BAKIM TAKVİMİ

Ağustos Ayı Epilasyon Günleri (2015)

06 Ağustos 2015 saat 05.30’dan 08 Ağustos 2015 saat 07.09’a
kadar olan zaman diliminde etkileri güçlü bir epilasyon yapabilirsiniz.

Ay’ın Boğa Burcunda küçüleceği bu günler,  epilasyon için Ağustos ayının en uygun günleridir.
Ayın bu etkisinden faydalanmak istiyorsanız tüyleri kökten alan bir yöntem
kullanmalısınız!

 

Eğer tüylerinizin alırken kırıldığını düşünüyorsanız
muhtemelen kuru bir cildiniz vardır. Bu olumsuz durumu en aza indirmek için iki
epilasyon dönemi arasında epilasyon yapacağınız bölgeleri günlük kullandığınız
bir nemlendirici ile sık sık nemlendirmelisiniz.

 

Yöntemi lazer epilasyon ya da iğneli epilasyon randevularınızda da dikkate almanız seans sayısını düşürerek

size maddi manevi kazanç sağlayacaktır.
Ay’la Yaşam,  ve Püf kategorilerinde bu tarihlerde yapabileceklerinizle ilgili başlıkları bulabilirsiniz.

Epilasyon yaptığınız bölgelerde batıklar oluşuyorsa buradaki yöntemi uygulayabilirsiniz.

Önceki aylarda yöntemi uygulayanların yorumları için sizden haberler sayfasını ya da istenmeyen tüyler kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Tüy sorununuz normalin çok üzerindeyse ya da tüylerinizde sonradan artış olduysa bu yazıya göz atmanızı öneririm.

Bunun dışında hormon bozukluğu söz konusu ise çözümünü burada ve burada bulabilirsiniz.

En yüksek faydayı görmenizi diliyorum.

Önceki aylar.

 

 

Tags

Related Articles

39 Yorumlar

  1. merhaba, bu ay tarihler reglime denk geliyor, regl iken epilasyon yapmamamız mı gerekir? eğer öyleyse bana en az zararla geçirebileceğim bir tarih verebilirmisiniz? yaklasık 6 aydır tarihlerinizi takip ederek epilasyon yapıyorum bu ay bozulsun istemiyorum. tesekkurler simdiden

    1. sevgili merve merhaba,
      malesef regl döneminde yapmamak gerekiyor. regl bitiminizi bilmiyorum fakat tahminen yengeç günlerine kadar bitmiş olur. o günlerde yaparak atlatın bu ayı çünkü hemen ardından aslan günleri ve büyüyen faz geliyor. bu günler hiç iyi olmaz. bu ayı en azından nötr geçirin.
      sevgiler.

  2. selam kozmikcim seni uzun zamandır takip eden sessiz takipçileriniz biz.. kkdan beri peşindeyiz =)) ablam verdiğin tarihlerin mükemmel şekilde sonucunu aldı bende biraz yavaş fark edilsede işe yaradığından eminim senin bilgilerine ailecek kefil oluruz o derece yani =) sessizliğimi bozmamın sebebi ise biz bu ayın 6sında tatile gidiyoruz. temizliği ayın 5inde yapsak olur mu ne dersin??

    1. öylemi 🙂 ne çok sevindim <3 hem peşimde olduğunuz hem de güzel sonuçlar aldığınız için 🙂
      5 ağustos uygun diyemem ama bu ay zorunluysanız böyle olsun. yılda bir kez tatil için kaçamak olur 🙂 imkanınız varsa, olmazsa yapabiliriz derseniz de kesinlikle bir gün daha bekleyin derim.
      iyi tatiller diliyorum 🙂
      sevgiler hepinize <3

    2. tatile gittiğimiz yer aslında devremülk o yüzden normal zamanda orda yapardım ama bu defa ma aile gidiyoruz biraz sıkıntılı olacak benim için. peki yılda bir kez tatil için kaçamak hakkımı kullanıyorum o zaman =)) bu arada hiç konuşmasakta şu samimiyetine bayılıyorum. keşke bi forum ortamımız olsa da orada geniş geniş dier takipçilerle de senle de muhabbet edebilsek=) sen böle sıcak candan ve samimi oldukça seni bırakmaya hiiiç niyetim yok=D

    3. Cok tesekkur ederim. Boyle hissettiriyorsam ne mutlu bana. Ben de cok istiyorum biraz daha buyuyup acilmayi fakat tek basima altindan kalkamayabilirim diye de endiseleniyorum. Simdi bile cok zorlaniyorum. Yine de dileyelim olsun ♡ 🙂

    1. dediğim gibi, malesef hiç bir fikrim yok sevgili hazal. siz ileride sonuçlarınızı paylaşırsanız fikir edinebilir arkadaşlarımız.
      iyi sonuçlar almanızı diliyorum, sevgiler 🙂

  3. Merhaba, ağustosun 16sı ile 27si arasında herhangi bir tarihte lazere gitmeyi düşünüyorum. Sizce en uygunu hangisi olur? Tuylerimi hic bir sekilde azaltamadigim bir bölge lutfen yardimci olun

    1. merhaba,
      malesef bu tarihler büyüyen faza rastlıyor. başlamak için en erken 2 eylül hatta daha da doğrusu/etkilisi 12 eylül olur. özellikle sizinki gibi sıkıntılı bir durum söz konusu ise.

  4. Merhabalar sevgili kozmik hanım, benim regl dönemlerim düzensiz geçiyor, şöyle ki bugün başladı ama yaklaşık iki gün kesiliyor sonra tekrar devam ediyor. Yani tam epilasyon günlerine denk geliyor. Sizce bu arada epilasyon yapmak uygun olur mu yoksa hormonal olarak regl döneminde sayıldığım için pek uygun değil midir? Yardımcı olursanız çok sevinirim, şimdiden teşekkürler :))

    1. Merhaba sevgili nes.
      biraz karmasik bir durum. kesintiler olsa da regl doneminiz devam ediyor fakat bu arada yapmak nasil olur bilemiyorum. Aslinda karsidan bakildiginda sizin de tahmin ettiginiz gibi yapilmamali diye dusunduruyor fakat aksi bir sonuc alinabilir mi muamma.
      size birakiyorum 🙂 isterseniz deneyin iserseniz regl bitimini bekleyin bu ay. Her ikisinde de sonuc ayni olacaktir zaten. Onumuzdeki ay iki secenegimiz olacak, orada yeniden duzenlersiniz.
      Sevgiler 🙂

  5. merhaba kkozmik bakim. epilasyon gunlerini bu kis mevsiminden beri takip etmeye calisiyorum. ilk başlarda etkili olmuyor saniyordum ama sonralari yavaşça etkisini gostermeye başladı. ben de sunu merak ediyorum. bazen bu tarihlerin disina cikabiliyor ya da kokten olmayan bir yontem uygulayabiliyoruz.bu durumda tuylerin azalma sureci basa mi sariyor?
    teşekkür ederim.

    1. Merhaba,
      ben de yavas ilerleme kaydeden gruptayim sizin gibi 🙂 neyse ki surec oyle ya da bogle lehimize isliyor.
      bahsettiniz durumlarda yok olanlar icin endise etmeye gerek yok fakat var olan tuylerde surec biraz geri gider elbete.

  6. Yorum yapmıştım ama yayınlanmamış sanırım. Kozmik bakım epilasyon günlerini sıkı sıkıya takip ediyorum hatta kaşlarımı bile o günlerde aldırmaya çalışıyorum. bu ay epilasyon günleri tek alternatifli oldu. Kışın değil ama yazın bu bayağı sıkıntı oluyor bundan dolayı. acaba en az zararla bu tüylerden kurtulabileceğimiz başka bir gün yok mudur ? yani azaltma amaçlı olmasa da başka bir günde epilasyon yapıp arttırmayalım.

    1. yorumunuz bana ulaşmadı sevgili tuğba, gönderirken bir aksilik olmuş muhtemelen.
      yılda birkaç kez yaşanıyor bu durum ve malesef yaz aylarına da rastlıyor. ağustos ayı tek seçenek gibi görünse de eylül başında yeni bir seçenek olduğu için ayın başı ve sonu gibi düşünülebilir aslında.
      ayın ikinci yarısı tamamen büyüyen fazda olacağı için muhakkak artış olacaktır fakat artışa razıyım ama en azından daha az artsın derseniz terazi ve kova günlerini kullanmayın bu süreçte.

  7. Merhaha kozmik 🙂 seni yeni takip etmeye basladim.butun epilasyon tarihlerini kacirdim.simdide yaz mevisimi kisa giyisiler yuzunde n bir ay bekliyemem. Ne onerirsiniz.zaten anlamadigim bir seykilde tuylenme cogaldi .galiba yanlis gunlerde alindigi icin 🙁

  8. Merhaba kozmik 🙂 yeni takipcinim ve bir sorunum var butunTarihleri kacirdim yaz ayinda jilet kulandim daha kolay oldugu icin.ve simdi aisiri tuylendim.normalde tuylerim acik renkken simsiyah ve gur cikmaya basladi.ne onerirsiniz

  9. sevgili esma merhaba, hoşgeldiniz 🙂
    bizler için de problem oluyor fakat elimizden geldiğince zorluyoruz koşulları. yaz boyunca jilet kullanmanız büyük hata olmuş malesef, ne önerebilirim ki?

  10. Merhaba kozmik, şu ana kadar tarihlerin dışına çıkmadim ama şimdi 3 eylüle kadar bekleyemeyecek haldeyim, kökten almak yerine tüy dökücü kremle idare etsem daha iyi bir şey yapmış olur muyum?

    1. merhaba mermaid.
      çok zor durumdaysanız tüy döküçü kullanın ve uygun günde kökten alın yeniden. bu ay malesef ben de aynı yola başvurdum istemeyerek.

  11. Ya cok sikinti oluyor tarihlerin arasi bana cok uzun geliyor bide yaz gunu sikinti oluyor. Benim bide yanagmda bazi kalin tuyler var onlarida tarihe denk getirmeye calisiyorum. Yanaklarimdakiler icin ne yapabilirimm lutfen yardim napcam bilmiyorum

  12. merhaba sevgili okyanus 🙂
    tabi ki olacak 🙂 başlarda hepimiz bu sıkıntıları çektik, aradaki zaman sıkıntı oldu fakat artık unutttuk. sizin için de öyle olacak zamanla. benim de çene altında çıkan sert ve siyah tüyler oldu zaman zaman. kesinlikle zamansız almadım, çok zorda kaldığımda makasla kısattım ve uygun günlerde kökten aldım. tamamen bitti. size de aynı uygulamayı öneririm.
    sevgiler 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close