AY TAKVİMİ

Güzellik ve Bakım

05 Ağustos  2013 saat 19:57’den 08 Ağustos  2013 saat 06:56’ya kadar Ay Aslan Burcunda
olacak;

(07 Ağustos  2013 saat 00:50’de Yeni Ay gerçekleşecek.)

Önümüzdeki iki hafta
boyunca Ay büyüyecek!

Ay’ın Aslan Burcunda olduğu günler saç bakımı için en uygun
dönemdir. Bu dönemde protein ve vitamin ağırlıklı bakımlar uygulamak gerekir.

Elinizde bulunan hazır protein maskeleri, yumurta ile
hazırlayacağınız saç bakım maskeleri, maya maskesi, vitamin iğneleri
hazırlayacağınız saç maskelerinde kullanabileceğiniz

ürünler arasında.

Düzenli olarak cilt bakımı uyguluyorsanız bu günlerde
protein maya, yoğurt, yumurta akı vb. gibi protein içeren malzemelerle bakım
yapmanız alacağınız sonuç açısından oldukça doğru bir karar olacaktır.

Saçlarınız yıpranmışsa, yavaş uzuyorsa bu günleri mutlaka
bakım yaparak değerlendirmelisiniz.

Bu günler kirpik bakımı için de uygundur.

Sinameki kürü
için ve havuç kürü için uygundur.

Karanfil kürü ve
maya maskesi için uygundur.

Yukarıdaki kürlerden sinameki ve havuç kürü saçlarının hızlı
uzamasını arzu edenler için idealdir.

Saç dökülmesi şikayetine karşı karanfil kürünü ve maya maskesini öneriririm. Bu iki maske
saç köklerini beslediğinden uzamaya da etkisi olan maskelerdir.

Burada lavantanın saç uzatmadaki etkisi dolayısıyla bu
günleri ve sonrasındaki iki haftayı değerlendirebileceğinizi hatırlatmak
istiyorum. Lavanta ile ilgili yazılarıma buradan
ulaşabilirsiniz.

Daha önemlisi hem saç boyamak hem de saç kesimi için en
doğru zamandır. ANCAK!!! Bu kez
Aslan burcu günlerinin bir kısmı küçülen ay fazına bir kısmı da yeni ay gününe
rastladığından saçlarınızı kestirmemelisiniz!

Yeni Ay günlerinde saç kestirmenin erken beyazlamaya neden
olabileceğini unutmayın!

Ancak mutlaka kesim yapmak istiyorsanız  takvimin 08 Ağustos’u göstermesini bekleyin. Gece
yarısından (00:30) bayram sabahına kadar (05:00) evde kendiniz saç kesimi
yapabilirsiniz.

07 Ağustos  Çarşamba
günü Yeni Ay gerçekleşiyor ve bundan sonra Ay büyümeye başlıyor. Bu tarihten
itibaren iki hafta boyunca bakımların etkisini ikiye katlayabilirsiniz.

Saçların onarılmasında ve daha hızlı uzamasında önümüzdeki
iki hafta boyunca yapacakları bakımlar önemli.

Aynı şekilde cilt bakımları da bu dönemde etkilerini daha
fazla hissettirecek.

 

Şifa olsun..

 

Mutlu bayramlar diliyorum hepinize 🙂

 

Kucak dolusu sevgilerimle birlikte..

Related Articles

29 Yorumlar

  1. kozmikcim seninde bayramın kutlu olsun 🙂 kozmikcim bu aralar sacımda catallaşmalar oluyor neden oluyor anlamadım. Bu nu önlemek için ne yapabilirim varmı bi önerin?

  2. maya yarın saç kesimi yapamıyoruz. yukarıda belirttiğim tarih ve saatlerde evde kendiniz küçük bir tutam kesebilirsiniz bakım olması ve hızlı uzaması açışından.

    1. Ben Hızlı Uzasın istemiyorUM. gürleşmesini istiyorum. 6 Ağustosta kesim yapsam Kozmik ya bakım olmaZ MI Saçıma şimdi.
      Sadece bakım olsun diye kessek yan bir tesiri olmayacak Mı?

  3. sevgili nagehan konuyla ilgili püf kategorisine bakabilirsiniz. saçlarınızı yıkayıp fazla suyunu aldıktan sonar saçı yağlandırmayacak miktarda gliserin ya da badem yağını saç uçlarına yedirebilirsiniz. bunun için yağı once avucunuza yaymanızı öneririm. böylece saç uçlarına eşit bir biçimde yayabilirsiniz. bunun dışında ürün kullanmak isterseniz elseve durulanmayan sıvı bakım kremi çok etkili. hatta arı sütlü olan yeni ürün benimde merak ettiklerim arasında.

    1. Senin ve her kesin bayrami kutlu olsun Kozmikcim 🙂 cevabini yazdigin soruyu goremiyorum ama sanirim kuru sac uclariyla ilgili.Bu benim sacimin da buyuk sorunlarindan biri… saclarim dalgali-kivircik arasi bir sey,fon cekmeden ve ya masa ile duzlestirmeden evden cikmam.cunki guzel dalgalar degil,bakimsiz sert gozukuyorlar.Sac kremi ve ya bebe yagini sacima surdugumde guzel dalgalar oluyor,o zaman fon cekmiyorum.AMA… subatdan beri fonu ve masani az kullanmak icin saclarima johnsons baby bebe yagi suruyordum.maşani cok az kullanmama ragmen bu defa saclarimin daha cabuk öldügünü,sertlesdigini,uclarinin ikiye ayrildigini gordum.sac uclarim coook kuru.zaten emzirmeme bagli saclarim berbatlasdi.ne yapacagimi bilmiyorum.Sence bebe yagi degil de sac kremi kullansaydim daha mi iyi olurdu?Onere bilecegin bir sey var mi bana? Fon cekmeden insan icine cika bilecek saca nasil ulasayim bilmiyorum.sacima cok zarar da vermek istemiyorum.

  4. forumu arastırdım ama bununla ilgili bi başlık göremedim yada gözümden kaçmışta olabilir bende buraya yazayım dedim. gliserinidemi aynı sekilde sac uclarına yedirecegim yoksa şampuanamı koyucam. bide elseve in durulanmayan sıvı bakım kremi hangi serisi acaba ?

  5. Ben de blogunuzu görmeden önce google'da "lunar calendar for hair" yazıp arattım. Yabancı kaynaklarda saç ketirmek için uygun tarih 3-4-5 ağustos veya 6-7 ağustos çıktı, ben de saç kesimi için randevu aldım. Şimdi siz 8 ağustos beklenmeli yazmışsınız aklım karıştı, açıklayabilir misiniz neden böyle farklı?

    1. Bu gün 6 Ağustos Ve ben kestim Saçımı. pişman değilim 🙂 zaten hızlı uzasın diye bir kaygım olma dğından bakım olsun diye gürleşmes niyetiyle yeni ayda girmeden UçlarIndan aldım Saçlarımın.
      Teşekkürler

  6. kozmikcim ben bu gece saçımı boyayacağım ama acaba yıpratma iki kat fazla mı olur. çünkü yıpratmasından çok korkuyorum yeterince kuru ve yıpranmış saçlarım 🙁
    saçı parlak göstermek için bi önerin var mı kozmıik? bu posttaki fotoğraftaki kızın saçları gibi parlasın istiyorum 🙂
    karanfil kürü sanırım pek fayda etmedi bende bu arada dökülmem aynı. 3-4 defa yaptım. devam etmeli miyim yoksa zamanla mı etkisini gösterir. teşekkürler 🙂

  7. sevgili gunnel emzirme döneminde annevitamin ve mineral eksikliği yaşıyor doğal olarak. bunu gidermek için süte bir miktar maya ya da arı poleni katıp içebilirsiniz. mükemmel bir takviye olur. birde yıkama sonrası bahsettiğim elseve sıvı kremi kullanın mutlaka. biraz sonra linkini bulup vereceğim.

  8. pasaklı matmazel saçlarınızı güvenle boyaybilirsiniz. ben de yarın akşam için randevu alabildim yani bende bu günleri değerlendiriyorum. karanfil kürüne devam etmelisiniz, bu çok kısa bir sure. ayrıca bundan sonar 5*10 dakika kaynatarak demleyin ki daha etkili hale gelsin.
    parlaklık daha çok boya ile ilgili. en iyi saç boyası başlığındaki yorumlara bir göz atın. arkadaşlarımız bu konuda deneyimlerini paylaşmaya devam ediyorlar.
    parlaklık sağlayan ikinci bir etken de düzenli bakım yapmanız.ne kadar sağlıklı olursa o kadar parlak görünür. bir de çok işlem görüyorsa (maşa, fön vs gibi) saçın parlaklık veren üst tabakası zamanla yok oluyor malesef.

  9. ezgi Xo bana zaman zaman yabancı sitelerde farklı bilgiler olduğuna dair mesajlar geliyor. bakıyorum ancak mantıklı bir taraf bulamıyorum.
    benim açıklayabileceğim bir şey yok aslında bu durumda. sizden haberler sayfasındaki,yayınların altında okuduğunuz memnuniyet bildirilerini ve sizlerin göremediği mail yoluyla gelen geri dönüşleri burada verdiğim tarihlerle elde ediyoruz. dilerseniz bahsettiğiniz siteye bir mail atın. küçülen ay fazında saç kestirmenin mantığı nedir diye sorun. cevabını ben de merak ediyorum açıkçası:)

  10. sevgili pırıl mesaşlara ancak bakabildim. hızlı uzamasını istemiyorsanız elbette ki aslan burcu günlerini beklemenize gerek yok ama aynı zamanda sağlık kazanmasını da istiyorsunuz.bu durumda yine uygun günleri tercih etmelisiniz.
    yalnız uyarmak isterim ki şu an yeni ay gerçekleşti ve ben yeni ay da saç kesimini önermiyorum(erken beyazlamaya sebep olacağı için) sizing için bir sakıncası yoksa aslan burcunun etkisi devam ederken kestirebilirsiniz tabi. istediğiniz bakıma ve gürleşmeye yardımcı olur. ancak gürleşme için çörekotu yağı, sarmısak yağı, maya vb gibi saç çıkartan bakımlar asıl etkiyi sağlayacaktır. sadece kesimle istediğiniz sonucu alamazsınız muhtemelen.

    1. teşekkür ederim. 6 Ağustos saat 19:00 gibi saçımı Ucundan kesdim ben. Deneyip göre<eğim.
      Bakımları da yapıyorum günlerinde. maya dan Çok memnun Kaldım ICOZMİK 🙂

  11. Yani Kozmik Bakım 6 Ağustos saat la 19.00 da saçı kestim evet ama ay daha küçülen ay fazındaydi bu vakitlerde, henüz yeni ay fazı gerçekleşmemişti.
    Bu durumda Yeni Aya 6 saat kala saçı kestiğim için saç beyazlar mı?
    Yeni ayda iken kesmedim Çünkü. Bunu bir aydmlatabilir misiniz Yanlışsa da ben bunu yaptım artık olsun ama eğer yanlış yaptıysam başkaları aydinlansın aynı yanlışı yapmasın istiyorum:)
    iyi bayramlar diliyorum.

  12. şifa olsun sevgili pırıl. arkadaşımızın bahsettiği 3,4,5 ağustos kadar olumsuz etkilenmez. burada aslan burcu olumsuz etkiyi kıracaktır biraz.
    saçkesimi konusunda da iyi umalım iyi olsun ancak ben kesime ihtiyaç duyduğum halde bu günleri es geçtim. yeterince açık bir öneri olmuştur sanıyorum:) çünkü yeni ay belli bir saat ve dakikada gerçekleşse de etkileri zamana yayılır.
    bende size mutlu bir bayram diliyorum:)

  13. Sevgili kozmik,emeklerin için çook teşekkür ederim.bir süre önce keşfettim bloğunu.Tavsiyene uyarak bugün boya yaptırdım ve o kadar memnun kaldım ki,renk çok güzel tuttu.Ama saç uçlarım bir felaket,senin uyarınla kesimi erteledim fakat tarak geçmiyor.Bayram sonrası kestirmek zorundayım durum vahim:)Biliyorum kesim günne daha çok var,onun dışında çok rica etsem bayram ertesinde en az zararlı, en yakın gün konusunda destek olur musun?

  14. Demir kalsiyum vitamin takviyeleri aliyorum ama nafile..tirnak ve saclarim toparlayamadi gitdi.Bulmaya calisacagim dedigin kremi.Bu ayki sac kesimi zor zamana denk geldi,kizim uyudugu icin guzelce kesemedim ama bazi yerlerden uclardan aldim.Uyurken yapmamda bir sakinca yoktur umarim.Gecen kesimi kacirmisdim,bunu da kaciramazdim.

  15. sevgili masal güle gülekullanın yeni renginizi..12 ağustos olabilir ancak. bu tarihte mutlaka kestirin çünkü uzun bir sure saç kesimi için uygun günler bulamayabiliriz.

  16. esra hanım bende sizing bayramınızı kutluyorum. saç kremi ve maskesi mutlaka kullanırım. ancak son dönemde maskeye ihtiyaç duymuyorum. bu postun yorumlarında bu konuda bilgi vermiştim. birkaç yorum üstte. bunun dıişında "püf" kategorisine bakabilirsiniz.
    blogunuzu mutlaka ziyaret edeceğim, hayırlı olsun.
    çekiliş postuna yazmıştım sizin için ama buradan görme ihtimaliniz daha yüksek. çekilişi sosyal platformlarda ve blogunuzda paylaşıp linklerini bize yazarsanız koşulları tamamlamış olursunuz. sevgilerimle..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close