AY TAKVİMİ

Terazi Burcunda Dolunay

15 Nisan 2014 saat 10:42’de Terazi Burcunda Dolunay gerçekleşecek.
Yeni Ay’dan yaklaşık 14 gün sonra gökyüzünde yusyuvarlak göreceğimiz  Ay’ın enerjisi ve dolayısıyla etkisi zirvededir. Bu güçlü enerji hem negaif hem de pozitif anlamda kendisini hissettirecektir.
Dolunay’ın bizler üzerinde etkisi olduğu kadar doğa üzerinde de etkileri olacaktır. Bu etki hem yapıcı hem yıkıcı anlamda yaşanabilir. Bu yapıcı etkiyi değerlendirip bitkilerimizi gübreleyebilir ve son derece olumlu neticeler alabiliriz. Fakat yıkıcı etkiyi de dikkate alıp bitkilerimize zarar verecek şeylerden kaçınmalıyız. Örneğin Dolunay döneminde bitkilerin dallarının kopartılması onların bir daha kendini toparlayamamasına sebep olabilir.
Bizlere gelirsek, Dolunay günlerinde belirgin bir gerginlik, sinirlilik hissedebiliriz. Sonradan bizi bile şaşırtacak, pişman olmamıza neden olabilecek ani tepkiler verebiliriz. Karşımızdakilerin de aynı etkiler altında
olduğunu unutmayalım ve şiddetli tartışmalara karşı dikkatli olalım.

Dolunay bazılarımız üzerinde farklı etkilere de sebep olabilir. Yoğun rüyalar, kabuslar, sayıklama, uyurgezerlik, huzursuzluk, vesvese, dikkatsizlik, uyumakta güçlük çekme, baş ağrısı ve diğer ağrılar, sezgilerde güçlenme, kokulara karşı hassasiyet bu etkilerden bazıları.
Araştırmalar Dolunay günlerinde doğumların, trafik ya da küçük ev kazalarının, şiddet içerikli olayların da arttığını gösteriyor. Dolayısıyla daha sakin ve dikkatli olmamız gerekecek. Spor, bitki çayları, rahatlatıcı müzikler, meditasyon, dualar ve zikirler bize bu konuda oldukça yardımcı olacaktır. Üstelik arınma ve dua çalışmaları sadece stresi azaltmakla kalmayıp Dolunay’ın destekleyici enerjisi sayesinde daha etkili olacaktır.
Ruhumuz kadar bedenimizin de rahatlamaya ihtiyacı olduğundan, Dolunay gününü de kapsayan 14, 15 ve 16 nisan günlerini detoks ya da oruç tutarak değerlendirebilir, bu yolla organlarımızın dinlenip kendini
yenilemesini sağlayabiliriz.  Aksi halde depolamanın en yüksek seviyeye ulaştığı Dolunay’da bedenimiz gereğinden fazla yorulabilir, dahası, özellikle yağ depolayarak bunu sabitleyebilir.
Dolunay’dan hemen sonraki Küçülen Ay fazını kilo vermek için değerlendirebiliriz. Başlangıç için 16 Nisan uygun olacaktır. Bu dönemde tercih ettiğiniz bir diyeti uygulayabilir ya da sadece porsiyonlarınızı biraz küçülterek birkaç kilo verebilirsiniz. (Karbonhidrat günlerinde unlu ve şekerli gıdalardan tamamen uzaklaşmanızı öneririm.)Bunu biraz hızlandırmak için alkali su ve Tibet egzersizlerinden yardım alabilirsiniz.
Uzun zamandır saç uzatma kürlerinden birini uyguluyorsanız ve artık ara vermeniz gerekiyorsa  15-29
Nisan tarihleri arası dinlenme için ideal bir zaman dilimi.
Yukarıda da belirttiğim, yağların depolanma özelliğini kullanarak besin kalitesi yağ olan Terazi burcundaki bu Dolunay’ ı saç bakımı yaparak değerlendirebilirsiniz. Kullanacağınız yağların içerisine vitamin ilave
etmeniz de oldukça faydalı olacaktır.
Daha gür ve daha sağlıklı saçlara sahip olmak için ay sonunda gerçekleşecek olan Koç burcu günlerini saç kesimi yaparak değerlendirebilirsiniz. (Ancak bu günler hızlı uzamaya katkı sağlamayacaktır!) Ayrıca bu günler saç
boyama konusunda da avantajlı günlerdir. İlgili günlere buradan ulaşabilirsiniz.
Ayrıca bu dönemin etkili epilasyon günlerine buradan,  arınma ve diyetle ilgili detaylara ana sayfadan ya da buradan ulaşabilirsiniz.
Son olarak Dolunay günlerinin ameliyatlar için uygun günler olmadığını hatırlatmak isterim.
Dolunay’ı huzurla geçirmeniz ve en yüksek faydayı görmeniz dileğiyle…

Tags

Related Articles

13 Yorumlar

  1. Sevgili Kozmik bakım, bugün dolunayla birlikte beş yüz yılda bir olan kanlı ay tutulması gerçekmiş. Gerçi bizim ülkemizden gözlemlenemiyormuş ancak aklıma takıldı ay tutulması bizi nasıl etkiler? Şimdiden teşekkürler:)

  2. sevgili lamarckii, google a terazi burcunda ay tutulması yazarak internet haberin sitesine girin. demet baltacının çok güzel bir analizi var, okumanızı tavsiye ederim, ben çok beğendim.

  3. sevgili kozmik,
    ısırgan otunun göğüs büyüttüğü yönünde olan söylemler ne kadar doğru bilgin var mı? teşekkür ediyorum.
    sağlıcakla kal ve hep mutlu ol.

  4. sevgili adalp, çok teşekkür ederim, amin:)
    öyle olsa bile sürekli ve uzun sure içmek gerkir ki bu da doğru olmaz. ısırganın sürekli kullanımı sakıncalıdır.

  5. vitamin ve mineral eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir sevgili mor mutfak. maya ile ilgili yazılarımı incelemenizi öneririm.sevgiler..

  6. 27-nisan ve 7 mayıs uygun olur sevgili farozluemine. koç ve aslan burcu günlerini ana sayfada bulunan ay takviminden de takip edebilirsiniz.sevgiler.

  7. sevgili lolly, mayıs takvimini detaylı olarak hazırlayamadım henüz fakat kabaca 18 ve 27 mayıs diyebilirim.
    ay başında blogu kontrol edin detaylı bilgi için. sevgiler..

  8. sevgili yağmur bu konuda ayın koç ve aslan burcunda olduğu günleri değerlendirin. mayıs ayının ilk haftasında ki aslan günlerini ve ay sonundaki koç günlerini değerlendirebilirsiniz. fakat uzama için aslan burcu büyüyen ay fazına rastladığından daha etkilidir.

  9. Merhaba kozmik, acaba mayısın 2sinden sonraki haftada bir saç kesim tarihi gözüküyor mu ?

    Bir de bir sorum daha olacak ? Bu uygulamanın bilimsel açıklamasını nereden okuyabilirim ? Öyle aman aman detaylı bir bilgi aramıyorum, sadece bir çok şeyi bugünlere göre ayarladığımdan zaman zaman eşim tarafından espiri konusu olabiliyorum 🙂 Güzel bir açıklama yapabilmek açısından, bundan 2-3 yıl önce bilim teknikte okuduğumu hatırlıyorum ama bulamadım tekrar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close