CİLT BAKIMIGÜZELLİK

Mucize Yöntem Mezoterapi ile Cilt Yenileme Vakti

Mezoterapi uygulaması ve hakkında tüm merak edilenler

Mezoterapi son dönemde adını daha da sık duyduğumuz bir gençlik ve güzellik tedavisi. Peki mezoterapi ne amaçlarla, hangi bölgelerde kullanılabiliyor? Mezoterapi uygulaması kimlere nasıl uygulanıyor?

Vitaminlerin, minerallerin, enzimlerin, ilaçların ve aminoasitlerin karışım formüllerine uygun olarak bir araya getirildiği ve bu karışımın mikro boyuttaki iğneler ile enjekte edildiği yöntem mezoterapi olarak adlandırılıyor. Mezo yani orta ve terapi yani tedavi kelimelerinin birleşmesinden ortaya çıkan bu tabir derinin orta katmanının tedavisi şeklinde de özetlenebilir.

Günümüzde cilt ile ilgili doku tazeleme, bölgesel incelme, selülit, saç dökülmesi, çatlak görünümü, cilt lekeleri, keloid ve alerji gibi birçok durumda mezoterapi tedavisi yaygın şekilde tercih ediliyor. Bu yöntemi böylesine yaygınlaştıran ise yüksek başarı ve verim oranı, elbette uzman eller tarafından yapılmak kaydıyla.

mezoterapi uygulaması

Mezoterapinin olumlu yanları

Kas ya da damar içine enjekte edilen veya oral yoldan ilaç şeklinde alınan bileşenler her zaman hedef noktaya istenen oranlarda ulaşıp etki edemeyebiliyor. Vücut içinde bir kısmı parçalanan ilaçların bu kısmı yine bünyeden fazlalık olarak atılıyor ve hedef etki elde edilemiyor.

Ayrıca direkt olarak ilgili bölgeye uygulanmayan tedaviler bünye içinde iç organlar gibi ilgisi olmayan ve sorunsuz kısımları da etkiliyor, bu nedenle dokularda istenmeyen yan etkiler görülüyor. Mezoterapi uygulaması ise yalnızca tedavinin hedeflediği alanlara ve gerekli dozajda verilerek tüm bu olumsuzlukları devre dışı bırakıyor. Maksimum etki, yan etki olmaksızın elde ediliyor.

mezoterapi uygulaması

Mezoterapi uygulaması ve selülite etkileri

 Mezoterapi nasıl uygulanır diye soracak olursanız öncelikle tedavi edilecek olan alanın tespiti, ardından bu alan için uygun karışımın hazırlanması gerekiyor diyebiliriz. Tedavinin süresi ve seans sayısı tamamen kişiden kişiye değişmekle birlikte kullanılan iğnelerin mikro boyuttaki uçları minimum ağrı ile süreci sonlandırmanızı sağlıyor.

Enjeksiyonu yapılan ilaçlar bölgedeki dolaşımı arttırarak hücre içinde hapsolan yağ hücrelerinin de aktif hale gelmesini sağlamaktadır. Bu yağ doku hareketliliği ise dış deride portakal kabuğu görünümü ile fark edilen fibröz dokuların çözülmesini sağlar. Mezoterapinin selülite etkisi ise şekilde sağlanır.

Hamileliğin En Güzel Günleri Bel Ağrısı Yüzünden Kabus Olmasın ile hamilelikte yaşanan bel ağrısı için çözüm önerilerini öğrenebilir, yorum yaparak ve bizi sosyal medya hesaplarından takip ederek destek olabilirsiniz.

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close