AY TAKVİMİ

Güzellik ve Bakım

 

04 Ocak 2013  saat 03:10’dan 06 Ocak  2013 saat 08:08’e kadar Ay Terazi  Burcunda küçülecek;

 

Ay’ın Terazi Burcun da olduğu günler saç bakım yağlarını
kullanabileceğiniz en güzel günlerden biri. Saçlarınız bu yağları en iyi
biçimde değerlendirecektir.

 

Kuru saçlara sahipseniz badem yağı ya da jojoba yağı ile
saçlarınızı nemlendirebilirsiniz. Eğer saçlarınızın azaldığını hissediyorsanız
ısırgan yağı, sarmısak yağı, hint yağı, yılan yağı, çörekotu yağı gibi saç
çıkarmaya yardımcı olan yağları tercih etmelisiniz.

 

Ayrıca kaşlarınızı ve kirpiklerinizi badem yağı uygulayarak
güçlendirebilirsiniz.

Related Articles

20 Yorumlar

  1. merhaba kozmik seni uzun zamandır takip ediyorum ama yeni takipcin olabildim bu gördüğün takipcilerinden çok daha fazla takipcin olduğundan eminim:)
    ve bir sorum olacak ben yanlışlıkla kirpik makasıyla kirpiğimin ucundan kesmiştim sonradan orası çok sıkılaştı ve uzadı diğer kirpiğim ona göre kısa kaldı:) badem yağı kullandım eşitlenmedi sence kısa olan kirpiğime mi sürmeliyim yağı yoksa ikisine de mi sürmeliyim

    1. hoşgeldin rümeysa:)evet sessiz takipçilerimiz görülenin birkaç katı aslında, onlarla da daha yakından tanışıyoruz yavaş yavaş, tıpkı sende olduğu gibi 🙂
      kirpik kesmeye nasıl cesaret edilir bilemiyorum ama madem o cesareti göstermiş bulundun diyecek söz kalmamışartık:)sadece kısa kalan kirpiğine özellikle büyüyen ay fazındayken aksatmadan uygun bir ürün ya da yağ kullanmanı tavsiye ediyorum, ama ne kullanabilirsin bilemiyorum.tecrübeli arkadaşlarımız var sa kirpik uzatma konusun da yardımbekleyelim:)

    2. hoşbulduk kozmik:) kirpiğim ilk kesildiği zaman uzamayacak diye korkmuştum ama sonradan uzadı ve sıkılaştı:) bir yağ karışımım var gerçekten işe yarıyor badem yağı, kakao yağı, hint yağı üçünü karıştırıyorum yatmadan önce sürüyorum isteyen arkadaşlar deneyebilirler farkı kısa sürede göreceklerdir:)

    3. 🙂 ben yapmak istiyorum rümeysa ama senin için zahmet olmazsa ayrıntılı bir şekilde yazabilirmisin miktarından sürülüşüne kadar yanlış kullanmak istemem..teşekkürler

    4. :)bütün yağlardan aynı ölçüde kullanmanız yeter mesela 1 tatlı kaşığı badem yağı, 1 tatlı kaşığı kakao yağı, 1 tatlı kaşığı hint yağını karıştırın elinizde bitmiş bir rimel varsa eğer onu temizleyip onun içine koyabilirsiniz ya da küçük bir şişenin içine koyup kulak çöpüyle kirpiklerinizin dibine sürebilirsiniz gözünüze kaçırmamaya dikkat edin gözünüze kaçarsa eğer gözünüzü yakıyor ve bulanık görüyorsunuz:) bir de kakao yağı donduğu için bu karışımı kullanmadan önce sıcak bir yere koymanız iyi olur ben kaloriferin üstüne koyuyorum:)
      şimdiden kolay gelsin:)

  2. kozmikcim kirpiklerin uzaması ve sıklaşması için bildiğin bi bakım varmıdır..bide arkadaşın da yazdığı gibi kesilen kirpik daha uzun ve sık uzuyomuş diye duymuştum doğrumudur 🙂 saçlar öyle böyle uzuyo bi şekilde ama şu kirpikler de uzayıp sıklaşsa çok süper olur 🙂 şimdiden teşekkür canım kozmikcim 🙂 bilgisayarın başına her geçtiğimde ilk işim seni takip etmek 🙂

    1. alışkanlık yaratabildiysem ne mutlu ayşe:)
      dedim ya ben cesaret edemezdim, yakın çevremde de böyle bir şeye şahit olmadım. arkadaşlarımız paylaşacaktır tecrübelerini eminim.
      yalnız iddialı bir ürün adı geçmişti yorumlar arasında.

  3. Merhaba

    Bu ay saç kesijm tarihi verildi mi? Umarım kaçırmamışımdır, saçlarımı biraz kısaltmak istiyorum.

  4. ayyy lutfennnn..kocaman kocaman yazilarla verin sac kesim tarihini valla kac aylar oldu bekliyorum..onbesinden sonra olmasida iyi cunku malumm maaslar yatacakkk..:))))

    1. Ben de bazen vakit darlığından yarım yamalak okuyabiliyorum böylece kaçırıyorum tarihleri. Tarihleri renkli yazabilirsen güzel olurdu aslında 🙂 Ve kaçırmadığıma sevindim çok sağ ol.

    2. zeze gözünüzden kaçmaması için mutlaka saç kesimini anlatan bir görsel kullanıyorum. mutlaka "makas" barındırıyor bu resimler.bunun renkli yazmaktan daha etkilive daha iyi olduğunu düşünüyorum.çünkü takipçilerin ilgilendikleri alanlı birbirinden farklı biliyorsun. saç kesim günlerini renkli harflerle yazdığımı düşünelim; göğüs bakımını çok önemseyen ve kaçırmak istemeyen üyeler için de aynı şeyi yaprık diyelim. diyet yapanlar için çok önemli olan yağ ve karbonhidrat günlerini de;tüyleriyle başı dertte olanlar bu günlerinde renkli yazılmasını istediğini düşünelim. tahmin edeceğin gibi bu kez bloğun tamamı renkli olacaktır:) bence bu tamamen sizlerin çözüm bulması gereken bir konu. yaklaşık tarihleri her sorulduğunda söylüyorum (bir önceki tarihten 3-4 gün öncesini yani)çok önemli olduğu dönemlerde telefona, ajandaya, takvime bot alınabilir, yeter ki gerçekten istensin:)

  5. merhaba kozmik bakım bende o sessiz takipçilerdenim.. verdiğin bilgiler o kadar güzel ki sayende saçlarımda gözle görulur fark var en azından uzamaya başladı:) ama hala az saçlarım ona bir çare bulamadım ne yazıkki saçlarımın cinsi bu herhalde 🙁 benim sana asıl sorum cildimle ilgili olacaktı 20 yaşındayım ve ergenlikte çıkmayan sivilceler şimdi çıkıyor yuzumun eski haline dönmesi için nasıl bakım uygulayabilirim bir de tenım de beyaz kırmızı kırmızı çok kötü duruyor depresyona girmem yakındır :((

  6. ne kadar güzel, çok sevindim göknur. aktif olarak katılmana da 🙂
    saçlarını ay büyürken ve aslan günlerinde kestir sadece,(şubattan itibaren bu mümkün olacak)zaman içerisinde belki bir değişme olur:)
    yüzün için en iyisi maya maskesi olur heralde."bakın şu mayanın yaptıklarına" başlıklı yazımı okursan sebebini daha iyi anlayacaksın.dönem dönem yaşanır bunlar ve geçer,üzülme. en güzel ilaçta sivilcelerinin başında nöbet tutmamak aslında göknur.bu tahmin edebileceğinden de önemli bir konu.aynaya daha az bak,düşünmemeye çalış ya da düşündüğünü farkettiğinde dikkatini kolayca başka yöne kaydıracak bir şey yap.
    ben saçlarım yandığında sürekli aynanın karşısında bulurdum kendimi.aklım hep saçlarımdaydı.bir an önce uzatmak ve kestirip yanık kısımlardan kurtulmak için çabalıyordum.tabi uzamıyordu istediğim gibi. paylaştığım bu yöntemle kısa sürede değişti saçlarım, dolayısıyla hızlı uzamasına ihtiyaç duymamaya başladım. gün içinde bir kez bile aklıma gelmiyor du saçlarımın uzayıp uzamadığı sorusu. sonuç şu ki dip boyası yapmaktan sıkılıyorum şimdi. şimdi de uzamaması için nöbete geçmiş olabilirim:)sayende farkettim 🙂

  7. çok teşekkür ederim önerilerin için uygulayacagımdan emin olabilirsin 🙂 ve sanırım haklısın bende şimdi farkettim aklım hep yüzümde ne zaman geçicek diye düşünmeden edemiyorum ve gittikçe artıyor bunlar 🙁 o yuzden düşünmemeye çalışıyım umarım etkisi olur tabi maskeyıde unutmamak lazım :))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Check Also

Close
Close
Close