AY TAKVİMİ

Koç Burcunda Güzellik ve Bakım

13 Kasım 2013 saat
09:38’den 15 Kasım  2013 saat 16:48’e
kadar Ay Koç Burcunda büyüyecek;

Ay Koç Burcundayken tercihimiz protein ve vitamin içeren
bakımlar olmalı. Bakım maskelerimize vitamin ampulleri ilave edebiliriz.

Yumurta, bal vb. malzemelerle bakım maskeleri
hazırlayabiliriz.

Maya maskesi protein
ve vitaminleri bol miktarda barındırdığından bu günlerde hem saçlara hem de yüz
bölgemize kullanabileceğimiz en doğal maskelerden biri.

Koç Burcu günleri saç bakımı konusunda en avantajlı iki
burçtan biridir. Bu nedenle Maya Maskesi, Sığır İliği Maskesi, Karanfil Kürü gibi saç köklerini besleyen ya
da saçı onaran maskelerin ve Havuç Kürü,
Siyah Turp Kürü, Sinameki Kürü
gibi saçların hızlı uzamasını sağlayan
kürlerin uygulanması için son derece elverişlidir.
Kirpik bakımına
uygun olan bu günler saç boyamada da
olumlu sonuçlar verir.

Ayrıca saç kesimi
için doğru günlerdir.

Tibet egzersizlerine başlamak için çok güzel bir gündür. Ayrıca No Poo uygulanması faydalı olur.

Related Articles

15 Yorumlar

  1. kozmikim selamlar, blogtaki tarifle kına koymayı düşünüyorum saçıma. Kınayı yoğururken içine biraz da maya koysam nasıl olur acaba 😀

  2. Şİmdiye kadarki bütün bilgileriniz için teşekkür ederim .
    Ama aklıma bir şey takıldı.Şimdi ben bu kürü yapmak isityorum yalnız kova burcuyum . karanfil kürünü koç burcu zamanında da yapabiliyo muyuz ?
    Yoksa bir dahaki kova burcunun günümü bekleemeliyim !! (kova burcunu kaçırdım da ). Eğer öyleyse kova burcu zamanı geldiğinde bütün kürler yapılabilir mi ? 😀
    Yanıtarınızı beklliyor olacağım !!!
    😀 İyi akşamlar

  3. kozmikcigim en etkili zaman bu zaman midir saç kesimi için ? uzamam durmus durumda uzatmaya yardimci olucak bi kesim zamani lazim 🙁 bide aksammi sabahmi soylersen cok sevinirim maximum etki istiyorum 🙂

  4. sevgili berna bu aylarda en güzel günler bunlar. çok az kestirip duruma bak. istediğin gibi olmazsa önümüzdeki yay günlerinde bir kez daha kestir. özel bir saat dilimi dikkatimi çekmedi. şifa olsun:)

  5. elbette elif hanım. karanfil kürü için en uygun burçlar koç, aslan, boğa, başak ve oğlaktır. uygularken kendi burcunuzu değil, ayın içinde bulunduğu ve etkiyi arttıran günleri baz alın. şifa olsun:)

  6. regl döneminde saç boyama ve epilasyon uygun değil ,peki saç kestirmede mi uygun değil, azıcık uçlarından alsam olur mu? yoksa yay günlerini mi beklemeliyim?
    birde bu ay için de başka epilasyon günleri olacak mı?

  7. Bu koç günlerinden azami faydalandım bence bu sefer.Dün maya maskesi yaptım son durulama suyunuda zencefilli suyla yaptım.Bugün boya kesim ve karanfil kürü yaptım.Yarın da cumanın hayır ve bereketiyle tibet hareketlerine başlayacağım e daha ne olsun.Rabbim ne dileğin varsa en hayırlı şekilde kabul etsin kozmik bakım sayende kendimi her geçen gün daha çok toparlıyorum

  8. olur sena hanım, şimdiye kadar bu konuda olumsuz bir geri dönüş olmadı. fakat daha rahat hissedecekseniz ve acil bir durum yoksa yay günlerini de bekleyebilirsiniz:)

  9. Amin sevgili uyku mahmuru, ne güzel dua bu böyle, tam da çok ihtiyaç duyduğum bu dönemde.çok mutlu oldum hem bu güzel cümleleri okuduğum için hem de faydalı olabildiğimi hissettiğim için.
    gerçekten çok güzel geçmiş koç günleri. her biri şifa olarak geri dönsün inşallah. egzersizlere başlamana da çok sevindim. etkilerini merakla bekleyeceğim:)

  10. koç burcu günleri benim içinde bereketli geçti hem sığır iliği maskesini yaptım hemde sinameki kürünü alın bölgesinde bayağı minik minik saçlarım çıktı hatta bazıları gayet güzel uzadı. inş açılan bölgelerde de saç çıkar. ben sığır iliğini yaparken kıvamını bir türlü ayarlayamıyorum biraz sulu oluyor nedense birde karışık bakım yağları kullanıyorum ( badem,susam,ceviz,fındık,defne) içine vitamin ampullerinden kırıyorum yalnız arındırmak için bayağı uğraştım bakalım inş saçlarım yeniden çıkar ve güzel bir şekilde uzar…. iyiki bu blogu farketmişim bana çok katkısı oldu allah razı olsun senden kozmik bakım 🙂

  11. Yağmur bence tarifi fazla karıştırma.Diğer yağları başka zamanda yapabilirsin ama bir sürü şeyi aynı ayna kullanarak saçlarını yorma.Sığır iliği tek başına biile çok işe yarayan bir tarif zaten

  12. sevgili yağmur şifa olsun. sığır ili kürüne gereğinden fazla mı yağ kullanıyorsunuz acaba. eğer yağ miktarı normalse kaynatırken koyduğunuz suyu biraz daha azaltabilirsiniz.
    bakımlarınızı arındırırken saçlarınızı ıslatmadan once uygulayın şampuanı. bir miktar şampuanla
    kuru kuru masaj yapın saçlarınıza. sonra çok az su ile yavaş yavaş durulamaya başlayın. sabunlu gibi görünecektir su. tamamen arınınca her zamanki gibi şampuanlayın. çok kolay arındığını göreceksiniz:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close