GÜZELLİKSAÇ BAKIMI

Saç Dökülmesine Bitkisel Çözüm / Karanfil Kürü Yorum Sayfası


Saç Dökülmesine Bitkisel Çözüm / Karanfil Kürü başlıklı konumuz yorum limitini doldurduğundan sorularınıza ve deneyimlerinize bu sayfadan devam edebilirsiniz.

Tags

Related Articles

148 Yorumlar

  1. Erkek tipi saç dökülmesinde karanfil kürünü bir gün bekletip soğuk bir şekilde uygulamak mı yoksa yapıldığı gün kaynadıktan sonra uygulamak mı daha etkili olur ?

  2. Okursanız çok memnun olurum .Çok soru soruyorum lütfen hakkınızı helal edin.Yardımcı olursanız sevinirim. 15 yaşındayım bayanım. Sınav stresinden dolayı belli zamanda tepemde açılmalar oldu erkek tipi saç dökülmesi dendi.yaşım daha genç.Sizce ne yapmalıyım ? Sarımsak sürmek istiyorum saç çıkarıyor doğru fakat okula gidiyorum ve toplum içinde sarımsak kokusu hoş karşılanmıyor.Sarımsak kokusu için süttte kaynatın diyorlar.Peki sütte kaynatınca bütün özelliği etken maddesi kaybolmaz mı? Lütfen yardımcı olun ,teşekkürler . Bu arada karanfil kürünü düzenli olarak kullanmaya başladım . Ve uyguladıktan sonrada en az 10 dk masaj yapıyorum .Etkili olsun diye …

  3. kaynatıp demledikten sonra ılık uygulama yapın. ertesi güne kalıyorsa yeniden ılıtıp (sıcağa yakın) kullanın. sıcaklık emilimi ve etkiyi arttırır.
    saımsağı suttee kaynatmak etken maddelerin süte geçmesine sebep olur. bu nedenle çok az miktarda sütle ve çok az sure kaynatmanız gerekir. şampuana katacaksanız da bu sütle birlikte katmanız gerekir.
    karanfil kürünün ardından yaptığınız masaj çok doğru bir uygulama. gün için de sık sık tekrarlayabilirsiniz. bazen tek başına kandolaşımını arttırmak bile saç dökülmesini durdurur.

  4. Bu siteye ilk defa bu gun girdim yorumlarin cogunu okudum herkes cok memnun gibi benimde bi kac sorum olcak yardmci olursanz sevinirim. Saclarm 1 2 yillidr cok dokuluyor minoxsil ve bioxsin kullaniyorum bunlarla birlekte bu kurude uygulasam bi yan etkisi olur mu

  5. Ben bıttım sabunu kullanıyorum o yüzden süt ve sarımsağı şampuanla karıştıramam.Sabunla da karıştıramam.Sarmısakta kokuyor.Sarımsağı direk seyrelen bölgelere sürsem ? Kokusu beni engelliyor.Sütünde etkisini azalttığını söylediniz.Bu arada internette bazı yorumları okudum.Sarmısağı direk saça sürmek kalıcı dökülmelere neden oluyormuş.Direk sürsem bir zararı olurmu ?

  6. sarımsak kokusundan rahatsız olduğunuzu yazdığınızı hatırlıyorum. rahatsız olmuyorsanız sarımsak yağını da az miktarda kullanabilirsiniz.karanfil kürü başlığındaki yorumlarımı okumanızı tavsiye ederim.

  7. merhaba kozmik bakım 🙂 yapılan yorumları ve kürü okudum uygulamayı düşünüyorum ama ondan önce bikaç sorum olacak size. yaklaşık 2 yıl önce sac dökülmem basladı şu an öncekine göre daha az dökülme war yaklaşık 10-15 tel arası zeytinyagı kullanıyorm bikaç aydır iyi geldi fakat ben saclarımın eski gürlüğüne kawusmasını istiyorm.kür saca sıkıldktan sonra yaglanma yada matlaşma olur mu 2 günde bir yıkıyorum saclarımı we kız kardesimde daha cok dökülme war yaklaşık 2 ayda bir sampuan değiştiriyo yararlı olmadıgını düşünerek siz ne önerirsiniz yorumlarınızı bekliyorum 🙂

  8. sevgili zeynep günlük 10-15 tel çok normal. bunlara ömrünü tamamlamış saç teller olarak bakın. yani bu durum saçın yenilenme süreciyle ilgili normal bir dökülme. yeni saçların çıkması için çörek otu yağını önerebilirim. maya ve sığır iliği maskeleri de saç çıkarma konusunda çok iyidir. bu kürleri deneyip çinize sinenle devam edebilirsiniz. karanfil kürüne de devam edin. saçta rahatsız edici bir his oluşturmaz ölçüleri aşmadığınız sürece. yine de rahatsız olursanız daha az karanfil kullanabilirsiniz.
    kardeşiniz için de geçerli bunlar. şampuanlardan istediği sonucu elde edemiyorsa no poo yöntemini denemesini öneririm. blogta bulabilirsiniz. şifa diliyorum:)

  9. kozmikcim peki doğum sonrası saç dökülmesinde de bu kür işe yarıyor mu? ya da önereceğin başka bir şey var mı? saçlarım tutam tutam dökülüyor çok üzülüyorum

  10. kesinlikle sevgili yarenka. asıl konu başlığımızın yorumları arasında bunun bir örneği de vardı. karanfil mutlaka kaynatarak demlenmeli şiddetli dökülmelerde. ilaveten maya maskesi de olabilir, çok besleyicidir.şifa diliyorum:)

  11. Iyi gunler.cocuklarda en erken nekadarlikken kullanilabilir acaba?
    6 aylik kizimin saclarinin cikmasi ve uzamasi icin kullanmak istiyorum

  12. sevgili kelebek şimdi de kullanabilirsiniz. karanfilin miktarını azaltın. demlediğiniz çayla elinizi ıslatıp kızınızın saç derisine nazikçe uygulayın. bunu duştan hemen sonra yapmanızı öneririm. sevgiler:)

  13. yorumlardan da göreceğinizgibi etki süresi kişiye gore değişiyor ahmet bey. net birşey söyleyemiyorum bu sebeple. en kısa zamanda etkisini görmeniz dileğiyle.

  14. herşeyi denedim ama saç dökülmem durmadı sanırım polikistik overden.eskiden kalın uzun çok güzel saçlarım vardı şimdi yok üstelik dökülmesi durmuyor psikolojim bozuldu naapacağımı bilmiyorum

  15. Sevgili kozmik bakım; Benim saçım pek dökülmüyor ama gürleşsin istiyorum bu kürü uygulamam bir yan etki yapar mı? Mesela saçımı döker mi?

  16. Sevgili kozmik, saçlarım 2 sene öncesine kadar çok gürdü. Dökülme oldu ancak şuan ki kadar değil. O yüzden pek aldırış etmemiştim. Şu bir sene kadar banyodan sonra saçlarım tutam tutam dökülmeye başladı. Normalde 15-20 kadar döküldüğü için yine sorun yapmamıştım ama 3 ay önce o tutam tutam dökülme normalde de olmaya başladı. Bir ara hint kınası kullanmıştım saçımda herkes o yüzdendir dedi ama bu kadar fazla dökülmeye sebep olacağını sanmıyorum(saçımda ilk kez bi uygulama olmuştu, daha önce hiç boyatmadım). O gür saçlarla saç derim çok az görünüyordu ama şuan saç derim baya ortada. Gözle görülür derecede saçımda azalma var. Bu karanfil uygulamasını biliyordum ama hiç uygulamamıştım. Daha önce saç bakım yağları, organik sabunlar, bitkisel şapuanlar derken uğraşmaktan bıkmıştım. bu kürü ilk kez bugün uygulama kararı aldım. Başta saçıma uygularken deride hafif yanma ve kaşıntı oluştu. İlk günden etkisi olmayacağğını biliyorum ama yinede tutam tutam döküldü. Normal mi? Ayrıca o eski gür saçlarıma ne kadar sürede erişirim. Çünkü o günleri cidden özledim.

  17. sevgili la lune, elbette başlarda etki hissetmeyeceksiniz, bu çok normal. her gün düzenli olarak devam edin. ayrıca saç derinizdeki kan akışını arttırın. soğuk kompres, tarama, masaj ya da ayaklarınızı yükseğe kaldırma gibi alternative yollar kullanabilirsiniz bunun için.
    kan değerlerinize muhakkak baktırın, varsa eksiklerinizi gidermeye çalışın. dilerseniz şimdiden maya kürü uygulamaya başlayın. "bakın şu mayanın yaptıklarına" başlığında kürle ilgili detayları bulabilirsiniz.
    sanıyorum artan bir endişe ve dolayısıyla strese sebep olmuş sizde bu durum. bu çok doğal elbette fakat stress ve endişeniz arttıkça dökülme de artar. bu nedenle biraz rahatlamaya çalışın. siz ne kadar rahatlarsanız çözüm o kadar hızlı olur, unutmayın.
    sevgiler:)

  18. Merhabalar kozmik bakım.Bana önerdiğiniz karanfil kürüne bugünden itibaren başladım. 1 su bardağı suya 10-15 adet karanfil atıp 10 dk. kaynattım.Ardından ağzı kapalı cam kavonoza alıp 15 dakika ılınmasını bekledim karanlık bir ortamda. Ardından karanfillerden ayırarak fıs fıs bir şişeyle saçlarıma ve saç diplerime sürdüm. Yalnız saçlarım kısa olduğu için çok fazla miktarda arttı.Bugün yaptığım karanfil kürünü 2-3 gün daha kullansam olurmu yoksa her gün farklı yapıp mı kaynatayım.? 15 gün devam edeceğim sonuçlarını paylaşacağım ilginiz için teşekkürler 🙂

  19. bu kez kullanın sevgili semih fakat sonrası için yarı ölçü kullanarak demleyin. ne kadar taze olusa o kadar etkili olur. nasılsa hazırlanışı zahmetli de değil. 15 gün boyunca aralıksız kullanın. günde birkaç kez bile uygulayabilirsiniz. dökülme durduktan sonra gün aşırı, iki günde bir, üç günde bir şeklinde giderek azaltırsınız.ben en son haftada bir kez olarak devam etmenizi öneririm.

  20. Dökülmem zaten yok denecek kadar az saçlarım seyrek diye önermiştiniz yeni saçların çıkması için. Dökülmem olmadığı halde bu şekilde kullanmam sorun yaratır mı ?

  21. hatırlıyorum fakat emin olamadım önceki yorumlarınızı bulamayınca. farklı bir başlık altında yazdınız demek ki. sizin için düzenli kullanım daha önemli çünkü yeni saçların çıkması gerekiyor. her şey yolunda giderse ilk aydan sonra yavaş yavaş görebilirsiniz yeni saçlarınızı.

  22. Evet lavanta kürüne yorum yapmıştım ordan görebilirsiniz.Çok meşgul ettim sizi kusura bakmayın bugünde yaptım saçlarımı yıkayıp gayet memnunum hoş kokuyuor saçlarımda bakımlı gözüküyor.Yalnız tatlı tatlı hafif kaşıntılar oluyor ve ilk saçıma sıkıp taradığımda biraz kızarıklık fark ettim şakak kısmında beş dakika sonra geçti dünde dikkatimi çekmişti

  23. yaklaşık 11 gündür düzenli olarak kullanıyorum. Bazen günde iki sefer yapıyorum saç dökülmem çok şükür azdı şimdi yarı yarıya düştü günde 30 tel dökülüyorsa şimdi 10 civarı.Kullanmaya devam edip saçlarımı gürleştirecekmi diye gözlemleyip sonucları burada sizinle paylaşacağım. Yalnız siz bana maya yıda ek olarak kullanmamı önermiştiniz ben yalnız karanfil kürünü kullanıyorum sadece karanfil saç gürleştirmeye yetecek mi? gerçi yetmesede 3-5 yıl sonra bu saçlarımla kalmamı sağlasa yeterli olur abimlere çekmek istemiyorum bu konuda o yüzden sürekli rahatsız ediyorum sizi 🙂 İlerleyen yıllarda aynı saçlarım kalırsa çok duacınız olucam. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ediyorum kozmik bakım ailesine 🙂

  24. maya maskesi protein, vitamin ve minerallerden oluşur. dolayısıyla karanfil mayanın yaptığını yapamaz. ayrıca -daha once önerdim mi hatırlamıyorum- ayda bir kez ay aslan burcunda iken saç kesimi yaptırın. kesilen miktar bir iki mm bile olabilir, önemli olan kesim yapılması. en az üç ay üst üste yaptıktan sonra iki ayda bir olarak da devam edebilirsiniz. ay'ın aslan burcunda olduğu günleri ana sayfada bulunan ay takvimlerinden öğrenebilirsiniz.eylül ayı için aslan günleri bu hafta sonu. kaçırmamanızı öneririm. sonraki aylara ait ay takvimleri de her ayın ilk günlerinde ana sayfada oluyor. ayrıca facebook sayfamızdan da ulaşabilirsiniz.sevgiler:)

  25. Mayayı saça mı uygulayacağım yoksa suyla karıştırıp içecekmiyim? ve nasıl kullanacağım? Burçlarla pek aram yoktur onedenle anlamamda ama önümüzdeki ay sitenizden dikkat ederek o şekilde kestirmeye özen göstereceğim

  26. Merhaba Kozmik;

    25 yaşında bir erkeğim.Saçımın çok ince ve kuru oldugunu bu sene farkettim.Gün içerisinde ve duşta da dökülmeler oluyo.Tepede açılma başladı.Birçok şampuan değiştirdim ancak hiçbirinin faydası yok.Argan yagı kullandım o da çok etkisiz kaldı.Elidor sampuan ve saç kremını kullandım en son sacımı hafıfletıyordu ama yıne de kuru kalıyordu.Şöyle diyim 1 hafta yıkamayayım anca yaglanır sacım oyle kuru;ancak sac diplerinde bir kuruma veya kasıntı yok.2 hafta önce karanfil kürüne basladım.2-3 günde bir soguk uyguluyorum kavanozdan.Evet gün içerisinde dökülme yok denecek kadar az;fakat duşta veya masaj yaparken hala elime saç geliyor.Cok moral bozucu.Sizce devam etmeli miyim bu küre? Sonuç alır mıyım ? Başka bir öneriniz olur mu ? İyi akşamlar

  27. sevgili kutay,
    karanfil kürünü birkaç hafta boyunca her gün ve sıcağa yakın uygulayın. saçınız yağlanmasa bile sık sık yıkayın. hint yağı saç telini kalınlaştıran bir yağ; tek başına kullanılması tavsiye edilmez, zeytinyağı ve/veya sarı kantaron yağı ile karıştırarak uygulayın.
    arı poleni maskesini önereceğim ayrıca. blogta var uygulanışı. kategoriler bölümünde "t" harfinde bulabilirsiniz. bu maskede saç uçlarına uygulanan sarı kantaron yağını tamamen iptal edebilir ya da direct maskeye ilave edebilirsiniz yeteri miktarda. ay takvimine uygun günlerde yapmanızı özellikle tavsiye edeceğim. ay koç, boğa, aslan, başak, yay ve oğlak burçlarındayken bu maskenin etkisi yükselir. ay takvimine çok okunanlar kısmından ulaşabilirsiniz. mart takvimi de birkaç gün içinde ana sayfada olacak.
    şifa olmasını diliyorum.

  28. Selamını aleykum..ben 27 yaşında bir erkeğim saçlarım ön taraftan dökülmeye başlıyor..badem yağı.susam yağı.argan yağı.çörekotu yağı ve hindistancevizi yağı sürüyorim saçıma bir etkisi olurmu acaba ?
    Teşekkürler şimdiden

  29. aleyküm selam cevat tanyeri.
    mutlaka faydası olur. bu yağlara sarımsak yağı da ilave etmenizi öneririm.
    ayrıca saç bakımı kategorisinde bulunan arı poleni maskesi, karanfil kürü ve sarımsaklı şampuan konularını da inceleyin zaman bulduğunuzda.
    şifa olmasını diliyorum.

  30. sevgili aslı’nın 10 haziran 2015 tarihli mesajı

    “Sevgili Kozmikcim, Bundan 6 ay önce tanıştım verdiğin yöntemlerle. Birkaç ay içinde 6-7 kilo almistim. Kansızlık ve dengesiz beslenmekle ilgili ciddi saç kaybım vardı. Tamamen umutlarımi yitirip köşeye sıkıştıgim bir anda kozmik bakim yetişti imdadıma. Öncelikle Ocak dolunayinda İSİRGANa başladım ve ardından gelen yeni ayda TİBETe. . 3 ayda 64 kilodan 56 kiloya düştüm.. Sıra saçlara gelmişti. POLENi gunlerinde uygulamaya başladım. İçine kattığım vitaminlerle de saçlarımı uçurdu diyebilirim.. Ama avuç avuç dokulmeyi bir türlü durduramiyordum. Karanfili okuyordum ama denemek bir türlü kısmet olmadi. Sonra bir sabah yapıcam dedim ve karanfil demledim kapaklı kavanozda. . Dökülmem 3 gün içerisinde net bir şekilde durdu. Ve bir kivircik saçlı olarak mükemmel bukleler (!) adı altında kullanmak zorunda olduğum, ve nefret ettiğim 7/24 ü çöpe attım! Yani karanfilden sonra SONUÇ MÜKEMMEL.. Saçlarım dökülmuyor , ve şekillendirici kullanmaktan kurtuldum! Benim MUCİZEM! Ve toparlamak gerekirse ; 3 kür yaptığım ISIRGANla toksin ödem ne varsa attım.. TİBETI 6 aydır bırakmadım. Daha önce benim bile gormedigim kivrimlarim oluştu. Dayanilmaz REGL agrilarim inanamayacagim bir sekilde hafifledi..Zayifladimm. . POLEN ve KARANFILLE saçlarım muhteşem görünüyor.. İnsanlar bana ışık sactigimi söylemeye başladı.. Ama ışığımi senden aldım KOZMİK BAKIM. . MİNNETTARIM. ..
    Ve hala denemeyen, benim gibi problemleri olan, kararsız, tüm arkadaslara şiddetle öneriyorum.. Sabırsız olmayın zaten 1 ay içinde etkilerini görmeye basliyacaksiniz. EMİN OLUN !!”

  31. Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben 19 yaşımdayım saçlarımı uzattım ve saçlarım aşırı derece dökülmeye başladı ne yapmalıyım? Bunun saçlarımı uzatmamla ilgisi var mı , saçlarımı kesince azalacagini söylüyorlar ama ben saçlarımı kestirmek istemiyorum.. bi de normal şampuanlar saclara zarar verir mi?

  32. sevgili cahit,
    kestirmenin faydası olur elbette. fakat bu kesimin zamanlaması doğru olursa en yüksek faydayı görürsünüz. bugün saat 19:58'e kadar kestirmenizi öneririm. bu hem dökülmeyi önler hem de daha hızlı uzama sağlar. bu kesimi evde de yapabilirsiniz. ne kadar kesildiğinin önemi yok birkaç mm bile yeterli. bu kesimi her ay aslan burcundayken yapın. en azından birkaç ay üst üste. saçınızın daha sağlıklı olduğunu ve daha hızlı uzadığını göreceksiniz. bu günleri ay takviminden takip edebilirsiniz. her ay başında veriyorum. ayrıca karanfil kürümüze başlamanızı öneririm, çok güzel geri dönüşler alıyoruz dökülme konusunda.
    şampuanların zararı artık biliniyor zaten. doğal sabunlara ve no poo yöntemine geçiş var son zamanlarda. dilerseniz deneyebilirsiniz. no poo yöntemi ve deneyimler blogumuzda da var incelemek isterseniz.

  33. Yaklasik 20 gündür sabah akşam kullaniyorum ama faydasini göremedim acaba yanlis mi yapiyorum. 15 karanfili 10 dk kaynatip kavonozda yaklasik 20 dk bekletip püskürtme şişesi ile saclarima sıkıyorum ama dökülme halen avuç avuç…

  34. doğru hazırlıyorsunuz sevgili zehra. kaynağı herhangi bir rahatsızlık olabilir belki. mineral ya da vitamin eksikliği de olabilir. beslenmenize dikkat etmiyorsanız, yoğun ve stresli bir dönemdeyseniz bunlar da olabilir. sorunun kaynağına yönelik bir uygulama daha etkili olur. bildiğiniz bir neden varsa yazın onun üzerinden çözmeye çalışalım.
    sevgiler.

  35. benim bildigim demir eksikligim var ama onun haricinde bir vitamin eksikligimin var oldugunu bilmiyorum en son doktora gittigimde demirden baska birsey cikmadi, sac dökülmemin genetik oldugunuda söyledi ve sac diplerime pipetle uygulamak icin damla yazmisti ama onunda ne yazikki faydasi olmadi.

  36. demir ekskliğinizi gidermeye çalışın mutlaka. saç için çok önemli bir mineraldir. demir seviyeniz yükseldikçe sorun azalır. ayrıca tibet egzersizlerini yapmanızı öneririm. tüm vücudu onaran, denge sağlayan egzersizlerdir. sistemi değiştirir.

  37. önerileriniz icin tesekkür ederim. son 3 gündür karanfil kürünü daha ilik sicaga yakin uygulamaya basladim acaba devam etmelimiyim yoksa karanfil kürünü birakip baska bir kür veya maske mi uygulasam ? saclarim ne uzuyor nede dökülme duruyor baya bi acilma oldu.

    1. arı poleni maskesini uygulayabilirsiniz. benim en çok nemsediğim maskelerdendir. ilk benim uyguladığım ve yazdığım bir maskedir zaten. dilerseniz bir sure bunu uygulayın. karanfile ara vermiş olursunuz bir sure. ayrıca facebook sayfamızda verdiğim saç kesim tarihlerini mutlaka kullanın.bugün kesim için uygun mesela. saatleri control edin yine oradan. kesim zamanları çok önemli. genellikle birkaç kesimden sonar sonuç alınır fakat daha once de etkisini gösterebilir. inşallah sizde de öyle olur.

  38. Merhaba kozmik bakım bu kür erkeklerdede işe yarar mı, bir de hazırlanışı ve uygulanışı hakkında ayrıntılı bilgi verirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler

    1. merhaba sevgili alper.
      kesinlikle işe yarar. detayları yukarıda, başlığın altındaki pembe renkli sözcüklere tıklayarak öğrenebilirsiniz. yönlendirileceğiniz sayfada pek çok yorum da bulacaksınız.
      şifa olmasını diliyorum.

  39. Sevgili kozmik karanfil kürü sayesinde dökülmem tamamen durdu sana çok çok çok teşekkür ediyorum…Karanfil kürüne ek olarak demir ilacı ve b12 kullanıyorum. Aslan burcu günlerinde kesimimi yaptım 3 ay boyunca…Bir süredir ara vermiştim küre birkaç ay önceki yeni çıkan saçlarım bayağı uzadı. Dökülen kısa saçlarım vardı bahsetmiştim önceki yorumlarımda ama şimdi oda kalmadı. Saç kremini bıraktım artık çünkü boya cok az uçlarda kaldı. Dolaşma yok..Tepede ki hafif seyreklik dışında herşey yolunda. o da spot ışıkta belli oluyor fazla rahatsız edici diil…Birkaç ay önce yakında kel olucağımı düşünüp ağlayacak durumdayken, Şu an yeniden parlak,sağlıklı saçlara sahibim…Arkadaşlar lütfen bir küre yada uygulmaya başladıktan sonra sabırla devam edin bazı zamanlar dökülme artıyor olabilir, Bu kürden kaynaklanan bir şey diil…Birkaç gün sonra yada bir iki haftada pes etmeyin..Karanfile alerjiniz yoksa kesinlikle yan etkisi olan herhangi bir zararı yok..Ayrıca bende kaşıntı olduğu halde bırakmadım devam ettim çünkü benim zaten çok hassas ve alerjik bir yapım var. Parfüm yumşatıcı vs. kullanamam çamaşırları extra durulama yaptırmam gerekir..Yani özetle benim troid yetmezliği olduğu halde dökülmem durdu ve yeni çıkan saçlarım uzuyor. Şu an yeni saçların çıkmaya devam etmesi için uygun günlerde uygulamaya devam ediyorum…Sevgili kozmik çok teşekkür ediyorum..İyi ki varsın iyi ki tanıdım seni…Senin için yapabileceğim bir şey olursa lütfen yaz…Sana zaten mail atıcam bir konuyla ilgili…Sevgiyle kal…

  40. Bu arada sevgili kozmik ben 12 temmuzda kesim yaptırmak durumunda kaldım…Saçımın kesimini toparlattım bayram öncesi umarım fazla olumsuz etkisi olmaz…Bundan sonra yine aslan günlerinde ufak ufak kesimlere devam edicem ama saçlarım bayağı kısaldı görünmeyen kısmından küçük bir tutam kesmek yeterli oluyordu galiba…İlla ki saçının her teline makas değmesi gerekmiyordu diye biliyorum…

  41. sevgili aslım harikasınız <3 hem kararlılıkla uyguladığınız, vazgeçmediğiniz hem de deneyiminizi ve sonuçlarını bizlerle paylaşıp hepimizi teşvik ettiğiniz için. mutluluklarınızı okurken çok mutlu oluyorum biliyorsunuz 🙂 iyi ki sizler de varsınız, bu da benim şansın <3 🙂
    dediğiniz gibi aslan günlerinde mini kesimlere devam edin. zorunlu olmadıkça bunun dışına çıkmayın. çok kısayken her yerden kesim yapmasanız da olur.
    ne kadar faydalı olur bilemiyorum şampuanda fakat 10-15 tane karanfil atabilirsiniz içine.
    daha da güzel haberlerinizi aralıksız almayı diliyorum 🙂

  42. merhabas evgili betül.
    nemlendirici bakım kategorisinde aradığınız cevap. gliserin bakımını her duş sonrası uygulayın. ayrıca yağ maskelerine ağırlık verin. zeytinyağı, bedem yağı, sarı kantaron yağı gibi nemlendirici özellikte olanlara.
    şifa olmasını diliyorum.

  43. Merhaba kozmik bakım, ben karanfil kürünü bir süredir kullanıyorum, ayrıca çam terebentin ve badem yağıyla destekliyorum, yani üçünü dönüşümlü olarak kullanıyorum, annem kafamda beyaz tüylerin çıkmaya başladığını söyledi. Bunlar ne kadar sürede saça dönüşür, internette bu konuda bir bilgi bulamadığımdan size sormak istedim, saygılar.

    1. mehaba,
      bu tüyler bizim bebek saçı olarak bahsettiğimiz tüyler. oluştuğuna gore artık gelişmeye başlayacaktır. kullanabilirim derseniz badem yağına biraz sarımsak yağı ilave edin. arı poleni maskesini ve vitamin ampullerini de öneririm. (bemiks, evin ve bepanthen) tam olarak zaman veremem fakat bunlar yeni çıkan saçların normal seyrinden daha hızlı gelişmesini sağlar. ayrıca yeni saçların çıkmasına da destek olur. asıl önemli kısmı yani oluşum dönemini başarmışsınız, bundan sonrası daha kolay ve hızlı ilerler mutlaka. her geçen gün farkı görürsünüz.
      şifa olsun..

  44. herkese selam ben bu kürü sizden netten gördm ve uygulamaya başladım yaklaşık bir aydn beri hatta daha fazla kullanıyorum çok şükür dökülme durdu sanırım elimi atınca saçıma saç tellerim elime gelmiyor teşekkür ediyorum… birde nacizane sorum olacak bu kürü ne kadar süre daha kullnmaya devam edersem dökülen yerlerde yeni saçlar çıkar tahmini bir süre söyleyebilir misiniz ? birde 10 dk kaynatınca su bitiyor bir 7 8 dk kaynatsam sorun olur mu ve kaynatınca suyun sarıya yakın bir renk alması doğal mı ? şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum…

    1. selamlar..
      uygulamayı yavaş yavaş azaltabilirsiniz. gün aşırı, iki günde bir, haftada iki, haftada bir şeklinde her hafta azaltın. haftada bir uygulamaya bir sure devam etmenizi öneririm, çok zahmetsiz bir uygulama nasılsa.
      çayı hazırlarken çok kısık ateşte kaynatırsanız sorun ortadan kalkar fakat yine de ihtiyaç duyarsanız dakikayı da biraz düşürebilirsiniz.
      ilaveten yeni saçların çıkmasını sığır iliği maskesi ve arı poleni maskesi ile hızlandırabilirsiniz. yorumlarda güzel dönüşlere rastlayacaksınız. vakit bulursanız inceleyin.
      şifa olmasını diliyorum.

    2. çook çok teşekkür ederim yardımlarınız içinn ? birkaç kısa sorum daha olacak cevaplarsanız sevinirim karanfil yeterli olmaz mı sığır iliğini uygulamam şart mı yeni saçlar için ? ve bu sığır iliğini nerden bulabilirim ? bide streç fimle sarmak şart mı ?

    3. şart değil elbette fakat uygulamanız çok güçlü bir etki yaratır. iliği kasaplardan ücretsiz alabiliyorsunuz. fakat kemiği alırken kırdırmanızı öneririm evde biraz zor olur iliği çıkarmak. streç hem bir çeşit sera etkisi yaratarak gözenekleri açıyor hem de etrafa bulaşmasını önleyip kullanım kolaylığı sağlıyor. fakat size uygun değilse kullanmayabilirsiniz tabi.
      arı poleni maskesinde kullanım şart, çünkü yoğun proteinden dolayı açıkta kalınca sertleşiyor ve emilimi engelliyor. ben arı poleni maskesini saçlarımın yarıdan fazlasını stress sebebiyle kaybettiği dönemde kullandım. 1,5 ay sonra yeniden çıktı saçlarım.(oluşumu ve yüzeye çıkıp görünür halegelmesi bu kadar zaman alıyor) böyle bir geri dönüşü karanfille yaşarsanız digger kürlere ihtiyacınız kalmaz elbette.

  45. sevgili gül merhaba,
    kusura bakmayın sorunuzu şimdi fark ettim. ya da başka bir başlığa yazdıysanız cevaplamış olabilirim fakat hatırlayamadım.
    doktorun verdiği kürü kullanın, hiç sakıncası yok. kan değerlerinizde bir şey çıkmadı sanıyorum, öyle olsa yazardınız.
    karanfil kürü, arı poleni maskesi hatta sığır iliği maskesi tavsiye edebileceğim uygulamalar. arı poleni bende mucizeler yarattı, diğerleri de arkadaşlarımızda. umuyorum size de şifa olur.
    sevgiler <3

  46. Saçlarım hem çok dökülüyor hemde aptallık edip kestirdiğim için pişmanım ve hızla uzamasını arzu ediyorum. Ayrıca çok da inceldiği için gürleşmesini de sağlamaya çalışmam en büyük isteğim. Karanfil kürünün temel görevi anladığım kadarıyla dökülme sorununa çare olmak. Ben sizce bunu mu yapmalıyım yoksa başka bir kür mü denemeliyim lavanta daha mı etkili olur sorunlarıma? Birde ben saç kremi kullanmak istemediğim için durulama suyuma bir miktar sirke katarak saçlarımın yunuşamasını öyle sağlıyorum. Bu şekilde kullanalım 5-6 ay oldu güzel de bir parlaklık katıyor. Sizce sirkenin saçlarıma bu süreçte zararı dokunuyor mudur? Teşekkürler

    1. sevgili sena,
      karanfil kürü kökleri besleyerek dökülmeyi durdurur fakat kökler beslendikçe de saçlar güçlenir. hatta bazı uygulayıcılar da saç uzamasını bile destekliyor. blogta verdiğim kürler seçilmiş kürlerdir fakat yine de kullanıcıya göre değişebiliyor etkileri. bu nedenle (istisnai durumları düşünerek yani) kesin bir şey söylemem yanlış olur.
      arı poleni maskesini mutlaka uygulayın derim, doping gibi bir maskedir.
      uzatma kürlerinden de havuç kürü ya da turp kürünü öneririm. fakat saçlarınız zayıfsa uzatma kürleri değil, bakım kürleri uygun olur.
      sirke kullanmanızın hiçbir zararı olmaz bu anlamda.yıllardır her duştan sonra kullanan tanıdıklarım var. saçları çok sağlıklı.
      şifa diliyorum..

  47. Merhaba.Benim saçımın yanlarında ciddi seyrelme vardı. İki sayfadaki yorumları da okudum ve sonuç alanları görünce denemeye karar verdim. Daha önce sarımsak,kantaron yağı vs denedim ve hepsi saçlarımı daha çok döktü. O yüzden tereddüt ederek yaklaşıyordum. İki gündür deniyorum ve saçımın dökülmesi yarıya indi! Bu benim için mucizevi bir şey. O psikolojiyi yaşayan bilir sadece. O kadar mutlu oldum ki! Size çok teşekkür ederim! Benim bir sorum olacak. Dediğim gibi daha önce pek çok şey denediğim için başka bir şey yapmaya korkuyorum. Acaba bu saçımın çıkmasına da yardımcı olur mu? Yani bu sadece dökülmeyi mi önlüyor?

  48. çok sevindim sevgili tuğçe 🙂
    genellikle yeni saçlar çıkartır fakat ilk ayı tamamladıktan sonra beklemeniz gerekir. bu arada sonucu hızlandırmak için arı poleni maskesini uygulayabilirsiniz. bizzat tecrübe ettiğim için oldukça hızlı ve etkili olduğunu söyleyebilirim.
    dilerseniz deneyin.
    şifa olsun 🙂

  49. Ilk uygulamda dökülme kesildi.inanamıyorum,senelrdir uğraşıp çözüm bulamamıştım.Meğer çözüm çok kolay ve zahmetsizmiş.kesinlikle deneyin .çok çok çookkkk teşekürler kozmik bakım.Allah razı olsun…

    1. ne güzel bir haber bu sevgili dilek <3bu kadar erken beklemeyiz normalde, kürünüzü bulmuşsunuz demek ki!
      haberdar ettiğiniz için ben teşekkür ederim hepimiz adına:)

  50. Sevgili kozmik regl döneminde karanfil kuru yapılabilir mi? Birde Bu kür den etkili sonuç almak için kaç ay ve hangi sıklıkta uygulanmalı? Simdiden teşekkürler.

  51. elbette uygulayabilirsiniz sevgili nehir.
    3-4 hafta kadar her gün uygulayın. sonuç aldıktan sonra haftada 3, haftada 2 şeklinde azaltın. daha sonra ise sadece aslan, koç, boğa, başak ve oğlak günlerinde uygulayarak koruyabilirsiniz saçlarınızı.
    şifa olsun 🙂

  52. Merhaba Sevgili Kozmik Bakım :)Bugün ilk defa denemeye başladım çok güzel kokuyor :)bu kürü,karanfillerin kaliteli olduğunu anlamak için sizinde paylaştığınız yöntemi denedim. 7-8 karanfil ile su testini yaptım yarısı dikey yarısı balık misalı yüzüyordu. Alırkende sordum ama tabiki taze abla dendi 🙂 önerebiliceğiniz bi marka veya satış yeri varmı ? Birde banyodan sonra uyguladım saçımda kurumasını bekledim fakat benim saçım ıslak kalınca başım ağrımaya başlıyor bu küründe tam etkisini görmek istiyorum saçımı bi müddet beklettikten sonra kurulasam kür işe yarar mı ? cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum sevgiler kozmik bakım 🙂

    1. benim aldıklarımda da rastlıyorum maalesef sevgili Büşra. deneyerek bulabilirsiniz ancak en iyisini. sağlığınız neye müsaade ediyorsa o şekilde kullanın. sağlık her şeyden önemli.
      sevgiler 🙂

  53. 17 yasindayim saclarimin koselerinde acilmalar olmaya basladi zaaten acikti dogustan saclarin gur degil zaten imce telli. O aciklari nasil kapatabilirim saclarimi diger herkes gibi dikmek istiyorum

    1. yukarıdaki menüde saç kesim takvimi göreceksiniz. her ay başında yenisini veriyorum. bu takvimden aslan günlerini takip ederek her ay saç kesimi yapmanız son derece faydalı olur. bu günlerin dışında asla kesim yapmayın!
      kokusu rahatsız etmezse sarımsak sorunuzu çözmeye yardımcı olur mutlaka. rendeleyip açık kısımlara maske şeklinde uygulayın. 1 saat kadar bekletebilirsiniz. ayrıca çörek otu yağını haftada 2-3 kez saç diplerinize masaj yaparak uygulayın ve mümkün olduğu kadar bekletin. bu hem yeni saçların çıkmasında hem de saç tellerinin güçlenip kalınlaşmasında etkilidir.
      ayrıca bu iki uygulama uzama hızını arttır. yani her ay kestirmekten korkmayın.
      şifa olsun..

  54. kozmikcimmm kürü uyguladim diyelim ve dökülme sona erdi diyelim dökülme sona erdikten sonra kürü uygulamayi nirakirsam dökülme eskisi gibi devam edermi yada yeniden dökülme baslarmi simdiden Teşekkürler

    1. kişiye göre değişiyor sevgili ufuk. aslında bazen dökülme durduğunda biz her şey yoluna girdi diye düşünüyoruz fakat tedavi henüz tamamlanmamış olabiliyor. yeniden başlamasının nedeni bu.
      bu sebeple kürü yavaş yavaş, sürece yayarak bırakmak daha doğru. yukarıda konuşmuştuk birkaç kez nasıl azaltabileceğimizi, zaman buldukça inceleyin yorumları.
      şifa olsun 🙂

  55. merhaba bnm 6 aydır inanılmaz saç dökulmem var. butun tahlıllerım temız cıktı. ancak yogun streslı dönemler gecırdıgım ıcın doktor stres kaynaklı dedı. kap kalın saclarım gıttı yerıne tuy gıbı sacım kaldı ve hala da dokulmeye devam edıyor bu kürü uygulayacagım ınsallah sonuc alırım . aslan, koç, boğa, başak ve oğlak burcu günleri demişssinz ben anlayamadım dogum gunum 26 hazıran ne zamanları uygulamalıyım

  56. sevgili kübra merhaba,
    okuduğunuz burçlar bizim değil ay'ın burçları ve bununla ilgili takvime menüden ulaşabilirsiniz. fakat birkaç hafta bu günleri görmezden gelip her gün düzenli kullanmanız gerekir. sonra yavaş yavaş sadece etkili günlerde uygulama yapar ve sonlandırırsınız.
    kesim takvimini de dikkate alın bir süre.
    ayrıca stresle ilgili olduğu tespit edildiyse polenle ilgili yazımı da okumanızı öneririm. hemen hemen benzer bir süreç yaşamışız, polen bu konuda size çok yardımcı olacaktır. üşenmezseniz lavanta ile ilgili yazılarıma da bir göz gezdirin.
    şifa olsun 🙂

  57. Merhabalar Ben bir bardağı yapıyorum o bir bardağı bir kerede bitirmek mi lazım yoksa yaptığımız o bir bardağı kafamıza sürdükten sonra kalanı daha sonraki günler kullana bilirmiyiz kullanabilirsek oda kaç gün maksimum diğer şekilde bir bardağı bitirmek zor oluyor bir kerede

    1. merhaba,
      kürler en güçlü etkiyi en taze hallerinde gösteriyor. birkaç gün kullanabilirsiniz, bozulmaz; fakat azar azar hazırlayıp mümkün olduğunca taze kullanmak her zaman daha güçlü bir etki yaratır.
      şifa olsun..

  58. merhabalar yaklaşık 2 senedir saçlarımı uzatıyorum saçlarım ince telli ve seyrek sanırsam uzattığım için dökülmeye başladı fakat son bi kaç aydır dökülmeler çok arttı banyoda ayrı tararken ayrı dökülüyorlar ve çok canımı sıkıyor bu durum hatta tepemde açıklık oluştu şunu merak ediyorum bu kür sadece kadınlar için mi yoksa erkekler de kullanabilir mi bir de açıklığın kapanması için ve gürleşmesi ne yapabilirim?

    1. sevgili ogün merhaba,
      kür erkeklerde de oldukça etkilidir. ayrıca kullanmanızda bir sakınca yoksa evde sarımsak yağı hazırlayın ve bunu da kullanın saç diplerinize masaj yaparak. ayrıca çörek otu yağı ile de aynı uygulamayı yapabilirsiniz. dönüşümlü olarak haftada 2-3 kez uygulayabilirsiniz örneğin. çörek otuyağının yapılışı blogta mevcut, inceleyebilirsiniz.
      sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım yine.
      şifa olmasını diliyorum.

  59. Merhaba, diger sayfadaki yorumlarla birlikte tum yorumlari okumaya calistim ve kuru kullanmak icin cok heyecanlandim, fakat soyle bir sorum olacak sari sacliyim, saclarin rengini koyulastirmasi ya da renk tonunu degistirmesi gibi bir durum olur mu? Cunku bazi kurler sari saclarda kullanilmiyor. Bu konuda bilgi alabilirsem yarindan itibaren kranfilleri suya atmaya baslayacagim. Sanirim sacin yagli ve ince telli olmasi da bir sorun cikarmaz kur icin, bana yeterince sorun cikariyor zaten bu sebeple :// Iyi ki buldum sizi 🙂
    Tesekkurler ELIF.

    1. merhaba sevgili elif, hoşgeldiniz 🙂
      koyu renkli bir çay olduğu için zaman içinde saçı az da olsa boyar maalesef. çay fincanları gibi düşünün.
      bunu en aza indirmek için duştan bir süre önce uygulayıp ardından yıkayabilirsiniz. bizim uyguladığımız gibi saçınızda kalırsa mutlaka leke bırakır saçta.
      şampuanınıza bir iki damla çam terebentin damlatın.(fazlası değil!)
      aslan burcu günlerinde saç kesimlerinizi de yapın.
      şifa olsun 🙂

  60. Evet gunleri az once not ettim beklemedeyim gun gelmesini :)) malesef bu sac rengi konusu uzdu beni, kullanan herkesin cok memnun kalmasi umutlandirmisti cunku. Umarim yikamadan once yapmak etkisini azaltmaz ki azaltir diye dusunuyorum ben, bir de yikamama ragmen renkte degisiklik olursa iki taraftan da sanssiz olurum. Cam terebentini kullanacagim tesekkur ederim cevabiniz icin. Yorumlardan okudugum kadariyla polen ve mayayi da kapsamli okumam gerekiyor sanirim, bir sorum olursa farkli konunun yorumundan rahatsiz edebilirim sizi tekrar :))

    1. sorularınızı ilgili konunun altına yazmaya çalışın sevgili elif, cevaplarından diğer arkadaşlarımızda faydalansın <3

  61. iyi günler bu kürü kullanıp bıraktıktan sonra eskisinden daha fazla bir dökülme olma ihtimali var mı acaba başka sitede bu şekdle bir yorum okudum çok kullanmak istiyorum ama gözüm korktu açıkcası.aydınlatırsanız sevinirim:)

    1. merhaba sevgili Hümeyra,
      ben hiç böyle bir durumla karşılaşmadım ya da böyle bir dönüş olmadı. tesadüfi bir durumun küre bağlanması olarak görüyorum okuduğunuz durumu. bu kür yıllardır çocuklara da uygulanan bir kür. ilk sayfadaki ilk yorumlarda örneğini okuyabilirsiniz. böyle bir durum olsaydı bu örneği veren arkadaşımız da şimdi gür saçlara değil seyrek ve zayıf saçlara sahip olması gerekmez miydi?
      emin olamazsanız mutlaka vakit ayırıp iki sayfadaki yorumları okuyun, böyle bir etkiye rastlamayacaksınız 🙂
      sevgiler 🙂

  62. merhaba ben yaklaşık 4 aydır saç dökülmesiyle uğraşıyorum . Doktora gittiğimde erkek tipi saç dökülmesi dedi ve minoxil kullanmamı önerdi 4 aydır kullanmaktan kaçındım kimyasal diye. Bu kürü uygularsam erkek tipi saç dökülmesini önleyici bir faydasını görebilir miyim ?

    1. merhaba,
      şimdiye kadar çok güzel sonuçlar aldık bu kürle. neden sizde de aynı etkiler görülmesin..
      ayrıca dört ay öncesi için düşündüğünüzde herhangi bir ilaç kullandınız mı? can sıkıcı bir durum yaşadınız mı bir gözden geçirin. yani son bir yıla bakın. dolgu yaptırdınız mı? nedeni tespit etmeniz de önemli destek uygulamanız için.
      şifa olmasını dilerim..

  63. Kozmikcim evde karanfil yağı var. Sampuanin içine koysam karanfil kurundeki gibi etkili olur mu aceba ne dusunuyorsunuz.şimdiden tesekkur ederim

    1. kür kadar etkili olur mu kestiremiyorum fakat uygulanabilir sevgili leyla. kaybedecek bir şey yok, zararı olmaz.

      sonuçtan bizi de haberdar edin. kürleri uygulayacak zaman bulamayanlar için iyi bir alternatif olur.
      şifa olsun 🙂

  64. Merhaba, 13 yaşındaki kız kardeşime kuaför saçlarının çok kuru ve seyrek olduğunu ileride kellik yaşayabileceğini söylemiş, bu kür işe yarar mı bu konuda?

    1. merhaba sevgili Gülşah.
      elbette faydası olur. daha da iyi bir önlem için saç kesimlerini aslan günleri dışında yapmamasınız öneririm. ne kadar sık kesim yaparsa da o kadar canlanır saçları.
      şifa olsun..

    1. ilk birkaç hafta her gün uyguluyoruz sevgili hilal. sonra uygulama sıklığını azalttıkça ay takvimine uygun hale getirebiliyoruz. pembe renkli seçili alana tıklarsanız detaylı bilgilerin olduğu ilk sayfaya geçebilirsiniz.
      her kür ya da maskenin son kısmına bu etkinin arttığı dönemleri ilave ettim.
      size de şifa olmasını diliyorum 🙂

  65. İyi günler öncelikle ilginiz için teşekkür ederim tam emin olmadan yorum yapmak istemedim sanırsam bu üçüncü haftam oldu artık yorum yapabilirim:)saçlarımda aşırı bir dökülme yaşıyordum elimi her attığımda on yirmi tel saç geliyordu.kan tahlili yaptırdgmda kansız çıktım iki ay kan hapı kullandım kanım düzeldi ama saçlarımdaki dökülme hala tam olarak durmamıştı.elimi her attığımda gelen saç korkunçtu.yağ vs uğraşmak istemediğim için karanfili uygulamak istedim açıkcası ilk hafta dökülmem durmadı hatta dökülmem artar mı acaba diye sze de yazmıştım :)siz böyle bir sorun olmaz deyince denemeye devam ettim ama ikinci hafta iki kez uyguladım en son banyoda saçım o kadar az döküldü ki 25 yasındayım hiç bu kadar az saçımın döküldüğünü hatırlamıyorum.en son da tavsiye ettiğiniz ay günlerinde uyguladım şimdi de haftada bir güne indirdim.iyi günler ilginiz için tekrar teşekkürler son bir sorum olucak acaba haftada üç dört kez yaparsam saçıma bir süre sonra etki etmeyi bırakır mı :))

    1. merhaba yeniden.
      bu kadar kısa sürede sonuç almanıza sevindim 🙂 dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. fakat bırakırken aniden bırakmamakta fayda var. bu aslında hemen her uygulama için geçerli, aklınızda bulunsun.
      sevgiler 🙂

    2. Merhaba sevgili irem,
      kuru birkac hafta her gun uyguluyoruz.ardindangun asiri. Ve bu sekilde azaltiyoruz. Azalttiktan sonra artik ay takvimine gore uygun gunlerde uygulamamiz yeterli oluyor. Bu gunler yazimda var zaten. Sac kesimi
      Icin aslan gunlerini kullaniyorsaniz 12-13 mayis uygun olacak. Bakim takvimleri menusunden ulasabilirsiniz.
      sifa olsun ..

  66. Merhaba,erkekler için dökülmeyi durdurduktan sonra tekrardan oluşmaması ve gürleşmesi için kesim günleri haricinde devamlı olarak ne yapılabilir ?

    1. merhaba,
      bu küre devam edebilirsiniz örneğin. kış mevsiminde sarımsaklı şampuan tarifimizi uygulayabilirsiniz. polen kullanabilirsiniz.
      bular hem zahmetsiz hem de oldukça faydalı olur.
      dilerseniz ayda iki kez (koç ve aslan günlerinde) sevdiğiniz bir saç maskesini de uygulayabilirsiniz. ben polen maskesini önerebilirim böyle bir uygulama için.
      şifa olsun..

  67. MErhaba kozmik bakim yıllardır sizi takip ediyorum ve elimden geldikçe küllerimi uygulamaya çalışıyorum. bir sorunum olsa ilk çözümü sizin sayfamızdan araştırıp çözüm buluyorum. ilk defa yazma ihtiyacı buldum. saçlarım sık ama gür değil ve beyazların çok daha 24 yaşındayım. beyazmayan saçlar için bir kurunuz var onu uygulamayı duyumuyorum. karanfil kurunu de bugün uyguladım saçlarım çok dokunuyordu. karanfil sizin verdiğiniz tarife göre uyguladım ama icine biraz sarımsak yağı döktüm biraz kokuyor ama olsun iyi gelir diye düşündüm. ılık uygulamamistim ama ılık uygulanmasını tavsiye etmişsiniz öyle uygularim bundan sonra. ayani zamanda bu kuru hergun uygularsanız ek olarakazanç beyazlamyi önlemek için verdiğiniz kurude uygulaya bilir miyim? yaz ayında olduğumuz için sarımsak sampuanini bahara doğru kışın bitişine kadar kullanmayı dusumuyorum. birde koç günleri, aslan günleri diye açıklama yapıyorsunuz ben onlardan anlamıyorum hangi ay hangi gün iyi gelir hangi mevsim iyi gelir saç kesimini hangi zamamarda yapılmalı bilgi verirseniz sevinirim aklım karışıyor uygularsanız şimdi etkili olur mu diye soru işareti kalıyor aklımda. şimdiden tesekurler 🙂

  68. merhaba sevgili seval, çok mutlu oldum <3
    karanfil ile diğer kürleri aynı dönemde kullanabilirsiniz sakıncası yok. saç bakım kürleri için koç ve aslan en temel burçlar fakat her kürün tarifinin altında diğer günlerle de ilgili bilgi veriyorum mutlaka bakın. karmaşayı giderecek bir diğer yol da aylık ay takvimleri üzerinden takip etmeniz. her burcun tarihlerinin sonunda detaylar sözcüğüne tıklarsanız o günler neler için uygun neler için uygun değil görebilirsiniz. kısa süre sonra her seferinde bakmanıza bile gerek kalmayacaktır.
    kesimlerinizi aslan günlerinde yapabilirsiniz.
    şifa olsun 🙂

  69. Merhabalar.erkek tipi saç dökülmesinde ben on on beş k aranfili suyu kaynatmadan içine atıyorum suyla birlikte kaynıyor on dk. Doğru mu yapıyorum bilemedim onun için sordum aceba su kaynadigin da mi atılacak karanfil

  70. Merhaba ben bugun aldim karanfil ama aklima bir soru takildi ben kaynatip uygulayacam aksam lari yapacam demem oki uyguladiktan sonra durulama gereklimi sabaha kalsa sabah kalktigimda normal bi suyla durulasam olurmu bide sacin gurlestiriyormus diye okudum forumlardan ne kadar sure kullanilmali ilk hafta hergun kullansak zarari olurmu simdiden cevabiniz icin tskler….

    1. merhaba sevgili abaseran,
      durulama gerektirmiyor.3-4 hafta kadar her gün uygulayın. sonuç aldıktan sonra haftada 3, haftada 2 şeklinde azaltın. daha sonra ise sadece aslan, koç, boğa, başak ve oğlak günlerinde uygulayarak koruyabilirsiniz saçlarınızı.
      şifa olsun..

  71. merhaba.2 senedir yoğun bir şekilde ders çalışıyorum.stres kaynaklı saç dökülmesi yüzünden saçlarım oldukça azaldı.şu an dökülme yaşamıyorum ama yeni saçların çıkması için hangi kürü kullanmam daha iyi olur size sormak istedim.ayrıca sarı saçlıyım karanfil kürünün saç rengini koyulaştırdığını duymuştum doğru mu acaba
    şimdiden teşekkür ederim 🙂

    1. merhaba sevgili melike,
      çok sıkıntılı bir dönemde saçlarımın üçte ikisini kaybetmiştim. polen maskesiyle aştım. maskeyi yazdım, saç bakımı menüsünden ulaşabilirsiniz. tabi ilk saçları görmek için 4-6 hafta beklemek gerekiyor oluşum ve büyüme süreci nedeniyle.
      eylül ayından itibaren her ay aslan burcunda kesim yapmayı da ihmal etmeyin derim.
      şifa olsun 🙂 <3

  72. Kozmik Bakım merhaba,
    eşim geçen yıl bu zamanlarda çok ciddi bir saç kırana yakalandı önce sakalları ardından saçlarının yüzde 70'ni kaybetti. bir çok doktor ve ilaç tedavisi yanı sıra karanfil kürünü de uyguladım. 8 aylık süreç sonunda yeni kökler çıkmaya başladı ve 3 aydır tüm saç sakal eski haline dönmüştü ki 2 hafta önce yine sakallarda dökülme fark ettik. şimdi yeniden karanfil kürüne başlayacağım ama bunun yanı sıra saç-sakal kıran için başka tavsiyeleriniz varsa lütfen paylaşabilir misiniz?

    1. merhaba,
      geçmiş olsun öncelikle. alkali su ile ilgili yazımı biliyorsunuzdur mutlaka. bu uygulama daha kısa sürede sonuç veriyor. uyarıları okuyup, sakıncası olmadığına karar verirseniz mutlaka kullanın.
      acil şifa diliyorum.

  73. Merhaba ben uyguluyorum da bu aralar sacim baya dokulmeye basladi neden olabilir devam edeyimmi küre bilemedim….ozellikle spreyle siktiktan sonra masaj yapiyorum ya saca elime baktigimda sac dolu ltfn cevaplarsabiz sevinirim

    1. merhaba abaserkan,
      kaliteli beslenme eksikliyle ilgili olabilir ya da stres artışı. bu konuda harekete geçmeniz faydalı olur. polenle ilgili yazımı mutlaka okuyun.
      şifa olsun..

  74. Merhaba kozmik bakım.. 9 aylık kızım var. Saç bakımı için önerilerinizi almak istiyorum. Tavsiyeleriniz benim için çok kıymetli:) her daim insana rast gelesin şimdiden teşekkürler

    1. merhaba sevgili suzan 🙂 <3
      üç önerim olacak.
      1- aslan burcu kesmleri, mümkünse her ay, bu çok önemli. fakat kesimden önce mutlaka takvime bakın. biliyorsunuz bazen tüm aslan burcunu kullanamıyor, bazen de hiç kullanamıyoruz.
      2- arada bir(aslan-koç-oğlak olabilir)banyodan yarım saat önce saçına ve saç derisine birazcık zeytinyağı sürün, beklesin.
      3- şart değil aslında ama karanfil çayımızdan da aynı şekilde faydalanabilirsiniz. fakat bunları bizim yaptığımız gibi bol bol değil elinizle siler gibi uygulayın. yine başını okşar gibi masaj yapabilirsiniz, hem hoşuna gider hem de bu sıradaki kan dolaşımı artışı daha fazla emilim sağlar.
      şifa olsun 🙂 <3

  75. Birine bu kuru onerdim etkisini gordu. Ben de neredeyse 1 yil dir duzenli ve dogru sekilde uyguladim ama etkisini goremedim. Sizce lavanta kurune mi gecmeliyim ? İsirgan i da dusundum fakat saclarim zaten kuru

    1. merhaba sevgili sulett,
      böyle istisnalar olabiliyor her kürde, maske de. bazen bünyemiz sevmiyor. bazen de başlangıç günümüz sabote ediyor. bu yüzden önemli kürler ya da isteyenler için başlangıç günleri tespit etmeye çalışıyoruz zaten.
      lavanta ya da ısırgandan ziyade alerjiniz yoksa polen kullanmanızı öneririm. hem dahili hem harici. saç bakımı menüsünde ilgili üç tane yazım var, vaktiniz olursa mutlaka okuyun, her satırını çok önemli bularak yazdım.
      size de şifa olmasını dilerim.

    1. lavantayı deneyebilirsiniz o halde. aynı sarımsaklı şampuan tarifi de var uygulayabileceğiniz. fakat polen kullanamadığınıza göre oradaki balı da iptal edin. ayrıca polen maskesindeki yağları da maske olarak kullanabilirsiniz. sadece poleni iptal edin.

  76. Yaklaşık 1 aydır çok şiddetli saç dökülmesi yaşıyorum tahlillerim yapıldı vitamin takviyesi aya başladım ama bu sırada maya ve karanfil kuru yapmak istiyorum aynı anda yapmamda bi sakinca varmı maya kurunu duşa önce karanfili sonra yapmayı düşündüm. Bi sakıncası varmıdır aceba.

    1. belki çok açık renklerde (karanfil çayı çok koyu olursa) ya da kızılda sorun olabilir sevgili hülya. bu renkler biraz titizlik istediği için. fakat bu sadece bir tahmin.
      sevgiler 🙂

  77. kozmikcim merhaba ben gizli hayranın:P blogu takip ediyorum ama bunu görmemişim yorum yazamıyordum zaten. bu ara ihtiyacım olan şey Allah karsıma çıkardı belki de : ) saçlarım cok inceldi yapısı değişmiş gibi sanki, ertesi güne yağlanıyor cok kötü oldu cok güzel dalgalarım vardı suan yok hacmini kaybetti cünkü, çok üzülüyorum. benim iki sorum olcak yağlandırır mı bu uygulama ?bu açıdan baya korkuyorum, bi de bendeki karanfil dediğine göre kalitesiz çıktı 😀 faydası olur mu yeniden mi alayım 🙂

    1. merhaba sevgili beyza, ben de gizli yazarınız :))
      karanfil aslan yağlandırmaz, hatta yağlanma sorununu azaltabilir 🙂
      karanfiller çok kötü durumdaysa hiç emek ve zaman harcamayın yenisini alın. fena değil diyebiliyorsanız deneyip işe yarıyor mu bir bakın en azından.
      saç dökülmesi menüsünde polenle ilgili üç yazım var mutlaka okuyun lütfen!
      ay takvimine göre kesim yapmayı da ihmal etmeyin <3
      şifa olsun 🙂

    2. yaa ben geri dönüş yapmıstım niye yayınlanmıyor ki. çoookk tavsiye ediyorum herkese. kesinlikle söyleyebilirim ki kullandığım süre boyunca saç dökülmesini kesti deneyin görün 2 günde etkisini görmüştüm ben . banyodan cıkınca bile cok az dökülüyodu.Ben size instagramdan yazmıstım dua da ettm yine söylüyorum Allah yardımlarınızı karsılıksız bırakmasın : ) Ben 11 gün falan yapmıstım ama sınavlardan dolayı bırakmış oldum 2 hafta kadar, yoğun çalışıyorum. tekrar başlasam yine her gün yaparak mı baslıcam karar veremedim ona siz ne diyorsunuz… ayrıca bütün yazılarınızı okudum merak etmeyin <3 😀

    3. sevgili beyza,
      ben yorumunuzu hatırlıyorum aslında, siz mi gözden kaçırdınız acaba? yeniden başlamak için 2 aralık tarihini tercih edin ve her gün kullanın.
      bu güzel duanızı da hatırlıyorum, tekrar teşekkür etmek isterim, amin <3 <3 <3

    4. ben de gördüm cok geç yayınlanıyo o yzden oyle sanmısım asıl ben tesekkür ederim her sey için. bi de hacim veriyor ama ertesi gün tepede parlak bir görüntü oluyo yağlanma gibi bunu merak etmistinz söyleyim dedm.kendinize iyi bakın <3

  78. Ben şimdi bu küre başladım. Kaynattıktan sonra demlemeye bırakıyoruz kavanozda tamam peki ama karanfil içinde kalacak mı bekletmek mi gerekiyor? 15 karanfille yapılan kür en fazla ne kadar süre kullanılabilir? Hepsini tek seferde tüketmek mi lazım? süzmekten kastınız nedir?

    1. kaynattıktan sonra kapalı kavanozda karanfillerle birlikte demlenmeye bırakıyoruz. ılındıktan sonra karanfilleri içinden alıp suyunu kullanıyoruz. süzmekten kasır bu sevgili burak. bir bardak elde ediyorsanız bunu gün içinde birkaç kez kullansanız size en az üç gün gider. hepsini tek seferde kullanmak mümkün değil, özelliklede kısa saçta. fakat ne kadar taze hazırlanırsa etkisi o kadar artacağından duruma göre ölçüyü azaltabilirsiniz de.
      şifa olsun ..

  79. yazdığımdan beri uyguluyorum geri dönüş yapmak istedim yapmak isteyen arkadaslar için. tavsiye ediyorum fayda gördüm yağlandırma sıkıntısı var ama dökülmesi kesildi eski sampuanımı da bırakmıstım aynı zmanda cok döküyodu.Tesekkür ederim size. instagramdan yazdım yine yazıyım Allah yardımlarınızı karsılıksız bırakmasın 🙂 <3

    1. sevgili beyza, güzel dualarınız için çok teşekkür ederim <3
      daha da iyilerini diliyorum sizin için.
      ayrıca karanfilin yağlandırma etkisi çok şaşırtıyor beni. başka bir maddenin varlığından duyulan huzursuzluk mu yoksa bariz bir yağlanma mı merak ediyorum aslında.

  80. merhaba sevgili Büşra 🙂
    kuruttuktan sonra da gün içinde sadece diplere uygulayabilirsiniz. öyle olduğunda yıkadığınız günlerdeki erken müdahaleniz sorun olmaz. yağları kullanabilirsiniz tabi. ayrıca saç dökülmesi menüsündeki polenle ilgili başlıklara da bir göz atın.
    sarımsak kokusu maalesef oluyor 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close