AY TAKVİMİ

Güzellik ve Bakım

19 Temmuz  2012, saat 14:13’ten  21 Temmuz  2012 saat 07:17’ye kadar Ay Aslan  burcunda büyüyecek;  

 (19 Temmuz  , saat 07:23’te yeni ay gerçekleşecek )

hem saçlarımızı kestirmek hem boyamak hem de bakım yapmak için son derece elverişli  günler. önümüzdeki 4 hafta boyunca tekrarı olmayacağından iyi değerlendirilmeli..
( yine de 20 temmuzu tercih etmenizi öneririm 😉

 

Related Articles

48 Yorumlar

  1. sevgili kozmik bakım,sürekli seni ve tarihleri takip ediyorum…saçıma maske sürü uyuyakalmışım.sabahta kalkıp yıkayamadım..akşam yıkasam saçım yıpranırmı??işe saç maskesiyle geldim inanabliyor musun 🙂

  2. Ramazan bereketi herhalde :)))
    değerlendirmek lazım… artık kesmeyeyim ben düğüne kadar diyorum, yoksa nişanlım kesecek beni :))))))
    boya işini de düğün öncesine bırakıyorum…
    bakım yapiim ben en iyisi :))

  3. ne güzel, ben yaz mevsiminde saç bakımlarında bir durgunluk oluştuğunu hissetmiştim ama yanılmışım:) bakımlarla işe bile gidiliyormuş meğer:)

  4. Kozmik bakım,
    Ben de saçlarımı kestirmeyi düşünüyordum ama kardeşimin düğününden dolayı erteledim. Düğün sonrası vereceğin kesim tarihini dört gözle bekliyorum.

  5. ben gidip kuaförde saç kesimi yaptırmıyorum 5-6 ay oldu herhalde.. öyle kısa kestirmiştim ki saçlarımı uzasın istiyordum.. normalde saçlarım hiç uzamaz benim.. yani bir yılda 5-6 cm ancak.. son 4 aydır bu kesim tarihlerinde aralardan bir yerden ufacık bir tutam saçımı kesiyorum.. veee ciddi anlamda saçlarım uzuyor.. şaşırtıcı geliyor paylaştığım insanlara ama ben bu günlere çok inanıyorum.. binlerce teşekkürler..

  6. sevgili sehersin,aynen benim de senede 5-6 cm anca…hamileyim ve hamileyken hızlı uzar derler -ki tüm hamile akraba ve arkadaşlarımın öyle olmuştur ben de bugünleri beklemiştim- malesef benim bu dönemde de uzamadı hatta iyice durdu,şekilsizleşti..kozmikbakımın verdiği tarihleri yaklaşık 2 yıldır takip ediyorum sayesinde biraz kıpırdanma oldu…normal uzayan bir insanın saçları coşar diye düşünüyorum bu tarihlerle!!

  7. kozmikbakım,işe maskeyle gitmem doğru zamanmıydı??dün akşam 8,bu akşam bu saatlere kadar kaldı saçımda şimdi yıkayacağımmm :):)

  8. sehersin çok mutlu oldum memnuniyetinden 🙂 böyle haberler diğer üyeleri de mutlu ediyordur eminim, güzel bir motivasyon unsuru:)
    dikkatimi çeken şu ki sadece küçük bir tutam kestiğini söylüyorsun. sadece o tutamda mı hızlı uzama oluyor yoksa tamamında mı merak ettim açıkçası:)

  9. eczsn brezilya fönü için prorein günlerini tercih etmelisin.yani verdiğim 19-21 temmuz aralığı daha uygundur.kaçırırsan da ayın koç burcuna girdiği günleri değerlendirmeni öneririm.

  10. saol canımcım.2 önceden verdiğin saç kesim tarihinde de ben kendim evde uçlarından almıştım. benim saçlarım da hızlı uzamaya başladı. en azından toplanıyor artık:)

  11. merhabalar.. inşallah bu yorumumu da okursun da soruna cevap vermiş olurum..
    yıllar yıllar önce Rusyadan bir bayanla tanışmıştım. bioenerji ile masaj filan yapan bir bayandı.. o zamanlar bir öneride bulunmuştu ama hiç uygulamamıştım.. ayı hilal şeklinde görünce bir tutam saç kes bak gör nasıl uzayacak saçların demişti.. sonrasında rahmetli ananeciğim de ağda yapacağımız zamanlarda kızar dururdu, yeni ayda olmaz o iş eski ayı takip edin derdi.. hiç aklım ermezdi bu cümleye.. Rus bayanın dediği de saçma gelmişti.. ama senin forumu bulunca bu bilgilerle pekişti ve çok aklıma yattı bu durum.. ve ben saçlarıma kıyamıyorum kestirmek için ama sadece aralardan bi yerden minnacık bir tutam kesiyorum tamamında değil ve saçlarım ciddi anlamda uzuyor.. hatta kuzenimin 3 yaşında bir kızı var, saçları resmen kel gibiydi o da uyguluyor ve lüle lüle saçları var artık.. o da tamamını değil aradan dereden bir tutam kesiyor sadece.. öff amma karışık yazdım.. ne olur kusura bakma.. umarım soruna uzun da olsa cevap vermişimdir.. sevgiler..

  12. anneciğin çok haklıymış kızmakta:) rus bayanda sözlerinde haklıymış..ancak her yeni ay aynı özellikte değil, o nedenle işi şansa bırakmayıp beni takip etmeni öneririm:)yeni ay dönemindeki en uygun günleri seçip öneriyorum çünkü:)ama sadece bir tutam kesmenin bile işe yaradığını bizlerle paylaşman çok güzel oldu. çünkü birçok bayanın kuaför korkusu var saç kesimi konusunda. evde doğru saç kesimi yapmak ise oldukça el becerisi isteyen bir durum.paylaştığın bu bilgi bu açıdan çok kıymetli, çok teşekkürler:)

  13. bu konunun üzerine bir konuda uyarı yapma gereği hissediyorum. malum ay döngüsünü tamamlarken de hilal şeklinde görünüyor!eğer dikkat etmeyip bu dönemde saç kesilirse tam aksi bir etki göstermesi yüksek bir olasılık!

  14. her yoruma itina ile cevap veriyor olmana bayılıyorum :)))
    ayların küçülme ve büyüme evrelerini az çok anlıyorum son zamanlarda pencereden pek ay dede arar oldum :)) senin verdiğin günlerde özellikle bakıyorum ve her seferinde binlerce teşekkür ve dua gönderiyorum..
    dediğin gibi her ay kuaföre gidip saç kestirmek zor iş, malum kuaför milleti bayılıyor saç kesmeye. sadece uçlarından al diyorsun işi bitiyor kuş kafasına dönüyor 🙂 son 1 yıldır sadece 3 kez kuaföre kestirdim saçlarımı ve son 5-6 aydır da dediğin tarihlere itina ile uyuyorum. çok ciddi anlamda uzama var.. keşke öncesi sonrası fotoları yapsa idim dimi :)))

  15. elimden geldiğince:) kaçırır mıyım bu kadar güzel duayı;)) bir.oğumuz ay fazlarının bilincinde ama olmayanları da düşünerek uyarmak istedim.küçük bir not: hepimize ay dede diye tanıştırıldı ama kendileri dişi karakterdedirler:))

  16. Saç kestirmekten korkan arkadaşlar youtube da o kadar çok saç kesim videosu var ki! Ben oradan izleyip kendi saçımı da ailemdekilerin saçını da gayet güzel kesiyorum, yurtdışında olanlarınız ya da yurtdışından bir şeyler getirtme imkanı olanlarınız crea clip diye pek pratik bir şey yapmışlar kendi kendine saç kesmek için alın derim ben bir türlü denk getiremedim bana da alıp yollayan olursa duacısı olurum 😀
    Kozmik bakım her daim duacınım, seviyorum seni ne diyeyim Allah yar ve yardımcın olsun inşallah her daim, bu ay kesimi bir şekilde denk getireceğim kırıkları temizlemek lazım artık

  17. bugün saçlarımı kestirdim. bir de ben kaşlarımı açtırırım inanılır gibi değil bugün boya günü olduğu için iki dakika içinde açıldı. normalde açılsın diye daha fazla beklerdi boya bugün iki dakkada tutuverdi. kuaför bile şaşırdı ne çabuk tuttu diye :))

    protein günü maya maskesi yapabiliriz yani değil mi? bir de bu maya maskesinin içine zeytinyağı sarımsak filan atsak olur mu?

  18. ben maya maskesinin içine yağ koymayı denemiştim ama hoşlanmadım maskenin o halinden.sarmısağı düşünemiyorum bile:)
    boya konusuna gelince şaşırmadım;)

  19. bu ayın kesim tarihi bellimi sevgili kozmikbakım,,yoksa verdin de ben mi göremedim….1-2 tutam kesicem saçımdan..uzamıyor gene..

  20. saçlarımı boyadım şimdide. kuaför saçlarımın son bi kesime daha ihtiyacı olduğu söyledi aradaki katlardan kurtulmam için nasıl sevindim. 3 ay sonra falan bi daha kestirirsem istediğim gibi olucak saçlarım.

  21. ne güzel, ben yanıklarımdan bakımla kurtuldum ama yanlış saç kesiminden kaynaklanan durumdan hala kurtulamadım.önümüzdeki ay biraz kısalacak ama daha normal bir görüntüye kavuşacağım gibi görünüyor. bu gece bende bakım yapayım en iyisi,çabuk uzasınlar:)

  22. periler öncelikle,çok eski konulara mesaj yazdığınızda görme ihtimalim çok düşük!
    aşağıdaki linkten, yazdığım son birkaç cevap seninde sorununu çözecektir:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Check Also

Close
Close
Close