlikte ocağa koyup 1 dk mı kaynatıyoruz…iki defa yaptım ikisinde de bilmeden yapıverdm öyle 🙁

  10. tmm kozmıkcım ılgn ıcın tşk.edıorum aranıza yenı katıldıgım ıcın zaten pek bılgım olmadgndan sorularımı dile gtrdm tşkkrler..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close