GÜZELLİKSAÇ BAKIMI

Hızlı Saç Uzatma Formülü 1 , Sinameki Kürü

Hızlı saç uzama formülü olarak bilinen sinameki kürü, saç uzatma yöntemleri arasında neredeyse hepinizin bildiği ve mükemmel sonuç aldığı bir kür.  Fakat bilmeyen ziyaretçilerimiz için sık sık bahsi geçen bu kürü, blog arşivine almakta fayda var diye düşünüyorum.

Ayrıca, ilave önerilerim olacak.

Hazırlanışı bildiğiniz gibi çok basit:

1 çay bardağı su ile yaklaşık 1 tatlı kaşığı sinameki  1 dakika kadar kaynatıp süzülüyor.

Yeterince ılık hale geldiğinde içerisine 1 yemek kaşığı tatlı badem yağı ve 1 ampul bemiks vitamin ekleniyor. Şahsi önerim evigen ve bepanthene ampullerden de birer tane ilave etmeniz. Böylece aynı anda evigen
ile saçınızın e vitamini ihtiyacını karşılayabilir, yenileme ve onarma görevlerini üstlenen bepanthene ile saçınızın yapısını sağlıklı hale getirebilirsiniz.

Bu karışımı sürekli çalkalayarak önce saç diplerine uygulayıp masaj yapılmalı. Kalanı saç boylarına uygulanmalı.

Tüm bitki çaylarında olduğu gibi sinameki ile hazırlayıp zenginleştireceğiniz bu çayı da her uygulama öncesinde yeniden hazırlamanız gerekmekte, birkaç seferlik hazırlanıp bekletilemez.

B vitamini olan bemiks ampulün kokusu biraz ağırdır ancak bu daha çok yaz mevsiminde sorun olur. Havaların
soğuması ile beraber koku da azalacaktır. Yine de rahatsız olursanız saçlarınızı yıkayıp fazla suyunu havlu ile aldıktan sonra, 1 bardak  kadar suya birkaç damla lavanta yağı ekleyerek hazırlayacağınız son durulama suyu ile saçlarınızı yeniden yıkayıp diplere masaj yapabilirsiniz. Saçınızda kalan bu lavantalı su saçlarınızdaki vitamin
kokusunu alacaktır.

Lavanta yağı yerine lavantanın kendisiyle bir durulama suyu hazırlamak isterseniz uygulama şeklini saç bakımında lavanta başlıklı yazımda bulabilirsiniz.

Sinameki kürünü özellikle ay büyürken kullanmanızı öneriyorum. Uygulamak için ilk tercihiniz yağ veya protein-meyve günleri olmalı. Eğer kaçırdıysanız mineral günlerin de uygulayabilirsiniz.

🍀 Hazır ürünlere de ihtiyacınız oluyorsa bu notum sizin için. Linkini vereceğim sayfa en çok tercih edilen saç bakım ürünlerini barındırıyor; yorumlarından ve puanlarından da anlayacaksınız. Ne evde maske hazırlamaya ne de hazır ürünleri araştırmaya zaman bulamıyorum diyen gruptaysanız bu sayfa, bu anlamda size zaman kazandıracak ve faydalı olacaktır. İndirimde olanları seçtim ayrıca, sık sık düzenlemeyi düşünüyorum. Buraya ekliyorum, üzerine dokunup bakabilirsiniz 👉  saç bakım ürünleri

Ay takvimine göre etkiyi arttıran ve hızlandıran günleri kaçırmamak için Kozmik Bakım facebook ve
twitter sayfalarını takip edebilirsiniz.

Hızlı saç uzatmaktaki hüneri kanıtlanmış olan bu kürü uyguluyor ve sonuç alamıyorsanız mutlaka
kan değerlerinize baktırmanızı öneriyorum. Muhtemelen demir vb. Bir mineral eksikliğiniz vardır. Bu problemi aştıktan sonra sorunsuz bir şekilde sinameki küründen sonuç alabilirsiniz.

Diğer saç uzatma yöntemlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Kirpik uzatma yöntemini burada bulabilirsiniz.

Şifa olsun, saçlarınız hızlı uzasın:)

 

 

Konumuz yorum limitini doldurduğundan sorularınıza ve deneyimlerinizi paylaşmaya bu sayfadan devam edebilirsiniz.

 

Tags

Related Articles

198 Yorumlar

  1. fotoğraf için cadıkazanına çook teşekkür ediyorum,çok şık durdu 🙂
    her zaman desteğini hissettiğim, artık takipçi diyemediğim, arkadaşım cadıkazanı, sevgiyle kucaklıyorum seni:)
    maya maskesi için hazırladığın fotoğrafıda birazdan konuya ekliyorum:)

  2. bişey merak ediyorum benim saçlarım ile değilde kirpiklerim ile ilgili problemim var problem derken yanlış anlaşılmasın sadece çok kısa ve uzun olmasını istiyorum bu kürü onada uygulyıp sonuç alan olmuşmu badem hint kakaoyağı karışımı uyguladım ama bir sonuç alamadım

  3. nur göz çok hassas bir bölge, o nedenle "evet uygula" demem mümkün değil. böyle bir sorumluluk almak istemem. ancak badem yağı gibi yıllardır uygulanan bir yöntemin daha az risk taşıdığını düşünüyorum.

  4. Kozmikim merhaba,
    Aklıma takılan birşey var ,hani belirli aralıklarla bu küre ara veriyoruz ya,bu aranın küçülen ay fazına gelmesi daha mi iyi?
    Büyüme fazında kür yapmak daha elverişli değil mi?
    Sorumu anlamadım gibime geldi ama ,sen bizim her halimizi anlarsın 🙂

  5. anladım:)
    biz büyüyen ay fazında ara verip dolunaydan bir gün sonra başlıyoruz. çünkü aöacımız bedenimizden istemediğimiz maddeleri atmak.küçülen ay dönemi atmak, kurtulmak ve arınmak için kullanılır.
    büyüyen ay fazı ise çoğaltmak, genişletmek, geliştirmek için kullanılır. örneğin saç çıkması için bir kür uyguluyorsak ya da göğüs büyütmek için bir kür uyguluyorsak büyüyen ay fazını kullanmalıyız.örnekler çoğaltılabilir…
    umarım anlaşılır şekilde açıklayabilmişimdir:)

  6. afedersin ısırgan kürüyle ilgili başlıkta olduğumu sandım.. saç uzatma kürüne küçülen ay fazında ara veriyoruz, doğru. çünkü yukarıda da açıkladığım gibi amacımız saçlarımızı uzatmak, geliştirmek, büyütmek.öyleyse bizim için en önemli dönem ayın da büyüyüp geliştiği büyüyen ay fazı..

  7. yani aslında bu geceki dolunayla ara verebilirim?hatta yaptığım son günden sayarak ara vermişim gitti bile:) Hem zaten regl olmuştum kürde yapamazdım değil mi:) hem dolunay gerginliği hem bu ..Müzik için teşekkürler kozmikçim.

  8. meraba arkadaşlar ben kürü hazırladım ama sürerken pek başarılı olamadım sanırım yağlı kısmı üstte kaldı ne kadar karıştırsamda homojen bir şekilde süremedim üstteki yağ bitti. siz nasıl sürdünüz?? önce badem yağını sürsem saç diplerimi sonra bemiks ve sinamekili karışımı sürsem olur mu

  9. sürekli çalkalayarak uygulamak gerekiyor sedanur. tekrar dene, yine kaışım şeklinde uygulayamazsan badem yağını daha sonra sür.

  10. sevde bu küre başlama tarihimiz yok. ancak büyüyen ay fazındaki iki hafta daha etkili.yani on gün sonra daha etkili bir dönem başlıyor.o dönemi mutlaka değerlendirmelisin. ara vermek istediğinde küçülen ay dönemini kullanman gerekir çünkü etkisi daha az. dolayısıyla şimdi de başlayabilirsin ama asıl etki ay büyürken!
    istediğin sıklıkta yapabilirsin. büyüyen ay fazında daha sık, küçülen ay fazında daha seyrek uygulayabilirsin.önceliğin aslan,koç ve yay günleri olmalı. bu günleri kaçırırsan ikizler, terazi ve kova günlerini de tercih edebilirsin.

  11. meraba. ben saclarımı yeni kestirdim ama kuaforun azizliğine uğradım. bu saclarla dışarı çıkmam imkansız.yarın bu küre başlıyorum haftada bir olarak 3 ay uygulayacağım. ama saçımı düzleştiricem bu kesin çok zararı olurmu çünkü düzleştiricim iyi bir marka ve saça asla zarar vermiyor. birde tam olarak 2 ayda ne kadar uzayabilir yardımcı olursanız sevinirim

  12. pınar çok sevindim:)
    zeynep uzama miktarı kişiye göre farklılık gösterir.eğer vitamin ve mineral eksikliğin yoksa ayda 3-4 cm uzaman elde edebilirsin.birkaç saat kalabilir saçta, hatta yaz aylarında daha fazla da tutulabilir. uygulama sonrasında yıkanıyor tabi, aksi mümkün değil zaten.uygulayanlar düzleştirme işlemine ara veriyor ancak zararsız olduğunu söylüyorsun, herhalde sakıncası olmaz.

  13. anasayfayı takip edin lütfen, bu dönemleri mutlaka belirtiyorum. ayrıca ay'la yaşam kategorisindeki yazılarımı okumanızın yararı olacaktır.

  14. merhaba kozmıkcım. kafama takılan soruları sormak ıstıyorum yardımlarını beklıyorum. anasayfadakı sinameki kürü ile ılgılı yazını okudum yanlız büyüyen ay fazında yapmamız daha etkılı olacagı yazıyor pekala su gunlerde kuculen ay fazındayız etkısı daha mı az oluyor küçülen ay fazında? evigen ve bepanthen ampülde karıştıracam kürün içine ama daha önceki uyguladıklarım cok sıvı yanı kıvamının biraz katı olması uygulamamız açısından daha kolay olmaz mı onun bir çözümü yokmu cunku sureklı elımde pecete ıle yüzüme akanları temızlemekle ugrasıyorum 🙂 cevaplarını bekliyorum ve saçmın uzadıgı gunlerı sabırsızlıkla beklıyorum…

    1. anladığım kadarıyla malzeme sizin saçınıza fazla geliyor seda hanım.sinameki çayını biraz daha az miktarda koyun karışıma.
      etki konusuna gelince, büyüyen ay fazı daha etkili ancak bu kürde istikrar da önemli istediğiniz sonucu elde etmek için!
      yani siz sadece büyüyen ay fazında, iki hafta uygular bırakırsanız muhtemelen istikrarlı devam eden birine göre biraz daha az uzama elde edersiniz.küçülen ay fazında çok sık uygulanmanızın bir anlamı yok tabi ama kullandığımız ilaçlar gibi düşünün. onları nasıl düzenli disiplinli uyguluyorsak iyi bir sonuç elde etmek için bu kürü de biraz disiplinli kullanmalıyız bir süre. sonrasında sadece büyüyen ay fazında devam edebilirsiniz.

  15. çok teşekkür ederim yardımların için. hiçbir konuda bu kadar istikrarlı olmamıştım zaten. çünkü saçlarımın biran önce uzamasını istiyorum. bu yüzden ne dersen onu yapmaya devam.

    1. rica ederim:) lütfen beslenme önerilerimi de dikkate alın.uygun günlerde mineral ve vitamin eksiğinizi besinlerle mutlaka giderin.çünkü saç uzatma kürlerinden sonuç alamayanların hepsinde beslenme sorunu ve vitamin-mineral eksikliği mevcut!

  16. Geçen hafta 13 Mart'ta verdiğin tarihte,maksat makas değsin saçıma da hem kırıkları gitsin dedim,demeseydim keşke.Dersim boştu ve yakındaki rastgele bir kuafore girdim ve pişmanım.Saçlarımda makas izleri var hala ve çok kısaldı.Halbuki ne güzel uzatmıştım sinamekiyle.Çok faydasını gördüm ben,tavsiye ederim.Şimdi yeniden en baştan.Çok kızdım kendime ama ne fayda!!!!

    1. böyle emek vererek uzattığınızda kesinlikle tecrübe ettiğiniz bir yerde saçlarınızı kestirin. böyle ani kararlar mutsuzlukla sonuçlanıyor,kendi tecrübelerim de bu yönde malesef bernacım.
      olana çare yok artık. önümüzdeki bir haftayı en güzel şekilde değerlendirip açığı bir an önce kapatmaya çalış:)

    1. merhaba,
      aslında bunun bir standartı yok. çünkü küre verdiğimiz tepkiler hepimizin farklı. kimimiz tüm gece saçımızda tutabiliyorken kimimiz birkaç saat tutmamıza rağmen fazla gelebiliyor. bu nedenle 2-3 saatle başlayıp saçınızın verdiği tepkiye göre süreyi zamanla uzatmanızı öneriyorum. örneğin uyguladıktan sonra fazlasıyla saç dökülmesi ya da saçta sertleşme farkederseniz kesinlikle uygulama süresini uzatmayın.

  17. Mrb kozmık pofuss ben sana birşey danşmak ıstıorum 8. hftam oldu ve şuan ara dönemımdeım fakat ben hiç uzama elde edemedım demır değerlerımde şuan ıyı öncekı seneler kansızlık olayım oldu fakat şuan hıc bır sıkıntım yok neden uzamıor bu saç deli olcm 🙂 çok heves etmştım kontes gıbı 3 ay da bı o kadar uzama elde etmek ıcın ama olmuor olmuor :((

    1. saç uzatma kürlerinde rastlanmayan bir durum değil malesef. mutlaka bir nedeni var ve bulmak gerekiyor. beslenme önerilerine dikkat ediyor musunuz?eksiklerinizi bu şekilde tamamlayabilirsiniz. hangi günlerde uyguluyorsunuz kürü? en son ne zaman kesim yaptınız, uygun günde mi?
      bir de bu konuya çok fazla odaklanmayın lütfen.yeri geldikçe söylüyorum, sürekli uzadı mı diye kontrol etmeniz strese yol açar ki bu da olumsuz etkiye neden olur. yaşadığımız tecrübelere dayanarak söylüyorum bunu hafife almayın olur mu.

  18. tmm kozmık sureklı uzamışmı dıe bakma konusunda malsef bişi dıemıorum cunku sureklı yapıorum fakat hep senın dedıgın tarhlerde yag gunlerınde bugun sınamekı ıcın uygun dedıgın her zaman duzenlı bır şekılde yptım ölçüsü saatı hep dedıgın gıbı oldu bende anlayamadım beslenmemde gayet ıyı duzenlı kahvltımı ypıorum ama dedgn gıbbı stresten kaynaklanabılır üniye hzırlanıorum ve yogun tempo halındeım

    1. Teşekkürler, ilk karışımı şampuan kullanmadığım için mahvettim yani. O değil de boşu boşuna yağlı bemiks kokan saçla dolaştım :D:D

    2. karışıma bir şey olmamış, saçlarınızda bu durumdan oldukça memnun kalmıştır 🙂 bir tek sosyal çevreniz zarar görmüş:)

    1. tünaydın:)
      istediğiniz zaman başlayabilirsiniz hande hanım. zaten uzun süre uygulayacaksınız muhtemelen. ama sadece bir iki hafta uygulayıp deneyecekseniz 10 mayısa kadar beklemenizi tavsiye ederim.

  19. bu kürü sadece sinameki çayını hazırlayıp lavanta da olduğu gibi durulama suyuna eklesek bir faydası olur mu? büyüyen ay fazında 15 gün boyunca bu vitamin ampullerini saça sürmek saç diplerini yormaz mı ya da bir zararı olmaz mı sonuçta ilaç tabi ama tereddütte kaldım sormak istedim? =)

  20. çiğdem hanım bahsettiğiniz şekilde kullanan olmadığı için sonuç ne olur bilemiyorum. büyüyen ay fazında da 15 gün boyunca her gün uygulanmıyor zaten. her haftada iki kez uygulamak bile yeterli:)

  21. Ben bu küre yarın başlamak istiyorum uygun mu acaba? Birgün yapıp birgün ara vermeyi düşünüyorum olur mu sevgili kozmik bakım. Ayrıca küçülen ay fazında da uygulanacak mi? Uygulamayı yapanlar anlatabilir mi acaba nasıl uyguladınız sonuca ne kadar zamanda ulaştınız?

  22. yeni yayında da belirttiğim gibi yarın uygun. gün aşırı uygulamayı sadece büyüyen faz döneminde yapın. küçülen ay fazında da uygulayın ama yine uygun günleri seçerek ve daha seyrek olmalı. birkaç hafta sonra, yine ayın küçülme döneminde de bir ara verip dinlendirirsiniz saçlarınızı.
    devamını arkadaşlara bırakıyorum 🙂

  23. kozmik bakımcığım sen uygulamadın mı bu kürü? Yağ günleri için aldığım karışık saç bakım yağı var evde badem yağı yerine ondan koyabilir miyim? Ne dersin canım? Içinde badem yağıda var karışımın.

  24. zorunlu olmadıkça kürün orijinal halini bozmamak en güzeli aslında.
    ben uzun süre önce denedim ancak demir eksikliği nedeniyle uzama elde edemedim. geçtiğimiz yaz altı aylık bir tedavinin ardından ilk denememde normalin üzerinde bir uzama oldu ancak küre yoğun tempodan dolayı devam edemedim maalesef. zaten o dönemde saçlarım işlemden yanmıştı ve sık sık kestirebilmek için uzatmaya ihtiyacım. sizlere verdiğim bakım takvimi ve çörekotu yağıyla kısa sürede onardım saçlarımı. şimdi biraz da yaş itibariyle çok uzun saça ihtiyaç duymuyorum açıkçası 🙂

  25. çörek otu yağıyla nasıl bir bakım uyguladın canım annemin saçları yanık durumda şuanda bende çare arıyorum ablama çare oldun (ki yatıp kalkıp sana dua ediyoruz ) umarım anneme de çare olursun 🙂

  26. teşekkür ederim kıymetli dualarınız için:) uzun zaman oldu ama diğer yağlarla karıştırmadan uyguladığımı net hatırlıyorum. bunun dışında vitamin ilave ettim yanılmıyorsam.
    yalnız yağı aktardan almadım, kendim özenle hazırladım. sanıyorum bu etkisini oldukça arttırdı.
    size de tavsiyem evde hazırlamanız.
    öncelikle kaliteli bir çörekotu alın (gri yada kahverengi değil tam siyah olmalı)
    çörekotunu yağı hazırlayacağınız sırada öğütün! böylece etkisini kaybetmez.
    ve öğütülmüş çörekotu-zeytinyağı karışımını mutlaka koyu renk bir şişede muhafaza edin. birkaç gün boyunca sık sık çalkalayın.
    vitaminleri bakım yapacağınız sırada kullanacağınız kadarına ilave edin ve uygularken sürekli çalkalayın ki ayrışmasın.
    karbonhidrat günleri hariç bir süre sık sık uygulayın.
    bir de bende olumsuz bir etkiye neden olmadığı için 12 saat kadar saçımda tuttum hatta bazen daha fazla.
    size de şifa olur umarım 🙂

  27. ezgi hanım şimdi küçülen ay fazındayız, bu kadar sık uygulamanıza gerek yok. 8 haziranda büyüyen ay fazına geçeceğiz, asıl etkili olan bu dönemde sık uygulama yaparsınız. yine de her gün uygulamanıza gerek yok.

  28. mrb sinameki kürünü bugun uygulayıncamı dogru zaman oluyor acaba ? birde dogru zamanları kacırırsak bu kürün etkisii nasıl oluyor

  29. bugün ugulayabilirsiniz tansu hanım. kaçırırsanız da önceki ve sonraki uygulamalarınızdan dolayı etkisi devam eder ama tüm uygulamalar sıradan günlerde yapılırsa sonuç arzu ettiğiniz gibi olmayacaktır.

  30. ben badem yağıyla argan yagını sacıma suruyorum daha sonra durulama suyu ıcın sınemakı otundan yaptgm o cayı son durulamada kullanıyrum buda etkılı olr mu acaba ?

  31. esra hanım bu konuda bir deneyim/sonuç bana ulaşmadı. ancak düşüncem şu ki formülün aslı gibi etki sağlaması mümkün olmayacaktır.

  32. kozmik bakım merhaba, ben sizi 3 aydan fazladır gizli gizli takip ediyorum 🙂 ayla yaşamaya çok alıştım. sabahları ilk işim bloga girip bugün ne günüymüş diye bakmak oluyor 🙂 öncelikle önerilerin için emeğin için genel anlamda bi teşekkür etmek istedim.
    saç konusuna gelince de mayalı bakımı bi kaç kere yapmıştım farkedilir şekilde iyileşme gözlemledim saçlarımda, ki saçlarım permalıdır, hiç yıpranmış görüntüsü yok doğal kıvırcık gibi.. dün saçlarımın uzama zamanı geldi yeter artık dedim ve ilk kez bu kürü denedim akşam 3-4 saat saçımda beklettim sonra da yıkayıp yattım sabah pek bi değişiklik farketmedim ama arada bir bi kaşıntı hissediyorum acaba başkalarında da bu etki olmuş mudur diye merak da ettim doğrusu. bi de hala burnumda bemiksin kokusu var 🙁 🙂

  33. rica ederim esra hanım, çok mutlu oldum.
    Sinameki kullanan arkadaşlarımız cevaplasın isterseniz bu soruyu ancak hatırladığım kadarıyla kaşıntıdan bahsedenler olmuştu. hafifse problem yok ancak artarsa kullanmayın.

  34. esra hanım merhaba ben 3,5 yıldır sinameki kullanıyorum ki kozmikle tanışana kadar pek bi etkisini görmemiştim.ay çok önemliymiş onu öğrenmiş oldum sayesinde.sinamekiden dolayı kaşıntı olduğunu söylemişsiniz. evet bendede her yaptığımda mutlaka olur hatta bu günleri takip ettikten sonra daha çok farkettim.sanki saçımda karıncalar geziyor.aslında çok rahatsız edici değil ama sizdeki durumu bilmiyorum tabi.ben bu durumu kürün saçlarıma etki etmesine bağlıyorum.hani yaranız kabuk bağlayınca kaşınırya buda iyleştiğine işarettir onun gibi.bilmiyorum doğru bi tesbitmi:)Kürün herhangi bi zararını görmedim aksine hiç uzamayan saçlarım şimdi göğüs hizamda.birde o bemiks sanki bizim doğal kokumuzmuş gibi bizi hiç terketmiyor.umarım yardımcı olabilmişimdir sevgiler…

  35. merhaba, teşekkür ederim Ay Prensesi cevabınız için rahatladım 🙂 bendeki kaşıntı da sizdeki gibi, ertesi güne kadar devam ediyor sonra geçiyor. mesajımdan sonra bi kere daha yaptım ve bugün 3. kürü de yapcam. haftada bir kere uygun güne denk geldiğinde yapmaya karar verdim. 2. haftam olmasına rağmen uzama hızı arttı ben hissediyorum hatta dediğim gibi saçlarım permalı olduğu için daha kolay anlaşılıyo üstten düz saçlar gelince 🙂
    bir de saç kesim günlerinde 2-3 kere de uçlarından yarım veya bi santim kadar kestiğim oldu..
    çekinenler varsa çekinmeden denesinler diye yazıyorum gerçekten işe yarıyor..

  36. Kozmikk Banada yardımcı olll Psikolojimm bozulduu… saçlarım kalcamdaydı kızım cekememesi dolayısıyla omuzlarıma getirdii aklımdan olacağım ksa saçlara tahammül edemiyorum.. ben zeytin yağını badem yağını sinameki otuna ilave edip sürüyorum şu var ki 10 dakika otu kaynatıyorum …. tekrar başkicam sence şimdi başlasam olur M?

  37. ezgi hanım kızınıza makas vermeyin bundan sonar:)
    bu bir hafta boyunca sinameki krünü yukarıdaki şekliyle hazırlayıp hergün uygulayın. sonraki iki hafta sadece uygun günlere rastlayacak şekilde hafta da bir ya da iki kez uygulayın çünkü küçülen ay fazında olacağız. küçülen ay fazı döneminde saç diplerini besleyen maya maskesini uygulayabilirsiniz ayrıca.maya ile ilgili iki yazımıda okumanızı öneriyorum. sayfanın altında kategoriler bölümünden bulabilirsiniz. bu da uzamaya dettek olacaktır.

  38. Kızım değil kızın :S yanlışş olmuş orda , Tamam bu ayın 21'ne kadar uygular maya işlemine geçerim. teşekkür ederimmmm ablam :S bizim yaş daha yeni 18 Lise bitmemiş 😀

  39. ne güzel yaşlar bunlar 🙂

    en basit haliyle mutfakta kullandığımız kuru mayayı ılık sı ile eritip sürülebilir bir kıvama getiriyorsunuz. sonra bunu saç diplerinize hızlıca sürüp streç filmle sarıyorsunuz saçınızı. bunu yapma sebebimiz mayanın içerdiğii yoğun protein sebebiyle hızla kuruması. elimizden geldiğince bu durumu önlememiz gerekiyor. stediğiniz kadar tutup yıkayabilirsiniz. en az birkaç saat kalmasını öneririm.

  40. Şuan sabahın 5'i kalktım uygulamayı yaptım 😀 saçımda aşırı ağırlık var 😀 mayayıda deniyeceğim ama annem saçlarının başını yedin şimdide kel olacaksın bunları yaparak diyor 😀 olsun uzaması gerekkk 😀 ve çooook teşekkür ederimm.. bu sinameki 10 dk kaynaması gerekiyor haberin olsun 😀

  41. sevgili ezgi bir anne klasiğidir bu cümle:)
    kaynama süresine gelinde, bu kür 2009 yılında kuaför bir bayan tarafından gündeme geldi ve kendisi birkaç dakika olarak vermişti bu tarifi. o yıldan bu yana da alınan tüm sonuçlar bu tarifle..
    ancak sinamekinin diger kullanım alanları için 5 ve 10 dakika kaynatma sürelerinden de bahsediliyor. yani fazla kaynatılabilir demek ki.
    sonuç alamayan arkadaşlar 10 dakika kaynatarak demlemeyi alternatif olarak deneyebilirler.

  42. Bana Çook iyi cesaret veriyorsun 😉 ve Bilgi de , Tekrar Teşekkür Ederim Bi sıkıntı çekerim Ya da Bir şey bulursam Yazarım Tekrar Takipteyim 😀 Sık kullanılanlar Bölümünede kayıt Etmişim 😀 Görüşürz cınım :*

  43. merhabalar sevgili kozmik.çok acil yardımınıza ihtiyacım var.bir kaç gün önce sinirle ve bir anlık öfkeyle belime kadar uzanan ve her görenin hayran olduğu saçlarıma kıydımm:( şu an çok üzgünümm ve deli gibi saç uzatmanın yollarını arıyorum.sinameki kürünüzü okudum ve bana faydalı olabileceğini düşündüm.hızlı bir şekilde saçlarımı nasıl uzatabilirim.beslenmeme ve vitaminlerime çok dikkat ederim.ama uzatmayı nasıl hızlandırabilirim.kürü daha sıklıkla uygulamam mümkün mü acil yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler

  44. zeynep hanım kürü sık uygulayabilirsiniz bir hafta on gün kadar ancak küçülen ay fazına geçtik. yani geçen iki haftada olduğu kadar etkili olmayacaktır. o nedenle bu iki hafta sadece sinameki kürü için etkili olduğunu yazdığım burçlarda uygulayın ki saçlarınız gereksiz yorulmasın. isterseniz bu dönemde uygun burçlarda iki gün üst üste yapabilirsiniz. örneğin şimdi kova burcuna geçti ay. iki günü değerlendirip bırakın. hemen ardından balık burcuna geçeceğiz, uygulamanıza hiç gerek yok. ardından gelecek olan koç burcu da etkilidir. aynı şekilde iki günü birden değerlendirebilirsiniz.
    güzellik ve bakım konulu yayınları takip edin. sinameki için uygun olduğunda mutlaka belirtiyorum.
    en kısa zamanda size rahatlatacak uzunluğa gelmesini dileyim bu enerji dolu dolunay gecesinde:)

  45. teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı.fakat küçük bişeyi anlayamadım değerli kozmikcim.benim burcum yay.sizce yarından itibaren kürü iki güne bir uygularsam etkili olur mu.

  46. merhaba kozmik bakım yaklaşık bir haftadır bloğunu takip ediyorum benim çoğu sorunuma çaren var resmen yatıp kalkıp dua ediyorum sana bi de ah şu saçlarımı uzatabilsem 4 günden beri sinemakiyi uyguluyorum ama şunu merak ediyorum yaklaşık ne kadarda gözle görülür uzama sonuç edilir acaba? bir de kürün içine gliserin koysam acaba zararı olur mu ? 🙂

  47. zeynep hanım yorumunuzu daha once farkmedim. siz kendi burcunuzu dikkate almayın. şimdilik sadece uygun olduğunu yazdığım günlerde uygulayın. 8 ağustostan itibaren iki hafta boyunca daha sık uygulayabilirsiniz. o dönem daha etkili olacak.

  48. merve hanım ne mutlu bana:) en çok ihtiyaç duyulan konuları ele almaya çalışıyorum.dualarınız için minnettarım:) bir üstteki yorumumu okuyun sinamekiyle ilgili. aynı döneme dikkat edin. uzama miktarı kişiye gore değişir ancak gözünüzde aklınızda sürekli saçlarınızda olmasın:) gliserin katmanızı önermiyorum. onun yerine saçınızı yıkayıp fazla suyunu aldıktan sonar ayrıca uygulayın.

  49. sinamekinin tamamını kullanmak yerine yarısına vitaminleri katıp diplere uygulayın iyilik meleğim arzu. boylara da yağ uygulayıp bone takın.muhtemelen bir çay bardağı saçınıza çok fazla geliyordur.

  50. Merhaba,

    Uzun zamandır takip ediyorum sizleri. verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.. benim sormak istediğim birşey var. bugün sinameki kürüne başlayayım diyorum ( regl'm yeni bitti). yarın yapamayız sanırım çünkü dolunay gerçekleşecekmiş. bu hafta mı başlamalıyım yoksa küçülen ay dönemi geçtikten sonraki uygun tarihlerde mi? yazılarınızda gördüğüm kadarıyla yarından itibaren ara verme dönemine girilecek. 2 hafta birşey yapamayacağız.bu sebeple bugünü değerlendirmeli miyim yoksa es mi geçmeliyim? bilgilendirirseniz çok sevinirim.

    Teşekkürler,

    AslıhanK

  51. aslıhan hanım ben teşekkür ederim ilginiz için:)
    dolunayda yapabilirsiniz, bir sakıncası yok. şimdiden başlamanızda da bir sakınca yok ama asıl uzama etkisi büyüyen ay fazına sarkabilir. yalnız ara vermek istediğinizde tercih edeceğiniz dönem kesinlikle küçülen ay fazı olsun.
    sevgiler:)

  52. Bilgilendirme için Teşekkür ederim Kozmik Bakım.
    Peki özel günlerde yapamadığımızda 1 hafta ara vermiş oluyoruz. küçülen ay fazında da ara verirsek 8 kür peşpeşe gerçekleşmeyecek. Etkisi yine de azalmış olur mu?

    Çok sordum kusura bakmayın. alışmaya çalışıyorum ayın evrelerine, büyümelerine, küçülmelerine.. Yapan herkese şifa olsun.

  53. aralar iki haftalık oluyor aslıhank hanım. özel günlerinizdeki bir haftalık sure sorun olmaz hatta iyi bile diyebiliriz.
    8 kür gibi sabit ve katı bir kür süresi yok aslında. bunu havuc kürü başlıklı yazımda anlatmıştım. kategorilerden bakabilirsiniz. çok fazla strese girmeyin bu konuda. küçülen ay fazılarında haftada bir kez uygulayabilir büyüyen ay fazlarında sıklaştırabilirsiniz dilerseniz. dediğim gibi çok fazla kurallı davranmayın bu konuda. büyüyen ay fazının, yağ etkili günlerin ve protein-vitamin etkili günlerin saç uzatmada etkiyi arttırdığını bilerek hareket edin yeter.

  54. bu sinameki sacı sarartıyor dökülmeyen sacım dokulmeye basladı 4.haftam bitti ve artık dökülme yüzünden kullanmak istemiyorum
    sinemaki bu kürde sart mi
    diger karısımlar yeterli olmaz mı

  55. berfn hanım her kür hepimiz için uygun olmuyor malesef. ilk bir iki seferde dökülme normal ancak dört haftadır devam ediyorsa bu kür sizing kürünüz değil demektir. bu sebeple verdiğim alternatif saç uzatma kürlerine göz atın. kategoriler bölümünden ulaşabilirsiniz:)
    sabun yada bebek şampuanının küre olumsuz bir etkisi olmaz, endişelenmeyin.

  56. ben yarın dördüncü kürümü yapıcam.. gercekten cok memnunum saclarm pırıl pırıl oldu ve uzadı insallah daha daa uzar tesekkür ediyorum size:)

  57. bu kuru bende hamılelıgım boyunca uygulamıstım. gercekten cok memnun kaldıgım bır kurdu cadıkazanı sagolsun bende ondan ogrenmıstım. ama saclarıa rofle yaptıktan sonra sertlestırmeye baslamasıyla bıraktım ayda bır cm uzayan saclarım kurle bırlıkte 3 cm uzuyordu sımdı bırakmama ragmen ayda 2 cm uzama elde edıyorum :))

  58. sonnuçların paylaşılmasıyla ilgili bir yazı yazacaktım ki sonuçlar gelmeye başladı:)
    seyma hanım sinameki kürü saç dipleine uygulandıktan sonra digger kısımlara mutlaka yağ uygulanmalı. böylece kuruluğun ve sertliğin önüne geçebilirsiniz. yoksa sinameki kürü saçları onaran ve sağlıklı görünmesini sağlayan bir kür değil temelde. çok iyi bir saç uzatıcı.. saç boylarını ve uçlarını ihmal etmemek gerekir yani.

  59. Merhaba, bu kürün çok faydalı olduğunu okuyorum ve denemek istiyorum ancak, açık renk saçlarda, saçın renginde değişme yapıyor mu? Bazı yerlerde sinamekinin saçı kızıllaştırdığını okudum. Teşekkürler…

  60. yaz başlamadan önce aylarca sinameki kürü uyguladım sonra bilinçsiz bi şekilde ara verdim, meğer zaten ara vermek gerekiyormuş 🙂 her pazar yapıyordum ben 1 saat bekletiyordum saçımda. ara verdiğim dönem saçlarım bir anda uzadı inanamadım ne ara uzadı anlamadım resmen çok mutluyum havalar biraz daha soğusun tekrar başlayacağım bu küre sıcak havada hiç çekilmiyor kokusu 🙂 beni bu kürle tanıştırdığınız için teşekkür ederim kozmik bakım 🙂

  61. ana sayfada yorum bildirin şeklinde bir yorum okudum ve hemen kendimi borçlu hissettim. ben de sinameki kürünü uygulamaya başlayanlardanım. henüz iki kere uygulayabildim ama inanıyorum ki 4-5-6 olunca daha hızlı uzayacak saçlarım. ha uzamasa bile sorun etmemeyi öğrendim. en azından bakım yapmış oluyorum ve saçlarımın yağ ve vitaminlerle beslenmesini yanıma kâr sayacağım. genellikle verdiğiniz yağ günlerinde uygulamaya çalışıyorum ki daha iyi sonuç alabileyim diye. ayrıca özel günlerimde de uygulama yapmaktan kaçınıyorum.

    Tekrar teşekkürler

  62. nilgün hanım boyanın engine bir miktar açtığını duyuyorum ancak açık renk saçlarla ilgili bilgim yok. uygulayan arkadaşlardan cevap gelecektir sorunuza.

  63. sevgili aslıhank merakla bekliyorum sonuçlarınızı. imkanınız vasa fotograflayın bizim için:) çok güzel sonuçlar almanızı diliyorum:)

  64. merhabalar sevgili kozmikçimm.size son bilgilerimi aktarıyoruuuumm:) temmuz 18 de bir anlık öfkeyle saçlarıma kıymıştım.sonra araştırdım bayağı bir derken sizi buldum.sinameki kürünün oldukça faydalı olduğunu okudum.24 temmuz da ilk kürümü bismillah dedim ve yaptım.tabi ben farklı bir sitede haftada bir yapılması gerektiğini okumuştum ama bana az gibi geldi ve size danışarak haftada bir kaç güne çıkardım.tabi ilk ay ayın büyüme evrelerine dikkat etmeden uygulamıştım.10 kürü tamamladım şu anda.yani 1 ay 3 haftada 10 kür uyguladım saçıma.veeee dört parmak kadar uzadı saçlarım:)bunun yanında fazlasıyla dolgunlaştı.görenler de fark ediyor zaten.ama tabi ön saçlarımın hala bayağı uzaması gerek çünkü o kadar kötü kesmiş ve kısaltmıştı ki tam toparlanamadı.son durum böyle işte.kürü uygulayan arkadaşlarıma tavsiyem şu olur: en az 5 kürden sonra sonuç almaya başlıyorsunuz.sabırla ve düzenli olarak uygulamanızı öneririm.bi de bana şans dileyinnn ön saçlarım hızlı uzasınnn.hepinize sevgilerrrr :))

  65. Ben de yorum yaparak kürün etkisini paylaşmak istiyorum canlar.Kürün bana artıları: saçlarımı gürleştirmiş olması ve parlaklık kazandırmış olması oldu .7 defa her hafta sonu düzenli bir şekilde saçımda 4 saat tutarak uyguladım.Fakat son zamanlarda saçımda dökülmenin arttığını hissettim.O yüzden 2 3 hafta ara vereceğim.Uzatma konusuna gelince sanırım fayda göremeyen nadir insanlardanım 🙁 Öyle " waooww " lık bir uzama olmadı maalesef.

  66. seynep hanım çok teşekkür ediyorum paylaştığınız için:) ay fazlarını ve etkili günleri dikkate alarak uygulayın saddece. yani büyüyen ay fazının aavantajını mutlaka kullanın, daha fazla uzama elde edersiniz. sevgiler:)

  67. handegül hanım merhaba:)
    size de teşekkür ediyorum.
    uzama elde edemeyenleri neredeyse tamamında demir eksikliği var. bununla ilgili detaylı yorumlarımız olacak yukarıda.
    bunun dışında dikkatimi çekti, her hafta sonu düzenli uyguladığınızı yazmışsınız. acaba her hafta sonu sinameki kürü için etkili olan günlere rastladı mı? bu mümkün değil! ben daha once blogta yazmıştım; daha once bende sizin gibi düzenli(!) yani her hafta aynı gün olmak üzere 2 yıla yakın bakım yaptım. alışveriş yaptığım aktarın sahibi evinizde bizdeki kadar yağ ve ürün oldu diyordu.ne kadar bütçe ayırdığımı siz düşünün. üstelik bu sure boyunca tatil günlerimi evde geçirmek zorunda kaldım! sonucu tahmin etmişsinizdir. sonar bıkkınlık nedeniyle tamamen bıraktım. benim amacım onarmaktı saçlarımı. sonar brezilya fönü uyguladım. 6 ay kadar idare etti. sonra benzer bir uygulama yaptırırken saçlarım bir kez daha feci bir şekilde yandı. bakımlara geri dönmek zorunda kaldım. ancak bu kez blogumdaki yöntemle, sadece etkili dönemlerde yani sizlere önerdiğim şekilde bakım yapmaya başladım. 1 ay sonra(!) kestirmeme gerek kalmadan saçlarım normale döndü. kasımda iki yıl olacak. kuaförüm hala şaşkınlıkla bahseder diger müşterilerine. hatta onun birkaç müşterisine bu sebeple özel danışmanlık hizmeti verdim.
    burada size ve sizin vesilenizle aynı şekilde bakım yapan diger arkadaşlarımıza söylemek istediğim şu:
    düzenli bakım dediğiniz haftanın aynı günlerinde uygulanan bakım, bizzat yaşadığım ve aktardığım örnekteki gibi sadece zaman ve para kaybıdır!
    benim için düzenli bakım demek astrolojik anlamda etkisi yüksek ve etkisiz günleri ayırarak bakım yapmak demektir. blogun takipçileri arasında, bu yöntemle, sadece 1 gecede 1 cm uzama elde eden arkadaş(LAR)ımız mevcut:)
    sizlere önerim etkisi sıfır olan ya da çok zayıf olan günlerde, sırf haftanın aynı günlerinde bakım yapmak adına emeğinizi, paranızı, zamanınızı harcamayın!
    daha az sayıda bakımla, daha az bütçe ve zaman ayırarak ÇOK daha iyi sonuçlar alabilirsiniz:)

  68. Öncelikle bu detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim sevgili kozmik 🙂
    İlk başta astrolojik olarak etkileri bilmeden uyguladım kürü,daha sonra işin içine girince ve sizi takip etmeye başladıkça ay fazlarının etkisini görmüş oldum .3 ay önce kestirdğim saçlarım ay dönemlerine göre uygulamadığım için farkedilecek şekilde uzamadı kesinlikle katılıyorum bu söylediklerinize,artık yazdığınız yorumlara göre dikkat edip o günler arası kürleri uygulamaya başlıcam,inşaallah bundan sonra bir etki almaya başlarım.
    Belki geç farkettim sizi ama geç olsun güç olmasın napalım 🙂 sevgiyle kalınn =)

  69. Sinemaki kürünü 2yıldır uyguluyorum,saclarimin uçlarıni boyamistim eski rengine ceviriim derken saclarimi mahvettim ve kisacik kestirdim ,8 ay gecti üstünden,saclarim cok hizli uzamaz,sinemaki icine bemix bepanthene evigen ,tatli badem ve zeytinyağı da katiyorum,bazen bir gece bazen 5-6 saat bekletiyorum.gayet de memnunum ve başka saç bakımlari yapmak istemiyorum,mecitefendinin argan yağlı bitkisel sampuaniyla da yikiyorum,arada (3-4 ayda bir bazen daha fazla bir zaman diliminde) maya maskesi yapiyorum cok kötü kokuyor ,dayanamiyorum :(..ne kadar uzadi sorusuna net cvp veermiyorum.uzadigini şöyle anliyorum :saçlarımı yikadiktan sonra one doğru egiyorum bütün saçımı tutup buruyorum,burma sayisi arttikca ne kadar uzadığını anliyorum,kozmikcim senin tarihlerinde kürü uyguladigimda mutlaka bir burma miktarı daha uzuyor ama bazen uygulamam gerekiyor tarihini bekleyemiyorum ,o zaman da tam bir burma miktari uzamiyor,ışte bazen iki haftada bir burma oluyor 🙂

  70. Merhaba,saciyla badi dertte olanlardanim.o yuzden kuaforde satilan pahali sampuan kur maske gibi urunler kullanirim.ay yay burcundayken ilk defa sinameki kurunu denedim, ertesi gunden bu gune her goren saclarima ne yaptigimi soruyor.saclarim oldukca dolgun gorunuyor bu haliyle saclarimi ben bile sevmeye basladim :))) soran bir cok arkadasima tavsiye edip uygun gunleri takip etmelerini onerdim.bu kisim bi coguna ugrastirici gelsede iki gunde bir blogdan ogrenmelerinin hic zaman kaybi olmadigini anlattim.saclarim dalgali ve ince telli , kuru oldugu icin omuzlarima kadar uzayip sonra inanilmaz derecede yavas uzuyor.kan degerlerime de baktirmistim sorun yok.koc ve aslan gunlerini sabirsizlikla bekliyorum
    Kuru tekrarlamak icin.saclarima bakmaktan keyif almami sagladiginiz icin tesekkur ederim ;))

  71. canım kozmikcim ben kür uygulamasını cahil bir dönemde uyguladım ozamanlar ay küçülüyordu belkide.O yüzden artık bu aşamadan sonra sizin verdiğiniz uygun günlerde kullanıcam.Bundan sonra da belgelicem sizler için 🙂
    Bu akşamda maya maskesini uyguladım saçlarıma ,valla iyki varsınız ,sevgiler 🙂

  72. Komik bakim ben 4ay önce saclarimi incelttim (sacilarima yaptigim en büyük kötülük 🙁 ) kuaföre gittiğimde saclarimi yikattirdim,yikarken cok zorlandigini benim nasil başettigimi sorup ara makas atarsak ferahlayacagimi söyledi ve ben de kestirdim 🙁 kestirmemle benim burma sayisi da azaldi ,saclarim katli olduğu için alttaki uzun saclar gitti uzama da gitti,2yıldır sinemaki uygularim ama hal böyle olunca ben de daha sıkı bakimlara yeniden basladim, 4ayda toparlandi bu kür sayesinde, 4ay onceki düz saçlı fotografim,saclarim belli olacak şekilde yok dün biraz baktim,karşılaştırmalı güzel bi fotoğraf bulduğumda eklerim sana karşı kendime borç biliyorum tüm karsiliksiz yardimlarin için… bu sayfaya mi ekliyoruz fotograflari ayarlayabilirsem seve seve yaparim

  73. sevgili bnnu, blogların işleyişi siteler gibi değil malesef, kullanıcılar fotoğraf ekleyemiyor. mail adresime gönderirseniz çok mutlu olurum:)

  74. selin hanım twitter kullanıyorsanız oradan da takip edebilirsiniz. eğer o da yoksa sadece bloga girerek görebilirsiniz. sevgiler:)

  75. günaydım sevgili kozmikçim.çok kısa birşey sormak istiyorum.sinameki kürünü son haftalarda uygulayamadım.bugün uygulayacağım fakat ay küçülme dönemine girene kadar her gün uygularsam bir sakıncası olur mu acaba?

  76. sevgili zeynep uygulayabilirsiniz, zaten 3 günümüz kaldı. iki haftalık küçülme döneminde çok sık uygulamanıza gerek yok, durgun bir dönem. koç, kizler ve aslan burcunda birer kez uygulamanız yeterli olur:)

  77. Merhaba;
    Nerden başlasam okumaya inanın bilemedim. İlk sorumu kızım için sorayım: kızım 3 yaşında ve doğduğunda saçsızdı, çok yavaş uzuyor ve çok seyrek. bugüne kadar da sadece bir kez saçlarının uçlarını kestirdik. bu kürü uygulamam da bir sakınca olacağını zannetmiyorum ama yine de size danışmak istedim. belki önerebileceğiniz başka bir şey de olabilir.
    çok teşekkürler, sevgiyle kalın…

  78. Merhaba Kozmik Bakım,
    İki-üç ay verdiğiniz tarihlere dikkat ederek bu kürü uyguladım, ama malesef ben de fark edilebilir ölçüde bir uzama göremedim. Bir de havuç ve turp küründe şansımı denemeyi düşünüyorum. 🙂

  79. Merhaba
    Bloğunuzu belimde olan saçlarımı bir kuafor hatasıyla kaybettiğimde keşfettim. 6 haftadır sinemaki kürünüzü uyguluyorum.yalnız Ay'ın etkisini bugun blogunuzu okurken farkettim.henuz saclarımda bir etkisini görmedim ama 8haftadan sonraki bekleme süresini doldurmadan karar vermek istemedim.
    Aklıma takılan şey 6hafta boyunca büyüyen ay fazına denk gelip gelmediğim.asagıya kuru uyguladığım tarihleri yazacağım beni bu konuda bilgilendirir misiniz? Ayrıca ben boğa burcuyum.blokta boğa burcu için büyüyen ay dönemlerini göremedim.bu bilgiye de nerden ulaşacağımı soylerseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

    12 Ağustos (13 – 18:30)
    18 Ağustos (15:35 – 24:00)
    25 Ağustos (16:30 –
    31 Ağustos (17:00 -23:10)
    9 Eylül ( 12:00 – 22:00)
    16 Eylül (16:00 –

  80. zerrin hanım merhaba, hoşgeldiniz:)

    kızınıza sinameki kürünü uygulamanızı istemem açıkçası. büyüklerde bile çok uzun süreli ve sürekli kullanılmamalı bence. bu nedenle alternatif kürler veriyorum.

    saç kesimi için uygun günler veriyorum, bu günlerde mutlaka-küçük ve kısa bir tutam da olsa- kesin saç uçlarından. duş sonraları da blogumdaki karanfil kürünü uygulamanızı öneririm. hatta oradaki tarifi 10 dakika ocakta kaynatarak uygulayın.
    bunun dışında bepanthene, evigen ve bemiks ampulleri sade ve dönüşümlü olarak uygulayabilirsiniz. bunlar onun yaşı için daha uygun görünüyor.
    güzel haberlerinizi duymak dileğiyle:)

  81. antumbra merhaba,
    elbette deneyebilirsiniz. alternatif kürler vermemin asıl amacı da bu zaten. her kür hepimizin mucizesi olamıyor malesef. ancak bu kürler de işe yaramazsa kan değerlerinize baktırın derim. ayrıca ay takvimine göre beslenmeye de gayret edin.
    istediğiniz hızda uzayan sağlıklı saçlar diliyorum 🙂

  82. seval hanım merhaba:)

    ilk ve son uygulamanız dışında malesef yanlış günleri tercih etmişsiniz kürü uygulamak için.
    boğa burcu bir süredir küçülen ay fazına rastlıyor, bu nedenle bulamamışsınız. ancak bu sorun değil. çünkü kendi burcumuzu değil ayın içinde bulunduğu burcu dikkate alıyoruz. anasayfadaki güncel yayınları takip ederek "sinameki kürü için uygun" cümlesini gördüğünüzde uygulayın sadece. şimdi ay küçülme döneminde ancak yine de uygulayabileceğiniz günler olacak. asıl etkiyi ise büyüyen ay fazının uygun günlerinde uyguladığınız da göreceksiniz inşallah.
    buna ragmen etki görmezseniz – böyle istisnalar olabiliyor- blogtaki alternative saç uzatma kürlerini denemenizi öneririm. ayrıca ay takvimine gore beslenmenin de büyük katkısı olur eğer vitamin ve mineral eksiğiniz varsa vücudunuzda.

  83. Kozmik Bakımcım,

    Yarın 6. kürümü uygulayacağım inşallah. 8. kürü (sen ısrarla "sayılara takılma" desen de) yaptıktan sonra ara vermeyi düşünüyorum -ki sanırım bu ekimin ilk haftasında bitmiş olacak… Şunu sormak istiyorum. Ben ara vermek istediğimde ya ay büyüyen fazdaysa ne yapacağım? Ara vereyim mi yoksa devam edip küçülen ay evresini mi bekleyeyim? Saçlarım alışkanlık kazanır mı ?

    Bu arada okuyan kişilere bilgi olsun diye uyguladığım tarihleri aşağıda yazıyorum. Senin yazılarında "sinameki kürü için uygundur" ibareni gördüğümde yaptım hepsini.

    1.kür : 20 Ağustos 2013
    2. kür: bunun tarihini not etmemişim özür dilerim
    3. kür: 12 Eylül 2013
    4. kür: 15-16-17 Eylül 2013 ( hangisinde yaptığımdan emin değilim ama 16 Muhtemel tarihim)
    5. kür: 21 Eylül 2013

    Sevgiler,

  84. sevgili aslıhan büyüyen faza rastlarsa değerlendirmenizi öneririm. iki hafta sonar ara vermek sizin için bir olumsuzluğa neden olmaz kesinlikle.
    kürden sonuç alıyor musunuz?

  85. hülya hanım yağ bakımları uygulamanızı öneririm. diğerleri şikayetlerinize azaltmaz. badem yağı ya da zeytin yağı olabilir mesela.

  86. uzadı mı uzamadı mı hiç anlamıyorum inan. ama kafamı oraya takıp stres yapmayayım dedim. herkes ara verdiği dönemde uzamış saçları. sanırım o dönemden sonra daha net anlayacağım. fotograflamaya çalışırım.. ama şunu biliyorum ki uçları olmasa bile sanki orta kısımlarında yumuşama var.
    sanırım o ara verme dönemi geldiğinde sana yeniden sormam gerekecek =)

  87. kozmikcim ben son 1.5 aydır sinameki kürü için uygundur dediğin günlerde uyguluyorum iki kez falan kaçırmışımdır belki ama inan hiç sayısına ve tarihlere dikkat etmedim bu yüzden ne zaman ara vermem gerekir ne kadar ara vermeliyim bilmiyorum yardımcı olabilir misin bana…bir de sanırım bemiks ve sinameki birleştiği için dayanılmaz bi koku oluyo saçımda yıkadığımda hatta lavanta yagını son durulama suyuna koyduğumda dahi geçmiyo var mıdır bi çözümün :((((

  88. sinameki kürünü uyguluyorum 5 haftadır yaklaşık, 2. kez saç boyam geldi, 2 haftada dipler bir parmak çıkıyor, memnunum:)
    ama ben içine hint yağı,macademia yağı, b vitamini, zeytinyağı ya da badem yağı da katıyorum ılıkken

  89. bu küçülen ay fazında ara verebilirdiniz aslında ama artık büyüyen ay fazına geçiyoruz. yani yaklaşık üç hafta sonraki dolunayda ara verebilirsiniz.
    koku için durulama suyuna sirke katmayı denediniz mi? bir de onu deneyin. o da olmazsa bu kouşmayı hatırlatan bir mail atın bana başka şeyler deneyelim. sonuç alırsak blogta da paylaşırız.

  90. rabia hanım doğrudur, zaten anasayfadaki son güzellik ve bakım başlığına bakarsanız bu tarihte sinamekinin etkili olduğunu yazmışım. son yayınlarda bunu belirtmemişsem o tarihte uygulamayın. bir sure son yayınları takip edin, çok kısa sürede anlayacaksınız sistemi. arzu ettiğiniz uzunlukta saçlar diliyorum size:)

  91. Ben alıştım kokusuna :), yıkarken elma sirkesiyle yıkıyorum ama sirke kokusu beni daha çok rahatsız ediyor, yıkadıktan sonra bakım spreyi sıkıyorum koku kalmıyor zaten ama kozmik bakım bu spreylerin içinde çok fazla kimyasal var ben bunların yarardan cok zarar vereceği endişesindeyim,kullanmak istemiyorum.Şampuanimi dahi aktardan alıyorum ,diğerlerinin içinde saçların uzamasını önleyen dimethicone oluyor.Ben de çareyi aktarlardan buldum.Şöyle de bir sorum var benim saçlarım kuru ,elma sirkesi kurutur mu iyice saçlarımı.Bir de saçlarımı düzleştirirken bu bakım spreyini tüm saçıma sıkıp düzleştiriyordum ,yıpranmasın diye, ama artık kullamayacağım için düzleştirmeden önce önerdiğin bir uygulama var mi?

  92. Kozmik saçlarımı kestirsem mi? Kırık war ama cok değil çnkü 1 ay önce uclrndan aldm sadece ama sinameki kürünü uygulamaya bşladım ya yoksa bittikten snra mı kestirsem yha saçlarımı çk sewyrm we kafam cok karısık bu konuda bana yardım et cok oldum biliyorum ama 🙁

  93. elma sirkesini suyla seyreltiyorsunuz değil mi bnnu? no poo yöntemindeki ölçülerde kullanıyorsanız sorun olmaz. düzleştiri konusunda tavsiyem yağ günlerinde hindistan cevizi yağı ile bakım yapmanız olabilir. yıpranmayı azaltacaktır. fakat yine de ısıyı çok yüksek tutmamaya çalışın.

  94. Göz kararı yapıyordum, suyun rengi sariya doğru dönene kadar sirke katıyordum, no poo yontemini okudum.ona göre ayarlarım şimdi.teşekkürler

  95. rabia hanım 17-18 ekim günlerinde uçlarından sadece yarım cm kadar alabilirsiniz. hem kesilmiş olur hem de kısalmamış olur.

  96. rabia hanım 19 unda da uygulayabilirsiniz. ardından boğa günleri geliyor uygulama yapmayın. ikizler burcuna geçtiğimizde ise sadece bir kez uygulayın.

  97. belgin hanım bu kokuyu nasıl engelledikleri ile ilgili bir bilgi var mı? ilginç buldum, ben b vitamin içeren gıdaları kokusundan anlarım:)

  98. rabia hanım içinde bulunduğumuz boğa burcunun hemen ardından ikizlere geçiyoruz. yani pazartesi akşam saatlerinde. iki hafta küçülen ay fazında olacağımız için her uygun burçta sadece 1 kez uygulamanız yeterli. facebook sayfasındaki sorunuza gelince boya günleri koç burcu günleriydi, yazmıştım. bir hafta sonraki aslan günlerini beklemeniz gerekecek.

  99. merhaba ben 8 hatadır yapıyorum sinameki kürünü haftada 1 her pazartesi…böyle günü oldugunu falan bilmiyordum hangi trihte yapmam gerekiyor 15 mart balık burcuyum

  100. ayşe hanım sinameki için etkisi yüksek günleri anasayfadaki "güzellik ve bakım" başlıklarından takip edebilirsiniz. birkaç başlık incelemenizi önereceğim, 2,5 günde bir değişiyor etki. hemen kavrarsınız. en yüksek faydayı görmenizi diliyorum:)

  101. Ben bu kürü uyguladım.Sonuç olarak evet uzattı ancak kırıkları belirginleşti.Ve saçımda azalma gördüm.Yine uçlarından kesmek zorunda kaldım.Uzatmasınında bir anlamı kalmadı yani.

  102. tuğçe hanım bu yüzden yukarıdaki cevaplarımda da bahsettiğim gibi sinameki kürü tek başına uygulanmamalı çünkü bakım konusunda yetersiz kalıyor malesef.

  103. iyi geceler:) ben ilk kürümü uyguladım 07.11.2013 te .Uygun bi zaman mıdır sizce ,pat diye başladım ben hiç bakmadım bişeye .saçlarım yanık kırık .tam olarak bunun için başka neler yapmam gerek,hangi şampuanı kullanim sizce ? bu kürün bana faydası nasıl olucak? çok merak ediyorum ,ayrıca saç diplerimi çok yumuşak hissediyorum çok hoşş 🙂

  104. Kozmik Bakım merhaba, 25 Eylülde kuaför kurbanı olup saçlarım baya kısaldı, senin forumunu bilmiyordum yeni takipçilerindenim. Bilmeden uygulama zamanlarım şöyle;
    25 eylül
    30 eylül
    5 ekim
    10 ekim
    19 ekim
    25 ekim
    30 ekim
    6 kasım ve şimdi ara dönemindeyim. Snce saç kesim tarihim ve kürü uygulama günlerim nasıl? Acaba ay büyüme günlerine denk gelmiş mi? Herkes gibi saçlarımı uzatmak istiyorum. Bir de uçlarından çok az kırılmış, sence bu ay evde kendim kesmeli miyim, yoksa birkaç ay uzamasını bekledikten sonra mı keseyim? Şimdiden yardımların için çok teşekkür ederim:)

  105. özge hanım ayın büyüme dönemindeyiz yani avantajlı bir dönem. bu kür saçlarınızın hızlı uzamasını sağlar. böylece sık sık kestirme ve hasarlı bölgeden daha çabuk kurtulma olanağı verir. ben size bunun yanında sığır iliği maskesini uygulamanızı öneririm. önümüzdeki on gün saç boylarının onarılması açısından önemli. uygulanışı ile ilgili tüm detayları yazdım. etkili günleri de anasayfadaki güncel başlıklardan takip edebilirsiniz. en kısa zamanda şifa bulmanızı diliyorum:)

  106. gamzeloi hoşgeldiniz kozmik bakım ailesine:)
    saçlarınızın kesim tarihi hatalı öncelikle. yaptığınız 8 uygulamadan sadece 3 tanesi büyüyen ay dönemine gelmiş ki bu da olumsuz bir durum. tam büyüyen döneme geçtiğimizde yani asıl etkili olan döneme geçtiğimizde ise ara vermişsiniz! bu durumda sizin için önemli olan bundan sonrası.
    bundan sonraki her saç kesimi gününde kuaföre gitmeden saçlarınızın uçlarından 1-2 mm kesin. bu kadarcık kesmek işe yarar mı derseniz, yarar 🙂 çünkü önemli olan saçın kesilmesidir, ne kadar kesildiği değil. bu kesimi yapmadan uzama miktarı normale dönmez.
    ikinci önerim uygulamaya devam edin ve arayı 17 kasımdan itibaren verin. çünkü mükemmel bir dönemi kaçırıyorsunuz. tabi saç kesim tarihinizden dolayı tam istenilen etki olmayabilir. (bunun önüne geçmek için kova günleri devam ederken-örneğin bu akşam- saçınızdan yukarıda bahsettiğim kadar kesmenizin faydası olabilir. dilerseniz sadece bir tutam ayırıp ona kesim yapın, çünkü 14 ündeki koçta da keseceksiniz )
    bunun dışında sinameki kürü uzama sağlar fakat kırılmayı önlemez ve tekrar tekrar kestirmek zorunda kalırsınız. bu nedenle sinameki kürünü diplere uygulayın, saç boylarına da çörekotu yagi gibi bakım yapan ve onaran bir yağ uygulayın ki saçlarınız kırılmasın ve uzayan kısmını kestirmek zorunda kalmayın.
    şifa ve hızla uzayan sağlıklı saçlar diliyorum size:)

  107. sinameki için uygun olduğunu yazdığım günler tüm burçlar için etkili olan günlerdir özlem hanım. yani burcunuz ne olursa olsun etkisi yüksek olan günlerin avantajını kullanabilirsiniz. şifa olsun:)

  108. sevgili ömür şimdiden başlayabilirsiniz fakat asıl etkiyi iki hafta sonraki büyüyen ay döneminde görebilirsiniz. yarından itibaren sadece etkili günlerde uygulayarak iki haftayı değerlendirebilirsiniz. şifa olsun.

  109. düzleştirici elbette saçınıza zarar verir, elde ettiğiniz uzamayı düzleştiricinin olumsuz etkisiyle kaybedersiniz. en azından nadiren kullanmanızı öneririm.

  110. Kozmik bakim peki Aralik da ayin büyüme dönemlerinde bu kürü 2-3 günde bir yapmak etkisini azaltmaz mi? Yada sacimizin küre alismasini? Yani ay büyürken bu kürü ne sıklıkta uygulamaliyim?

  111. sevgili gamzeli küçülen ay döneminde sadece yağ ve protein günlerini; büyüyen ay döneminde ise ilaveten mineral günlerini de kullanabilirsiniz.(acil uzaması gerekiyorsa) aciliyet söz konusu değilse sadece yağ ve protein günlerini kullanabilirsiniz. bağışıklık kazanmasından endişe ediyorsanız. üst üste sinameki kürü yerine digger uzatma kürlerinden biri ile dönüşümlü kullanabilirsiniz. digger kürler için "hızlı saç uzatma"kategorisine bakabilirsiniz:)

  112. MERHABALAR BEN SİZE BİR SORU SORUCAKTIM BEN YAKLAŞIK 6 AYDAN BERİ SİNAMEKİ KULLANIYORUM VE REGL DÖNEMLERİNDE YARARSIZ OLDUĞUNU BİLMİYORDUM SAÇLARIM UZADI ETKİLİDE OLDU AMA BENİM SAÇIM SİMETRİK KESİLDİĞİ İÇİN BİR TARAF KISA BİR TARA UZUN KALDI BENDE DAYANAMADIM 1 HAFTA ÖNCE GİDİP KISA KALAN TARAFA KAYNAK TAKTIRDIM ŞİMDİ SAÇ BOYALI SİNAMEKİ BOYAYI AKTIR MI BEN BUNU SORUCAKTIM AYRICA BİOBLASIN SARMAŞIK ÖZLÜ ŞAMPUANIDA ÇOK ETKİLİ KULLANMANIZDA YARAR VARDIR.

    TEŞEKKÜRLER.

  113. bütün yazıyı ve yorumları okudum ama bu kürün saçta ne kadar kalması lazım bulamadım? birde kürden sonra şampuanla yıkayabilirmiyiz? yoksa sadace durulanacak mı?

  114. sevgili sena, kürü ilk uygulamada 2 saat tutabilirsiniz saçta. eğer rahatsızlık hissetmezseniz yavaş yavaş bu süreyi birkaç saate kadar çıkartabilirsiniz. arıca kürün içinde yağ ve vitaminler de bulunduğundan durulama yetersiz kalır. bu nedenle şampuanlama şart. en yüksek faydayı görmeniz dileğiyle 🙂

  115. olabilir zrz p. fakat bunu etkisi yüksek günlerde yapın. zayıf günlerde emek ve zaman kaybı olur. etkisi yüksek günler protein ve yağ günleridir. bu günler özellikle ay büyürken daha da kıymetli hale gelir. şifa olsun:)

  116. merhaba
    bunu bende uygulamak istiyorum.diyelim ki kullanılması gereken zaman da başladım ne kadar ara verip tekrar başlıyoruz. bu günleri bulamadım onun için de yardımcı olursanız sevinirim.

  117. başlamak için içinde bulunduğumuz günler uygun sevgili sema. ya da 12 aralıktaki koç burcunda başlayabilirsiniz. 1,5-2 ay kadar uygulayıp küçülen ay fazında ara vermeniz uygun olur. şifa olsun:)

  118. Kozmik hatrlarmisin bilmem ama yjne bn geldim basjna bela oldum resmn k.bkma:) Smdi takmstm bi ara bazi srunlrdan dolayi bn 2 aydr neredysp hc bse ypmdm sacima en sn 17 18 ekimde ypmistimm 3 kere hc b se olmadi zaten snra saclarimi boyadim felaket dkulmye basladi nrdyse 2 aydr sclrmdada uzama yk karanfil kurune baslicsm dokulmesi icin uzamasina care yok mu ya saclarim yznden pskoljim bzuldu:(( Yardm ett.

  119. sevgili rabia öncelikle stress altında olduğunuzu düşündüğümden buna çözüm bulmanız gerektiğini düşünüyorum. Tibet egzersizleriyle birlikte bir sure maya kürünü uygulayın bunun için. bu saçlarınızında sağlık kazanmasını ve dolayısıyla uzamasını sağlayacak zaten. karanfil kürüne başlayın söylediğiniz gibi.
    uzatma kürlerine "hızlı saç uzatma" kategorisinden ulaşabilirsiniz.size uygun olanı seçin. ayrıca beslenmenize de buradaki önerilere uyarak dikkat etmeye çalışın. şu an büyüyen fazdayız ve depolama dönemindeyiz, unutmayın. bu avantajı mutlaka kullanın. şifa olsun.

  120. her gün uygulanmıyor sevgili sema. haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz. uygulamaları da etkisi yüksek günlerde yaparsanız çok iyi olur. bu günleri anasayfadaki güzellik ve bakım başlıklarından takip edebilirsiniz. şifa olsun.

  121. Sinamekiyi yapmayımmı artık egzersizlere başlıcam kozmk Zaten suan kendimce diyet yapıyorum ama 4 kilo kadar werdım artık weremıyorum bunun içn napmalıyım sence ama tek sorunum saçlarım 🙁

  122. siz bilirsiniz. uzatma kürlerinden herhangi birini uygulayabilirsiniz. şimdi büyüyen ay fazındayız. kilo vermeniz oldukça zor zaten. bu dönemde ancak kilomuzu korumaya çalışmalıyız. önümüzdeki haftadan itibaren iki hafta kilo verişiniz hızlanır.

  123. merhaba
    yine ben 🙂 ben dediğiniz gibi küre başladım.Eczaneden ampülleri alırken eczacı arkadaşım B vitaminide verdi.İçine kattım.Sorum şu ki 1.5 ay kullanırken karanfili de kullanmam sorun olur mu?

  124. kirpik bakımıyla ilgili konumuzda bir çeşit çay pansumanından söz etmiştik. aynı şekilde uygulanabilir gibi görünüyor fakat söz konusu göz olunca çok dikkatli olmak lazım sevgili aytül.

  125. sevgili meryem çoğumuzda problem olmuyor. sinameki kişi için doğru maske değilse zaten bunu iki saatlik bir bekleme süresinde de gösterir. daha once uyguladıysanız ve dikkat çekici bir olumsuzluk yaşamadıysanız gece boyunca da kalbilir.

  126. MERHABA KOZMIK BAKIM BEN BU KÜRÜ YAKLASIK UÇ AYDAN BERI UYGULUYORUUM . ETKISINI GORUYORUM AMA ŞİMDİ SORMAK İSTEDİGİM BİŞEY VAR REGLİ DÖNEMINDE BU KURU UYGULAMAM ETKILI OLURMU OLMAZMI .?

  127. Mustafa bey sinamekiye su ilave etmeye gerek yok. kınayla ilgili sorunuzu doğru mu anladım emin değilim. fakat saçlarınız çok koyu bir renkse kına renk değişiimini sağlayamaz. sadece ışıkta kızıllık farkedilir.

  128. sevgili hülya regl dönemlerinde digger günler kadar etki görmek mümkün olmuyor. fakat yine de çok özel bir dönemse uygulamanızı tavsiye ederim. örneğin koç, aslan ve yaya burcu günlerinde.

  129. mustafa çağın, yorum sayfasının limiti dolduğundan mesajlarınız gelmemiş. ben açtığım diger sayfaya sorunuzun cevabını yazdım fakat.keşke beklemek yerine hemen yukarıdaki yorumlara baksaydınız. aynı soruyu meryem hanım da sormuş ve yanıtlamışım. sevgiler..

  130. arkadaşlar yorum limitimiz yine doldu, yeni bir yorum başlığı açtım. kürün sonuna linkini ekledim. oradan devam edebiliriz. sevgiler…

  131. ben 8 hafta uyguladım 2 hafta ara verdim tekrar uyguluycam saçlarım uzadı hemde baya çevremdekiler farketti kesinlikle işe yarıyor tek yan etkisi ölü saçları dökebiliyor ama çok uzatıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close