BAKIM TAKVİMİ

Ay Takvimine Göre Saç Kesim Takvimi | Ocak 2019

Ay Takvimine Göre Saç Kesimi Nedir, Ne Zaman Yapılır, Etkileri Nelerdir?

Ay takvimine göre saç kesimi yaparken ihtiyacımıza göre farklı günler kullanıyoruz biliyorsunuz. Bunu yaparken dikkat etmemiz gereken bazı küçük kurallarda var. Bu kuralları Ocak 2019 takvimin son paragraflarında bulabilirsiniz.

Ay takvimi durağan bir takvim olmadığı için konuştuklarımız sürekli değişip geçersiz hale geliyor. Ocak ayında da yine böyle olacak Bu da her gün ailemize katılan yeni yeni dostlarımız için kafa karışıklığına neden oluyor. Epilasyonda olduğu gibi burada da saç kesim takvimi çok işimize yarayacak. Çünkü alternatiflerimizi ve sağladığı yararları inceleyip, Ocak ayında da sizin için doğru olan kesim zamanına saç kesim takvimi sayesinde kolayca karar verebileceksiniz.

Ocak 2019 Ay Takvimine Göre Saç Kesim Takvimimiz aşağıdaki gibi:

Ocak Ayı Yay Burcu Günleri   

02 Ocak 2019 12.59’dan 03 Ocak 2019 10.58’e kadar (mümkünse 3 ocak’a bırakmayalım) yapılması gereken bu kesimin dökülmeyi durdurma, saçı gürleştirme ya da onarma gibi vaatleri yoktur. Sadece saçlarını uzatmak için mücadele edenlerimiz için mükemmel bir fırsattır, özellikle de büyüyen fazda gerçekleşiyorsa. Yay burcu bu dönemde küçülüyor.

Ocak Ayı Koç Burcu Günleri

12 Ocak 2019 11.17’den 14 Ocak 2019 21.31’e kadar yapılması gereken bu kesim hemen hemen aslan burcundaki özellikleri taşır. Saç köklerini güçlendirir, dökülmeyi durdurur, yeni saç oluşumunu destekler. Aynı şekilde, en az üç kez ara vermeden kesimi yinelemek tedaviyi tamamlamak açısından önemlidir. Yine ilk kesimden itibaren yavaşça etkilerini hissettirir. Bu kesimler ne kadar tekrar edilirse saçın yapısı o kadar kaliteli hale gelir. Yani dilediğimiz kadar ya da ihtiyaç duyduğumuz kadar (saçlarımız yanmışsa ya da çok yıpranmışsa) devam edebiliriz.

Ocak Ayı Aslan Burcu Günleri

Bu ayı pas geçiyoruz arkadaşlar. Sonra temmuz ayına kadar rahatız, yani herhangi bir engelle karşılaşmayacağız.

Ocak Ayı Başak Burcu Günleri

23 Ocak 2019 06.21’den 25 Ocak 2019 07.02’ye kadar yapılabilecek bu kesim kısa saç kullananlar için avantaj sağlar. Çünkü Ay Başakta iken yapılan kesim şeklini daha uzun süre korur. Sadece kesimde değil; fön ve diğer işlemlerde de (perma vb.)aynı avantajı sağlar. Beyaz saçları sebebiyle çok sık dip boyası yapmak zorunda olanlarında bu kesimi denemesini öneririm.

Ocak Ayı Yay Burcu Günleri   

29 Ocak 2019 18.33’ten 31 Ocak 2019 23.59’a kadar “bu sürenin ikinci yarısını yani çarşamba akşam ve perşembe gününü kullanmak daha da iyi sonuç verecektir.” yapılması gereken bu kesimin dökülmeyi durdurma, saçı gürleştirme ya da onarma gibi vaatleri yoktur. Sadece saçlarını uzatmak için mücadele edenlerimiz için mükemmel bir fırsattır, özellikle de büyüyen fazda gerçekleşiyorsa. Yay burcu bu dönemde küçülüyor.

👉 Özel notlar ekleme ihtimalime karşı, uygulama öncesinde takvime bir kez daha göz atmanız faydalı olur.

Bu avantajlardan faydalanmak için mutlaka fazla miktarda kesim yapmaya gerek yoktur. 1-2 mm’lik bir kesim bile kötü giden durumu tersine çevirmeye yeter. Bunu evde kendiniz de kolaylıkla yapabilirsiniz. Tavsiyem, saçınızı ıslatıp büyük ya da küçük tutamlara ayırdıktan sonra saçın tamamından azar azar kesmeniz. Deneyimlerime göre tek bir tutamdan kesmekten çok daha hızlı ve etkili sonuç veriyor. Evde saç kesimi yöntemlerine buradan ulaşabilirsiniz. Dilerseniz burada da gözden geçirebileceğiniz saç kesim modelleri bulunuyor.

Ay takvimine göre saç kesimi yaparken kararsız davranmamak gerekir. Yani sonuca ulaşana kadar aynı burçta kesim yapmaktır doğru olan. Örneğin aslan günlerinde saçınızı kesip, on gün sonraki yay günlerinde de tekrarlarsanız, artık tek beklemeniz gereken hızlı uzamadır. Çünkü her saç kesimi, rastladığı burcun özellikleriyle yola devam etmenizi sağlar. Kısaca, verdiğiniz komutu sürekli değiştirirseniz gideceğiniz yere ulaşamazsınız.

Unutmayın! Yanlış zamanda yapılan saç kesimi saçın yapısını tamamen bozar. Doğru zamanda yeniden kesim yapılmadan ne iyi beslenme ne vitamin takviyeleri ne de bakım kürleri çözüm olur.

Doğru zamanda yapılan kesimi ihtiyacınız doğrultusunda seçeceğiniz ve yine ay takvimini dikkate alarak uygulayacağınız bakımlarla desteklemek ise sizi kısa sürede mükemmel sonuca ulaştırır. Pek çoğunuz bunu zaten yaşayarak öğrendiniz 🙂

Regl döneminde saç kesilir mi?

Çok soruluyor bu soru. Çok mecbur olmadıkça kesmeyelim. Geçtiğimiz yıllarda bununla ilgili bir anket düzenlemiştim ve önemli bir katılım olmuştu. Sonuçlar gösterdi ki hepimiz için standart bir etki söz konusu değil. Risk almayan bir grup vardı. Onları çıkardığımızda kalanların hemen hemen yarısı hiç etkilenmediğini yazarken diğer yarı olumsuz etkiyi hemen hissettiğini belirtti. Bendeki etkisi de pek iç açıcı değil, dökülmenin arttığını hissediyorum böyle durumlarda. Dolayısıyla regl döneminde saç kesimi benim için rafa kalktı. Belki ilerleyen zamanlarda bir deneme daha yapabilirim. Dönemsel olarak değişebileceğini düşündürten gözlemlerim var çünkü.

Diğer takvimler için kısa yollar ekledim. 👇 İstediğiniz takvime gitmek için dokunmanız yeterli.

Tüm yılın Yeni Ay ve Dolunay Takvimi          Tüm yılın Ay Takvimi          Aylık takvimler

Saç Boyama ve Kına Takvimi            Kaş Bakım Takvimi           Epilasyon Takvimi

Detoks Takvimi           Arınma ve Diyet Takvimi           Hacamat Takvimi

Hatırlatmam hoşunuza gider, işinizi kolaylaştırsa Facebook, Twitter ve İnstagram hesaplarım bunlar.

Herkesin deneyimlemesi dileğiyle..

Şifa olsun 🍀 🙂

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close