AY TAKVİMİ

Güzellik ve Bakım

 

27 Eylül  2012 saat 08:23’ten 29 Eylül  2012 saat 16:13’e kadar Ay Balık  burcunda büyüyecek;

 

Ay Balık burcunda iken saçlarımızı dinlendirelim ya da
nemlendirmeye özen gösterelim. Bunun için basit bir el kremini bile
kullanabilirsiniz. Cildinizi de nemlendirmeyi ihmal etmeyin. Özellikle epilasyon günlerine birkaç gün kaldığından bu günler daha da önem kazanıyor!

Ayrıca ayaklarımız bu günlerde her zamankinden daha hassas olacaktır. Yeni bir ayakkabı aldıysanız vurma ihtimaline karşı bu günlerde giymemenizi tavsiye ederim. Ayak bakımı ve masaj için gayet uygun günler. Nasır probleminiz varsa tedavi için tam zamanı. Operasyon hariç!

 

Related Articles

16 Yorumlar

  1. Kozmik Bakımcım saç kesimi için uygun olacak olan tarihleri verdin de ben mi kaçırdım yoksa henüz o tarihler gelmedi mi?Ben Mart ayında saçımı azıcık kestirmiştim ama ondan sonra ne kadar bakım yaparsam yapayım doğrudürüst uzamıyor, aylar geçiyor ancak bir santimi buluyor, o zamana kadar da zaten yine uçları yıpranıyor ve azıcık uzayan saçlarımı yine kestirmek zorunda kalıyorum.Aslında Marttan önce de böyleydi de o zamandan beri daha da ağırlaştı bu durum.Senin daha önce bahsettiğin bir tarih olduğunu okumuştum, o tarihte kestirince saç sonrasında çok daha güzel uzuyormuş, yanlış hatırlamıyorumdur umarım, buna benzer bir tarih olacak mı önümüzdeki haftalardan birinde acaba?Varsa bekler,ona göre davranırım diyorum en azından.Yoksa da ayın küçülme zamanında mı kestirmeyecektik acaba, bu konuda biraz bilgi verir misin?Ayrıca yine saçın yanlış zamanda kesilmesi ve beyazlaması ile ilgili birşeyler çalınmıştı kulağıma, böyle birşey var mı, doğru olabilir mi ve bunun olmaması için neye dikkat etmeliyiz?Çok soru sordum canım benim kusuruma bakma, helal et hakkını.Şimdiden çok teşekkür ederim, sağlıkla kal…

  2. neverend evet ay küçülürken kesinlikle kestirmiyoruz saçlarımızı (tabi uzatmaksa amacımız)bu ay kesim için uygun bir dönem olmadı malesef. aslında saç kestirmek için en uygun günler büyüyen fazdaki aslan burcu günleri. ancak bu şubat ayına kadar mümkün değil malesef. şubata kadar alternatif bir gün bulup onu değerlendireceğiz mutlaka kestirmek istiyorsak. bu da en yakın ekimin son haftasında mümkün. zaten önümüzdeki iki hafta ay küçülecek.
    saçlarını martta kestirdiğini söylemişsin, tarihini hatırlıyorsan yazabilir misin?

  3. keşke hatırlayabilseydim,durup durup bunu düşünüyorum zaten ama bir türlü hatırlayamıyorum maalesef,acaba küçülen ay fazında mıydı diye merak ediyorum, o zamanlar tabii seninle tanışmadığım için böyle değerli bilgilerden haberim yoktu.Yoksa dikkat etmez miydim hiç?

    Demek ki saçımı boyatırken bir de kestirseymişim çok iyi olacakmış, sağlık olsun.Bu arada saçımın rengi gerçekten çok güzel oldu, ben kolay kolay beğenemem ama çevremde beğenmeyen tek bir kişi bile olmadı, bu tarihler gerçekten çok işe yarıyor…Allahım sana sağlık,huzur ve uzun ömür versin, sen de hep hayatımızda ol inşaAllah…

  4. Yazmayı unutmuşum, bir de şu saç rengini koruyabileceğimiz bir sırrımız olsa ne güzel olurdu.Ben şampuan kullanmadığım için renk koruyucu şampuanlar da uzak bana.Alternatif bir yöntem olsa muhteşem olur, acaba yine seninle tanışmadığım zamanlarda böyle bir bilgiyi de paylaşmış olabilir misin canım,var mı böyle güzel bir yolu bunun?

  5. ne güzel dilekler bunlar,amin:)
    saç uzaması durduğuna göre martın ortasına yakın yada 21 civarı kestirmiş olmalısın.
    saç boyamak için de uygun günler var,ekimin 2.haftası mesela,takip et.o günlerde boyarsan zaten daha kalıcı olacaktır:)

  6. Kozmikcim inanir misin sık sık girip sac kestirme gunlerini takip etmeye calisiyorum. Biktim artik saclarimdan, sekilden cikti. Ekimin son haftasi gelsede kestirsek 🙂 gerci 1 araliktada dugunum var cok fazlada ucmamam lazim. Gerci kisa sacla daha iyi topuz oluyor diyorlar ama…. Ekim son haftasi tum hafta mi?

  7. Merhaba,

    Ben saçımı 30 Ekim 2011'de kestirdim, saçlarım çok uzun ve gürdü ama şimdilerde çok ince ve dökülüyor. Üstelik yavaş uzuyor. Saçlarımın boyu omuzlarımda şu an bir senede çok az uzadı! Tekrar kestirmeyi düşünüyorum neyse ki kestirmeden önce bu blogu gördüm. Vereceğiniz tarihleri bekliyorum. Ayrıca saç gürleşmesi için herhangi bir bakım veya tarih varsa öğrenmek isterim.

    Teşekkürler.

  8. kardelen eğer herhangi bir sağlık sorunundan kaynaklanmıyorsa buradaki bilgiler dahilinde hareket etmen sorunu çözecektir. uygun günlerde saçları besleyen yağlarla bakım yapman (sarmısak,ısırgan,çöretotu gibi bitkiler saç çıkartır) ya da yine uygun günlerde maya maskesini uygulaman işe yarayacaktır. birazda beslenme konusundaki tavsiyelere uyman ve saç diplerine sık sık masaj yapman gerektiğini düşünüyorum:)
    saçı dinlendirmekten kastım o dönemde herhangi bir bakım yapmamak. bazı görüşler bu günlerde saçın yıkanmaması gerektiği yönünde ama kesin bir bilgi yok tabi. sadece uzun süredir deneyip sonuç aldığımız yöntemlerle devam ediyoruz.
    açıkçası bende zaman zaman su grubu günlerde bakım yapsak mı yapmasak mı diye düşünüyorum.
    daha önce yapmıyorduk,birkaç haftadır yapıyoruz ve sonuçları gördükten sonra karar vereceğim. belki de söylediğin gibi yıkamakta dahil bakım yapmaktan vazgeçebiliriz bu günlerde:)bunun yerine bol bol su içeriz..

  9. Teşekkür ettim yanıt için, bilgilendim 🙂 Saç kesim tarihi verecek misin peki? Bekleyeyim mi? Bir de saç bakımı için sadece badem yağı (şampuana karıştırarak tabi) ve maya maskesi kullansak olur mu acaba?

    Tekrar teşekkürler.

  10. saç bakımı için uygun günlere geldiğimiz de duyuruyorum tabi ki..aksi mümkün mü hiç ?! :))
    ben şampuana katılan ürünlerin kalıcı bir etkisinin olduğuna inanmıyorum. saçta en fazla kaç dakika kalıyor bir düşünün ve bu süre içinde saç diplerine nüfus etmesi mümkün olur mu? bence bu mümkün değil malesef !
    badem yağını yağın etkili olduğu günlerde direkt saçına uygulaman tartışmasız etkili olacaktır. şampuanaına bir miktar katabilirsin daha iyi hissedeceksen,yıkama sonrasında saça yumuşaklık verecektir ve kolay taramanı sağlayacaktır. taramadan kaynaklanan tıpranmayı önleyebilir yani. ancak bunun için de daha etkili bir yok var. yıkama sonunda nemi alınmış saç uçlarına ve boylarına birkaç damla badem yağı uygulayabilirsin:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close