GÜZELLİKSAÇ BAKIMI

Tüm Saç Sorunlarının Hızlı Tedavisi İçin Arı Poleni Maskesi

Üç yıl önce işlem sırasında yanan saçlarıma bir çözüm bulamayınca Romanya’dan getirttiğim bir ürünle kalıcı fön (defrize) yaptırmaya karar vermiştim.  Kuaförün uyarılarına rağmen ısrar ettiğim bu işlem sonucunda saçlarım bir kez yanmıştı. Son yıkamanın ardından havluyu açtığımızda ıslak kağıt hamuru gibi görünüyordu
saçlarım; kuruduğunda ise kıtır tel kadayıf! Üstelik işle ilgili yaşadığım sorunlar nedeniyle avuç avuç dökülmeye başlayan saçlarımın bu işlemle birlikte aşağı yukarı yarısını kaybetmiştim. Dipten uca yanık olan saçlarımı birden bire kestirmem mümkün görünmediği için güçlü bir bakıma ihtiyacım vardı. Saçlarımı hem onaracak
(mucizeye ihtiyacım vardı!) hem hızlı uzatacak (ki her ay kestirip yanık saçlarımdan hızla kurtulabileyim) hem dökülmeyi durduracak hem de dökülen saçlarımı yeniden kazandıracak.
Zihnimin çok karışık olduğu bir dönemdi ve ne sayfalarca araştırma yapacak ne de okuduklarımı hafızamda saklayacak enerjim vardı. İhtiyacım olan maskeyi kendim oluşturmaya karar verdim.Çok emin olamıyorum fakat kuaförüme yaşattığım şaşkınlık 1 – 1,5 ay kadar sonraydı. Aylarca müşterilerine ve dostlarına saçımdaki hızlı ve
mucizevi değişimden bahsetti.

Şimdi vereceğim tarif çok basit ve bu değişimi borçlu oldum tariftir sevgili arkadaşlar:

Malzemeler:
* 1 tatlı kaşığı (dolu dolu) arı poleni
* 2-3 yemek kaşığı içme suyu
* Yeteri miktarda evde hazırlanmış çörek otu yağı (daha önce denememiş olanlar için hazırlanışını burada yazdım)
* Yeteri miktarda kantaron yağı

Önemli bir konu var ki aldığınız ürün ya da malzemelerin sahte ya da kalitesiz olmadığından emin olun. Unutmayın ki kullandığınız malzeme ya da ürün ne kadar kaliteli ise aldığınız sonuçlar o kadar etkili, o kadar gözle görülür olacaktır.
Hazırlanışı ve Uygulanışı: Arı polenini ezerek uygulama kabına alın.(ben saç boyalarında bulunan oksidan kutularını kullanıyorum) Üzerine suyu ilave edin ve polenin erimesini sağlayın. Eriyen polen kek hamuru kıvamında olmalı. Ardından eşit miktarda çörek otu yağı ve kantaron yağı ilave edin. Elde ettiğiniz karışım sadece saç diplerine uygulayacağınız miktarda olmalı. Bu karışımı sürekli çalkalayarak saç diplerine uygulayın ve aynı zamanda masaj yapın.

Bu uygulamadan sonra saçın geri kalan kısmı için yani saç boyları ve uçları için uygulama kabına yeniden eşit
miktarda çörek otu yağı ve kantaron yağı koyun. Siz masaj yapayken kabın içerisindeki polenli karışımdan kalanlar süzülerek kabın dibine birikmiş olacak. Yani saç boyları ve uçları için yeniden hazırladığınız yağın içerinde de bir miktar polen olacak. Bu yeni karışımı da aynı şekilde sık sık çalkalayarak saçın kuru olan kısmının tamamına iyice yedirin.     Uygulama işlemi bittiğinde önce streç filmle, sonra sıcak bir havlu ile saçlarınızı sarın. Saçlarınızı ne kadar uzun süre ne kadar sıcak tuttuğunuz, etki açısından önemli. Bunu kolayca yapabilmek için halk arasında sıcak su torbası denilen termofordan yardım alabilirsiniz. Termoforu kaynar su ile doldurun ve koyu renk iki havlu alın. Havlulardan birini uygulama yaptığınız sırada termofora sarın. Uygulama bitince bu havluyu kullanın ve hemen diğer havluyu sarın termofora. Saçınızdaki havlu soğumak üzereyken diğeri ile değiştirin. Bu şekilde dönüşümlü olarak ısıtarak kullanacağınız havluların alacağınız sonuçlarda büyük rolü olacak.
Maske saçınızda istediğiniz kadar kalabilir. Ne kadar uzun kalırsa o kadar iyi.

Yengeç, Akrep ve Balık burcu günleri dışında tüm burçlarda farklı farklı yararları olacağından rahatlıkla
uygulayabilirsiniz. Elbette Aslan ve Koç burçlarında uygulamak apayrı bir etki yaratacaktır. Bildiğiniz gibi bu günlere buradaki takvimden ulaşabilirsiniz.  Ayrıca uygun günlerde Kozmik Bakım Facebook ve Twitter sayfalarından bildirim alabilirsiniz. Diğer saç bakım maskelerine ve kürlerine buradan çabucak ulaşabilirsiniz.

Şifa olmasını diliyorum:)Sevgiyle ve güzel alın!

Polen ile ilgili yeni yazılarıma aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

Arı Poleninin Dünya Bilim Adamları Tarafından KanıtlanmışFaydaları ve Kullanım Şekli

Polen Kürü Nedir, Nasıl ve Ne Zaman Uygulanır?

Tags

Related Articles

119 Yorumlar

  1. Merhabalar,
    Erkeklerdeki saç dökülmelerinde kanarfil kürünü mü; polen kürünü mü tavsiye edersiniz?
    Sevgiler, bol sağlıklı güzel günler..

  2. ikisini aynı dönemde uygulayabilirsiniz çünkü karanfil kürü durulanmayan bir uygulama. önceleri her gün düzenli uygulama gerektirir. bu arada istediğiniz zaman arı poleni maskesini uygulayabilirsiniz. şifa olsun:)

    1. sevgili jorjeta baratlieva,
      saça uygulanan bir ısıdan bahsediyoruz. polenin etkisini yok edecek kadar yüksek bir ısı saça zaten uygulanamaz.
      sevgiler..

  3. merhabalar 1 haftadır havuç kürü maskesine başladım saclarımı acil uzatmam gerekiyor. Arı poleni maskesini bu uygulamaya ara verdikten sonra mı yapmalıyım ya da ikisini aynı süre zarfında yapsam olur mu?

  4. Merhaba kozmik, bu defa doğru yerden yorum yapıyorum sanırım.. Yaklaşık 2 aydır sıkı bir takipçinizim, düzenli uyguladığım ve ennn favorim maya maskesi..
    Saç kesimlerimi de yaptırıyorum 2 aydır uygun günlerde (sonuncusu dün)..

    Sonuçlar?? MÜKEMMEL!!!! Saçlarım görülür derecede uzadı,gürleşti, parladı.. Çok teşekkürler.

    Epilasyon deneyimlerimi de bu gün de uygulamamı yaptıktan sonra yazacağım, ilk uygulamamı Kasım ayında ikinci tarihte yapabildim, sonuç? İyi gibi.. :: ))) Bu gün de yaptırayım yakında sonuçlarımı paylaşırım.

    Şifa olsun..

  5. sevgili nurcan, çok teşekkür ederim sonuçlarınızı bloga da yazdıgınız için. ben yorumunuzu maya maskesi başlıklı konumuza da aktaracağım en kısa zamanda. daha da güzel haberlerinizi paylaşmak dileğiyle 🙂

  6. sevgili snmkrmsrtc, 11-12 aralık uygun tarihlerdi. facebook sayfamızı takip etmenizi öneririm. orada sık sık uyarılar yayınlıyorum. önümüzdeki ay için ortalama olarak 6-7 ocak diyebiliriz. bir iki gün öncesinden itibaren takipte olun. blogta da ay takvimini takip edebilirsiniz. her ay başında yeni takvimi yayınlıyorum. aslan günleri kesim için uygun günlerdir. sevgiler:)

  7. Merhaba kozmik bu maskeyi kaç günde bir yapmak gerekiyor?Bir de çörekotu yağını evde yapmak yerine satın aldığımız organik çörekotu yağını kullansak olur mu?Sevgiler…

  8. sevgili kozmik bakım bu kürü uygulamak istiyorum ama iki çeşit yağ var sarı ve kırmızı kantaron yağı hangisini almalıyım..birde kantaron yağı cilt için ve lekeler için iyi geliyormuş siz ne düşünüyorsunuz bu konuda yüze sürülebilir mi acaba sizin düşünceleriniz benim için çook önemli… sevgiler..

  9. sevgili hatice, biliyorsunuz bizim için önemli olan x gün arayla yapmak değil maskenin içeriğine gore etkisi yoğun günlerde yapmak. bu nedenle yazımın son paragrafında belirttiğim günlerde uygulamanızı öneririm. ben ev yapımı kullanarak aldım bahsettiğim sonuçları. isterseniz elinizdeki yağ ile deneyin. birkaç gün once facebook sayfamızda en güvendiğimiz soğuk sıkma yağlarla ilgili bile bir şikayet vardı, okumuşsunuzdur belki. bu nedenle net bir şey söyleyemiyorum malesef. sevgiler:)

  10. sevgili alesyaa, sarı kantarondan bahsediyorum yazımda. bitkinin çiçekleri sarıdır fakat yağı kırmızı şarap rengini andırır. evet cilt için de mükemmeldir. özellikle iyi bir yara kapatıcıdır, iz bırakmaz. deneyebilirsiniz cilt sorunlarınız için. şifa olsun:)

  11. aslan ve koç günleri önceliğiniz olsun sevgili nurcan. bunun dışında boğa, başak ve oğlak günleri de uygundur kına için. fakat boya için uygun değildir. sevgiler:)

  12. Merhaba, sitenizi bugün keşfettim.. Mart ayında 12 yıldır kızıl olan uzun ve kıvırcık saçlarım işini bilmez bir kuaförün ellerinde yandı.. Mart ayının sonunda ense hizamda kestirip, aktardan aldığım bakım yağlarını uygulamaya başladım. Uzadıkça uçlarından kestirerek yanıklardan tamamen kurtulmaya çalışıyorum.. Şimdi yine bir kesim yapmam gerekiyor ayın aslan burcunda olduğu dönemi kaçırdım. pazar günü koç burcunda iken kestirmemi önerir misiniz? Bu bakımı bugün ve pazar günü yapmayı planlıyorum. Başka önerebileceğiniz bir kür var mı? Şimdiden teşekkürler 🙂

  13. sevgili elden geçmiş olsun öncelikle. hoşgeldiniz 🙂

    ben size her koç ve aslan günlerinde evde küçük küçük kesimler yapmanızı öneririm aslında.bir iki mm bile yeterli. fakat her ikisinde yapamam derseniz aslan günlerini tercih edin. ben koç burcunu da çok önemsesem de genel kabul gören bu.
    sığır iliği maskesi de iyi bir onarıcıdır. dilerseniz ara sıra onu da uygulayabilirsiniz. hatta ikisini de deneyin once birkaç kez. daha memnun kaldığınıza ağırlık verin. bu maske bende kelimenin tam manasıyla mucize yaratmıştı ama belki sizin mucizeniz bu olmaz. yine de size de benim kadar mutlu etmesini diliyorum:) şifa olsun, sevgiler:)

  14. kil maskesi uygulanabilir sevgili elif, killi sabunlar da olabilir. şampuanınıza 3-4 damla kadar çamterebentin damlatmak da alternatif olabilir ayrıca. şifa olsun..

  15. ben aktadan açık aldım sevgili ayşe. fakat son zamanlarda yaş poleni duyuyorum sık sık. çok daha sağlıklı ve etkili olduğu söyleniyor. internet ortamında araştırın isterseniz. şifa olsun, sevgiler:)

  16. Kozmik Bakımcım Merhaba,
    Ben hem arı poleni maskesi ile saçımı sağlığa kavuşturmak hem uzatmak istiyorum,her ikisi maskeyi kullanmam için ne yapmam lazım?
    18 Nisan bu iki kür için de uygun mu,hafta da 1 gün yeterli mi? Saç kesimi gerekiyor mu,eski yazılardan bir türlü bulamadım bununla ilgili yorumu varsa linkini paylaşabilir misiniz lütfen?
    Teşekkürler

  17. sevgili sediçko merhaba,
    iki kür birden kullanabilirsiniz aynı dönemde. hafta da 1-2 kez uygulanabilir maskeler. aslan günlerinde saç kesimi çok faydalı olur elbette, tavsiye ederim. bir de biraz once nisan ay takvimi başlığında sevgili kübra için yazdığım cevabı okumanızı öneririm, sizin için de önemli bu bilgiler.
    sevgiler..

  18. Ben birsey daha danismak istiyorum size. Erkek arkadasim 26 yasinda. Saclari cok dokuluyo. Kel kalicak, gidisat kotu. Bi rahatsizligi veya kan degerlerinde bi anirmallik yok. Sıkıntı stres cok var. Yanlis oldugunu biliyorum ama ne bulsak deniyoruz. Sizin bi oneriniz var mi acaba. Hem sampuan hem yag hem maske ne olursa olsun herseyi yapariz aliriz. Yeterki dokulme dursun ve tekrar cikmaya baslasin.

  19. sevgili merve,
    polen maskesi ve sarımsak yağını önerebilireceğim iki etkili uygulama. ayrıca karanfil kürü günlük bakım olarak kulanılabilir. bu hem dökülmeye etki eder hem de digger maskelerin kokusunu alır.
    ayrıca stresi azaltan bitki çayları ve tibet egzersizleri sorunun kaynağına dokunacaktır.
    şifa olmasını diliyorum.

  20. Sarimsak yagini nasl kullanmamizi onerirsiniz acaba.??
    Ve polen maskesi karanfil kurunu bu uc ayri seyi birlikte mi yapalim. Yani ayni hafta icinde her iki kürü uygulayip sarimsak yagi da surelim. Bu da son sorum kusura bakmayin lutfen :$

  21. Bi soru sormustum ama gozunuzden kacti acaba. Hemen dediginiz seylere baslamayi dusunuorz ama nasl yapicagmizi bikmedigimiz icin basliyamiorz. O yuzdn rahatsiz ediorm sizi tekrardan, kusura bakmayin.

  22. rica ederim sevgili merve,
    sarımsak yağını polen maskesine ilave ederek ya da bağımsız olarak yağ günlerinde sade olarak saç diplerine uygulayıp yarım saat bekletmet suretiyle kullanabilirsiniz. karanfil kürünü ise ilk bir iki hafta her gün sonra gün aşırı uygulayabilirsiniz. bir ay sonunda haftada iki gün uygulamaya geçebilirsiniz.

  23. kozmik bakım meraba ben bu arı poleni kürüne yeni başladım 16 yaşındayım ve saçımda seyrelmeler vardı ardından bunu yaptıktan sonra saçlarımı yıkadım ama en az 80 90kadar saç telim döküldü /saçlarım yanık ince telli / bunun sebebi nedir yapmaya devam etmelimiyim ?

  24. Merhabalar kozmik bakim. Sacim cok dokuluyordu sizin onerdiginiz maya ve karanfil kurunu uyguluyorum cok faydalandim. Gercekten cok yararli bilgiler paylasiyorsunuz sizi tebrik ederim. Faydasini goruyorum saclarimin dokulmesi azaldi. Benim sormak istedigim ameliyat oldum ve ameliyat izi boynumda gorunuyor dikis izlerini azaltici yag var mi ve gunesden korumak icin onereceginiz krem veya yag var mi cok tesekkur ederim.

  25. en sağlıksız olanlar dökülmüştür mutlaka, onları kurtarmak mümkün değil sevgili umut. fakat bu dökülme birkaç uygulama sonra durmalı. durmazsa yağlardan birine tepki ihtimalini düşünerek onları sırayla çıkarıp deneyin.
    ayrıca karanfil kürünü de denemenizi öneririm.
    şifa olmasını diliyorum.

  26. sevgili seda geçmiş olsun.
    güzel sonuçlar almanız beni de mutlu etti 🙂
    kantaron yağı, kudretnarı yağı, aynısefa yağı ve merhemi faydalı olabilir. pişik kremleri faydalı olabilir. tabi ameliyat tarihiniz de önemli. bazı günler iz kalma olasılığını ciddi boyutta arttırıryor.
    aynısefanın tazesini bulursanız sapını, yapragını ve çiçeğini ezip çıkan suyu da ilaç gibi uygulayabilirsiniz, oldukça etkilidir. ne uygularsanız uygulayın o bölgenin temizlenmiş olması gerekir, unutmayın.
    güneşten korunmak için hazır ürünler kullanıyorum ben. bir ara onun da doğal yollarını araştırmak lazım aslında.

  27. Cok tesekkur ederim cevabiniz icin. 18 mayis da ameliyat oldum ve kozmik bakimi daha sonra kesfettigim icin ameliyat tarihleriyle ilgili bilgim yoktu malesef. Aynisefa bitkisini bulmaya calisicam. Tatile gidecegim icin ve yara izide gorunurde oldugu icin gunesten ekstra korumam gerekiyomus dikis izinin koyulasmamasi icin dogal gunes kremiyle ilgili cok bilgi var ama sizden bu konuyla ilgili bi yazi bekliyoruzz.

  28. büyüyen ay fazında ameliyat olmuşsunuz. iz konusunda çok avantajlı olduğunu söyleyemeyiz fakat en azından oğlak burcuna rastlamamış. el,kol ya da omuz bölgesi değilse daha şanslıyız.
    inşallah, unutmazsam sınavlarımı atlattıktan sonra araştırım bu konuyu. zaman açısından çok sıkıntılıyım bu ara malesef.
    sevgiler 🙂

  29. merhaba kozmik bakım , ben anemi taşıyıcısıyım haliyle demir oranımda çok düşük, saçlarım kuru kıvırcık ve gür kuruyuncada çıtır çıtır oluyor hangi bakımı önerirsiniz uzamasınıda istiyorum ama sağlıklı ve nemi bol olarak yardımcı olursanız sevinirim

    1. kozmikcim, ben 10 yaşlarındayken saçlarım açılsın diye 1 şise oksijenli suyu kafama boşaltmıştım :)) saçlarım o günden sonra kalın telli oldu daha öncesinde ipek gibi saçlarım vardı ,çocukluk işte daha sonra 5 yıl öncesinde saçlarımı açtırırken oriel alerji yaptı ve başımın üst tarafı ve yüzüm komple şişti o gün bugündür başımın üstündeki saçlarımı ne yapsam canlandıramadım çok kırılgan ve kuru ve başımın üst tarfı 5 yıl geçmesine rağmen hala hassas kullanmadığım bakım yöntemi ve almadığım şampuan kalmadı ama sonuç hep hüsran bu konuda fikrin varsa sevinirim.

    2. sevgili filiz,
      saçınızın yapısı bozulmuş. bunu basitçe maskeyle onarmak neredeyse imkansız. size önerim ay takvimini takip edip her koç ve aslan günlerinde saç uçlarından azar azar kesim yapmanız. hep söylediğim gibi 1-2 mm bile yeterli. birkaç ay içinde değişim başlayacaktır. tabi bu maskeye de devam edin yine.
      bunun tek çözümünün bu olduğunu düşünüyorum. maskeye biraz da bal ilave edebilirsiniz.

  30. merhaba kozmik bakım ben talesemi taşıyıcısıyım haliyle demir oranım çok düşük saçlarım çok kuru kıvırcık ve gür ben nemli canlı ve uzun olmasını istiyorum bu konuda bana ne önerirsinşz

    1. sevgili filiz,
      polen maskesini ve sığır iliği kürünü tavsiye ederim. birkaç kez deneyip en çok memnun kaldığınızla da devam edebilirsiniz.
      şifa olsun 🙂

  31. Merhaba, benim saçlarımın dibi kaşınıyor ve ensemden yukarı yerlerde daha çok.. Hani temire diyorlar ya onun gib. Ne önerirsiniz ve bu çoğu aile üyesinde var.. Teşekkür ederim şimdiden

  32. kozmikcim yardımına ihtiyacım var saçlarım dökülüyo orialden yandı ondan once hıc dokulmezdi test yaptırdım normal hersey fikrine ihtiyacım var sarımsaklı şampuan kullanıyorum ama fayda etmıyor ama hala sarımsaklı şampuana devam edıyorum sampuanıma ampullerden koyuyorum son durulamamı lavanta suyuyla yapıyorum aksamlarıda ısırgan suyuyla friksiyon yapıyorum lavanta gibi ikisindede tekrardan durulama yapmıyorum zaten ama karanfil kürünüde denemek istiyorum sence üçünü birden aynı andı yapsam bi sakıncısı olur mu bilgilendirirsen çok sevinirim.Teşekkür ederim şimdiden.Bu arada haftada bir de maya maskesi yapıyorum

    1. sevgili eda, yanık saç için en temel bakımlar sığır ili maskesi ve arı poleni maskesidir. ampulleri şampuanınıza katmanın etkisi yok malesef, saçta sadece bir iki dakika kalıyor. onun yerine duştan once saç diplerinize masajla sürün ve bekletin. aslan günlerinde de mutlaka kesim yapın ve buna birkaç ay üst üste devam edin.
      sevgiler:)

  33. Merhaba. 24 yaşındayım saçlarım cansız ve aşırı dökülüyor. Ayrıca erkek tipi dökülmede var. Karanfil kürünü bügün kullanmaya başlayacağım. Senden karanfil kürünün yanına kullanabileceğim etkili bir kür istiyorum. Kafam biraz karıştı çünkü herkes bir kür söylüyor. Teşekkürler

  34. Sevgili samet, oncelikle kan degerlerinizi kontrol ettirin ve demir eksikligi olup olmadigina bakin. Bunun disinda, sac maskelerinde bahsettigimiz vitamin ampullerini karistirip sac derisine masajla uygulayin. Istediginiz kadar kalabilir sacinizda. Ikinci olarak ari poleni maskesini deneyebilirsiniz. Cok besleyici bir maskedir.

  35. saçları geri çıktı fakat çıkan saçlar uzamıyor saçlarım diplerinde saç var ama uçları tüy gibi aynı sürekli düz kestiriyorum ama uzadıkça ucu inceliyor sizce ne yapmam gerek kozmik bakım 🙂 ve bu maske gerçekten saç dökülmemi durdurdu teşekkürler 🙂

    1. ne güzel 🙂
      yeni saçlar zamanla güçlenecektir sevgili huriye fakat yine de beslenmenize dikkat edin. maskeye de mutlaka devam edin. saç kesimlerinizi de her ay aslan günlerinde yapın.
      endişelenmeyin, biraz daha zaman! güzel haberlerinizi bekliyorum 🙂

    2. Merhaba bu 3.yorumum utanarak yazıyorum 🙁 🙂 fakat sitenin fazlasıyla yabancısıyım takip edemiyorm saç çıkarma kürü, kesim günleri, yağ bakımı kendime uyhun olanı nasıl bulucam?:/ yardımınıza ihtiyacım var saçlarım güçsüz ince telli ve dökülüyor önerilerinize ihtiyacım var 🙂 teşekkür ediyorum şimdiden

    3. merak etmeyin, diğer arkadaşlarımız gibi kısa sürede sizin gözünüzdede netleşecek herşey <3 yavaş yavaş gidelim. aslında facebook kullanıyorsanız ordan da takip etmek size büyük kolaylık sağlar.
      size önerim ay kakvimi üzerinden takip edin başlarken.ana sayfada aralık 2015 ay takvimi göreceksiniz. bu takvimin içinde aradığınız her şey var aslında. saç kesim takvimine de buradan ulaşabilirsiniz ki ana sayfada onu da göreceksiniz zaten.
      bu maskeyi yazımın sonunda belirttiğim burçlarda uygulamanız etkiyi arttırır. bu günler ne zaman derseniz, işte o tarihleri aralık ay takviminde göreceksiniz 🙂

  36. merhaba kozmik bakım 🙂 kaynım saç ekimi yaptıracak,siteye baktım ama bununla ilgili bişey bulamadım.5 aralık bunun için uygun mudur? ya da önerebileceğiniz başka birşey var mı? teşekkürler 🙂

  37. Merhaba sevgili fatma,
    ay sonundaki aslan gunleri uygun gorunuyor en yakin. Kesim ve boya takvimine ilave ettim dun, kontrol edin. Bir sonraki icin aralik sonunu beklemek gerekir. Aralik takvimini de bilgisayarim serviste oldugu icin hazirlayamiyorum. Insallah ay basina kadar yetistirebilirim.
    sifa olsun 🙂

  38. Merhabalar, benim saçımda çok canlıydı ancak sadece Kahkül kestirdikten sonra saçım cansızlaşmaya teltel olmaya başladı .Ben kansızlıktan kaynaklandığını düşündüm volümlü duruyor ancak ağır durmuyor. Tiftik gibi fakat parlak . Sizce kansızlıktan mı ileri geliyor yoksa kozmik güne denk gelmediği için kestirmekten mi kaynaklanıyor . Ve ne öneriyorsunuz .saçımda da hiç boya yok. Yani kimyasal hiçbir şey kullanmıyorum saçımı boya filan .Öyle yıpranmış durumda değil fakat yapısı değişti.yani eskiden açarak dolaşa biliyordum fakat şimdi önleri biraz fonlemem gerekiyor.

  39. Merhaba ben de saçımı kestirdikten sonra saçımda bir bozulma oldu eskiden ağır daha bakımlı duran saçım şimdi tel tek cok hafif. Ben kansızlıktan olduğunu düşündüm fakat sitenizi gezdikten sonra kafamda Soru işaretleri oldu. Saçlarımda hiç boya yok. Saçlarımı parlak fakat dediğim şekilde Neyden kaynaklanmıştır be ne yapmam gerekiyor?

  40. merhaba sevgili nalan,
    olumsuz değişim zamanını ifade edişinizden yola çıkarak kesimden kaynaklandığını söyleyebilirim.
    yeni kesimle düzelir, endişelenmeyin. birkaç gün önce kesim günümüzdü aslında, şimdi biraz beklemeniz gerekecek. birkaç seçeneğimiz oluyor fakat siz eski haline gelene kadar aslan günlerini tercih etmelisiniz.
    şubat ayı takvimlerini hazırlıyorum. ay başında ana sayfada olur.
    şifa olmasını diliyorum..

  41. Selamlar sevgili Kozmik Bakım… 1 yıldır adım adım hemen her konuda takipteyim ve çok güzel sonuçlara ulaştım özellikle epilasyon konusunda, teşekkürler her şey için…
    Geçen yaz saçlarıma ombre dedikleri işlemi yaptırdım ve uçları nasıl kurudu anlatamam, polen maskesini hiç denememiştim bu arada.. Bu nasıl güzel bir maskeymiş böyle.. Saçlarım daha ikinci uygulamada ışıl ışıl ve yumuşacık oldu.. Çok teşekkür ederim Kozmik, emeklerinize sağlık.

    1. merhaba sevgili nurcan:)
      mucize gibi değil mi? 🙂
      çok mutlu oldum sizin de benim gibi güzel sonuçlar almanızdan dolayı. sonuçla ilgili bilgi vermeniz de çok mutlu etti, teşekkür ederim <3 🙂

  42. Merhaba sevgili kozmik. Her şey için size çok teşekkür ederim. Ben ocak aslan gününde saç kesimi yaptım saçlarım normalde çok dökülmez hızlı uzar daha iyi olsun diye kestim. Ama inanılmaz çabuk uzadı hâlâ hayretteyim bir yandan çok sevindim moralimi bozan tarafı ise çoook zayıf biriyim saç hızlı uzayinca tüm protein vitamin saçlara gider daha çok zayiflarim diye çok korkuyorum 🙁 yardimci olur musunuz ne önerirsiniz bu ay da kesmeyi düşünüyordum… Sevgiyle kalın..

    1. merhaba sevgili hatice.
      ocak ayı kesimlerini küçülen aslan günlerinde yaptık üstelik! 🙂
      böyle bir kaygınız olmasın fakat yine de içiniz rahat edecekse polen kürü uygulayın derim. bununla ilgili yazımı okursanız çok rahatlayacağınızı düşünüyorum.
      ayrıca, kilo almak istiyorsanız tibet egzersizlerini mutlaka uygulayın. yorumlarını da inceleyin daha da zayıflatacağından korkarsanız.
      sevgiler 🙂

  43. Çok teşekkür ederim. İlk defa saç kesimi uyguladım sizin bilgilerle gözlerime inanamadım hızlı uzamayi görünce 🙂 söyledikleriniz içimi ferahlatti. Tibet egzersizlerini de bir süredir uyguluyorum yemedigim şey kalmadı yine kilo alamıyorum sanırım aşırı derecede takıntı yaptım o yüzden 🙁 her neyse ilginiz için çok teşekkürler. Seviliyorsunuz ♡♥ 🙂

    1. sevgili hatice,
      endişelenmeyin, zaman alsa da mutlaka sonuç alırsınız. etkileri herkeste farklı oluyor. 1 ay da alabilir birkaç ay da. örnekleri mevcut:)
      kucak dolusu sevgiler 🙂

  44. Sevgili kozmik bakım;birkaç sorum olacak.
    1-)2 yaşında kızım var,saçları çok seyrek, cansız ve kuru. Cok guzel ve guclu saclari olsun istiyorum. Saçlarını ilk defa bugün kesecegim, Aslan burcundayiz zaten. Evde benim kesmem yeterli olur mu? Çünkü her yerinden eşit kesemeyebilirim.
    2-) üst üste 3 ay Aslan burcunda kesmek yeterli olur mu? Yoksa her ay bunu yapmalı miyiz?
    3-) polen kuru 2 yaş bebek için uygun mudur? (organik ürünler olacak hepsi-ekolojik pazardan alıyorum)
    4-) polen kurunu de ayda bir Aslan burcundayken mi yapacağız sadece? Ya da şöyle sorayım, hangi sıklıkta yapmalıyız, hangi burçta olmalı?
    Detaylı bilgine ve yardımına ihtiyacım var.
    Şimdiden teskkurler.

  45. Sevgili kozmik bakım;birkaç sorum olacak.
    1-)2 yaşında kızım var,saçları çok seyrek, cansız ve kuru. Cok guzel ve guclu saclari olsun istiyorum. Saçlarını ilk defa bugün kesecegim, Aslan burcundayiz zaten. Evde benim kesmem yeterli olur mu? Çünkü her yerinden eşit kesemeyebilirim.
    2-) üst üste 3 ay Aslan burcunda kesmek yeterli olur mu? Yoksa her ay bunu yapmalı miyiz?
    3-) polen kuru 2 yaş bebek için uygun mudur? (organik ürünler olacak hepsi-ekolojik pazardan alıyorum)
    4-) polen kurunu de ayda bir Aslan burcundayken mi yapacağız sadece? Ya da şöyle sorayım, hangi sıklıkta yapmalıyız, hangi burçta olmalı?
    Detaylı bilgine ve yardımına ihtiyacım var.
    Şimdiden teskkurler.

    1. sevgili Zeynep,
      kesim için ev ya da kuaför ortamı önemli değil, önemli olan bir şekilde kesim yapılması. bu kesimleri ne kadar tekrar ederseniz o kadar iyiye gider saç; özellikle bu yaşlarda yapıldığında etkisi daha hızlı ve güçlü olur.
      kesimin yanında karanfil kürü ve zeytinyağı uygulaması çok etkilidir. fazla miktarda uygulamanız gerekmez, saç derisini bu çay ve yağ ile silmeniz yeterlidir. karanfil kürü sayfasındaki ilk yorumlarda bunun sonuçlarıyla ilgili bir örnek var.
      polen kürü bu yaş için fazla olur, 1 çay kaşığı olarak verebilirsiniz. bunu her gün ya da sadece koç, boğa, aslan, başak, yay ve oğlak gibi vitamin, protein ve mineralin etkisinin yükseldiği günlerde de yapabilirsiniz.
      sorularınız olursa yeniden bakarız.
      şifa olsun:)

    1. elbette. fakat kantaron yağının onarıcı, çörekotu yağının yeni saç çıkartıcı etkisiyle verdiği destek azalır. ayrıca oldukça katı bir maske olur ve uygulamanız mümkün olmayabilir.

  46. Minnoş22 Mart 2016 00:06
    Merhaba,
    Bende saç çekme hastalığı var.Saçlarımı kökünden çekiyorum ve çektiğim saçlar tüy gibi ve inanılmaz derecede kaşıntı yaparak çıkıyor.Saç köklerimi güçlendirecek ve saç derimin kaşıntısını dindirecek şekilde hangi Maskeyi haftada kaç kez kullanmalıyım.

  47. bu alıntı mesaj mı sevgili Fatma, anlayamadım.
    direkt soruya odaklanarak cevap vereyim. maya maskesini haftada iki kez uygulayabilirsiniz. fakat sizi şu konuda uyarmak isterim: saçlarınızı her gün kopartıyorsunuz. dolayısıyla epilasyon günlerine, dolunay günlerine, su grubu günlere vs. rastlıyor. epilasyon günlerinde kopardığınız saçları kaybediyorsunuz örneğin. diğerleri de saç ve saç derinizin sağlığını bozuyor. kaşıntının nedeni de bu muhtemelen.
    biliyorum engel olamıyorsunuz bu duruma fakat tedavisini mutlaka olun.
    şifa diliyorum.

    Trikotillomani (Dürtüsel Olarak Saç ve Vücut Kıllarını Yolma Hastalığı)

    https://vimeo.com/39257633

  48. Kozmikçiğim alıntı değil mail olarakta atmıştım sana cevap alamayınca kopyala yapıştır yaptım. Çocukluğumdan beri annem kına yakardı saçıma tabi yağ bakımlarıda cabası. Sanırım o yüzden çektiğim yerler hep çıkıyor saç kaybım Çok şükür hiç olmadı. Ama kısa saçtan sıkıldım artık uzun saçlarım olsun istiyorum. Polen maskesini deniyorum Cidden mucize gibi . Senden polen maskesini hergün yapmalıyım bu konuda yardımcı olur musun canım.

    1. maskeyi her gün kullanmanıza gerek yok sevgili minnoş. zaten en etkili olduğu günler belli. bana göre diğer günler israf olur. fakat dahili olarak kullanabilirsiniz maskeye ilave olarak. böylesi çok daha etkili olur.
      sevgiler 🙂

  49. Saçlarımla yaşadığım sıkıntı için yazmıştım size teşekkür ederim ilgilenip cevapsız bırakmadınız 🙂 bu yazımı özellikle beni polenle tanıştırdığınıza teşekkür için yazıyorum:) yaklaşık 3 haftadır aç karna 1 tatlı kaşığı poleni az bi ılık suda eritip içiyorum tüm vücudumda çok faydasını gördüm yorgunluğa birebir 🙂 hatta saçlarımda gözle görülür fark var benim nerdeyse hiç uzamayan saçlarım uzamaya başladı ve annemin tabiriyle (keçi kılı) gibi olan saçlarım şimdi ipek gibi çok memnun kaldım bende ki sonucu gören tüm ev halkı benimle polen tüketiyor 🙂 yardımınız için çok teşekkür ediyorum 🙂 kolay gelsin…

    1. sevgili Hüsniye,
      nasıl mutlu oldum okurken 🙂 ben de burada ayrı, sosyal çevremde ayrı anlatıyorum polenin önemini. her kullanan için ayrı mutlu oluyorum. saçlardaki etkisini ben de bizzat deneyimledim. o dönemde fön çektirmek istemiyordum, çocuk saçı gibi yumuşacık, pırıl pırıl bir saç 🙂
      bir taşla bütün evi vurduğum için ayrıca mutluyum :))
      hepinize ayrı ayrı şifa olmasını diliyorum <3
      yine bekleriz bu güzellikteki haberlerinizi:)

  50. Çörek otu yağı ile ilgili bilgi verebilirmisiniz ? Saç konusunda başka nasıl kullanılır ve kendi uygulamalarınız doğrultusunda nasıl yararı var ?

    1. çörek otunun çok çeşitli yararları vardır serkan bey. hatta bu bitki üzerine internet siteleri ve hakkında uzun uzun yazılar mevcut. o siteleri incelemenizi öneririm vakit bulduğunuzda. saça tek başına direkt uygulayabilirsiniz. dilediğiniz kadar bekletip-yarım saatten birkaç saate kadar olabilir- yıkayın. dökülmeyi önler, kökleri gülendirir ve saç telinin kalınlaşmasına yardımcı olur(yukarıdaki hali daha etkilidir bu konuda). ayrıca saç beyazlamasına faydalı olduğu bilinir.
      şifa olsun..

  51. bu kürü aslan ve başak günlerinde yaklaşık 5 kre uyguladım ve çıkan saçlarımın nerdeyse tamamı beyaz çıktı ufak ufak ne yapacağımı bilmiyorum. var mı böyle etkisini gören.:(

    1. sevgili Zeynep,
      kürün içeriği saçı kendi rengine çevirmede kullanılan maddelerden oluştuğu için böyle bir etki söz konusu olamaz, endişelenmeyin. en azından bunun sebebi kür olamaz. ya beyazlama süreci aynı döneme rastladı ya da bunlar bebek saçı diye tabir edilen ve başlangıçta çok açık renkli ya da renksiz olan saçlar olabilir.
      yine de huzursuz olursanız, uygulamayı bırakın.
      sevgiler <3

  52. Merhaba Kozmik bakım benim sorum bu küre kantaron yağı yerine(evde olmadığı için) badem yağı koysam olur mu? Ayrıca bu yağların dışında hindistan cevizi ve macadamia yağları ve az miktarda esansiyel yağlardan da koysam faydalı olur mu? Yoksa bu kadar yağı birarada kullanmanın saça veya cildime bir zararı mı olur? Ayrıca bu kür için en uygun günler Ayın hangi burçta olduğu günlerdir? Cevabınız için şimdiden teşekkürler 🙂
    Zeynep

    1. merhaba sevgili Zeynep,
      temin edene kadar eldeki yağı kullanabilirsiniz. özünü bozmadan diğer yağları deneyip bakabilirsiniz etkisine. zararı olmaz fakat faydası olmazsa da orijinal tarife dönün.
      uygun günler son paragrafta var.
      güzel sonuçlar almanızı diliyorum 🙂 <3

  53. Selamlar, uzun süredir takipteyim pek çok uygulamadan son derece memnun kaldım iyiki varsiniz! Ablamin saç derisiyle ilgili sıkıntıları var şimdiye kadar birçok kez Dr.gitti fakat kalıcı çözüm olmadi. Egzaması var bebek konağı gibi pul pul dökülüyor hangi uygulamalari kullansin sizin tavsiyeniz ne olur, şimdiden teşekkürler

  54. Sevgili kozmik, nisan mayis aylarindan beri sarimsakyagi kullaniyorum.size de yazmistim o donemlerde cok faydasını gördüm diye.fakat sacim alistigi icin sanirim etkisini kaybettim ara vermem mi gerekiyo?
    2haftadir poleni tuketiyorum dokulmesi azaldi sacin gübresi diyorlar polen için inşallah bundan sifa bulurum. Kuru maya da tuketiyordum ikisini bir kullansam agir gelir mi sizce?
    2 yildir sacimla mucadele veriyorum resmen sevgili kozmik, yeni bir kure başlıyorum dipten gelen kucuk saclarimi görüyorum umutlaniyorum sonra bir donem geliyor eski haline geri donuyor resmen rahatsiz edici dokulmesi yok(son 20 gun haric) fakat gurlestiremiyorum bir turlu saclarimi 🙁

    1. sevgili akasya,
      sarımsak yağını sonlandırın artık. uygulamak isterseniz yıl içinde üç kez 4-6 hafta gibi tekrarlayabilirsiniz.
      polene kesinlikle devam edin. aynı anda mayaya gerek yok, fazla da gelebilir zaten. dilerseniz ekstra polen maskesiyle dıştan da destekleyin.
      aslan günlerinde mutlaka kesim yapın. arada dökülmeler artabilir elbette. zaten dönem dönem dökülmesi gerekir. ağaçların yaprak dökmesi gibi düşünün. bu sizi endişelendirmesin. bu konuda yaşadığınız stres bile dökülmeyi arttırır ki endişe gerektirecek bir durum değil bu. sağlıksız saçlar gidecek mutlaka, gitmeli <3
      her an saçlarınızı düşünmeyin, unutun gitsin, seneye bambaşka saçlarınız olacağından eminim 🙂

  55. Umarimm 🙂 Cok tesekkur ederim ilginiz ve verdiginiz moral icin. Umutluyum aslinda uygulama sonrasi saclarimin iyi olabildigini gordum ve kucuk kucuk cok sacim olustu. Demekki sac koklerim olmemis. Oyle degil mi sevgili kozmik??

    Sayfanizin ciddi anlamda mudavimiyim poleni de aslan gunlerini epilasyon gunlerini de sizden ogrendim.allah razi olsun sizden.
    Polen maskesinide uygulamak istiyorum. Fakat Maya maskesini hic denememistim dun uyguladim dokulmeyi kesti gibi suan ona devam etmek istiyorum.
    Guzel haberlerle dönmek dilegiyle..

    1. elbette, saç kökleriniz hala sağlıklı 🙂
      polen ve maya maskelerini dönüşümlü olarak da uygulayabilirsiniz, aklınızda bulunsun.
      faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana, daha da iyilerini diliyorum <3 🙂

  56. Sevgili kozmik bakım ,bir sey sormak istiyordum sedef rahatsızlıgim var sac diplerimde cok fazla beni asiri rahatsiz ediyor yapabilcegim bildiginiz bir sey var mi?

    1. sevgili lamseri,
      yüksek tansiyon gibi bir sorununuz yoksa alkali su tüketmeye başlayın. aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
      https://www.kozmikbakim.net/2013/12/alkali-su-ve-karbonat-mucizesi-sodyum.html

      ayrıca aşağıdaki linkten ulaşacağınız sayfanın sonuna eski bir yorumu ekledim. buradaki uygulama şekli sizin rahatsızlığınız için de faydalı olacaktır.
      https://www.kozmikbakim.net/2014/12/no-poo-yontemi-sampuansz-sac-ykama.html

      şifa diliyorum..

  57. Merhaba sevgili kozmik bakım hem bu bilgiler için hemde daha önce verdiğiniz yanıtlar için tekrar teşekkür ederim 🙂 tavsiyeniz üzerine bu maskeyi tekrar yapcam 🙂 ama bu sefer evde kantaron yağı olmadığı için koyduğum badem yağı yerine kantaron yağı ekleyerek yapcam internetten almayı düşünüyorum galiba kantaron çiçeğinin sarı ve kırmızı olarak iki çeşidi var.. bu maske için her ikiside uygun mu? Yoksa sarı kantaron yağı olması şart mı 🙂

    1. merhaba sevgili Zeynep 🙂
      rica ederim, geç dönüş yaptığım için üzgünüm <3 sarı kantaron almalısınız.
      şifa olsun 🙂 <3

  58. Merhaba sevgili kozmik,
    Sarimsak yaginla kazandigim saclarimi sonbahardan mi yoksa mezoterapinin yan etkisinden mi bilemiyorum kaybettim ne yazik ki ve suanda hic olmadigi kadar kotu durumda saclarim 🙁 size en son yazdigimdan beri dokulmeyi durdurup toparlayamadim saclarimi.aslinda gun icerisinde ve banyodaki dokulmesini durdurdum fakat banyodan sonra tararken cok dokulur hale geldi:(( her gece yatarken sarimsak yutuyorum sac koklerim cok guclenmisti hicbirsekilde dokulmuyordu. polen maskesini tavsiye etmistiniz ben de bu gun korkaa korkaa baslangic yaptim sizin tarifinizle eskisi gibi dokulmedi sanki tararken zaten durlarken hic dokulmedi nerdeyse.dilerim tekrardan kurtarabilirim saclarimi ve size minnettar kalirim.ayrica 1 aylik polen kurunden sonra tuketmeye devam ediyorum.Corekotu yiyorum elma sirkeli su iciyorum maya tuketiyorum Daha napayim bilmiyorumki 🙂

    1. merhaba sevgili akasya,
      uygulayan doktorla görüştünüz mü bu konuyu peki?
      polene devam edin fakat mayaya gerek yok, fazla olur ikisi.
      dediğim gibi görüşmeyi ihmal etmeyin. ayrıca duştan sonra soğuk su ile durulayın bir sakıncası yoksa. kan dolaşımın artması faydalı olacaktır.
      sirkeli su içiyorum demişsiniz, diyet yapıyorsanız bu dökülmenin nedeni o da olabilir.

  59. Doktorumla görüştüm öyle bir etkisi olmaz strese bagli veya mevsimsel dokulmedir dedi ama 8aydir hic dokulmeyen saclarim mezoterapiden 15gun sonra dokulmeye basladi.ben ona bagliyorum yaramadigini düşünüyorum. Oysa birsürü kucuk kucuk saclarim olusmustu doktorum bile cok sasirmisti.
    Ayrica diyet yapmıyorum aksine cok dikkat ediyorum sağlıklı beslenmeme.ama yazin bikac kilo fazlaligimi vermek icin yardimci olur diye tukettim. Ve sacimin kalitesini ciddi anlamda degistirdi o donem.sanırım küçük saclarimi uzatti on tarafımdaki seyreklik bile kapanmıştı.ama şimdi donem dönem icmeyi dusunuyorum.vucudumu alistirmak istemiyorum çünkü.
    Suanda ki umudum polen maskesi insallah kozmik tavsiyelerine ihtiyacım var 🙂

    1. poleni bir deneyin yeniden sevgili akasya. bizim maya kürümüz gibi sadece büyüyen fazlarda kullanın dilerseniz. gözlenmeyin biraz <3

  60. Merhabalar yengec akrep balik burclarina denk gelen gunlerde yag bakimi etkili olmazmi bugünlerde hangi bakimlar etkilidir
    Birde,erken menopoz icin herhangi bir bitki kuru varmi

  61. Arkadasim.icinde soracaktim kusura bakmayin arkadaismda erkek tipi dokulme var doktor dokulen savlsrin tekrardan cikmaz.demis ona ne onerebilirsiniz

  62. Sevgili kozmik sac bakımı icin kepeklenmeye ne önerirsin ve hangi tarihlerde hangi burç yani kadının da kepek problemi çekmesi ne kötüymüş 🙁 cevabın icin şimdiden teşekkürler güzel ve mutlugunler seninle olsun

    1. sevgili mina,
      bir tutam ısırganı yarım litre suda 4-5 dk kaynatın ve bu suyla saçlarınızı durulayın duştan sonra. biraz (yarım saat kadar)kalsın saçınızda ve yeniden duru su ile yıkayın. ayrıca aslan günlerinde kesim yapın her ay. sorun ortadan kalkınca bırakabilirsiniz.
      güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim, hepimizin olsun inşallah <3 🙂

  63. sevgili sevdabuzer merhaba,
    maalesef yap bakımları su burçları günlerinde etkili olmaz. sadece nemlendirici bakımlar yapabilirsiniz. gliserin+su kaşışımı sıkabilirsiniz örneğin saç uçlarına.
    diğer konu için soğan kürü uygulayabilirsiniz, çok etkilidir. burada yok ama pek çok sitede bulabilirsiniz uygulanışını.
    arkadaşınız bu maskeyi ve karanfil kürünü deneyebilir. fakat farklı doktorların da fikrini almasını öneririm.
    şifa olsun 🙂

  64. MERHABA BENDE AYNI DURUMU YAŞAYAN BİRİYİM.YAZA KADAR UZAMASINI İSTİYORUM AYRICA GÜRLEŞMESİNİ.2 HAFTADIR KULLANIYORUM GERÇEK BİR ETKİSİ VAR EVET. AMA BEN SU YERİNE ZEYTİNYAĞI KULLANIŞIM ŞİMDİ FARKETTİM,BİR SORUN OLUR MU?BİR DE KANTORON YAĞINI EN ORGANİK DİYEBİLECEĞİNİZ BİR MARKA VAR MI?SON SORUM :)BU BURÇ VE GÜNLERİNİ HİÇ ANLAYAMIYORUM BEN DE BİR SORUN MU VAR?ÇOK SORU SORDUYSAM AF OLA :)BU ARADA BEN ASLAN BURCUYUM.ŞİMDİDEN CEVABINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER …

  65. Merhaba
    Bende aynı dertteyim.çok çabuk uzayan saçım 2 yıldır boya yüzünden uzamıyorum.yaza kadar uzaması için can atıyorum.2 keredir bu maskesiyi kullandım.Ama su yerinde zeytinyağ kullanmışım,şimdi farkettim bir sorun olur mu?kantaron yağı en iyi organik diyebileceğiniz bir marka var mı?Son sorum bu burçları ve günleri bir anlamayan ben miyim:)?Bu arada aslan burcuyum.Çok sorum olduysa af ola. Cevabınız için şimdiden teşekkürler ..

  66. Merhaba sevgili melikeynep,
    bundan sonraki uygulamalarinizda su kullanin, oncekileri sorun etmeyin.ben kantaron yagini aktardan almiyorum.bu yuzden markalari hic arastirmadim.
    burclari daha iyi anlayabilmek icin ay takvimi menusune girin ve kasim ayi takvimini inceleyin. Bu takvimdeki baglantilara da bir goz atin. Sorun kalmayacaktir 🙂
    Sevgiler <3

  67. Selamlar sevgili kozmik bakim benim tiroidler az calisiyor metabolizmam yavas saclarimhic uzamiyor ve ince telli aslan gunlerinde kestirdim maskeleri de uyguluyorum ama pek sonuc alamadim ayrica nekadar dikkat edersem doktora gidersemde kilo veremiyorum bana sacimin uzamasi icin ve zayiflayabilmem icin bi raz daha etkili yontemler onerebilirmisin simdiden tesekkurler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close