BAKIM TAKVİMİ

Ay Takvimine Göre Saç Kesim Takvimi / Kasım 2017

Ay Takvimine Göre Saç Kesimi Nedir, Ne Zaman Yapılır, Etkileri Nelerdir?

Ay takvimine göre saç kesimi yaparken ihtiyacımıza göre farklı günler kullanıyoruz biliyorsunuz. Bunu yaparken dikkat etmemiz gereken bazı küçük kurallarda var. Bu Kuralları Kasım 2017 takvimin son paragraflarında bulabilirsiniz.

Ay takvimi durağan bir takvim olmadığı için konuştuklarımız sürekli değişip geçersiz hale geliyor. Kasım ayında da yine böyle olacak Bu da her gün ailemize katılan yeni yeni dostlarımız için kafa karışıklığına neden oluyor. Epilasyonda olduğu gibi burada da saç kesim takvimi çok işimize yarayacak. Çünkü alternatiflerimizi ve sağladığı yararları inceleyip, Kasım ayında da sizin için doğru olan kesim zamanına saç kesim takvimi sayesinde kolayca karar verebileceksiniz.

Kasım 2017 Ay Takvimine Göre Saç Kesim Takvimimiz aşağıdaki gibi:

Kasım Ayı Koç Burcu Günleri

01 Kasım 2017 10.42’den 03 Kasım 2017 06.02’ye kadar (İmkanınız varsa 01 Kasım akşam saatlerini kullanmanızı öneririm, yani güneş battıktan sonraki saatleri. Mümkün değilse bu tarihler arasını dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.) yapılması gereken bu kesim hemen hemen aslan burcundaki özellikleri taşır. Saç köklerini güçlendirir, dökülmeyi durdurur, yeni saç oluşumunu destekler. Aynı şekilde, en az üç kez ara vermeden kesimi yinelemek tedaviyi tamamlamak açısından önemlidir. Yine ilk kesimden itibaren yavaşça etkilerini hissettirir. Bu kesimler ne kadar tekrar edilirse saçın yapısı o kadar kaliteli hale gelir. Yani dilediğimiz kadar ya da ihtiyaç duyduğumuz kadar (saçlarımız yanmışsa ya da çok yıpranmışsa) devam edebiliriz.

Kasım Ayı Aslan Burcu Günleri

09 Kasım 2017 16.29’dan 11 Kasım 2017 11.55’e kadar yapılması gereken bu saç kesimi saçımızın neredeyse tüm ihtiyacını karşılar nitelikte. Uzamanın durması (yanlış dönemde yapılan kesimden kaynaklanır, kaş küsmesinin saçtaki halidir), saçın zayıflayarak incelmesi, dökülmesi, kepek gibi sorunları tedavi ettiği gibi yanmış ve yıpranmış saç tellerinin yeniden onarılmasını da sağlar. Ayrıca saçı zamanla gürleştirir. Bu etkiler için en az üç ay üst üste aslan günlerinde kesim yapmak gerekir fakat bu süreci başlattıktan sonra iyileşmeyi gözlemlemeye başlarız. Bu kesimler ne kadar tekrar edilirse saçın yapısı o kadar kaliteli hale gelir. Yani dilediğimiz kadar ya da ihtiyaç duyduğumuz kadar (saçlarımız yanmışsa ya da çok yıpranmışsa) devam edebiliriz.

Ay takvimine göre saç kesimi erkeklerde saç dökülmesine karşı da mutlaka denenmelidir. Ayrıca çocukların ilk saç kesimleri dahi aslan günlerinde yapılmalıdır; bu çok eski fakat neredeyse unutulmuş bir gelenektir.  Bu kadim bilgi kelliğin önüne geçebilecek kadar güçlü bir araçtır!

Kasım Ayı Başak Burcu Günleri

11 Kasım 2017 20.41’den 13 Kasım 2017 18.45’e kadar (11 Kasım akşam ve 12 kasım gündüz daha da etkili olur.) yapılabilecek bu kesim kısa saç kullananlar için avantaj sağlar. Çünkü Ay Başakta iken yapılan kesim şeklini daha uzun süre korur. Sadece kesimde değil; fön ve diğer işlemlerde de (perma vb.)aynı avantajı sağlar. Beyaz saçları sebebiyle çok sık dip boyası yapmak zorunda olanlarında bu kesimi denemesini öneririm.

Kasım Ayı Yay Burcu Günleri

20 Kasım 2017 14.42’den 21 Kasım 2017 03.26’ya kadar (Sürenin çok kısa oluşuna dikkat edin lütfen! Ve buna rağmen mümkün olduğunca son saatlere yakın kesim yapmaya çalışın. Geçen ayın kesiminden memnunsanız bu ayı atlayabilirsiniz hatta!) yapılması gereken bu kesimin dökülmeyi durdurma, saçı gürleştirme ya da onarma gibi vaatleri yoktur. Sadece saçlarını uzatmak için mücadele edenlerimiz için mükemmel bir fırsattır, özellikle de büyüyen fazda gerçekleşiyorsa. Yay burcu yukarıda ya söylediğim gibi bu dönemde büyüyor.

Kasım Ayı Koç Burcu Günleri

28 Kasım 2017 20.30’dan 30 Kasım 2017 21.38’e kadar (28 Kasım ve 29 Kasım akşam saatleri (güneş battıktan sonra) daha da güzel görünüyor. İmkanınız olursa değerlendirmenizi öneririm.) yapılması gereken bu kesim hemen hemen aslan burcundaki özellikleri taşır. Saç köklerini güçlendirir, dökülmeyi durdurur, yeni saç oluşumunu destekler. Aynı şekilde, en az üç kez ara vermeden kesimi yinelemek tedaviyi tamamlamak açısından önemlidir. Yine ilk kesimden itibaren yavaşça etkilerini hissettirir. Bu kesimler ne kadar tekrar edilirse saçın yapısı o kadar kaliteli hale gelir. Yani dilediğimiz kadar ya da ihtiyaç duyduğumuz kadar (saçlarımız yanmışsa ya da çok yıpranmışsa) devam edebiliriz.

 

Günü geldikçe, özel notlar ekleme ihtimalime karşı, uygulama öncesinde takvime bir kez daha göz atmanız faydalı olur.

Bu avantajlardan faydalanmak için mutlaka fazla miktarda kesim yapmaya gerek yoktur. 1-2 mm’lik bir kesim bile kötü giden durumu tersine çevirmeye yeter. Bunu evde kendiniz de kolaylıkla yapabilirsiniz. Tavsiyem, saçınızı ıslatıp büyük ya da küçük tutamlara ayırdıktan sonra saçın tamamından azar azar kesmeniz. Deneyimlerime göre tek bir tutamdan kesmekten çok daha hızlı ve etkili sonuç veriyor. Evde saç kesimi yöntemlerine buradan ulaşabilirsiniz. Dilerseniz burada da gözden geçirebileceğiniz saç kesim modelleri bulunuyor.

Ay takvimine göre saç kesimi yaparken kararsız davranmamak gerekir. Yani sonuca ulaşana kadar aynı burçta kesim yapmaktır doğru olan. Örneğin aslan günlerinde saçınızı kesip, on gün sonraki yay günlerinde de tekrarlarsanız, artık tek beklemeniz gereken hızlı uzamadır. Çünkü her saç kesimi, rastladığı burcun özellikleriyle yola devam etmenizi sağlar. Kısaca, verdiğiniz komutu sürekli değiştirirseniz gideceğiniz yere ulaşamazsınız.

Unutmayın! Yanlış zamanda yapılan saç kesimi saçın yapısını tamamen bozar. Doğru zamanda yeniden kesim yapılmadan ne iyi beslenme ne vitamin takviyeleri ne de bakım kürleri çözüm olur.

Doğru zamanda yapılan kesimi ihtiyacınız doğrultusunda seçeceğiniz ve yine ay takvimini dikkate alarak uygulayacağınız bakımlarla desteklemek ise sizi kısa sürede mükemmel sonuca ulaştırır. Pek çoğunuz bunu zaten yaşayarak öğrendiniz 🙂

Herkesin deneyimlemesi dileğiyle..

Şifa olsun <3

Sevgiyle ve güzel kalalım!

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close