DİYET

Düşük Karbonhidratlı Kahvaltı Seçenekleri

Güne, karbonhidrat değeri düşük, protein oranı yüksek ve sizi saatlerce enerjik hissettirecek bir kahvaltı ile başlayın!

Karbonhidratları hayatınızdan çıkarıyor musunuz? Kilo verirken kas kütlenizi korumaya odaklandıysanız,  kahvaltınıza karbonhidrat yerine protein yüklemeyi tercih edebilirsiniz. Böyle yaptığınızda gün içinde karbonhidrat yemeye daha çok ihtiyaç duyuyorsanız, kahvaltıya bir miktar karbonhidrat ekleyebilirsiniz(Bunun için düşük glisemik indeksli olanları tercih etmelisiniz). Maksimum 20 gr karbonhidrat içeren kahvaltı seçeneklerini bu yazımızda listeledik…

Nohut ve Yoğurtlu Kahvaltı

Klasik bir Türk kahvaltısından farklı olsa da; haşlanmış ve fırınlanmış nohut, süzme yoğurt, sızma zeytinyağı, deniz tuzu, karabiber ve taze nane yaprakları ile lezzetli bir kahvaltı kasesi hazırlayın. Bu tabak, yaklaşık 17 gr karbonhidrat içerir.

Ispanaklı Omlet

Ispanağı çiğ olarak tüketerek besin değerlerini koruyun. Bunun için, omleti hazırlarken ıspanağı kavurmadan kullanın. 3 yumurta beyazı ve 1 yumurta sarısını çırpın, içerisine doğranmış ıspanak ve baharatlar ilave edip omlet tavasında pişirin. Bu tabak, yaklaşık 10 gr karb. Içerir.

Domates, Avokado ve Lor Peyniri

Kendinize şahane bir kahvaltı tabağı hazırlamak için her seferinde tava kullanmanız gerekmiyor. Bahçe domateslerini ince ince dilimleyip bir tabağa aldıktan sonra, dilimlenmiş avokado, lor peyniri ve sızma zeytinyağı ile süsleyin. Yaklaşık 20 gr karbonhidrat içerir.

Yoğurtlu Izgara Sebze

Izgara sebzeleri yalnızca öğlen ya da akşam yiyebilirsiniz diye bir kural var mı? O halde sabah kahvaltıda kırmızı biber, kırmızı soğan, cherry domates ve kabağı döküm tavada yağsız soteleyip yoğurdun üzerinde tüketin. 20 gr karbonhidrat içerir.

Domates ve Yumurta

Domatesli yumurta yerine bu ikiliyi daha farklı yorumlanmış bir kahvaltı tabağında buluşturmaya ne dersiniz? Yumurta salatası hazırlayıp içini oyduğunuz domates kaselerinde servis edin. 7 gr karbonhidrat içerir.

Otlu Peynirli Omlet

Sabah kahvaltısı için en lezzetli ve en doyurucu alternatiflerden biri olan otlu peynirli omlet, düşük karbonhidratlı kahvaltı yapmak için idealdir. Omleti 4 yumurta beyazı ve 1 yumuta sarısı ile hazırlayın.

Muzlu Bademli Yoğurt

Yoğurdu düşük yağ içerenlerden seçin. İçerisine yarım muz ve rondodan çekilmiş badem katıp tüketin.

Yulaf, Fıstık Ezmesi

Yulafı sütle birkaç dakika pişirip servis tabağına alın. İçerisine kuru yaban mersini ve 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi de katın.

Related Articles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close