CİLT BAKIMI

Cilt Lekelerinize Enzim Peeling ile Veda Edin

Lekeler için enzim peeling tedavisi

Hassas ciltlerin ya da güneş gibi etmenlere maruz kalanların en büyük sorunlarından biri cilt lekeleri. Bu cilt lekeleri için ise son dönemin en çok tercih edilen uygulamalarından biri enzim peeling. Enzim peeling nasıl uygulanır? Cilt lekeleri için enzim peeling işe yarar mı?

Enzim peeling son zamanlarda adını daha sık duyduğumuz ve cilt lekelerinden kurtulmayı hedef alan bir yöntem. Bu yöntemin merak edilen detayları ise karşınızda.

enzim peeling

Enzim peeling ve mekanizması

Enzim peelingin ciltte oluşan lekeleri engellemek adına bu lekelere neden olan mekanizmayı baskıladığını biliyoruz. Her mevsim uygulanabilen bu yöntemde risklerin minimum olması, ciltte herhangi bir iz bırakmaması ve iyileşme sürecinin olmaması da diğer önemli avantajlarıdır.

Bu uygulamada melanin oluşumunda etmen olan tyrosinase adlı enzim baskılanır ve bunun için derinin dış katmanına uygulama yapılır. 2 kitten oluşan bir paket olarak sunulan bu peelingde asit içerikli ürünler ve sonrasında besleyici ürünler uygulanır. Öncesinde maske, sonrasında soyma, sonrasında da krem kullanımı şeklinde ilerleyen bu süreçte etkiler 1 ila 4 hafta içinde gözle görülür şeklini alır. Leke tedavisi için en belirgin sonuçlar elde edilen yöntemlerden biri olarak bilinmektedir.

enzim peeling

Enzim peelingin merak edilenleri

Bu yöntem tek seferde uygulanmasından dolayı diğer paket uygulamalara göre daha yüksek fiyatlı bulunabilir. Ancak uygulamanın kendisinin kısa sürmesi, tek seferde tamamlanması ve etkilerini hızlıca görülmesi bu fiyat farkını mantıklı kılmaktadır. Leke tedavisi almakta olan kişilerin kesinlikle uzak durması gereken bu yöntem ne yazık ki kendi başına bir tedavi olması nedeniyle diğer uygulamalar ile birleştirilemez, aksi takdirde sakıncalı sonuçlar doğurabilir.

Yan etkileri arasında hafif bir kızarıklık görülen cilt lekesi tedavisi yöntemimizde, bu yan etki de 48 saat içinde kendiliğinden geçmekte ve oldukça zahmetsiz bir süreç olarak görülmektedir.

Enzim peelingin etkileri ne kadar kısa sürede görülse de ne yazık ki kalıcı değildir. Ancak periyodik yapılan uygulamalar zamanla geriye dönüşün minimumda kalmasını sağlar.

Çeşitli cilt problemlerine karşı doğal yöntemleri denemeyi tercih ediyorsanız buraya tıklayarak farklı kür ve maskeleri de gözden geçirebilirsiniz.

Gençleşmenin En Ünlü Yolu Botoks Hakkında Merak Ettikleriniz ile botoks nedir ve nasıl uygulanır sorularınızın yanıtını öğrenebilir, yorum yaparak ve bizi sosyal medya hesaplarından takip ederek destek olabilirsiniz.

 

 

Tags

Related Articles

One Comment

  1. Merhaba. Leke/hiperpigmentasyon tedavisi için takip edebileceğimiz bir ay takvimi var mıdır? Teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close