AY TAKVİMİ

Güzellik ve Bakım

 

14 Kasım 2012 saat 12:51’den
16 Kasım  2012 saat 12:35’e kadar Ay Yay  burcunda büyüyecek;

 

(14 Kasım 2012 saat 00:07’de
Yeni Ay  gerçekleşecek )

 

Protein ve vitamin içeren bakımlar uygulanabilecek
günlerdeyiz.

Elinizde bulunan hazır protein maskeleri, yumurta ile hazırlayacağınız
saç bakım maskeleri, maya maskesi, vitamin iğneleri hazırlayacağınız saç
maskelerinde kullanabileceğiniz ürünler arasında. Ayrıca yaratıcılığınızı
kullanıp vitamin ve protein içeren farklı ürünlerle kendinize has saç maskeleri
oluşturup uygulayabilirsiniz.

 

Bu günlerde uygulayacağınız bakımların, saçlarınızın hızlı
uzamasına yardımcı olacağını unutmayın!

 

14 Kasım Çarşamba günü Yeni Ay gerçekleşecek, dolayısıyla erken
beyazlamaya neden olacağından bugün saç kesiminden uzak durulmalı!

Related Articles

14 Yorumlar

  1. Yanlış kesim günü erken beyazlamaya neden olabiliyor demek.. Geçen yıll Ekim ayının sonunda kestirmiştim saçlarımı ve saçlarımda beyazlar çoğaldı yanlış bir gün seçmiş olmalıyım sanırım 🙁 Kesim tarihlerini bekliyor olacağım, ayrıca ilk defa maya maskesini deneme fırsatım olacak sanırım. Maya maskesine maya, süt, zeytin yağı ve çörekotu yağı kullanıp saçlarıma uygulasam olur mu? Evdeki malzemeleri değerlendirirken yanlış bir şey yapmak istemem.

    Teşekkürler 🙂

  2. Sacima simdi bakım yapcam ama ne yapıcagıma karar veremedim yardımcı olurmusunuzz .. Çam terebenti+badem yagi karısımı var bide cildiye doktorunun verdigi ampul karışımı var sizce hangisi daha etkili olur??acil cevap bekliyorum 🙂

  3. vitamin ampullerini bu günler de maskelerde kullanmak kesinlikle çok iyi olur. maya yüksek miktarda protein içerir.bunun dışında yumurta sarısı ve sütte protein içerir. bu malzemeleri bir araya getirerek bu dönem için mükemmel bir saç maskesi hazırlayabilirsin. maya maskesinin yapılışını daha önce paylaşmıitım sizlele.diğer malzemeleri de bu tarife ilave ederek yeni bir maske hazırlayabilirsin.

    1. Yazılarını özenle takip etmeme rağmen maya maskesinin yapılışını kaçırmışım. Ben ılık süt ile kuru mayayı eritiyorum. İçine yumurta sarısı ekleyip önce saç diplerine kalanını da saçın tamamına yediriyorum. Yanlış yapmıyorumdur umarım.

    2. doğru ugulamadır follmoon, devam edebilir ya da vitamin ampulleri ve çok sevdiğin bir yağdan ilave ederek daha da zenginleştirebilirin:)

  4. Annemle mutfak malzemeleri konusunda catişiyorum malesef benimle paylasmiyo malzemelerini 😐 normal sütle vitaminleri karistirip sursem yeterli olur mu ? Cevap icin tesekkur ederim 🙂

  5. bu akşam mayalı bir maske uygulabilirim o zaman saçlarıma kili beğenmiştim biliyorsun kozmik bakım defalarca yazdım galiba 🙂 umarım bununda faydasını görürüm özellikle uzamada etkili olsun
    mayayı süt ile karıştırıp zeytinyağı bademyağı katarım ampulüm yok acaba yumurta da eklesem mi ki?
    aslında böyle bir maske uygulandığında saçın arınabilmesi için sütle durulamayı öneriler ?!

  6. kozmik acaba bugün şampuanıma birazda sarımsak eklesem mi? ve boya için hangi tarihi değerlendirmeliyim. saçım boyalı zaten ama aralarına kendim 1-2 ton açıklıkta bişiler yapıyım diyorum. Bunu ne zaman uygulamalıyım?

    1. vitamin ampullerin yoksa umurta sarısı çok iyi bir alternatiftir ve saç için gerekli vitaminleri barındırır içinde. sütle durulamayı duymadım ama tercih etmezdim, çok zahmetli ve zaman kaybettirici olur.
      şampuana sarmısak ekleebilirsin tabi,sakıncası yok.
      boa için ayın koç burcuna girmesini beklemelisin, önümüzdeki hafat gerçekleşecek.

  7. Bugün aslında maya maskesi yapsam harika olurdu ama benim canım sarımsaklı zeytinyağımı sürmek istedi.Önce sade zeytinyağı ve sarımsak karışımımı saçıma sürdüm bir saat kadar beklettim.Sonra o karışımın içine evdeki diğer uygun yağlardan karbonata himalaya tuzundan bala tam bir çorba yapıp saçıma sürdüm ve 5-6 saat beklettim.Sonra karbonatla birebir eşit miktarlarda şampuanımla yıkadım.üstünede adaçayı ısırganotu biberiye kekik elma sirkesi ve bir kaç şey da koyup demlediğim suyumla duruladım.Biliyorum çok karışık bir şey gibi görünüyor ama sanki hepsi birbirini tamamladı.bunu yağ günlerinde yapsam daha iyi olacaktı ama napim canım çok çekti bugün böyle yapıverdim :))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close