AY TAKVİMİ

Terazi Burcunda Güzellik ve Bakım

06 Eylül  2013 saat 22:13’ten 09 Eylül  2013 saat 04:43’e kadar Ay Terazi Burcunda
büyüyecek;

Terazi Burcunun etkisine girdiğimizde saç bakım yağları saç
tarafından daha fazla emilecek ve daha etkili olacak.

 

Saçınızın ihtiyacına uygun
bir yağ seçerekbu günleri en güzel biçimde değerlendirebilirsiniz.

Sarımsak
yağı, çörekotu yağı, ısırgan yağı ya da hint yağı gibi yağlar saç dökülmesini
durduran ve yeni saçlar çıkartan yağlardır.

 

İşlem görmüş ve çok yıpranmış saçlar
için çörekotu, argan yağı gibi onarıcı yağlar; çok kuru saçlar içinse badem
yağı, zeytin yağı gibi nemlendirme özelliği yüksek yağlar tercih edilmeli.

 

Sinameki Kürü Terazi
günlerine uygun bir kürdür.

 

Saçın uzamasını hızlandıran Siyah Turp Kürü ve Havuç Kürü için de etkili günlerdir.

 

Bu günlerde kirpiklere de yağ bakımı yapılabilir.

Related Articles

15 Yorumlar

  1. sizce bu yukarda yazdığınız saç dökülmesini durduran ve saç çıkartan yağları, bitkisel bi şampuana(sarımsaklı şampuan gibi) mı yoksa herhangi bi şampuana mı katmalıyız? önerdiğiniz bir şampuan var mı ? teşekkürler 🙂

  2. Merhabaa Öncelikle bu siteyi bulduğuma nasıl sevindim anlatamam.Ben kesinlikle böle şeylere inanan biriyimdir.Bugün saç bakımını yaptım.Eğer sizde müsade ederseniz sitemde sizinle ilgili yazımda bahsetmek istiyorum.kolay gelsinnn sevgilerle.. nesneslis.blogspot.com

  3. yeliz hanım herhangi bir şampuana katabilirsiniz ancak ben vitamin ampulleri ya da yaların şampuana katılmasından ziyade direct saça uygulanmasından yanayım. şampuana katılan yağ kısa vadeli yumuşaklık sağlar direct uygulamak daha uzun sure saçta kalıp köklere nüfus ederek bakım yapar.

  4. merhaba siteniz harika gercekten karsiliksiz bir sekilde bilgilernizi paylastigini icin size cok minnettarim kendi adima bu soruyu sormak icin dogru yermi bilmiyorum ama,isirganla ilgili cik merak ettigim birsey var elimde bir ansiklopedi var ve orada isirganin disi ve erkegi oldogunu kadinlardaki killanmayla ilgili erkek isirgan tohumu ve yapraginin kullanilmasini aksini yani disi isirganin kullanilmasu halinde killanmayi arttiracagi yonunde bende isirgan kurunu yapmak istiyorum ama kafam cok karisik aktardan aldigimin nerden bilecem erkek yada disi zaten bu dertten muzdaribim daha fazlasini bu bunye kaldirnaz biraz uzun oldu ama bu konuda fikriniz nexir

  5. kardelen hanım ben teşekkür ederim güzel cümleleriniz için:)
    ısırgan tohumları ile ilgili böyle bir bilgiye ben de ratlamıştım yıllar once. hatta tüy problem için denemiştim ancak belirgin bir sonuç elde edemediğimden sanırım hafızamda yer etmedi. sanıyorum bu daha çok tohumları kullanıldığında dikkat edilmesi gereken bir durum. biliyorsunuz bitkilerin farklı bölgeleri farklı konularda şifa veriyor.
    biz bu kürde yaprakları kullanıyoruz. ben gerek yaprakları toplarken gerek aktardan alırken hiç buna dikkat etmedim. zaten çoğu aktarda satarken hangisi sattığını bilmiyor. kuru yaprakların renginden de anlaşılmıyor bitkiinin türü .
    bizlerde herhangi bir olumsuz etki olmadı. ikişer haftalık üç kür uyguluyoruz sadece. kullandığımız miktar ve süre düşünüldüğünde endişe ettiğiniz türden bir sonuç söz konusu olmaz, merak etmeyin. böyle bir durum olması için fazla miktarda ve uzun süre kullanmak gerekir.
    kısaca rahatlıkla kullanabilirsiniz:)

  6. merhabalar 🙂 saçlarım ince telli ve az buna rağmen fazla dökülüyor. sarımsak yağı aldım saçıma sürcem ama saçımda ne kadar bekleteyim ve bunu hangi aralıklarda uygulayayım? bir de aynı zamanda karanfil aldım karanfil kürünü de uygulamak istiyorum. :)) hem sarımsak hem karanfil kürü uygulamamın bir sakıncası olur mu ?

  7. yeliz hanım ilk uygulamanızda 1 saatten fazla bekletmeyin. duruma gore 152er dakika arttırarak devam edin. uygulama günleri olarak yağ gnlerini ve mineral günlerini tercih edin sadece.
    karanfil kürünü de blogtan takip ederek uygulayın.
    sarmısağı yağını yağ günlerinin dışında aslan ve koç burcu günlerinde de uygulamanız iyi olur.
    kokusu rahatsız edici olacağından yıkadıktan sonar karanfil kürünü uygulamanız kokuyu hafifletebilir. bunun dışında son durulama suyu olarak bir bardak suya bir çay kaşığı kadar lavanta yağı ilave edip (iyice karıştırarak) kullanabilirsiniz. bu da koku sorununu aşmanıza büyük ölçüde yardımcı olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close