GENEL SAĞLIK

Sizce de Sigarayı Bırakmanın Vakti Gelmedi mi?

Sigarayı bırakmak için daha fazla beklemeyin

Tütün kullanmanın sağlık üzerine ne derece ölümcül zararları olduğunu hepimiz biliyoruz. Tütün kullanımın kontrol edilmesi yani sigarayı bırakmak için birçok farklı yöntem mevcut. Peki sigarayı bırakmak neden bu kadar önemli? Sigarayı bırakmak için ne yapılabilir?

Sigaranın kontrolü için hangi yönteme başvurulursa vurulsun en temeli bu alışkanlığa hiç başlanmaması için çaba sarf edilmesi olacaktır. Elbette bu çaba sigarayı bırakması gereken kişilerin sigara ve tüm diğer tütün ürünlerinden uzak durması şeklinde de gösterilmelidir.

Sağlık kuruluşlarının yardımı

Sigarayı bırakmak için başlıca atılabilecek adım sağlık kurumlarından destek almanızdır. Sağlık kurumlarının verdiği hizmetler sayesinde hem sigara ve tütün ürünlerini kullananların bu alışkanlıklarından vazgeçmesi hem de çocukluk ve gençlik çağındaki kişilerin sigara alışkanlığı kazanmaması için gerekli önlemler alınması adına size yardımcı olunabilir. Elbette bu süreçte yasal olarak da önemli destekler sağlanabilir.

Peki sağlık kuruluşlarına başvurduğunuzda hekim sizi nasıl bir sürece tabi tutuyor? Öncelikle başvuran kişiye tütün ürünü ya da sigara kullanımının ne sıklıkta ve ne süredir olduğu soruluyor. Sigara kullanan kişinin sigarayı bırakabilmesi için kullanabileceği bir dizi ilaç ya da uygulamaya da değerlendirme detaylandırılarak karar veriliyor.

Bu ilaç ve medikal ürünlerin başında;

  • Bupropion
  • Varenicline
  • Nikotin Replasman Tedavisi geliyor.

Pasif etkilerden korunun

Tütün alışkanlığının kontrol edilmesi için bir diğer ele alınması gereken boyut da çevreye yönelik olmalı. Yani sigara sadece kullananlar için değil, pasif olarak etkilenen kişiler için de önlemi alınması gereken bir risk. Eğitim ve sağlık kuruluşları gibi toplu olarak faydalanılan alanlarda sigara kullanımının yasaklanmasına yönelik birçok yasal uygulama mevcut. Ancak bu yasalar evlerimizi kapsamıyor. Ev ortamında sigara kullananların aile sağlığı açısından bu konuda dikkatli olmaları şart. Sigarayı bırakmak için hekimlere başvuran kişilerin bu süreç tamamlanana kadar aile sağlığını da düşünerek hareket etmesi sevdikleri için önemli.

Sigaraya ya da dumanına maruz kalıyorsanız BURADAKİ küçük uygulama ile akciğerlerinizi temizlemeyi deneyin lütfen.

Doğru Zayıflama için Bu Kuralları Bilmeniz Şart ile sağlıklı kilo verme için doğru beslenme kurallarını öğrenebilir, yorum yaparak ve bizi sosyal medya hesaplarından takip ederek destek olabilirsiniz.

Tags

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close