DİYET

Bakın Su Mayanın Yaptıklarına!

Hani şu hamur işlerinde kullandığımız, minik minik, yuvarlak tanecikler şeklinde olan mayanın… İşte şimdi o mucize taneciklerin, mayanın faydalarından bahsedeceğim.

Yapılan araştırmalar mayadaki genlerin insan genlerine çok benzediğini ortaya koyuyor. Şaşırtıcı zenginlikteki içeriğinden dolayı gelişmiş ülkelerde sadece katkı maddesi olarak değil, hem sofralarda hem tabletler şeklinde ilaç olarak kullanılıyor.

Şimdi mayayı bu kadar değerli yapan içerik neymiş bir bakalım:

Maya yüzde 50 oranında protein, B grubu vitaminler, demir, krom, potasyum, magnezyum, fosfor, çinko ve selenyum gibi mineraller içeriyor. Ayrıca proteinleri oluşturan temel yapı taşı olan aminoasit özleri bakımından
da çok zengin.

Hal böyle olunca anlıyoruz ki mayayı hemen herkesin tüketmesi gerekiyor. İsterseniz kim, neden kullanmalı bu mayayı biraz daha detaylı bakalım.

Aslında herkes kullanmalı!

Anne adayları, sporcular, çocuklar, gençler, yaşlılar, nekahat döneminde olanlar, ağır işlerde çalışanlar, yoğun stres altında olanlar… Herkes!

Bir kere daha sağlıklı ve enerjik olmak istiyorsanız mayayı beslenmenize mutlaka dahil etmelisiniz.

Maya en başta, zengin içeriğinden dolayı vücudun tüm ihtiyacını karşılayarak bağışıklığı güçlendiriyor  ve hastalıklara karşı görünmez bir duvar örüyor. Bunun yanında tüm bedeni olumsuz etkileyen strese karşı, içeriğindeki B vitaminleri sayesinde çok etkili bir silah görevi görüyor. Sinir hücrelerini güçlendiriyor ve ömürlerini uzatıyor. Sinir sisteminin düzenli ve sağlıklı işlemesini sağlıyor.

Fiziksel ve ruhsal açıdan güçlendirip yorgunluğu ve asabiyeti önlüyor. Dolayısıyla konsantrasyonu da olumlu anlamda etkiliyor. Ayrıca stres altında artan mide asidini önleyerek sindirime de katkı sağlıyor.

Maya aynı zamanda anne karnındaki ceninin gelişimine büyük katkı sağlayacak kadar da kıymetli. Hamilelik döneminde artan ihtiyaçları karşılamada yine imdada maya yetişiyor.

Mayadaki zengin B9 vitamini (folik asit) hamilelerde çok sık rastlanan anemiyi engelliyor ve yeni hücrelerin (plasenta gibi) üretimini sağlıyor. Cenindeki sinirsel hücrelerin gelişiminde de rol oynuyor. Yetişkin bir insanın günlük folik asit gereksinimi 3 mg iken hamilelik döneminde bu miktar 7.5 miligrama çıkıyor. Bu nedenle anne adaylarının mayalı yiyecekleri, bu dönemde beslenme programlarına almaları büyük önem taşıyor.

Önemli görevleri bulunan ve bu nedenle yoğun çalışan ve stres altında olan karaciğer için büyük bir destekçi. Çünkü karaciğeri toksinlerden arındırıyor. İçeriğindeki yağ dönüştürücü bir madde olan colina ile, vücuda giren yağları organizma tarafından en iyi şekilde kullanılacak hale getiriyor ve böylece karaciğerde birikmesini önlüyor.

Karaciğer sorunlarının cilde olumsuz etkilerini düşünecek olursak dolaylı olarak karaciğer rahatsızlıklarından kaynaklanan cilt problemlerinin de önüne geçiyor.

Bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden alerjileri de  engelliyor.

Cildin mat ve pürüzlü görünmesine yol açan mide problemlerini gideriyor.

Cildinizi nemlendirmek ve korumak için zengin içeriğe sahip mayadan yararlanabilirsiniz. İçerdiği yoğun protein ile maya, cildin oksijen almasını ve yeniden yapılanmasını sağlıyor. Yüksek miktardaki potasyum sayesinde ise dokularda biriken toksinlerin atılmasını sağlıyor. Cildi adeta yenileyerek taze ve pürüzsüz görünmesini sağlıyor.  B2 ve B6 vitaminleri sayesinde cildin yağ dengesini ayarlayarak akne ve sivilceye karşı etkili oluyor.

Yani maya cildi hem içeriden hem dışarıdan besliyor.

Maya ellerinde dostu. Maya ile hazırlayacağınız dört dörtlük bir el kremi -el bakım maskesi de diyebiliriz-
bu aylardan itibaren kurtarıcınız olacaktır. Çünkü bu maske eldeki çatlakları hızla onarıyor.

Çatlaklar demişken, mayanın iyi bir mikrop öldürücü olduğu çok eski zamanlarda keşfedilmiş ve bu nedenle yara merhemi olarak uzun süre kullanılmış. Yani maya yaraları dezenfekte etmek ve çabuk kapanmasını sağlamak
için de kullanılıyor.

Saçlara gelince; özellikle stresten kaynaklanan saç dökülmesini önleyen maya aynı zamanda saçların sağlıklı uzamasını sağlıyor. İçeriğindeki B5 vitamini, saç sağlığı için çok önemli olan keratin oluşumunu uyarıyor. Kısaca, saçın her türlü ihtiyacını karşılıyor.

Sporcular da kullanmalı. Çünkü daha önce de belirttiğim gibi doğadaki en zengin amino asit özleri, protein, vitamin ve mineraller mayada mevcut. Özellikle B grubu vitaminler sporcular için son derece faydalı. Maya organizmanın kimyevi aktivitelerini uyararak en iyi biçimde çalışmasını sağlıyor. Yağ ve karbonhidrattan yoksun olduğu için hazmı kolaylaştırıyor. Dolayısıyla sporcuların beslenme programında maya bir şekilde yer almalı.

Sodyum ve şeker açısından yoksun olan maya, özellikle diyabet ve ‘ipoglisemi’den (kan şekeri oranının düşmesi) yakınanlar için de ideal. İçeriğindeki krom, kandaki yağ ve şeker düzeyini azaltan insülinin hareketini güçlendiriyor. Çinko minerali ise glisemi (kandaki yüksek şeker oranı) düzeyini düşürüyor.

Diyet yapıyorsanız yine mayanın desteğine ihtiyacınız olacak. Çünkü sağlıklı bir diyet programında yer alan besinlerin vücudun tüm ihtiyaçlarını karşılaması gerekiyor. Maya zengin içeriği ile bu ihtiyaçların büyük bölümünü karşılayacak nitelikte. Ayrıca bilinçsizce uygulanan zayıflama diyetleri sırasında bağırsaklardaki yararlı bakterilerin kaybedilmesi söz konusu olabiliyor. Maya böyle durumlarda yararlı bakterileri güçlendirdiğinden, dengeyi sağlamış oluyor.

Sözün özü, maya hemen her konuda ihtiyacımıza cevap veriyor. Bu nedenle onu sadece bir katkı maddesi olarak görmek haksızlık olur.  Sabah kahvaltılarında (diğer öğünler de olabilir) suya, süte ya da meyve suyuna
karıştırıp içebilir ( 1 su bardağına 1 tatlı kaşığı kuru maya) ; salata ve mezelere serperek kullanım alanını genişletebilirsiniz.

Bu genel bilgileri verdikten sonra elbette ki “maya maskesi nasıl yapılır? ” sorusunun cevabını da vereceğim. Buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ay takvimine göre tedaviyi hızlandıran ve etkisini arttıran günleri kaçırmamak için Kozmik Bakım
facebook ve twitter sayfalarını takip edebilirsiniz.

 

Sevgiyle, sağlıkla ve güzel kalın!

KONUMUZ YORUM LİMİTİNİ DOLDURDUĞUNDAN SORULARINIZA VE DENEYİMLERİNİZİ PAYLAŞMAYA BU SAYFADAN DEVAM EDEBİLİRSİNİZ.

 

Son Yazılar:

Evde Yanık TedavisiNasıl Yapılır, Yanık İzi Kalmaması İçin Ne Yapılır?

Safra Kesesi Taşı vePolipten Nasıl Kurtuluruz?

Vicks KreminFaydaları ve Zararları Nelerdir? Ne İçin Kullanılır, Hangi Durumlarda AslaKullanılmamalıdır? -Bölüm 1-

Vicks KreminFaydaları ve Zararları Nelerdir? Ne İçin Kullanılır, Hangi Durumlarda AslaKullanılmamalıdır? -Bölüm 2-

Tags

Related Articles

195 Yorumlar

  1. Maya gerçekten bir mucize.Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum ben her sabah sütün içinde eritip içiyorum ılık sütün tabi kaynar olduğunda mayanın içeriği bozuluyor.Ilık olmasına dikkat ediyorum.Arkadaşlara örnek olması açısından mayayı sütle içtiğimden beri fondoten kullanma ihtiyacı hissetmiyorum cildim o kadar güzel ve parlak olduki

  2. Ayrıca çok güzel bir enerji veriyor insana.Saçlar kesinlikle ve kesinlikle daha çabuk uzuyor.Hatta boy uzatmada büyük bir rolü var mayanın.Yazı için teşekkürler Kozmik herkesin bilmesi gereken bir bilgi bu 🙂

  3. evet çok ılık olmalı süt!
    senin adına sevindim, zaten bu içerikle aksi mümkün olamaz galiba:)
    ne ölçüde kullanıyorsun peki?

  4. yine çok bilgilendirici bir yazı olmuş kozmik ,
    saç ve cilt bakımım için kullanıyordum ,gerçekten de çok faydası var,daha önce kullanmamış olanlara kesinlikle tavsiye ederim,
    salatada değilde süte karıştırıp içmeyi deneyeceğim ,hep birlikte başka kullanım alanlarıda düşünelim 🙂

  5. çok ilginçmiş yaa, çok şaşırdım açıkcası, hamileyim ya, olumsuz bi etkisi olmaz umarım, azar azar deniyeyim ben de, süte katıyorsunuz öyle mi. ya özellikle şu bağışıklık sistemini güçlendirmesi mükemmel, ben sık sık hasta olurum, bağışıklık sistemimi güçlendirecek etkili bir yol arıyordum zaten, buna başlıyayım bi, bizim burda havalar soğudu bile, zaten alerjim olduğu için burnum sürekli akar, şu aralar akıntı artmaya başladı havalardan dolayı. ayrıca yorgunluğa da çözümmüş, hamilelik öyle bir şey ki, şu an dördüncü ayın içindeyim, karnım yok pek, ağırlığım yok yani, ama bazen üzerime birinin çöktüğünü hissediyorum, hiç bi iş yapmamama rağmen kılımı kıpırdatamıyorum bazen. neyse bakalım mayaya, kozmik bakım zaten tüyler konusunda duacınım, bu da bana iyi gelirse daha çok dua edicem sana 🙂

  6. hamileler için de tavsiye edildiğinden olumsuz etkisi olacağını hiç sanmıyorum ama yine de küçük miktarlarla başla:)
    bu arada kitty nerelerde, doğum yapmış olabilir mi?:)

  7. bende biotin ilacı almıştım 🙁
    maya ile biotin kullansam çok ağırmı gelir?
    mayayı sütle hemen denedim ama burnumuda tıkamak zorunda kaldım 😀

  8. bunu doktora danışmakta fayda var, benim cevaplayabileceğim bir şey değil malesef.
    ama mayanın kokusunu önleme konusunda fikir verebilirim:) süte nesquik katmak ya da mayayı meyve suyuna katmak kokuyu hafifletir diye düşünüyorum. birde alışana kadar süte küçük miktarlarda ilave edebilirsin mayayı.

  9. kittynin doğumuna daha vardı ama bilemeyiz ki, epeydir sesi çıkmıyor. ben zaten sütü burnumu tıkayarak içiyorum 🙂 maya da katsam bir şey olmaz sanırım. peki oda sıcaklığındaki sütün içinde erir mi, ya da aynı şekilde meyve suyunun falan içinde? illa ılıtmak mı gerekiyor. gerçi benim süt dışında alternatifim yok, hazır meyve sularından uzak durduğum için. bi ara kızılcık suyu yapıyordum, ama okul başladı, anca yemek yapabiliyorum 🙂

  10. oda sıcaklığında olması yeterli, fazla sıcak olursa ekşi oluyor zaten.
    ayrıca salatada ve mezelerde de tüketildiğine göre erimesi şart değil gibi algılıyorum ben. yine de mümkün olduğunca eriterek tüketiyorum.
    meyve suyu konusunda haklısın mümkün olduğunca taze sıkılmış tüketmek gerekiyor.

    1. Merhaba kozmik bakim maya Kabaran haliyle kabartma kullanılan bir madde insanın midesi cozuluncede kabarmicakmi ? Ve şişkinlik yapıcam ?

  11. Ben bir kere süte katıp içmiştim ama kendimden geçiyordum neredeyse, tadı çok ağır geldi bana ama alışmak lazım gerçekten Allah'ın verdiği sayısız güzel nimetlerden biri ve ihmal etmemek lazım…bir de kendime vakit ayırabilecek kadar işim olmasa…Harika bir yazı olmuş,zaten bazı faydalarını biliyordum ama bilmediğim başka özellikleri de varmış ki asıl onlar benim için çok önemli,ben de ''sevimli'' gibi çabuk hastalanan ve alerjisi olan ve hep burnu akan biriyim ve çokkk çabuk yoruluyorum… mutlaka bir daha deneyeceğim…çok teşekkürler canım benim…

  12. kozmik bakımcım, bak bu kilo konusu benim de aklıma gelmişti, hem de hamileyim iki katı etkilenirim diye korkuyordum açıkcası, iyi ki söyledin. ne bileyim maya katılan şeyleri pek önermiyorlar sanki, daha çok katkısız, doğal olanlar ön planda, ekmekte falan. ama aydınlanmış oldum, sağol.

  13. kozmik bakim önemli bir bilgi daha paylaşmıssın bizlerle sağol. Bizde annemle mayaya bir amerikan aspirini kırıyoruz ve bunları duruma göre su, süt, soda ile ıslatarak maske yapıyoruz cildimize gerçekten düzenli yapıldığında pürüzsüz bir cilt elde etmek mümkün.

  14. stresi önlemesi, cildi pürüzsüzeştirmesi, diyette yardımcı olması tam ihtiyacım olan şeyler. her akşam süt içiyordum zaten yatmadan önce. artık kuru maya katarak devam ediyim o zaman. çok teşekkürler kozmik bakım sayende bir çok şeyin farkına varıyoruz:)
    bir de ben sabahları 1 tatlı kaşığı keten tohumu yiyorum. ortak faydaları var ikisinin de acaba keten tohumunu bıraksam mı? ağır gelir mi acaba birlikte?

  15. gizem maya seçimin doğru. keten tohumu hakkında bir fikrim yok açıkçası. yıllar önce selülit yaptığını duymuştum, o günden beri hiç ilgilenmedim:) katı bir önyargı oluşmuş ben de sanıyorum. yararını hissediyorsanız siz bu düşüncelerimi dikkate almayın tabi:)
    benzer etkileri varsa sadece birini kullanmak yeterli olur diye düşünüyorum yine de.

  16. Kozmikcim bende mayanın yararlarını okudum ve gerçekten tam benim ihtiyacım olan şeyler olduğu için bende içmeye başladım hatta eşime de içiriyorum.

    Ama bir sorum olacaktı aklıma takılan ben günde iki defa 1 çay bardağı suya 1 çay kaşığı maya katarak sabah akşam içiyorum.

    Psikolojim şuaralar çok kötü diyebilirim.Çok hassasım bazen ağlamaktan gözlerim şişiyor.

    Acaba günde 2 kere içmem çok mu geliyor yada az yetersiz mi geliyor da ben hala böyleyim anlamadım.
    İçindeki B vitaminleri sinirsel şikayetlere çok iyi gelmesine rağmen neden aynıyım acaba.Yoksa ben yanlış mı düşünüyorum.
    Bu konuda ki fikirlerin benim için çok önemli bana yardımcı olabilirsen çok sevinirim…

  17. sevgili şebnem bence miktarı iyi. bende içiyorum fakat kahvaltıdan hemen sonra ve sütle alıyorum. 1 su bardağına 1 tatlı kaşığı ilave ediyorum. ben daha çok destek amacıyla içiyorum. son zamanlarda koşuşturma arasında yemek yemeyi ihmal ediyorum çünkü. doğal yoldan vitamin-mineral-protein desteği oluyor, hap kullanmayı sevmiyorum çünkü. bu tempo bana epey kilo kaybettirdiği için tok karna almayı tercih ediyorum çünkü aç karna alındığında iştahı kesiyor ve kilo kaybettiriyor.
    aslında sütle almanız daha iyi olur.
    digger konuya gelince b12 sinirler üzerinde daha etkili bildiğim kadarıyla. yogurt suyu için aç karna. bir de lahana turşusunun bol miktarda b12 içerdiğini okumuştum.
    bunun dışında lavanta çayını şiddetle öneririm. çok iyi bir rahatlatıcıdır. ben her gece yastığıma serpiyorum. uçucu olduğu için leke yapmıyor:)
    lavantayla ilgili yazılarım var blogta. kategorilerden inceleyin, önerdiğim biçimde demleyin ve kullanın, çok faydasını göreceksiniz:)

    ben zihnim istemediğim biçimde işlediğinde, kızgınlıklarımı,kırgınlıklarımı zihnimde durmadan evirip çevirdiğimde ve buna engel olamadığımda salaten tüncina okurum.adeta bir silgi gibidir, hemen etkisini gösterir. sanki siz de böyle bir dönemdesiniz gibi hissettim.yanlış anladıysam bağışlayın. bu da blog dışı bir öneri olsun. (nette bulabilirsiniz.)

    kalbinize, zihninize, bedeninize ferahlık diliyorum:)

  18. Kozmikcim bana zaman ayırıp bu kadar açıklayıcı tavsiyelerin için çok ama çok teşekkür ederim.Tavsiyelerini şimdi not alıp uygulamaya başlıyacağım.Yazdığınız duayı da bulup okuycam.Ayrıca hislerinizde yanılmıyorsunuz…Güzel dilekleriniz için bilmukabele.
    Tekrar çok teşekkür ederim….
    Sevgilerimle….

  19. merhabalar kozmik ben yaklaşık bir yıl önce mayayı kilo almak amaçlı olarak mısırlı bir arkadaştan tavsiye olarak aldım zayıf olduğum için bana önermişti fazla üstelemedim bu gün aklıma öyle geliverince bende bi netten bakayım dedim siz bu konuya sanırım biraz hakimsiniz aydınlatırsanız sevinirim… iyi çalışmalar

  20. sevgili kozmikciğim lavanta çayı kürünü uyguluyorum aynı anda ılık mayalı süt içsem sence bir problem olur mu ve bu mayayı dilediğimiz gibi mi kullanabiliriz yoksa şu kadar gün kullan sonra bırak tarzı bişiler var mı acaba ?

  21. sevgili şule aynı anda darken aynı dönemi kastediyorsanız evet kullanabilirsiniz. lavantayı gece yatmadan once, mayayı kahvaltıdan once ya da sonra içebilirsiniz. ben iki aydır mayalı süt içiyorum. kilo kaybetmemek için kahvaltıda içiyorum. şu sıralar kısa süreli bir ara düşünüyorum. siz de bu şekilde kullanabilirsiniz. şifa olsun:)

  22. çok teşekkürler bu arada bir şey daha sormak istiyorum lavanta çayında 13. günüm son bir iki gündür derslerin yoğunluyla karıştırıp 20 dk demledikten sonra süzüp içiyordum lavanta çayını, çok büyük bir problem olmuşmudur acaba ekstra 10 dk daha bekletmem

  23. şule hanım demlenme süresine dikkat etmelisiniz. iki günü unutun, endişe etmeyin fakat bundan sonrası için dikkatli olun. şifa olsun:)

  24. mideye iyi geliyor denilmiş ama ben bir defa içtim mahvoldum nomaldede mide rahatsızlıgı olanlara mayalı gıdalar dokunur acab mideye iyi gelmesi için nasıl tüketilmelidir?

  25. bu kadar iyi yanının yanında köpeklere de çok faydalı ayda 1 kup yaş maya verin tüy sağlığı ve tüy dökümü konusunda çok faydalı 🙂 tecrübe edilmiştir ve veteriner tavsiyesidir 🙂

  26. pınar hanım çok küçük miktarlarda başlayabilirsiniz. örneğin yarım çay kaşığı ile. ayrıca verdiğiniz digger kıymetli bilgi için teşekkürler:)

  27. 15 günlük maya kürü için günün aynı saatlerini mi tercih etmeliyiz?
    Önce kahvaltıdan sonra içiyorum. Sonra öğle yemeğinde içmeye başladım. Bugün de akşam yemeğinden sonra içtim.
    Bir tatlı kaşığı mayayi bir bardak sütle karıştırıp içiyorum.

  28. günün hangi saati olduğu çok önemli değil fakat evet, hep aynı saatlerde içmek daha etkili olur. tıpkı ilaçlar gibi sevgili fullmoon. ben hep kahvaltı öğününde kullanıyorum örneğin. kilo almak istemeyenlerin akşam saatlerine bırakmaması daha iyi olabilir genel diyet kuralları gereği.

  29. Merhaba, ben 3 aya yakındır maya yiyorum, öncelikle cilt rengimde gözle görülür bir düzelme olduğunu söyleyebilirim, ayrıca eskiye göre enerjimde de artış oldu, ve tabii görünen buysa, gözle göremediğim başka faydalar da muhakkak olmuştur. Bunları bir süredir paylaşmak istiyordum, ancak fırsat bulabildim, geri dönüşlerin çok önemli olduğunu biliyorum çünkü ben de buradan okuduğum yorumlar sayesinde heveslenip başlamıştım 🙂

    Bir sorum olacak bu maya için ne zaman ve ne kadarlık bir ara vermeliyim? Çünkü bahsettiğim gibi 3 ay kadardır kullanıyorum.

  30. merhaba kozmik bakım maya yemeye 2 ay önce başladım. 2 hafta kadar kullanıp ara verdim. geçenlerde senin verdiğin tarihte tekrar başladım. ısırgan kürü zamanı gelince aynı anda kullanmak belki zararlı olur diye bıraktım. ısırgan demleyip içiyorum bu günlerde.
    Bu şekilde ara verip kullanmam mayadan alacağım etkiyi azaltır mı?

  31. Be. 15 gündür büyüyen ay fazında içtim şimdi ara verdim. Ay tekrar büyümeye başlayınca yine 15 gün içmeyi düşünüyorum. 3 ay uzun bir süre. Kozmik bakım ne der bilmiyorum ama 15 günlük kür bence daha uygun.

    Kozmik bakım bizi bilgilendirir misin? Ben de kendi adıma 15 günlük kürlerime ne zaman ara vermeliyim?

  32. sevgili og, çok iyi düşünmüşsünüz, paylaşmanıza çok sevindim. ben sanıyorum 1,5 ay kadar her gün kullandım. artık sadece büyüyen ay dönemlerinde kullanıyorum. yani iki haftalık aralarla. siz de bu şekilde kullanabilirsiniz. bu arada benim de cildimdeki farkı doktorumuz farketmişti. ayrıca bu tempoya dayanmamın altındaki en önemli faktörler alkali su ve maya sanıyorum. şifa olmaya devam etsin:)

  33. sevgili ay ışığı isterseniz üstteki cevabımda bahsettiğim şekilde kullanın. böylece ısırgan kürüyle de çakışmaz. gerçi ikisini birlikte kullanmanın hiç bir sakıncası yok. şifa olsun:)

  34. sevgili fullmoon şifa olsun:) ihtyaç duymadığınızı hissettiğinizde bırakabilirsiniz. yani büyüyen ay fazında kullanarak istediğimiz aralıklarla:)

  35. sevgili esma karanfil kürüne başlamanızı öneririm. maya kürü bir sure sonar cildinizin rengini de değiştirecektir. ayrıca cildinize sık sık buz masajı yapın. kan dolaşımının artması cildin beslenmesini ve sağlıklı hale gelmesini sağlar. bu da cilt renginizi kısa sürede değiştirir. şifa olsun:)

  36. şampuansız hiç denemedim fakat aksini düşünemiyorum. kil maskesinde gerek yok fakat maya maskesinde durulama yetersiz kalır bence. süreye gelince tek uygulama için soruyorsanız birkaç saat kalabilir, hiç bir zararı yok; genel olarak soruyorsanız hayat boyu kullanabilirsiniz, içeriği yediklerimizden farklı değil ve hiç bir zararlı madde içermiyor.

  37. Merhaba kozmik bakim, bir sorum olacak. Bazi markalarin instant kuru mayalari var, bu kürü instant mayayla uygulayabilir miyiz?

  38. ben hiç denemedim sevgili ss501. o nedenle net birşey söyleyemiyorum.(pakmayanın büyük paketini alıyorum.) kullanılabilir herhalde, neden olmasın.

  39. Ben ilk defa geçen ay maya kürü uyguladım. "İnstant" kuru mayaydı. Instant kuru mayanın normal mayadan farklı olduğunu düşünmemiştim. Bir paketten 3 tatlı kaşığı çıkıyor.

  40. sevgili fullmoon bildiğim kadarıyla instant maya daha hızlı mayalanmayı sağlıyor. bu da bende müdahale edilmiş duygusu uyandırıyor. bu nedenle ben normal mayayı tercih ediyorum.

  41. Cevabınız için teşekkürler ^^ Paketin arkasında açıldıktan sonra hepsinin kullanılması gerektiği, kalan mayanın saklanmaması gerektiği yazıyor. Sanırım doğallıktan uzak, diğerini kullanmak daha doğru olsa gerek.

  42. Merhaba kozmik bakım,alnımdaki sivilceler yuzunden artk aynalara bakamaz oldum,cok moralimi bozuyor,kullanmadıgım urun kalmadı diyebilirm:(sizin paylaştıgınz maya kurunden cok umitliyim,ayrıca buz masajını onermiştinz bana ama bazıları sivilceli yuzlerin uygulamaması gerektigini soyluyor sizce hangsı dogru?

  43. sevgili esma yorumu bulamadım fakat buzu direct sivilce için önermiş olamam diye düşünüyorum. kudret narını daha once önermediysem mutlaka deneyin. konuya sayfanın sol alt kösesindeki kategorilerden ulaşabilirsiniz:)

  44. Ss501 ve kozmik bakım cevaplarınız için teşekkür ederim.
    Ben istant mayayı pogacalarda kullanıyorum.
    Maya küründe geçen ay kullandım. Bir paketin tek kullanımlık olduğuna hiç dikkat etmemiştim. 🙁
    3 gün kullanmıştım. Yarın normal kuru maya alıp tekrar küre başlayayım. Uyarınız için teşekkürler.

  45. Ii gunler kozmetik benim sacim asiri dökülüyor ve kiriliyor bu maya nasil kulanmam lazim hamur mayasi mi lutfen yardimci olun simdi den Teşekkürler

  46. sevgili onur,
    marketlerde pakmaya adıyla bulabilirsiniz. uygulama şeklini yazımın sonunda verdiğim linkte bulabilirsiniz.
    ayrıca sağ sütundaki en çok okunanlar listesinden ya da sayfa sonundaki kategorilerden de ulaşabilirsiniz.
    şifa olsun.

  47. merhabalar sitenizi yeni keşfettim çok çok memnunum bir çok şey öğreniyorum lazer randevumu bile epilasyon günlerini okuyarak değiştirdim
    yalnız bu maya maskesibni beceremedim sanırım 🙂 bugün son günmüş diye yapayım dedim ama benim saçım uzun kıvırcık ve gür ama malesef ki koyduğum her şeyi emiyor saç boyasında da böyle oluyor içine çekiyor resmen hiç sürmemişim gibi.
    ölçüleri iki katına çıkardım yine de diplere sürerken emdi saç.
    ne yapabilirim bunun için? dökülmeye değil de saçım sağlıklı olsun vitamin alsın kafam diye yaptım kürü 🙂 banyo çıkışı da yüz için olanı uygulayacağım ama yanlış mı yaptım acaba kuru maya kullandım. sütle yapmıştım sıcak suyla çoğalttım mecbur yine de çekti resmen içine

  48. ben de çok memnun oldum bunları duyduğum için:)
    kuru maya benim de tercihim, endişelenmeyin. ayrıca saçınızın verilen herşeyi emmesi büyük bir avantaj, yerinizde olsam hiç şikayet etmezdim 🙂 (doğum tarihinizi de merak ettim.) fakat boya bakımından riskli. bu nedenle eğer mümkünse kınayla devam etmeniz sağlığınız açısından iyi olur.

  49. mutfakta kullandığımız kuru pakmaya sevgili dsadsa. süte katılmasında bir sakınca yok, bu şekilde kullanıyoruz hepimiz. şifa olsun.

  50. Yorumlar güzelmiş. Kozmik maya maskesini ilaç gibi ağzımıza atıp su ile içsek faydası olur mu yine ben sütü sevmem pek tabi iyi olmak için tahammül ederim ama işe yaramı dediğim gbi öyle olursa sabah akşam bi çay kaşığı kullanırım 🙂

  51. 4.4.1989 dogumluyum nedir bunun aciklamasi eheheh 🙂 evet boyalar mahvetti, boyayi da emdi sacim. Bundan sonra bir kez kendi rengine boyayip bir daha beyazlar iyice cikana kadar boyamiycam yoksa mavi siyaha boyuyordum bulamam o rengi kinada bulamam degil mi

  52. burcunuzla mı ilgili diye merak ettim sadece fakat artık o kadar çok işlem yapılıyor ki saçlar üzerinde olumsuzlukların sebebini net olarak anlamak çok zor oluyor.

  53. Ilgili mi peki? Yok ben dort bes ayda bir siyaha bouatirim sadece onun disinda fon bile yildan yila cektiriyorum o konuda sacim cok sagliksiz degil sadece troidim var ilerde cok dokulur diye simdiden onlem almak istedim

  54. Kozmik bakım,
    Önceden maya kürünü süt ile yapıyordum. Fakat tadı artık agir gelmeye başladı. Dün bir su bardağı meyve suyuna bir tatlı kaşığı kuru maya karıştırıp içtim. Bugün de pekmez, limon, su ve mayayı bir su bardağında karıştırıp içtim. Pekmez ve limonun mayayı olumsuz etkileme durumu olur mu?

  55. Kozmik bakım,
    Bir sorum daha var.
    🙂
    Maya küründe maya tam olarak erimek zorunda mı? Ben erimesine sabredemeden içiyorum. Birazı eriyor, birazı erimiyor. Böyle faydası olur mu acaba?

  56. sevgili fullmoon, olumsuz etkileyeceğini sanmıyorum. maya tam olarak erirse daha iyi olur tabi. ben kahvaltıdan once hazırlıyorum. kahvaltım bitene kadar erimiş oluyor. meyve suyuyla daha da iyi olur, özellikle de demir eksikliği varsa!
    şifa olsun:)

  57. Teşekkür ederim Kozmik Bakım.
    Bu aralar çok yoğunsun sanırım. Senden cevap gelmeyince, iki gündür tamamen erimesini bekliyorum, öyle içiyorum.

  58. gerçekten öyleyim sevgili fullmoon, yetişemiyorum. sık sık "gün 48 saat olsa" cümlesini kurmaya başladım. hatta bugün de dileyeyim doğum günü çocuğu olma hakkımı kullanarak:) neyse ki sizler gibi çok anlayışlı bir aileye sahibim:) yine de geç kaldığım sorulara çok üzülüyorum. mayayı eriterek güzelini yapmışsınız. sevgiler:)

  59. İiiiyi kiiiii doğdun Kozmik Bakım.
    İiiiyii kiiii doğdun, iiiiyii ki doğdun, iiiiiiyii ki doğdun Kozmik Bakım.
    Mutlu yıllar sana, mutlu yıllar sana, mutlu mutlu mutlu mutlu yıllar sana.
    İyi ki doğmuşsun ve iyi ki seni bulmuşum. Nice sağlıklı yıllar diliyorum. Her şey gönlünce olsun.
    2011 Ekimden beri senden o kadar çok fayda gördüm ki…
    Çok teşekkür ediyorum. Bütün hayallerinin gerçekleşmesi dileğiyle seni çoook öpüyorum.

  60. ailemiz büyüdükçe blog beni çok zorlamaya, çok yormaya başladı fakat o kadar mutluyum ki böyle bir aileye sahip olduğum için. görünen görünmeyen takipçilerle öyle güzel bir aile olduk ki!
    iyi ki varsınız, iyi ki hayatımdasınız, her biriniz ayrı ayrı <3
    bu güzel kutlama için, güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim fullmoon, AMİN 🙂

  61. bu akşam maya maskesini saçıma uyguladım
    benim saçımda cildimde yaptığım bakımları emmiyor gibi cildime yağ sürüyorum saatlerce kalıyor bakıyorum daha yeni sürmüş gibi( sivilcelerim için kullandığım kremlerde hiç emilmezdi) 🙁 nasıl bi yapım var anlamadım mayayı saçımda 3 saat beklettim öylece duruyor kuruyan biyer yok supsulu 🙁 🙁

  62. Merhaba kozmik , mayayı bugün suna hanımdan duydum.Yaş mayayı önerdi ben araştırırken burayı buldum size sormak istedim.Yüze hassa ciltler için sütle karıştırıp göz altları dahil sürülmesini torbaları dahi topladığını botoks etkisi yaptığını söyledi.İçme içinse gün vermedi ama anneannesi içirirmiş cilt ve saç sağlığı için.Ben yaş maya düşünüyordum sakıncası var mı denediniz mi ya da deneyenlerden yorum alayım istedim.Birde tüylenmeyi artırıyormuş yüz bölgesinde tüylenme sorunu olanlar dikkat etsin diye internet te okudum gerçek mi? Yaşım 44 ve çenemde 2 tane biri ak biri kara sert kıl var ve çenemin diğer kısmı yumuşak tüylü önceden yoktu bunları artırır mı sizce? Birde alerjim var cildimde bayağı hassas kırmızı pütürlerim oluşuyor zamanla yok olup zamanla çoğalan ve sönen.Teşekkürler uzun oldu ama 🙂

  63. sevgili papatya,
    ben her zaman kuru mayayı öneririm. eritmek daha zahmetli olduğundan yaş maya önerilir fakat onun korunması daha zordur. yani faydasını yitirmiş olsa da farkında olamayabiliriz.
    hormone bozukluğu olanlar için ideal olmadığı doğru. fakat siz ayda bir kez, özellikle de ay oğlakta iken yani en etkili günlerde uygulayabilirsiniz endişe duyuyorsanız. cildiniz hassas ise ilk uygulamanızda maskesi normalin yarısı kadar sure yüzünüzde tutun ve test edin. şifa diliyorum:)

  64. Merhaba Kozmik, maya markası birinci sorum.ikincisi ne kadar sure ne zaman kullaniliyor.zayiflamak amacli ac karina iyi mi olur.tesekkurler

  65. klasik pakmaya olabilir sevgili sunshine, ben de onu kullanıyorum. zayıflamak istiyorsanız öğünlerden aşağı yukarı yarım saat once almalısınız ki tokluk hissi versin. dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz ya da 4 hafta da bir ara verebilirsiniz. şifa olsun:)

  66. Sizi tanidigima o kadar memnunum ki anlatamam 🙂 maya hazirlaninca hemdn surulebiliyo mu.beklemeli mi.bnmki biraz cıvık oldu bi de cok yapmisim ellerimi yikadim resmen yuzume de surdum ama cıvık olunca ince bi tabaka oldu.geri kalani da kafama doktum 🙂 cok sacim dokulmustu faydali olur umarim. Cok ama cok tesekkurler

  67. sevgili sunshine, ben de sizing bu güzel ve sıcak enerjinizden çok mutluluk duydum:)

    fazla sıvı olduysa maya miktarını biraz daha arttırabilirsiniz. uygulama öncesinde 5-10 dakika bekletmeniz daha da iyi olabilir.

  68. kuru mayanın yan etkisi varmı bende ilk defa gördüm denemek istiyorum cildimde doğum lekesi var inşallah iyi gelir bırde megadyn vitamin alıyorum kesmem gerkmi hapımı şimdidem çok çok teşekkurler

  69. mayanın herhangi bir yan etkisi bilinmiyor sevgili nagehan. mutfağınızda kullanıyosanız ve şimdiye kadar sorun yaşamadıysanız rahatlıkla kullanabilirsiniz. vitaminlerle etkileşimi hakkında doktorunuza danışmanız dah iyi olur. şifa olması dileğiyle:)

  70. Mayayı 3 aydır sabahları 1 bardak normal içme suyuna 1 tatlı kaşığı kadar karıştırıp içiyorum. Adet düzensizliğinden kaynaklı sivilcelerim çok hafifledi, 1 tane ya çıkıyor ya çıkmıyor 🙂 Kilo veremiyordum bir türlü diyet yapmama rağmen, maya kullanmaya başlayınca fazlalık 5 kiloyu verdim ve sabitlendi 1,5 aydır falan, ideal kiloma ulaştım, maya ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Ayrıca b grubu vitaminleri eksik çıkardı bende hep, son yaptırdığım tahlillerde hepsi ideal düzeyde 🙂 vee saç dökülmem o kadar azaldı ki anlatamam, avuç avuç dökülen saçlarım günde 20 tel falan anca dökülmeye başladı, ki o da normal yani 🙂 bir de benim midemde yanma ve çok çabuk acıkma- mide kazınması gibi şeyler olurdu. Maya bunu da önlüyor sanırım, mide problemlerim sona erdi. Ayy bunu hep kullanacağım sanırım, çok harika 🙂

  71. sevgili büşra mayayı en güzel değerlendiren siz olmuşsunuz anladığım kadarıyla:) şimdi küçük bir ara vermenizi öneririm. en azından önümüzdeki yeni ay'a kadar. sevgiler:)

  72. Kozmik bakım,
    Ben bir süredir büyüyen ay döneminde 15 günlük sürelerle maya kürü uyguluyorum.

    Ara sıra bağırsak problemleri yaşıyorum. Şişkinlik, gaz, karın ağrısı, ishal gibi. Bazen birkaç saat sürerken bazen de birkaç gün sürüyor. Hatta bazen o kadar şiddetli ağrılar oluyor ki, acile gitme ihtiyacı hissettim, ama gitmedim.

    Bu durumun maya kürü ile ilgisi olabilir mi? Ya da maya kürünün bu durumuma olumlu etkisi olur mu?

    Şimdiden teşekkürler, sevgilerle.

  73. Sevgili fullmoon, benzer bir sikayet gelmedi simdiye kadar. Ben de kullaniyorum biliyorsunuz. Fakat yine de kullanmayi birakip bir sure gozlemleyin. Eger maya ile ilgili olmadigi kanaatine varirsaniz ihmal etmeyin. Yazdigin sikayetlere safra kesesi taslari da sebep oluyor, kendimden de biliyorum. Umalim ki degildir fakat her dort kadindan birinde rastlanan bir durum.gecmis olsun.

  74. 2hafta s0nra düğünüm var kullansam kilo aldırırmı korkuyorum zaten 68 kiloyum vermek istiyorum kullanmada yardımcı olursanız sevinirim

  75. sevgili nagehan öcelikle tebrik ederim, yeni hayatınızda çok mutlu olmanızı diliyorum:)
    yemeklerden 30-60 dakika once kullanırsanız kilo almazsınız. şifa olsun:)

  76. çok teşekkürler kozmik bakım ..ben bugün kullandım bende şişkinlik gaz oldu acaba ilk günlerde yapıyomu beni bilgilendirirseniz sevinirim
    yemekten 30 dk önce içtim

  77. Sevgili Kozmik;
    Kan grubuna gore beslenmede, mayali yiyecekler 0rh+ icin pek ugun degilmis. Benim merak ettigim, mayali gida ile mayanin bu sekilde kullanimi farkli seyler mi?
    Bugun maya kulanimina baslayamayip (evde kalmamis ve bugun alamama ihtimaline karsi) yarin baslasam uygun olur degil mi?
    Tesekkur ederim. Basari ve iyi dileklerimle..

  78. sevgili aynışah, dahili olarak mayayı kullanın ve saç diplerinize düzenli olarak masaj yapın. yanı sıra maya maskesini ve karanfil kürünü de dışarıdan uygulayın. aslan ve koç burcu günlerinde azar azar saç kesimi yapın (evde de yapabilirsiniz) bu günleri ana sayfada bulunan haziran ayı takviminden tespit edebilirsiniz. moralinizi bozmayın, bunlar sorunuzu çözecektir yüksek ihtimalle. şifa olsun:)

  79. Selam sevgili kozmik ben ve 2 arkadaşım daha yarın maya içmeye baslicaz Allahın izniyle kilo vermek cilt ve saç bakımı ve tabi diğer bütün şifalar için… yorumlarıda okuyunca daha bi heveslendim çok teşekkür ederiz umarım istikrarlı bir şekilde devam ederiz sonuçları paylaşırız inşaallah iyi çalışmalar. ..

  80. maya kullanmaya başlayabilirsiniz sevgili sevim. ayrıca bol su tüketmeniz gerekir. alkali su tüketirseniz çok daha güzel olur. şifa olsun:)

  81. selam kozmik,sabırla sorularımıza cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Çok faydalı bilgiler aldım faydalandım ama bi şu maya maskesiyle karanfil kürü bende işe yaramadı saçımdaki dökülme hızında azalma olmadı saç derimde kaşıntı çıktı saçımın tepesi daha çok dökülüyor yani erkek tipi dökülme. saçım ıslakken iyice açıldığını farkettim eskiden de dökülüyordu ama eşit dökülüyordu doktora gitmiştim tahliller yapıldı temiz çıkınca doktorda stresten dedi yaklaşık iki yıldırda dökülme bazen oluyordu ama saçımda artma olmuştu şu aralar işten dolayı biraz korkularım olunca tekrar dökülme oldu ama dediğim gibi daha çok üstler dökülüyor ne yapsam acaba.maya ile karanfil yaramadı yaptıkça dahada artırıyor sanki.Saçıma sarımsağı ezip sürsem(hiç denemedim ama)iyi gelir mi bilginiz var mı ne yapayım lütfen beni yönlendirin şimdiden teşekkür ederim biraz fazla uzattım kusura bakmayın ama sizin cevabınız çok güvenilir o yüzden her şeyi ayrıntısıyla yazmak istedim

  82. sevgili melikemalke, sarmısak saç dökülmesinde etkili digger yöntemlerden biridir fakat anladığım kadarıyla sizin sorununuzun kaynağı doktorunuzun da tespit ettiği gibi stres. korktuğunuz dönemde yinelenmesi de bunu kanıtlar nitelikte. bence öncelikli olarak b vitamin ağırlıklı beslenin. mayayı da saç maskesi olarak değil suda eriterek alın. içeriği stresinizin azalmasına yardımcı olur. tabi stresten uzak kalmanız ya da kendinizi böyle zamanlarda sakinleştirmeniz şart.
    ayrıca ben size no pooo yöntemine geçmenizi de önereceğim. ilgili konu blogumuzda mevcut. şifa olması dileğiyle:)

  83. bende denemek istiyorum hem zayıflamak için hemde cildim için nasıl kullanmam lazım ölçüsü nedir ve günde kaç defa aç yada tok fark edermi yardımcı olursanız mutlu olurum şimdiden teşekkürler

  84. sevgili damlaaa, ölçüler yazımın son bölümünde mevcut. kilo vermenize yardımcı olması için öğünlerden yarım saat once yani aç olarak almalısınız. günde bir kez yeterli. özellikle akşam yemeklerinden once almanız sizin için daha iyi olur.şifa dilerim.

  85. Mrb kozmik bakım bir arkadaş tavsiyesi üzerine mayanın özelliklerini araştırdım gayet olumlu sonuçlar olduğunu gördüm. fakat şöyle bir sorum olucaktı size .bende alopecia areta yanı saç kıran var mayanın bu hastalıkta herhangi bir etkisi var mıdır .eğer var ise nasıl hangi aralıklarla kullanmalıyım.TEŞEKKÜRLER.

  86. Slm kozmikcim bende basladim maya kullanmaya yine super bilgiler eline ve emegine saglik . İlk gozlemlerim midemi acayip rahatlattiki reflu ve ulser var bende . Ayrica yeme duzenim olstu diyebilirim . Birde cok fazla gaz ve siskinlik yapti ama cok sorun yasamadim. Benim sorum bu vucuttaki tuylerde bir artis saglarmi ve 2yasinda bir kizim var onada kullanmak istiyorum ama kullanabilirmiyim bir kasik bil olsa. Vitamin ve proteinden dolayi

  87. kerim ayhan, maya ile ilgili belirgin bir örneğimiz yok bu hastalıkla ilgili. fakat karbonatla iyileşme örnekleri var. bunun için sayfanın sağındaki çok okunanlar bölümünden alkali su konusunu inceleyin lütfen. ayrıca no poo yöntemini de uygulamanızı oneririm. eğer kullanmayı tercih ederseniz günlük alkali suyunuzdan bir miktar da sorunlu kısımlara uygulamanız sonucu hızlandırabilir. şifa dilerim.

  88. selam seyma:) şişkinlik ve gaz sorunu için miktarı biraz azaltabilirsiniz isterseniz. ben belli aralıklarla birkaç yıldır kullanıyorum, henüz tüylenme gibi bir etki yaşamadım. biraz once facebook sayfamızda da böyle bir soru yanıtladım. arkadaşımız saçlarında çok güzel sonuçlar aldığını yazmış fakat sizinle aynı endişeye kapılmış. saçta etkisini göstermesine ragmen hala tüylerde olumsuz bir durum yaşanmamış olması bile bu endişenin yersiz olduğunu gösteriyor aslında. istisnalar olabilir elbette, her konuda olduğu gibi. belki aşırı tüylenme sorunu olanlarda…fakat genel olarak böyle bir etkisi yok sevgili seyma.
    bebeklerde kullanımı ile ilgili bir bilgiye sahip değilim malesef. sakıncası olabilir diye düşünüyorum. doktoruna sorarak doğru miktarı tespit edebilirsiniz belki. sevgiler.

  89. Kozmikcim.cokk tatlisin cok tesekkur ederim ilgine saclarim cok daha gur durdugunu hissediyorum bende. Birde maskeler disinda kesinlikle sampuan kullanmiyorum bununda cok fazla etkisi oldugunu dusunuyorum umarim tirnaklarimada faydasi olur. Saclarima suan bayiliyprum rofle olmasina ragmen piril piril ve reklamdaki kadinlarin saclarina benzemeye basladi 🙂 harikasin canim 🙂

  90. birçok kadının istediği sonucu yakalamışsınız, ne güzel:) tırnaklarınız için limonu da tavsiye ederim. gece yatmadan once bir parça limonla tırnaklarınızı ovun. kabuklu halde kullanın limonu. gece uygulayamazsanız gündüz de uygulanabilir. özellikle ikizler ve oğlak burcu günlerini en iyi şekilde değerlendirin. şifa olsun:)

  91. paylaşımlarınız gerçekten çok güzel,tebrik ediyorum.birde şu mayayla ilgili bir sorum olcaktı.mayanın aşırı kıllanmaya sebep olduğu söyleniyor doğrumubir bilginiz varmı acaba

  92. sevgili nergis çok teşekkür ederim:) hemen üst kısımda aynı soruyu yanıtlamıştım. endişeniz olmasın. sevgilerimle:)

  93. merhaba sevgili kozmik bakım. Ben de sitenizin sessiz takipçilerindenim. Öncelikle bu faydalı bilgileri bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Ben mayanın tadını sevmediğim için suda eritip te içemiyorum. Acaba toz mayayı yutsam sonra da üstüne su içsem olur mu? Yani mideye zarar verebilir mi reflüm var çünkü

  94. merhaba sevgili kardelen:) ilginiz için ben teşekkür ederim:)
    kuru olarak yutmanız sağlıklı olmaz fakat su yerine meyve suyu kullanabilirsiniz. ya da yine suyla hazırlayıp içine pekmez gibi tadını değiştirecek başka bir değerli besin katabilirsiniz.

  95. sevgili betül, pc den kaynaklanmıyor. sadece blog üyeleri yazabiliyor. istemediğimiz türden yorumlara maruz kalmayalım diye böyle bir önlem aldım.
    o destan bana ulaştı:)) bir hafta kadar yokum, döndüğümde hemen yanıtlayacağım uzun uzun. sevgiler:)

  96. zannediyorum başlayabilirsiniz fakat yine de doktorunuza danışmanız gerekir sevgili dilek. ayrıca cennet hurmasının mevsimi geçmeden tüketmenizi öneririm. bloğumuzda bu kıymetli meyve hakkında bilgi mevcut. bebeğinize de faydalı olacağını düşünüyorum. sağlıklı, mutlu bir hamilelik dönemi geçirmenizi ve bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum:) sevgiler:)

  97. ben sütle içemedim. kuru kuru deneyeyim dedim, aklında böyle bi şey olan varsa aman diyim sakın 🙂 az kalsın boğuluyodum, ağzımda hamurlaştı maya, yutana kadar canım çıktı 🙂 en rahat maden suyu ve limonla karıştırınca içebildim ama acaba zararı olur mu diye de merak ettim. neyse ben nolur nolmaz portakal suyuna koyayım bari hazır mevsimiyken 🙂

  98. sevgili ayşegül, kuru olarak tüketmek yanlış zaten. portakal suyu iyi bir tercih, c vitamin ile aldığınız için demir emilimi de yüksek olacaktır. şifa olsun:)

  99. olur fakat bebeğinize gaz yapabilir sevgili zeynep. once çok az miktarda deneyip durumu gözlemleyin. ısrgan çayı ve cennet hurması tüketebilirsiniz ayrıca. sevgiler:)

  100. Merhaba
    Benim saçlarım çok aşırı derece de dökülüyor ve tesadüf maya ile ilgili yazınızı okudum içmeye karar verdim 5 aylık bebeğim var ve emziyorum acaba bebeğime yan etkisi olur mu

  101. sevgili gatma merhaba,
    mayanın gaz yapma ihtimalini akılda tutmak gerekir. bu nedenle az miktarda alarak bebeğinizi gözlemleyin. rahatsız olduğunu hissederseniz içmeyin. alternative olarak karanfil kürünü öneririm size. ayrıca polen maskesini de tavsiye ederim.şifa olsun, sevgiler:)

  102. aynı şey değil sevgili ada fakat halk arasında bu şekilde de ifade edildiğini duyuyorum. biz bahsettiğiniz pakmayayı kullanıyoruz. şifa olsun:)

  103. Merhaba ben maya kurunu kullanmak istiyorum 23 yaşındayım ve 47 kiloyum. Kilo almaya calisirken kilo vermek istemiyorum . Nasıl kullanmam gerekiyo sevgili kozmik bakim

  104. sevgili tuğçe,
    kilo vermemek için mayayı öğünlerle birlikte almalısınız. yani yemeğinizi yedikten hemen sonra. aç olarak alırsanız tokluk yaratır ve daha az yemek yersiniz.bu da kilo vermeye neden olur. şifa olsun:)

  105. Koyu tende boyle bir etki gorulebilir ama sizde olacagini dusunmuyirum sevgili ozlem. Ustelik cok sık uygulama yapilirsa bole bir sonuc dogabilir. Endiselenmenize gerek oldugunu sanmiyorum. Sevgiler:)

  106. Merhaba Sevgili Kizmik;
    Mayayi 2-3 hafta kullandim. Dislerimdeki hassasiyet sizlama gecti. Gozlerimdeki siddetli yorgunlunluk (uyandiktan hemen sonra bile vardi yani 24 saat) cok azaldi. Cok rahatladim. Sabah uyaninca ac karnina (istahim azalsin da kilo veriyim diye boyle yaptim), kahvaltudan 1-1,5 saat oncesinde ilik suda eriterek ictim. Istahim azaldi hakkaten az yiyince de kilo verdim. 3 kilo kadar. 🙂 Bunlarin hepsi de beni cok mutlu etti. Devaminda cok daha guzel seyler olacak insaallah. Allah razi olsun sevgili Kozmik.
    Onerdigim bir yakinim;'' koy mayasi da (hamur mayasi-eksi maya) ayni etkiyi gosterir mi? '' diye sordu. Sizce bu olabilir mi?
    Simdiden cok tesekkur ederim. Hakkinizi odeyemeyiz.
    Selametle kalin
    Merve Selime

  107. Merhabalar..benm sorunumda kilo..ama ben vermek degil almak istiyorum.kendimi bildim bileli yiyip kilo alamayanlardanm..doktorada gittim lakin Butun degerlerim normal.yinede alamiyorum.maya mucizesini okuyunca bunca derde devaysa bana da faydasi olabilecegini dusunDum.piyasada var birsuru hap,toz,karisimlar.kullanmak istemiyrm bunlari.tavsiyelerinizi merakla bekliyorm..

  108. Kozmikcim, Türk insanının yüzde yetmişinin mayaya intoleransı olduğunu biliyorum. Gerçi bende çıkmadı ama yine de biraz kararsızım. Ama başlamayı da çok isterim, buna ihtiyacım var. İtina ile ikna edilmeye hazırım 🙂
    Anladığım kadarıyla kuru mayanın, içinde şeker ihitva eden bir sıvıya karıştırılması dışında bir kullanım henüz tavsiye edilmemiş. Gözümden kaçtıysa eğer bilgilendirilmek isterim. Teşekkürler şimdiden.

  109. Merhabalar..benim sorunumda Kilo,ama vermek degil almak.kendimi bildm bileli yiyip kilo alamayanlardanim.maya mucizesini okuyunca banada faydasi olabilecegini dusundum.doktora da gttim,kilo alamamam icin hc bi sebep yok,degerlerim normal cikiyo.piyasadaki hizli kilo aldiran urunlerden kullanmak istemiyorum.mayayi masil kullanmaliyim?yada bnm icin daha etkili bisey varsa tavsiyelerinizi merakla bekliyorm..Sevgiler

  110. merhaba sevgili selime,
    sizler paylaştıkça bizler de mayanın daha nelere vesile olabileceğini öğreniyoruz, çok teşekkür ederim hepimiz adına. sanıyorum okuyan herkes benim gibi mutluluk duyuyordur bu sonuçlardan ve umutlanıyordur kendi adına.
    bahsettiğiniz mayanın böyle bir etkisi olduğuna dair bir bilgiye rastlamadım hiç. bu nedenle bizlerin kullandığı şekilde kullanmasını öneririm. yakınınıza da şifa olmasını diliyorum. sizden de daha nice güzel haberler almayı.. sevgiler:)

  111. merhaba izmirli gelin,
    piyasada gördüğünüz hap, toz vb. ürünleri almamakla en doğru şeyi yapıyorsunuz öncelikle. kilo almak için mayayı tokken, henüz sofradan kalkmadan almanız gerekir. açken almak iştah kapanmasına neden olurken tokken almak artı kalori demektir. geleneksel kuvvet macunlarını da bu şekilde kullanabilirsiniz.
    ayrıca her burcun kendi beslenme şeklini dikkate alın. bunu ay takviminden takip edebilirsiniz. o gün etkisinde olduğumuz burcun detaylarına girip bilgi alabilirsiniz. örneğin vitamin ve protein günlerinde özellikle bu içerikte beslenmeye özen gösterin.
    bunun dışında tibete egzersizlerini önerebilirim. bu egzersizlerle kilo alan arkadaşlarımız var. bunu bizimle paylaşan bir arkadaşımızda vardı. yorumları gözden geçirin zaman bulduğunuzda.
    ayrıca her gün 20 dakika yürüyüş önerilir kas gelişimi için.
    şimdilik aklıma gelen çözümler bunlar.
    kilo alma isteği de verme isteği gibi çok güçlü bir istektir. belki bu söyleyeceğim sizi şaşırtacak ve saçma gelecek fakat sizi bu arzunuza kavuşturacak en önemli yol da bu isteğinizden vazgeçmektir! çünkü bu çok güçlü bir direnç oluşturur.tecrübemle sabittir!
    güzel haberlerinizi almayı diliyorum:)

  112. sevgili gökşen merhaba,
    deneyip gözemlemenizi önerebilirim ancak. her bünye farklıdır ve amacımız iyi sonuçlara ulaşmaktır. aksi durumda dünyanın en kıymetli besini bile kıymetsizdir gözümüzde. dolayısıyla sizi ikna etmeye yeltenmeyeceğim, denedikten sonra siz ya ikna olacaksınız ya da hızla uzaklaşacaksınız:)
    ben sizi ikna edecek muhteşem sonuçlar almanızı diliyorum elbette:)
    kullanımına gelince esas olan mayanın erimesi. suyla da alabilirsiniz sütle de sebze suyuyla da… bir miktar şeker aktivasyon sağlar tabi, annelerimiz de hep kullanır bu nedenle.
    şifa olmasını diliyorum, sevgiler:)

  113. Sampuanin icine mayayi doksem olurmu ve tirnaklarim cok kotu cok duzensiz tirnaklarm icin ne yapabilirim cevaplarsaniz cok sevinirim simdiden tssekkurler 🙂

  114. bu şekilde kullanılmayacağı kanaatindeyim sevgili sümeyye. tırnaklarınızı limonla ovmanızı öneririm. kısa sürede etkisini gösteriyor. şifa olsun:)

  115. Merhaba ben azerbaycandan yaziyorum ben kuru mayayi maske olarak kullandim suyla karistirib yuzume maske yaptim yasim 29 cildimi sikilasdirsin kirisiklari onlesin istiyorom faydasi olurmu?ve ya yuze ne faydalari var bu maskenin

  116. sevgili alagözlüm merhaba,
    elbette faydası olur. bu maske cildin tüm vitamin, mineral ve protein ihtiyacını karşılar. ayrıca ayva çekirdeği maskesinden de çok memnun arkadaşlarımız. dilerseniz yorumları inceleyin zaman bulduğunuzda. cilt bakımı kategorimizden ulaşabilirsiniz.
    azerbaycana sevgiler <3

  117. Sevgili ala gozlum, su an buraya yazamiyorum fakat sayfanin altinda sol tarafta bulunan kategoriler bolumunden ulasablilirsiniz. Maya maskezini ise haftada bir kez uygulamaniz yeterli. Cildiniz yagli ise su ile kuru sut ile yapin.

  118. Sevgili ferhunde, eksi mayanin bu yonde kullanimina dair bir bilgi yok malesef. Orjinal tarife uymamiz daha dogru olur.sifa olmasini dilerim.

  119. Cok faydali bilgiler paylastiginiz icin beyenerek okudum 50yas cilt sorunlarina oneriniz varmi yuzde sarkma elastikiyet kaybi kabullenemiyorum ben neler yapabilirim mayayi deneyip tadindan dolayi biraktim tekrar baslasam extra oneriniz varmi tesekkurler

  120. aygun hanım,
    maya maskesi ve ayva çekirdeği maskesini önerebilirm sizin için. her iki konuda blogta mevcut. ayrıca yumurta akını da maske olarak cildinize uygulayabilirsiniz aynı şekilde. her gün buz masajı uygulayın cildinize. bunun için soğutulmuş lavanta çayından hazırlayacağınız buz küplerini kullanabilirsiniz. bu çayın tarifi de burada mevcut. hepsine cilt bakımı kategorisinden ulaşabilirsiniz. şifa olmasını diliyorum.
    sevgiler:)

  121. Merhaba mayanın bu kadar faydası olunca ve kilo vermeyi de kolaylaştıtdığını okuyunca hemen başladım kullanmaya. Ama ters etki yaptı galiba kullandığımdan beri kilo alıyorum. Yazdığınız gibi aç karnına ve kahvaltıdan yarım saat önce içtim hep ama iştahsızlık yaptığın ı söyleyemem. Çok kilolu biri değilim zaten ama daha formda olmak istiyorum maya miktarıyla ilgili olabilir mi

  122. sevgili incir çekirdeği iştahınızı etkilemediği için fazladan kalori almış oldunuz. bu da kilo almanıza neden oldu. iştahınızı kapatması için daha mı once almalısınız yoksa kahvaltıya daha yakın mı? bunu keşfederek yeniden uygulayabilirsiniz. eğer her durumda aynı miktarda yemeye devam ederseniz uygulayamayacağınız anlamına gelir. dolunay dönemlerindeki ısırgan küründen yardım almaya çalışın. ayrıca tibet egzersizleri ve alkali su ileyol almaya çalışın. içinde bulunduğumuz burcun besin kalitesini de dikkate alın mutlaka.

  123. merhaba kozmik yeni katıldım öncelikle:) dr oetker mayayı soylediğin gibi gunlük icme, cilt maskesi ve sac maskesinde kullanabilir miyim?

  124. Sevgili kozmik bugün itibariyle mayayı içmeye tekrar başladım. Daha önce bir hafta kadar içtim daha sonra ihmallik etmiştim. Alkali sudan gördüğüm faydalardan sonra senin tavsiye ettiğin mayayı da ihmal etmeden içmem şart diye düşünüyorum. Sütle ve suyla kesinlikle içemiyorum. Karışık meyve suyu ve meyveli sodayla çok rahat içebiliyorum ama onlardada katkı maddesi var bu konuda ne düşünüyosun? Özellikle meyveli maden suyuyla maya tadını hiç almadım. Mayayı içine attığımda çok köpürdü sonra içtim hiç maya tadı yoktu. Acaba diyorum mayanın özelliğini kaybetmesine neden olmuş olabilir mi? Alkali suya gelince ortalama 15 gündür gündüzleri 1 litre içebiliyorum akşamları pek su içme alışkanlığım yok. Günlük toplam 1,5 litre civarı bunun 1 litresi alkali. Bu şekilde bile ilk faydalarından birisi, Kışın cildim aşırı kurudu. İstanbulun suyu, havası çok sert geldi galiba. İstanbula gelene kadar cildim karmaydı bu arada. Aşırı kuruluktan mı cildim hassaslaştı. Sol yanağımda küçük küçük akne rozaya benzer sivilce gibi kırmızı noktalar çıkmıştı. Birkaç aydır kremler,yağlar ne denediysem geçmedi. şu an söndüler sadece hafif izleri kaldı. onlarda zamanla geçicektir. Alkali su geçirdi bence. Çünkü 1 aydır güneş kremi haricinde başka krem kullanmıyorum. Birde yağ günlerinde vede çok kuru hissettiğim zamanlarda zeytinyağı sürüyorum yüzüme ellerime dirseklere 🙂 yüz temizlemek için sadece sütle siliyorum. Anladım ki yüz yıkama jelleri, tonikler hepsi kimyasal faydadan cok zarar veriyor cildimize. Ben son bişey sorucam sevgili kozmik, arı poleni içerdiği vitamin ve minarellerden dolayı kızıma içirirdim küçükken, şimdi onuda içmek istiyorum maya ile birlikta fazla gelir mi acaba sonra vitamin mineral patlaması yaşamayayım. İşin şakası bi yana çok emeğiniz çok hakkınız geçiyo bize HAKKINIZI HELAL EDİN…

  125. sevgili brc merhaba, hoşgeldiniz:)
    instant maya nasıl olur bilemediğimizden pakmayanın normal mayasını tercih ediyoruz.
    şifa olsun.

  126. sevgili aslım,
    meyveli sodalar tahmin ettiğiniz gibi zararlı, mayanın da olumlu etkilerini yok eder muhtemelen. evde hazırlayacağınız hafif yoğunluktaki bir limonata ya da meyve suyu ile alın.
    alkali sudan alacağınız faydanın artarak devam edeceğini düşünüyorum. 2,5 litreye yaklaşabilirse su tüketiminiz çok daha iyi olur biliyorsunuz. yavaş yavaş arttırmaya çalışın.
    arı polenini maya ile dönüşümlü kullanabilirsiniz. bir dönem maya bir dönem polen şeklinde. aslında arı poleniyle ilgili de bir yazı hazırlamk istiyorum ama bir türlü fırsat bulamadım. en yakın zamanda inşallah.
    siz yeterki sonuç alın; sağlıklı ve mutlu olun 🙂 hak ne demek, helal olsun. her zaman yetişemiyorum, eşit hızda dönüş yapamıyorum herkese, sizler helal edin hakkınız.
    sevgiler <3

  127. Sayfanızı yeni keşfettim mayayı mutlaka denicem ama sadece ayın büyüme dönemlerinde.sürekli kullanmayacağımı düşünüyorum çünkü. Ayın büyüme Dönemi'ne bi bakmam lazım sonuçlarını merakla bekliyorum

  128. ayrı dönemlerde derken sevgili kozmik biraz açarmısınız? birde yanlış hatırlamıyorsam bir yoruma cvp olarak yağ günleri haricinde her gün içebilirsiniz diye bir yorumunuz vardı. Ona istinaden bugün içmedim. Yağ günlerinde neden içmememiz gerekiyor? Sevgiler…

  129. Sevgili aslim,
    onumuzdeki yeni ay doneminde 15 gunluk maya kuru, bir sonrakinde 15 gunluk polen kuru uygulayabilirsiniz yani. Bu 15 gunluk donemler buyuyen ay donemleri. Her gun duzenli kullanin. Eger kuculen ay donemlerinde de devam etmek isterseniz sadece mineral ve protein/vitamin gunlerinde kullanmaniz yeterli. Cunku icerikleri yogun olarak bu besin gruplari.

  130. çok teşekkürler sevgili kozmik iyiki varsın…Bu arada limonatayı evde kendim yapıp içerdim zaman buldukça tavsiyen üzerine yine yaptım ve mayayı doğal ev yapımı limonatayla içmeyi denedim veeeee sonuç harika kesinlikle mayanın rahatsız edici kokusu tadı sanki içinde hiç maya yokmuş gibiydi…Süpersin sen muhteşem bir insansın…Bu arada sarmısaklı şampuanımıda dün hazırladım bugün denicem İnşallah sonuçları konu içerisinde yorum yazarım…Zamanım olsa günüm senin bütün önerilerini uygulayarak geçirirdim emin ol…Hep bizimle olman dileğiyle…Şimdilik hoşça kal…

  131. ben mayalı şampuanı 1 aydır kullanıyorum bir kutu bitti saçlarımda gözle görülür şekilde uzama var bu mayalı şampuanı daimi kullansam herhangi bi zararı olur mu?

  132. Merhaba sevgili kozmik:) …Eskiden mayalı pogaça yaptiktan sonra ellerimin yumuşacık olması hep beni düşündürmüştü sebebini yazını okuduktan sonra anladım 🙂
    Artık ben de başladım kullanmaya,, her gün mayalı süt içiyorum, maya günlerinde maskeler yapıyorum.Yüzüm parlaklaştı canlandı,, biraz pütürlük hissettim bu mayadan mı yoksa ben mi yanlış farkettim acaba sormak istiyorum…
    Ayrıca bir konuda mail attım yardımcı olursan çok sevinirim:)
    Teşekkür ederim tüm güzel yazıların için 🙂

  133. Merhaba 🙂
    Ben polikistik over rahatsizligim var kilo vermek için kullansam fayda gorurmuyum hormon skntisi olunca onerilmedigini duydum. bide:) b12 problemi bende de var kilodan daha çok onun için başlamak istiyorum. Bilgilendirip zamn ayrdiginiz için sağolun bu ay günlerine çok inanıyorum nenemgil turşuyu bile bu ay karanlığı aydınlığı diye kurarlardı hep nette bu şekilde aramıştım sizi buldum sonunda 🙂 çok konuştum hakkınızı helal edin 🙂

    1. merhaba sevgili zervam 🙂
      büyüklerinize sevgiler, selamlar <3
      bu rahatsızlıkla ilgili direkt bir bilgiye rastlamadım fakat maya kullananların deneyimlerini de dikkate almak gerekir elbette. ısırgan kürünü uygulamanızı öneririm, aynı durumdaki bir arkadaşımın kürün ardından değerlerinin düştüğünü bildirmişti. bu kür kilo vermeye de yardımcı oluyor. b12 eksikliği için de ciğer ve yoğurt suyu tüketmenizi öneririm. ilerleyen zamanlarda bu konuyla ilgili bir yazı da hazırlamayı planlıyorum.
      şifa dilerim <3

  134. Tuba Yalman4 Temmuz 2015 13:27
    Merhaba kozmik bakım öncelikle verdiğin faydalı bilgiler için Allah senden razı olsun.emziriorum ve sütümü arttırmak istiyorum.aynı zamanda da Kilo vermek 🙂 sence ne yapmalıyım mayalı sı içmenin bebeğe bi zararı olur mu

    Kozmik Bakım6 Temmuz 2015 00:16
    amin, ederim sevgili tuba.
    mutlaka bol su için. önümüzdeki dönemlerde ısırgan kürünü deneyebilirsiniz. maya bazı büyüklerde bile gaz yapabildiği için bebeklere ağır gelebilir. bu nedenle şimdilik maya kullanmayın. emzirmeyi bıraktığınızda başlarsınız.
    ayrıca eğer yeni değilse doğumunuz yani yeterince toparlandıysanız bedenen tibet egzersizlerini kesinlikle uygulayın.
    sevgiler 🙂

    zehra8 Eylül 2015 21:38
    Ciltte bir ten rengi koyulaşmasına veya kurumaya neden olur mu?

    Kozmik Bakım12 Eylül 2015 00:14
    Ten rengini koyulastirmasi mumkun degil sevgili zehra. Kurulukmolmamasi icin su yerine sutle hazirlayabilirsiniz. Zaten kil gibi kurutma ozelligi olan bir maske degildir fakat nadir de olsa kuruluktan bahsedenler oluyor.

    Elif Esen13 Eylül 2015 15:42
    Maya kürünü ben de uygulamak istiyorum..Acaba başlamak için belirli bir zamanı var mı?

    Kozmik Bakım
    hemen başlayabilirsiniz sevgili elif. şifa olmasını diliyorum 🙂

    zehra15 Eylül 2015 16:30
    Pakmaya aktif hamur mayası olacak değil mi? Instant değil.

    Kozmik Bakım
    evet sevgili zehra, instant değil.şifa olsun.

    Aysel Polat8 Ekim 2015 00:00
    Mrb sitenize yeni katıldım okudum maya hakkında yazılanları yalnız maya maske tarifini anlamadım bilgi verirseniz ve ayrıca aldığımız pak kuru mayanın raf Ömrü ve nasıl muhafaza edeceğimiz yarın sabah itibari ile bir tatlı kaşığı kuru mayayı bir su bardağı ılık süt ile içeceğim spor yapan biri olaraktan çok teşkler kolay gelsin…

    Kozmik Bakım10 Ekim 2015 14:31
    hoşgeldiniz sevgili aysel 🙂
    maya maskesinin detayları bu linkte: https://www.kozmikbakim.net/2012/09/maya-maskesi-nasl-hazrlanr.html
    kuru mayanın ömrü 2 yıl olarak geçiyor fakat deneyimlerime gore bu kadar sürmüyor. fakat siz düzenli kullanacağınız için zaten çok kısa sürede tüketeceksiniz. kuru ve serin yerde muhafaza etmek gerekiyor.
    şifa olmasını diliyorum 🙂

    1. sevgili Berna,
      ben size bu konuda ısırgan çayımızı öneririm. sonuçlar gerçekten mükemmel. çok uzun süre dolu dolu emziren annelerimiz var bu sayede. daha az zamanda istediğinizden öte bir sonuç alabilirsiniz. sevgiler <3

  135. yeni yorum sayfamızın linkini yazımın sonuna ekledim sevgili arkadaşlar. paylaşımlarımıza oradan devam edebiliriz. sevgilerimle…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close