ALTERNATİF TIPGÜZELLİKSAÇ BAKIMI

Saç Dökülmesine Bitkisel Çözüm / Karanfil Kürü

Saç dökülmesi sorununa çözüm sunan bitkilerden biri de karanfildir. Başka bir ifadeyle karanfilin faydalarından biri de saç dökülmesini kısa sürede etkili bir şekilde durdurmasıdır. Sadece bu da değil,

Karanfil kürünü alternatif çözümler arasında öne çıkaran birkaç özelliği bulunur:

  • Diğer yöntemler gibi rahatsız edici bir kokusu yoktur. Bu özelliği sayesinde hem kış aylarında hem de yaz aylarında rahatlıkla kullanılabilir.
  • Hazırlanması ve uygulanması son derece zahmetsizdir.
  • Özellikle tercih etmediğimiz sürece, uygulandıktan sonra durulama gerektirmez.
  • Çok kısa sürede sonuç verir.
  • Tonik görevi görür; gözenekleri temizler, açar ve hava almasını sağlar. Bu özelliği ile saçların hem daha sağlıklı ve güçlü olmasını hem de eskiye oranla hızlı uzamasını sağlar.

Karanfil çayı nasıl hazırlanır?

10-15 adet karanfili bir bardak kaynar suya atıp 10 dakika demleyerek karanfil çayını kolayca hazırlayabilirsiniz. Sonra yapmanız gereken tek şey hazırladığınız bu çayı -ılık olarak- saç derisine masajla uygulamak. Karanfil çayı günlük hazırlandığında etkisi daha da artıyor.Bu nedenle, hazırladığınız çayın miktarı fazla ise yarım bardak su ve 7-8 adet karanfille de hazırlayabilirsiniz.

İnatçı ya da erkek tipi saç dökülmesi için karanfilleri 10 dakika kaynatmanızı öneririm. Kaynama süreci tamamlanınca kapalı bir kavanozda ılınana kadar demlenmeye bırakın ve süzün. Yine aynı şekilde saç diplerine masajla uygulayın.

Karanfil kürü nasıl uygulanır?

Yukarıda anlattığım şekilde hazırladığımız karanfil çayını, saç dökülmemiz durana kadar her gün düzenli olarak kullanmamız gerekiyor. Hatta mevsim uygun olduğunda günde birkaç kez bile kullanabiliyoruz. Durulama gerektirmediği için bu hiç zor olmuyor.

Dökülme durduktan sonra yavaş yavaş azaltmaya başlıyoruz uygulamayı. Örneğin günde iki kez uyguluyorsak, bire düşürüyoruz; günde bir kez kullanıyorsak bir gün ara ile yani gün aşırı kullanmaya başlıyoruz. Bu şekilde iki hafta kullandıktan sonra haftada üç güne düşürebiliriz. Yine iki hafta bu şekilde devam edip haftada iki kez kullanıma geçebiliriz. Sonrası bize kalıyor, haftada bire kadar düşürüp sonlandırabilir ya da dilediğimiz kadar devam edebiliriz. Saçtaki etkileri çok sevildiği için, başlayınca bırakmak istemediğimiz kürlerden çünkü:)

Karanfil kürü ne kadar sürede sonuç verir?

Dökülmenin durması “genellikle” 2-15 gün aralığında oluyor. Bu fark kişinin sorununun büyüklüğü, kaynağı ya da beslenme şekli gibi faktörlerden doğuyor. Bu nedenle ne kadar sürede sonuç alacağınızı, sizin adınıza tahmin etmek pek mümkün değil.

Karanfil kürü Ay hangi burçtayken kullanılmalı?

Başlangıçta her gün düzenli uygulama gerektiğini yazmıştım yukarıda. Bu nedenle dökülme durana kadar, gün atlama gibi bir durumumuz yok zaten. Dökülme durduktan sonra yani azaltma ve aralıklı kullanma sürecine geçtikten sonra özellikle Koç, Boğa, Aslan, Başak, Terazi, Yay, Oğlak günlerini değerlendirmek avantajlı olur.

Ne zaman başlamalıyım?

Kürden daha hızlı sonuç almak için, başlangıç günümüzü seçmek çok doğru bir karar olur elbette. Artık sizde çok iyi biliyorsunuz ki bazı günlerde başladığımız işler çok hızlı ve kolayca yürürken, bazıları bir türlü ilerlemiyor. Zaman ve emek gerektiren işlerde işimi şansa bırakmayı sevmiyorum ben. Siz de benim gibiyseniz sizin için buraya en iyi başlangıç gününü de yazacağım. Aramıza sürekli yeni arkadaşlarımız katıldığı için her ay bu tarihi güncelleyeceğim tabi.

Önümüzdeki en iyi başlangıç, 22 mayıs 2023 saat 08.30- 23.15 arası olacaktır; bu zaman diliminde yani yaklaşık 15 saat içinde dilediğimiz anda başlayabiliriz.

Etkiyi arttıracak birkaç önemli nokta!

  • Her zaman söylediğim gibi demleme sırasında kapaklı cam bir kavanoz kullanmanız bitkinin etken maddelerini korur. Dolayısıyla şifa etkisi güçlenmiş olur.
  • Karanfil ne kadar kaliteli olursa etkisi de o kadar güçlü olur! Genellikle bakıldığında görüntüsü ele verir kalitesini ancak ilk kez alacaksanız, saplarının koyu renkli, tomurcuk kısmının açık renkli olmasına dikkat etmelisiniz. Biraz iri olması da avantajdır.  Ayrıca sevimli bir test şeklinden de bahsedeyim sizlere:) Karanfilleri suya attığınızda direkt dibe çöküyorsa ya da suda dikey biçimde asılı kalıyorsa kaliteli bir karanfil seçmişsiniz demektir. Ölü balık gibi yatay biçimde suda yüzüyorsa, yanlış seçim yapmışsınız demektir, faydası da olmayacaktır ne yazık ki.

Benzer özellikte güçlü birkaç kür daha!

Başlıklara dokunup okuyabilirsiniz 

Maya Maskesi 

Sarımsaklı Şampuan

Sığır İliği Maskesi 

Polen Maskesi

Her ay hatırlatıyorum başlangıç dönemlerini; hoşuma gider derseniz FacebookTwitter ve İnstagram hesaplarımdan takip edebilirsiniz.

Şifa olsun ve sevgiyle kalın  

 

Ayak Mantarı Tedavisi uygulama şekli için tıklayın.

Tags

Related Articles

193 Yorumlar

  1. Bu uygulamayı ben 1-2 yaşındayken annem bana yapmış zira saçlarım çok ama çok seyrekmiş . Sonrasında firkete fırlatan saçlarım oldu. Ama yaş itibariyle gene dökülüyor. Hatırlattığınız iyi oldu. Teşekkürler.

  2. şifa olsun..bunu duymamız çok iyi oldu:) anasayfayı incelerseniz düzenli olarak burç geçişlerini veriyorum. yani anasayfadan takip edebilirsiniz.

    1. tülay siz ne sıklıkda uyguluyorsunuz? dökülmeyi durdurduğu gibii yeni saç çıkmasınıda sağlıyormu acaba?

    2. teşekürler tülay dün ilk kürümü uyguladım düzenli olarak hergün yapmam lazım uzun bir süre sonra gün aşırı yaparım herhalde:)

    1. sevgili kedinin sorusu gözden mi kaçmış:) tülay hanımın önerisine ilave olarak ben de nane yağını önerebilirim:) ayrıca karanfilin de ağrı kesici özelliği var.

    1. aslında bu tamamen sizin tercihinize bağlı. aslında durulama gerektirmiyor ama benim gibi saçınızda herhangi bir şey olduğunu bilmek rahatsız ediyorsa bir iki saat kaldıktan sonra durulayabilirsiniz.

  3. bu kürü bende deniycem minoxsil almayı düşünüyordum artık:(almadan önce kendime bir 15 gün karanfil kürü uygulaması yapıyım bakalım dökülme duracak mı birazdan demliycem karanfil kürümü:)

    1. olur haberdar ederim kozmik cim:) bundan önceki saç kökü güçlendirme günlerinde bedenen uygun değildim maskemi yapamadım:( yakşalık 15 gün önce saçımda bir kaşıntı oldu ve ben aslında yeni saçlarım çıkıyor diyee oldukça sevindim ama mağlesef son 10 gündür bir saçım dökülüyor anlatamam halbuki maya günlerine uyarak bayağı yeni saça kavuşmuştum…

    2. bence daha fazla saç kaybetmeden bir uzmana gidin asu hanım. bende mantar benzeri bir deri hastalığı hissi uyandırdı. umarım öyle değildir ancak tedbirli olmak en doğrusu.

  4. yeniden mi gitsem acaba en son önerilen bir cildiyeye 2 ay önce gitmiştim tüm tahlillerim normal saç derimdede herhangi bir tahriş veya kabuklan ma yok dr.um asu hanım erkeksi dökülmeye pek bişey yapamıyoruz demişti eczanelerdeki işde minoxsil revigen tarzı bişey yazıyım mı dedi bende gerek yok ben biliyorum alırım demiştim…

    1. ama 15 gün önce kaşıntıyla birlikte şiddetli bir dökülme başladığından bahsediyorsunuz. bu cilt rahatsızlığından başka bir şeyi akla getirmiyor asu hanım. iki ay önce gitmişsiniz doktora ancak bu 15 gün önce oluşmuş. yeniden gitmeniz dogru olur.

  5. hıımmm doğru aslında tekrardan gitmek gerekiyor zaten minoxil konusundada aklıma takın bağzı şeyler vardı onuda sorarım teşekürler kozmik bakım önümüzdeki günlerde gitmeye çalışacam gittiğim zaman sizide bilgilendiririm 🙂

  6. Görünce çok sevindim Kozmik Hanım:),ben 9 Şubat'tan beri çok düzenli uyguluyorum. Bende dökülme problemi yoktu fakat seyrekti saçlarım. O seyreklik gitti ve gözle görülür derecede gürleşti. Ben 50ml.lik fısfıs şişe içine 12adet atıp bir gece bekletiyorum.(Bu şişe bana 2 gün gidiyor).ertesi akşam saç diplerime iyice yediriyorum,yatana kadar da kuruyor zaten.Bir gün ara veriyorum( o gün yenisini yapıyorum)ne kaşıntı ne koku.şahane bir kür,arslan burcu gününde de kestirdim saçımı,daha da gürleşeceğini umuyorum.herkese tavsiye ederim karanfili,fakat düzenli uygulama şart.Teşekkürler 🙂

  7. Bende kismen mugeozdemir gibi hazirliyorum yani demlemiyorum yarim litre soguk suyu cam kavanoza koyup icine bir avuc karanfil atiyorum  24 saat isik gormeyen bir yerde bekletiyorum ve rengi acik cay gibi oluyor onu sprey puskurten bir siseye koyuyorum ben bitmis oda spreyi kutusuna koydum saca uygulamasi oyle daha kolay oluyor. Saca uyguladiktan sonra durulamiyorum cunki kokusu cok guzel ayrica yag gibi rahatsiz edici bir kalinti birakmiyo zaten tipki su gibi.

  8. Acaba soguk suyla mi yapalim,sicak suyla mi demliyelim.Kafam karisti.Cok kolay kur bu,kocama bile yapa bilirim.Iyi ki rastlamisim Kozmikbakima,artik ayatimi bu blogsuz dusunemiyorum :)))

    1. günel hanım çok teşekkür ederim:) bende sizleri hep burada görmeyi umut ediyorum:)
      arkadaşlarımızın demleme biçimi de doğru bir uygulama. ancak ben size sıcak demleme yöntemini verdim çünkü karanfil sert, odunsu bitki grubuna girer ve bu tür bitkilerin etken maddeleri sıcak ortamda ortaya çıkar. dolayısıyla soğuk demlendiğinde bile etkisini gösteren karanfil sıcak suyla demlendiğinde çok daha etkili hale gelir.
      hatta ben üçüncü bir yöntem olarak şampuana karanfil tanelerinin koyulabileceğini düşünüyorum. zahmetsiz,pratik, ek bir uygulama olarak düşünülebilir. yalnız bebek şampuanlarında kullanılmamalı!

  9. merhaba arkadaşlar, ben size bu kürü uygulayıp sonuç alan ablandan bahsetmek istiyorum. Doğum yaptıktan sonra 3 yıldır avuç avuç saçları dökülüyordu gezmedigi doktor hastane kalmadı herhangi bir problem yoktu en son gittiği dermatolog psikiyatri ilacı bile yazdı 🙂 her Şampuanı kremi yağı kullandı tabi sonuç alamayınca düzenli kullanmadı ama en son sevgili kozmik bakımın önerdiği karanfil kürünü kullanmaya başladı gerçi ben nette gezerken bu kürün soğuk demleme şeklini öğrenip yapmasını istemiştim o şekilde 1 hafta falan yaptı ama değişim olmadı sonra bu bloğta görünce sıcak yapalım dedik veee sonuç 11 günde dökülme durdu 🙂 bu harika birşey bizim için çünkü artık çok mutsuz umutsuz ve bakımsız bi insan olmuştu bugünkü heyecanlı halini görmeyeli uzun zaman olmuştu. Sonucu ve mutluluğumuzu sizinle paylaşmak istedim ki tereddütü olanlarda yapsın ve sonuç alsın. Ayrıca bizler için uğraşan sevgili kozmik bakımın emeğinin boşa gitmediğini duyurmak istedim iyi ki varsın kozmik bakım sen olmasan ne yapardık biz 🙂 seni tanımasamda çok seviyorum. Öpüyorum.

  10. bende bu kürden çok memnunum siz burda yayınladığınız günden beri yapıyorum hergün saç diplerime güzel kokuyo yıkamaya gerek kalmıyo

  11. şifa olsun sevgili ketenyiyen. diğer sorunuzla ilgili mayıs ayı epilasyon günleri başlığına yazdığım cevabı okursanız sevinirim. bu ay sizinde mutlu haberlerinizi almayı diliyorum:)

  12. kozmik bakım bunu uygulamak istiyorum, tüm yorumları okuyacak vaktim olmuyor bebekten ötürü maalesef. benim sorum şu. doğumdan beri aşırı saç dökülmem var emzirirken normal diyorlar. dökülmeyle birlikte kafa derim resmen kabuk bağladı. hep yaralı. hep kepekli. acaba bu kür ters bir etki yapar mı? yoksa yaraları da rahatlatır mı dersin? ona göre hemen başlamak istiyorum. tutam tutam saçlar elime geliyor sürekli 🙁

  13. antiseptik özelliği var ama yine de birebir uygulamada görülebilir ancak sonuç. bence bir süre maya maskesi ile yaraları tedavi edip, en azından hafifletip öyle denemek gerekir.

  14. ilk önce hergün uyguladım sonra ara vermek zorunda kaldım şehir dışına gidiyorum diye. biraz azaldı gibi ama yine de çok dökülüyor. yine her gün mü uygulama yapmalıyım?

  15. Benim saçlarım zaten gür ama çok fazla kırık olduğu için yeni kestirdim şimdi uzamasını istiyorum,bu kür sadece saç dökülmeleri için mi kullanılıyor yoksa saçı da uzatır mı?Sinameki kürünü uygulamaya başlayacağım en yakın zamanda ama bu da saç uzaması için işe yarıyorsa bunu da kullanacağım.

  16. aylin hanım saçlarınız yapı olarak sağlıklıysa yani saç kökleri sağlıklıysa ekstra yapacağınız her bakım uzamayı destekler. dolayısıyla bu kür de destek verir ancak sinamekikürü kadar hızlı sonuç verir mi bilemiyorum. kişiye ve saçın ihtiyacına gore değişir. sağlıklı ve uzun saçlar diliyorum:)

  17. Ben 18 yaşındayım ve saclarım çok asırı derecede dökülüyor özellikle banyodan çıkınca avuç avuç 🙁 bu durum beni çok uzuyo arkadaslarım bile sacıma deyince bi ton geliyo utanıyorum 🙁 karanfili deneyeceğim umarım ise yarar şimdi demledim ama saclarım ıslak sorun olmaz değil mı ? Kaç günde etkisini gösterir ?

  18. Bende de bugünlerde kepeklenme oldu. Dökülmede var, kuaför yeni saçlarım çıktığı için döküldüğünü söyledi ama yinede deneyeyim. 🙂 Teşekkürler.

  19. Ben sayfanızı dün gördüm ve saçlarım çok döküldüğü için gününü beklemeden -gerçi ne zaman onu da bilmiyorum!- hemen başladım..Ve günde bir kereden fazla uygulasak, zarar verir mi diye merak ediyorum? Paylaşımınız için teşekkürler ve umarım işe yarar..)

  20. Ben bu kürü burda görmeden önce nisanlimin annnesi söylemisti. O saclarini uzatmak icin kullanirmis. Ayni sekilde demliyor fakat hergun sacini tararken bu suya taragini batirip tararmis. Yani direkt uygulamiyor. Fotograflarini gordum cok gur ve dizine kadar uzun saclari var 🙂 65 yasinda su an ve saclari hala dokulmuyor kalin telli ve saglikli. Ayrica saclari az olan cocuklar icinde hep bu kuru oneriyorlar.

  21. bu konuya gelen son yorumların hiç birini göremedim, sanırım bir sorun oldu.

    sevgi saçların fazla suyu alındıktan sonar uygulanabilir. temiz saça uygulama tüm kürlerin etkisini arttırır ve hızlandırır. ancak etki süresi için bir şey söylemem mümkün değil malesef. kişiye gore değişir. bu bir haftadan kısa da olabilir 2-3 haftayı da bulabilir. yukarıdaki yorumlardan birinde 11. günde dökülmenin durduğu yazılmıştı örneğin.

  22. sevgili kuuls günde iki kez uygulayabilirsiniz. ancak bunu karanfil kürünü önerdiğim dönemlerde yapın sadece. bu dönemleri de anasayfadaki güzellik ve bakım başlıklarından takip edebilirsiniz:)

  23. kozmik bakım merhaba:) karanfil kürü ve saç boyama için en uygun günler ne zaman acaba?kaçırdım galiba ben en yakın zamanı:( bunları ilk defa uygulayacam,bakalım nasıl olacak:)

  24. Merhabalar, 1 hafta önce karanfil kürüne başladım 4 defa yaptım ilk yaptığım günden itibaren tararken saçlarım çok az döküldü tek sorun banyodan sonra pek azalmaması devam edeceğim banyodan sonra dökülme azalırsa burada paylaşacağım sevgiler

  25. teşekkürler hatice hanım:)

    şampuanlama sırasında mı kremleme sırasında mı dökülme oluyor dikkat edin. kremi saç diplerinizden uzak tutmaya çalışın.

  26. Doa sülfatsız şampuan kullanmaya başladım banyo sırasında dökülmüyor banyodan çıktıktan sonra saçlarımı tararken dökülüyor sadece

  27. iyi günler sevgili kozmik bakım ben 19 yaşındayım aile genelin herkesin saçı dökülmüş benim fazla dökülmemiş ama dökülmeye başladıda sizden ricam bana yardımcı olurmusunz?

  28. dökülmem son drece azalmıştı ve ben bu kürden maya maskesinden mi bilemiyordum ikisini de uyguladığım için ama bunları 2 hafta yapmayayım hemen saçlarım kendini salıyor tekrar döüklmeye başlıyor maalesef

  29. pasaklı matmazel mevsim değişikliği nedeniyle dökülme bekliyoruz zaten. uygulamaya devam ederseniz bu dönemi en az dökülmeyle atlatabilirsiniz.

  30. sevgili cihan bu kürü düzenli olarak kullanırsanız sorun yaşamazsınız. yalnız siz karanfili sadece bekleterek demlemeyin. ömce 5-10 dakika kaynatın. zaman zaman maya maskesini de uygulayabilirsiniz. maya maskesinin tarifini kategorilerde bulabilirsiniz.

  31. sevgili kozmik bakım çok teşekkür ederim benle ilgilendiğiniz için ama benim anlamadığım bi şey bar biz bu karanfilleri suda kaynatacakmıyız yoksa kaynar suya sonradanmı atalım ha bu arada maya maskesi derken neyi kastetiniz açıklayabailrmisiniz kusura bakmayın çok soru sordum ama gerçekten psikilojim bozulmak üzere şimdiden çok teşekür ediyorumm

  32. şöyle yapın cihan,
    cezveye 1 bardak su ve 10-15 adet karanfil koyun. 10 dakika kaynatın. sonra bu çayı karanfillerle birlikte küçük bir kavanoza dökün. boş bir reçel kavanozu olabilir. kapağını sıkıca kapatın ve soğuduktan sonra karanfilleri içinden alın.
    bu çayla saç derinize masaj yapın. yıkamayın, saçınızda kasın.
    Pratik kullanım açısından püskürtme özellği olan bir şişeye koyabilirsiniz. her sabah saç diplerine püskürtüp bir iki dakika masaj yapıp günlük işlerinize devam edebilirsiniz. kokusu güzeldir ve saçta olduğu belli olmaz yani rahatsız etmez. bunu günlük bakımınızın bir parçası olarak görün ve rutin olarak uygulayın. şifa olsun:)

  33. aynı gün içerinde iki kez uygulamanızın bir sakıncası olmadığı gibi şart değil zaten. ben facebook sayfamızda hatırlatma amacıyla yayınlıyorum.

  34. 5 hafta boyunca karanfil kürü ve sinameki kürünü kullandım saçlarımdaki dökülme ciddi anlamda durdu yalnız benim sıkıntım saçlarım çok ince telli ve tepe bölgelerinde ciddi anlamda açılma oldu çabuk yağlanması ve o seyrekliğin ortaya çıkması da cabası benim sorum saçlarımı güçlendirmek ve yeni saç oluşumunu sağlayacak herhangibi bir bitkisel formül var mı yoksa yine çareyi eczanelerden mi arayayım (kan değerlerimi ölçtürdüm b12 ve diğer değerlerim normal çıktı) yardımcı olursanız sevinirim…

  35. ben de bu kürü yeni kullanmaya başladım daha 2 gün oldu inşallah faydasını görürüm kök hücreler uyarıcı etkisi olduğunu duydum yeni saç da çıkarıyomuş dolayısıyla sonucu paylaşırım 🙂

  36. komik bakım 3 aydır saçım dökülüyor ve bu durum benı çok fazla strese soktu. bir kutu minoxil kullandım ama dökülmemde etkı etmedı şampuanımda saç dökülmelerıne karsı bunlara rağmen dökülmekle birlikte saçımın ön taraflarında seyrekleşme oldu ve bu durm benı çok falza üzüyor. karanfil kürünü 4 gün falann yaptım ama dökülemede bi değişiklık olmadı bende bıraktım. fakat herkes çok memlun görünüyor sonuçtan. acaba ben erkenmı pes ettım. dökülen saçlarımın çıkmasını istıyorum. bi yan etkısı varmıdr bu küürün herkes kullanıbılırmı. bı kaç gündür badem yağı kulllanıyorum bakalım bunun ertkısı ne olacak badem yağıyla dökülmeyı durdurabılırsem tekrar karanfıl kürü yapıp saçlarımın sıklamsı için uygulamayı düşünüyorum sizce ne kadar süreye ihtıyacım var ve nesıklıkla bu kürü yapmalıym. birde ben bu burc günlerını anlamdım . lütfen aydınlatın şimdiden teşekkür ederım

  37. yağmur hanım uygun günlerde maya maskesini uygulamanızı öneririm. ayrıca saç kesimi için uygun olan günlerde küçük bir tutam ya da yarım cm de olsa saç uçlarınızdan kesin.
    sa.larınız yağlı olduğu için rahatlıkla şampuanınıza çam terebentin damlatabilirsiniz. büyük boy şampuanlar için 7-8 damla yeterli olur sanıyorum.
    son olarak kullanabilirseniz sarmısak çok iyi bir saç çıkartıcıdır. şampuanınızdan bir miktar (bir çay bardağı kadar örneğin) ayırarak içine 1-2 diş sarmısak rendeleyin. 1-2 damlada çam terebentin damlatabilirsiniz, kokuyu azaltır.
    ya da saç bakımında etkili günlerde sarmısak yağı kullanabilirsiniz saç köklerine.

  38. nihal hanım çok çabuk pes etmişsiniz, bu kadar sürede etki görmeniz neredeyse imkansız. dökülme durana kadar hergün uygulamalısınız. bu birkaç haftayı da bulabilir. yazımda inatçı dökülmeler için bir not düşmüştüm, mümkünse o şekilde demleyin karanfili, etkisi artacaktır.
    ayrıca yağmur hanıma yazdığım cevabı da okuyun lütfen.
    burç günleriyle ilgili en fazla yanılgı şu konuda oluyor. kişiler kendi burçlarına rastlayan günleri dikkate alıyorlar sadece. oysa biz burada kendi burcumuzu dikkate almadan Ay'ın içinde bulunduğu burca yani ayın etkisine gore bakımlar uyguluyoruz.
    anasayfada 2,5 günlük güncel bilgiler bulabilirsiniz. sadece son yazıyı okuyup, oradaki tavsiyelerime uymaya çalışın. karanfil kürünün etkili olduğunu yazmışsam hepimiz bu kürü o sure içinde uyguluyoruz. yağların etkili olduğunu yazmışsam yağ bakımlarını o günlere alıyoruz. en basit haliyle bu şekilde izah edebilirim.
    yapmanız gereken anasayfadaki son yayınları takip etmek. yalnız şu an en üstte iki sabit yayın var. günzel yayınları görmek için biraz aşağı inmeniz gerekeçek. yazılarımdaki tarihlere dikkat edin, güncel tarihli olanı dikkate alın.
    şifa olsun:)

  39. teşekkür ederim ünlü bir markanın 1700 saç teli çıkaran bir ampüllerinden aldım onları ve maya maskesini bir arada kullanmaya çalışacağım inş. çare olur 🙂

  40. Merhaba Kozmik Bakım. Sitenizi yeni keşfettim. İzninizle bilgi almak istiyorum çünkü bazı kısımları anlayamadım. 21 yaşına girdim. Saçlarım ince telli ve seyrek. Oldukça fazla da dökülüyor ve bu benim moralimi günden günde bozmaya başladı. Geçenlerde bir eczaneye saç dökülmesine karşı şampuan kullansam faydasını görür müyüm diye sordum. Görevli bayan bana erkek tipi saç dökülmem olduğunu ve ağızdan tablet kullanmam gerektiğini söyledi. Moral olarak çöktüm ve kimyasal kullanmak istemediğimden çıktım. Başak burcuyum aynı zamanda. Tarifini verdiğiniz kürü kullanmak istiyorum ama nasıl ve hangi gün yapmalıyım. Etkisini biran önce görmek istiyorum her gün 2 defa yapsam olur mu?

  41. sevgili esma hoşgeldiniz:)
    bu kürün etkili olduğu günleri anasayfadaki güzellik ve bakım başlıklarından takip edebilirsiniz. dökülme durana kadar hergün düzenli kullanın. etkisi yüksek günlerde iki kez uygulayabilirsiniz. burcunuzun ne olduğu önemli değil, sadece anasayfadaki son yayına bakın ve etkili olduğunu yazmışsam iki kez uygulayın.
    bunun dışında birkaç yorum üstte bazı tavsiyelerim olmuştu. onlara da bir göz atın. şifa ve güzel haberlerle dönmenizi diliyorum 🙂

  42. merhabalar bende sac dokulmesınden asırı sıkayetcıyım normalde saclarım cok saglıklı ve gurdur haftada 1,2 gun bakım yagı uygularım fakat yaklasık 2 aydır sacımda gozle gorulur yogun bır dokulme basladı dusta ayrı tararken ayrı sacımın azaldıgını hıssedebılıyorum cevremdekıler mevsımsel oldugunu ve normal oldugunu soyluyorlar acaba bu karanfıl ve sınamekı kurunu kullansam faydasını gorurmuyum? Yay burcuyum yardımcı olursanız sevınırım

  43. gözde hanım sinamekiden ziyade karanfil kürü faydalı olur. yukarıdaki-19 eylül 2013 tarihli- cevaplarımı da okuyun. bunlardan da fayda görürsünüz. ayrıca iki ay öncesini hatırlamaya çalışın farklı bir ürün kullanız mı? eğer böyle bir durum varsa bu ürünü bırakın. ya da ilaç kullanmaya başladıysanız yan etki sebebiyle dökülme başlamış olabilir. bunun dışında iki ay once size üzecek ya da strese sokacak bir olay yaşamış olabilirsiniz. böyle bir durum söz konusu ise lavanta kürünü tavsiye ederim. sizi rahatlatır ve dökülmeyi durdurmanıza yardımcı olur. şifa diliyorum 🙂

  44. Merhaba . Bende saç dökülmesinden şikayetçiyim baya gür saçlarım vardı yalnız yıllarca saçlarımı hergün yıkayarak yıprattım . Farkındaydım yalnız saç alışmıştı yağlanıyordu bu da benim hoşuma gitmiyordu bu sebeple sürekli yıkıyordum yalnız san birkaç ay önce baya abarttım günde ili defa yıkıyordum ve jöle wax da sürüyordum . Bir anda döküldü doktora gittim düzelir dedi düzeldi dökülme durdu yalnız gür değil . Eskisi gibi gürleştirmek istiyorum . Bu kürü uyguladım kaşıntı başladı kafamda uyguladıktan birkaç gün sonra ve ben bu esnadano poo yöntemine rastladım çok sevgim uygulamak istiyorum ama saçım çok çirkin görünüyor seyrekleştiği için . Bu ikisini aynı Aynı anda uygulayayım mı . Saçlarımın bayramdan sonraya kadar normale nasıl döndürebilirim . Çünkü nişanımı eski saçlarımla yapmak istiyorum . Ve yaza kadar ne kadar iyi olabilir düğünüme kadar . Yardımcı olursanız yol gösterirseniz çok memnun olurum . En kısa zamanda ne yaparsam durumu az da olsa toplarım . Çok makbule geçecek

  45. sevgili mesut öncelikle strese girmeyin, endişelenmeyin, düzeleceğine inanıyorum ben. bu kürle birlikte kaşıntının olması çok iyi bir haber:)
    no poo ve bu kür birlikte uygulanır, ikisi de doğal bir kür.
    nişanınıza kadar anasayfadaki güzellik ve bakım başlıklarını takip ederek kürleri doğru zamanlarda uygulayın. (karanfil kürüne hergün devam edebilirsiniz.)
    yukarıdaki yorumlara bakın, 19 eylülde yazdığım cevapları okuyun ve uygulayın. şampuanınıza 5-6 damla çamterebentin katın (bu ölçü küçük boy şampuan için) kuru saçlarda çamterebentin kuruluğa sebep olabilir ancak siz bu konuda da şanslısınız. yağlı saçlarda rahatlıkla kullanılır ve yağlanmayı da azaltır.
    bunları uyguladığınız takdirde sorun kalmayacağını düşünüyorum. şifa olsun:)

  46. ben 19 yaşındayım son 1 2 yıldır saçlarım çok fazla dökülüyor herkes farklı bir şey söylüyor kime güveneceğimi bilemedim bu kürün faydası olur mu? birde sarımsak yağı badem yağı yılan yağını öneriyorlar yardımcı olur musunuz

  47. kozmikcim 3 haftadır saçlarım acayip dökülüyor, dip nezlesi var demişti kuaför doğru mudur sence?
    dip nezlesine karşı ne yapmalıyım?

  48. uğru ve kadir bey bu kür kesinlikle erkeklerin de uygulayabileceği bir kürdür. yazdığım son cevaplardaki öneriler sizzler için de geçerlidir. uyguladığınız takdirde sorun kalmayacaktır. şifa diliyorum..

  49. esra hanım püf kategorisine eklemeyi hep unutuyorum, yeri gelmişken yazayım; saç dökülmelerinin ve sizin probleminizin en önemli nedenlerinden biri nemli saçla uzun süre kalmaktır. saçlarınızı yıkadıktan sonra hemen ve tam olarak kurutmanızı öneririm. sadece bunu yaparak büyük değişiklik elde edebilirsiniz 🙂

  50. kaç yıllık bir dökülmeden bahsediyoruz bilmiyorum, şöyle açıklayabilirim. çok uzun sure once dökülen saçlarınız varsa ve o hücreler artık işlevini yitirdiyse o saç kökleri yeniden oluşmaz ama aksi durumdakiler kesinlikle yeniden çıkar.

  51. Bense bu konudaki diger mağdurlardan buriyim, 2009 sa dogum yaptiktan sonra saclarim gun gun dokulmeye basladi. Sizin onerdiginiz gunlerde sinameki bitki yaglari hepsini yapıyorum, aacim uzamaya basladi fakat sac derim görünecek kadar dökülme var. Bilincliyim aslinda sac diplerime krem surmuyorum, banyo sirasinda doktugu icin artik sac kremi kullanmıyorum. 2 sene once basladi asil dökülme. En cok stresten dokuluyor, bu kürü her gün uygulayacagim baska öneriniz var mi?

  52. sevgili Nurten ben oğlumu 94 yılında doğurdum ve klasik dökülmeye başladı..annem dediki çocuk seni tanıyana kadar dökülecek oğlum beş yaşında oldu hala dökülüyor anneme dedim bu çocuk beni hala tanımadımı embesil falanmı yoksa 😀 kendi çocuğum için ve oğlum şuanda 19 yaşında hala dökülüyor bazen telde diyorum annecim ben senin annenim tanı beni..oda diyorki biliyorum anne 😀 ben saçıma ilk boyayı 32 yaşında kullandım…asla krem kullanmam hergün şampuan yapmam ama dökülüyorrrrrrrrrr….karanfil kürü iyi bir kür ama saçım kırmızı oda acaip boyayı akıttı 🙁 vazgeçtim bende….

  53. nuren hanım sres için lavana konulu yazılarımı okuyun mulaka. ayrıca saçınız yeteri uzunlıktaysa sinameki kürünü bırakın. maya maskesi ve karanfil kürüne devam edin. maya maskesine vitamin ampulleri ilave edin.

  54. Merhaba .
    3 aydır inanılmaz derecede saçlarım dökülüyordu ,tahminen günde 100-150 saç teli (daha fazla da olabilir :'() Daha 2 gün öce keşfettim ve burada yazılan şeylere binaen ekstra şeylerde katarak saç dökülmemden kurtuldum.
    Öncelikle sadece badem yağı sürdüm saç derime ve streç filmle kapladım yaklaşık 4-5 saat bekledim öyle.Akabinde karanfil kürünü uyguladım ,çok basitti ve kokusu hiç rahatsız edici değildi. ertesi günde bemiks, evigen, badem yağı ,bepanthen karışımı hazırladım ve yaklaşık 2 saat saçımda beklettim. yıkadıktan sonra tekrar karanfil kürünü uyguladım (karanfil kürünü günde 2 kez yapıyorum ) bugün 10-15 tel tek döküldü ve inanılmazzz mutluyum. çok teşekkürler 🙂 bundan sonra bloğunuzun sıkı takipçisi olucam cidden saç bakımı için tam zamanıymış .

  55. Ben bundan sonra lavanta, maya ve karanfil deneyim.
    1: Maya maskesine vitamin demissiniz acaba bemiks tarzi vitaminlerimi diyorsunuz?
    2: karanfili fıs fısli sisede hergün uygulasam sonra onerdiginiz gibi fon tutup kurutsam olurmu?

  56. sevgili cangım hoşgeldiniz:)
    doğru zamanda bakım yapmanın önemini ilk seferde keşfetmenize çok sevindim. bende sizi ağırlamaktan çok mutlu olacağım:)

  57. nurten hanım evet, bemiks, bephanthen ve evigen. karanfil kürünü sadece diplere az miktarda uygulayıp biraz bekletin. bu şekilde hem çok uzun süre ıslak kalmaz hem de karanfil çayını cildinizin emmesi için biraz zaman tanımış olursunuz. hemen kurutursanız buharlaşır malesef. birde havalar yavaş yavaş soğumaya başladı ılık uygulamanızı öneririm.

  58. kozmikcaaan bi on gündür falan takip ediyorum seni dün karanfil kürünü görür görmez hazırladım akşamdan beri gidip gelip fısfıslıyorum kokusu da bence gayet güzel eee malum yumurta, sarımsak ve vitaminlerin kokusundan sonra nimet gibi :))) bakalım inşallah faydasını görürüm 🙂 şimdiden çok teşekkürler şekerim 🙂

  59. Merhaba sitenizi bugün tesadüfen gördüm ve karanfil kürünü hemen denemek istedim çünkü son bir yıldır saçlarım eski gür,sağlıklı görüntüsünü kaybetmeye başlamıştı.Şu an demlediğim karanfillerin suyunu saç diplerime sürdüm bekliyorum ama tam olarak ne kadar bekletmem gerekiyor bilemedim 🙂

  60. aysu hanım karanfil kürü durulama gerektirmez. çok rahatsız olursanız bir kaç saat sonra durulayabilirsiniz suyla. şampuanlama yapmayın. şifa olsun:)

  61. ben hazırladığım bir bardak kürü saçımın diplerine masaj yaparak uyguladım ve 1 saat bekledikten sonra duşa girdim.malum havalar soğuk kürü uygulayınca saçlar bildiğiniz sırılsıklam oluyor o nedenle duşa girip kurutma ihtiyacı hissettim.acaba duştan sonra kürü uygulayıp o şekilde mi kurutsam ??

  62. aysu hanım bir bardağın tümünü kullanmak zorunda değilsin. sadece diplere uygulayın. önemli olan saç köklerine nüfus etmesi. saç boylarına uygulamanın bir yararı olmaz zaten. dilerseniz duştan sonra ugulayabilirsiniz elbette. tüm kürler temiz saça uygulandığında çok daha etkilidir.

  63. tamam teşekkürler 🙂 son bir soru soruyorum 🙂 hazırladığım kürü kaç gün kullanabilirim? her gün yeni kür hazırlamam gerekmiyor mu?

  64. saçlarım aşırı dökülüyor mevsimsel olduğunu düşünüyorum, fakat yinede psikolojimi bozuyor. Geçtiğimiz hafta iki kez uyguladım, ikincisinde hemen etkisini gördüm. yastığımdan saç toplamadım bu sabah 🙂 kozmikbakım emeğine sağlık

  65. sevgili sadness bu günün en güzel haberi bu şu ana kadar, çok mutlu oldum 🙂 uygulamaya devam edin, özellikle kendi günlerinde.

  66. hocam ben 24 yaşındayım üstler da baya seyrelme var ama çocukluk çizgisi yerinde ve şakaklarda açılma yok ve saclarımın neredeyse %40 beyazladı özellikle yanlar hocam benım saclarım eskisi gibi gürleşir mi?ne olduysa şu son 3 sende oldu hocam bu kürü kullansam faydası gerçekten var mı?beyazları sevıyorumda da hocam üstlerin seyrelmesi beni çok üzüyor saclarım gene eski haline gelir mi? bide sarımsak olayı doğru mu?

  67. estağfurullah nihat bey, naçizane önerilerim sadece bunlar. sarmısağın saç çıkattığı doğrudur. yukarıdaki yorumlarda detaylı birkaç cevap yazmıştım. 19 eylül tarihli cevaplarıma bakın lütfen. aynı şeyleri uygulamaya çalışın.önümüzdeki 20 gün boyunca, gün aşırı olmak üzere seyrelen bölgeye sarmısağın uç kısmını keserek sürün. ilaveten mutlaka sık sık saç derinize masaj yaparak kan dolaşımını hızlandırın. şifa olsun.

  68. Sevgili Kozmik Bakım. Karanfil kürünü her banyodan önce uyguluyorum ama daha bi faydasını göremedim saçlarım hala çok dökülüyor. Zaman da baya oldu yakında 1 ay olcak. Bana bi faydası olmadı sanırım:(

  69. Merhaba kozmik bakim Benim sorum şu bende egzama var ve saç diplerim sıvı yag tabakası şeklinde aşiri derecede yagli ve buda aşiri derece dökülmeye neden oluyor siteden karanfil kürünü gördüm kullananlarda gayet memnun benim tam olarak nasil bir yol izlemem lazım yagı gıdermek ve saç çikarmasına yardimci olmak icin ilginiz icin simdiden tesekkurler

  70. Osman bey öncelikle egzamadan kurtulmanız gerekir. bunun için no poo yöntemiyle başlamanızı öneririm. hatta yıkama dışında karbonatlı suyu günde iki kez saç diplerinize sıkıp bekletin. rahatsız etmezse kalsın, ederse bir saat kadar bekleyip durulayın. bloğumda dut kürü var, detayları yazımda bulabilirsiniz. bunu saç derinize gün aşırı uygulayın. egzama kaybolduktan ya da hafifledikten sonar karanfil kürü uygulayın. açık ya da sulu yara olmamalı yani saç deriniz de.ayrıca yukarıdaki yorumlardan 19 eylül tarihli cevaplarımı inceleyin. şifa diliyorum.

  71. Ben 5 gündür üst üste uyguladım.Eskide birkaç saç telim dökülüyordu uyguladıktan sonra dahda çok telim dökülüyor.Neden acaba?Sebebi ne olabilir?

  72. bazen kürler ilk günlerde dökülmeyi arttırabilir, zayıf saçlar daha erken dökülür. daha once böyle bir durum yaşamadık fakat dökülme on günden uzun sürerse kürü bırakın taha bey.

  73. teşekkürler.İlk aklıma gelen oydu zayıf saçlarım dökülüyor diye düşünüyorum çünki kürü sürdügümde saç derimi yakıyor zayıf saçlarda bu nedenle mi dükülüyor acaba?Tek nedeni bu olsa gerek?

  74. No poo yönteminden çok memnun kaldim karanfil kürünü kullanmak istiyorum yalnız baharat karanfili mi yoksa yaprak olandan mi birde tam olarak hangi aralıklarla kullanmam uygun olur ilginiz icin şimdiden teşekkürler kozmik bakım

  75. Osman bey konu görselindeki karanfil, yani baharat olan karanfili kullanmanız gerekiyor. dökülme durana kadar hergün, durduktan sonra anasayfada yayınladığım güncel "güzellik ve bakım" başlığından takip edebileceğiniz etkili günlerde birer kez kullanmanız yeterli olacaktır.

  76. hemen kopyala yapıştır yapayım şurayada 🙂 ay bu arada çok teşekür ederim saç dökülmem tamamen bitti karanfil kürü sayesinde şimdi sprey şişeye koydum arada saç diplerime friksiyon yaparak kullanıyorum çook memnunum iyi ki varsın haa! 😀

    Yanıtla

  77. Iyi geceler sevgili Kozmik.Anne-kiz kure devam ediyoruz :)) insallah kizimin da saclari Ayce haniminki gibi olur bu kurun etkisiyle )) bu sefer 10dakika kaynatarak yaptim ve tamamen farkli yapida bi kur oldu.daha koyu kokulu,yesilimsi bir sey oldu.sac dibimi ve tum derimi de azacik yakti.boyle daha etkili olacaktir herhalde.Sadece aklima takilan soru var,tuylenme yaratirmi bedende?sac disinda her yeri yikiyorum ardindan ama tuylendirirse cok fazla yikayayim.cunki banyo sorasi belimde yanma devam ediyordu,iyi yikamamis ola bilirim.Tuylendirir mi acaba?

  78. sevgili gunel ne güzel bir takım olmuşsunuz öyle 🙂 inşallah olacaktır. çok büyük olasılıkla tüylenmeye sebep olur. o nedenle saçlarınızı öne eğip uygulayın, vücudunuza gelmesin. kızınızın saçlarına da elinizle hafif masaj yaparak uygulayın. ikinize de kucak dolusu sevgiler:)

  79. ben bugün karanfil aldım fakat tam olarak nasıl yapılacak bilmiyorum . ölçüleriyle yazar mısınız zahmet olmazsa. birde kaç gün saklanabileceğini ve kaç günde veya haftada etki edeceğini de yazarsanız eğer çok memnun olurum. şimdiden teşekkürler :)) betül 🙂

  80. sevgili betül tarifi yukarıda var aslında. dikkatinizden kaçtı sanıyorum. kürün özelliklerini yazdığım 4 maddenin hemen altında hazırlanışı ve uygulanışı var. yine anlamadığınız bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.
    etki süresi kişiye gore değişir. yorumları okursanız 10 günde etkisini gören arkadaşımız da var hemen yukarıda esra hanımın yazdığı gibi ikinci uygulamada da. bu sure 10 günden uzun da olabilir. dediğim gibi kişiye gore değişir. şifa diliyorum:)

  81. Saçlarım bir kaç aydır sürekli dökülüyordu.Doktora gittim tahliller de bir şey çıkmadı.Saçım için para döktüğüm onca şey 10 tane karanfilin yaptığını yapamadı 🙂 Sonuçtan çok memnunum hem de çok zahmetsiz 🙂

  82. ben bugün sizin sitenize rastladım.karanfil kürünü uygulicam.saçım çok ince telli çok yağlanan saç tipim var ve çok dökülüyor.sığır iliği kürünüde denesem bana ne kadar yardımcı olur 4 5 ay sonra düğünüm var o zamana kadar toparlanmasını istiyorum.bana yardımcı olursanız sevinirim .

  83. esra hanım gerçekten harika! bugün bu mesajınızı mutluluk veren diğer mesajlar gibi birçok kişiye okudum. umutlarda, mutluluklarda çoğalsın diye. varolun:)

  84. sema hanım hoşgeldiniz:) hint yağı gibi saç telini kalınlaştıran bir yağ ile bakım yapmayı deneyin isterseniz. ayrıca anasayfadan hangi gün hangi maske etkili,kontrol ederek sığır iliği ve maya maskesini dönüşümlü olarak uygulayabilirsiniz. kil maskesi de iyi gelebilir saçlarınız yağlı olduğu için. kökleri güçlendirmeniz gerek. maya ve kilde saçın ihtiyacı olan tüm elemanlar var. pazar günüden itibaren iki hafta köklere odaklı bakım yapmak için çok güzel bir zaman dilimi. hatta yine anasayfada bulabileceğiniz dolunay saatlerini bakımla geçirin. yani dolunayı saçınızda maya maskesiyle karşılayabilirsiniz. çok etkili bir bakım olur. kil maskesi yağı dengelemezse şampuanınıza birkaç damla çam terebentin damlatın.
    anasayfayı iki günde bir takip edin, yeni başlıkları okuyun. bence 4-5 ay toparlamak için yeterli bir sure:) şifa olsun:)

  85. sorduğunuz anlamda dökülme olmaz sevgili elanur. fakat dökülmeye sebep olan etkenler tekrarlarsa dökülme de tekrarlar. ayrıca karanfili düznli ve sık uygulamayı bıraktıktan sonra önceleri ayda iki kez sonar da ayda bir kez tekrarlamanız koruyucu olacaktır. şifa olsun:)

  86. merhaba benim saçım ince telli ve seyrek gürleşmesini çok istiyorum.denemediğim birşey kalmadı en son şunu duydum ve 2 gündür uyguluyorum 1 litre suyun içerisine bir avuç karanfil atarak ağzı kapalı bir şekilde cam kavanozda karanlık odada bır gün beklettim oluşan bu siyah suyu saç diplerime sürdüm.sizce saçı gürleştirirmi hemen gürleşsin diye sabah ve akşam uygulamaya başladım saçma olurmu bu ne kadar doğru.

  87. yeşim hanım karanfil odunsu bitkilerdendir ve soğuk suda etken maddelerini yeterince ortaya çıkaramaz. bu nedenle yukarıdaki tarifi dikkate alarak hazırlamanızı öneririm. karanfil kürünün dışında maya maskesi, sığır iliği kürü ve çörekotu yağı da yeni saçların çıkmasını sağlayan etkili bakımlardır. kategoriler bölümünde bu kürleri bulabilirsiniz. anasayfadaki güncel başlıklardan da etkisi yüksek günleri takip eder ve bu günlerde uygularsanız çok faydasını görürsünüz. şifa olsun:)

  88. Sevgili kozmik artık bu kürle ilgili deneyimimi paylaşabilirim. Saçlarımda yoğun şekilde dökülme vardı. Ilk olarak demleme yöntemi ile uyguladım ama dökülme daha da arttı. Son 3 gündür 10 dakika kaynatarak hazırladım. Sonuç dökülme yarı yarıya durdu:) etkisini göremeyenler için yazmayı uygun buldum. Çok teşekkür ederim. Bu akşamda hint yağı uygulayacağım:) epilasyonda da çok yol katettim uzun uzun epilasyon yazısının altında yorum yapacağım:) Temmuz'dan beri hergün blogtayım:) herşey için teşekkürler

  89. iyi ki umutsuzluğa kapılmayıp, pes etmeyip kaynatarak hazırlamayı da denemişsiniz. tamamen durması dileğiyle… epilasyonla ilgili haberlerinizi de sabırsızlıkla bekliyorum:) ziyaretleriniz için ben teşekkür ederim. sevgiler:)

  90. Sevgili kozmik sana güzel haberlerim var:) bugün saçım neredeyse hiç dökülmedi:) dün hint yağı yaptım. Yıkadıktan sonra saçlarım ıslakken uçlarına biraz gliserin sürüp beklettim . Yumuşacık oldular:) bugünde tekrar karanfil kürünü uyguladım:) bu 4. Uygulayışım evin her tarafında sayısız gördüğüm saç tellerim yok artık:)) bundan sonrada uygun günlerde hafta da bir uygulayacağım. Çok teşekkür ederim hem saçlarım dökülmüyor hem de evim tertemiz kılsız tüysüz:))

  91. merhaba
    ben kürünüze 15 gün oldu başlayalı inanılmaz değişiklikler oldu bunu banyoya girdiğimde daha iyi anlaya biliyorum.verdiğiniz tavsiyeler için çok teşekkür ederim :))

  92. Bende yanlis hatirlamiyosam iki haftadan fazla oldu baslayali spreyli siseye koyup sac diplerime banyodan sonra bol bol uyguluyorum kokusu cok hosuma gittiginden yuzumede piskirtiyorum ohh mis yuzum hem nemleniyo ki kurudur normalde kaslarimda cok dokuluyodu son zamanlarda onlarada piskirtiyorum sacimin dokulmesi gozle gorulur sekilde azaldi hatta sadece masayla sacimi kivirttigimda dokuluyo oda cok cektirdigimden sacimi 🙂 acikcasi 15 gunde bu etkiyi beklemiyodum soyledigin gunlerde basladim yapmaya hergun uyguladim hemen hemen belkide ondan hemen etki etti .yuzumede uyguluyorum valla killanirmi bilmem ama verdigi ferahlik guzel koku hosuma gidiyo valla

  93. merhabalar.bende saç dökülmesinden muzdaribim 🙁 saçımın ön tarafları bayağ seyrekleşti.bu karanfil kürünü daha önce başka bir sitede de gördüm yalnız orda 1 avuç karanfili bir litre oda sıcaklığındaki suya ekleyip 24 saat boyunca ışıık almayan bi yerde bekletilip aynı bahsettiğiniz gibi masaj yaparak sürüleceği yazıyordu??

  94. birşey daha sormak istiyorum.bir bayan dile getirmiş.bu burç aylarını anlamadım diye.doğrusu bende anlamadım. o günlerde yapmamız etkili yalnız diğer günlerde yapmamız etkili değil mi.beni aydınlatırsanız sevinirim.karanfil kürünü uygulamak istiyorum.bu yüzden ne zaman başlamam gerek :s

  95. ebru hanım karanfil odunsu bitkiler sınıfında olduğundan ancak ısıyla etken maddeleri tam anlamıyla açığa çıkabilir. bu nedenle zaman kaybetmemek ve sonuç almak adına demleme yöntemini tercih edin.
    digger konuya gelince Ay 2,5 günde bir burç değiştirir ve içinde bulunduğu burcun etkilerini yansıtır bizlere. dolayısıyla bu avantajları kullanırsak yani her bitkiyi ya da besin maddesini etkisi yüksek günlerde kullanırsak elbette ki alacağımız sonuçlar da buna parelel olarak değişir. fakat yine de bazı uygulamalarda süreklilik gerekir. karanfil kürünü de bir sure (dökülme durana kadar) sürekli kullanmak gerekir. sonrasında sadece etkisi yüksek günlerde kullanarak aldığımız sonucu rahatlıkla koruyabiliriz. başlagıç için 12 aralık akşam saatlerini tercih etmenizi öneririm kesinlikle. şifa olması ve güzel haberlerle dönmeniz dileğiyle:)

  96. sevgili merve çok mutlu oluyorum böyle faydası görülüp paylaşıldığında. doğru zamanda uygulamanın faydası elbette çok büyük. yüze uygulama kısmı biraz endişelendirdi açıkçası:)

    1. Cok severim karafil kokusunu ondan yuzumede yaptim ama onu azaltabilirim :))) bu arada bu bi aliskanlik halind gelse bundan sonra mesela her hafta bi kere uygulasak saca herhangi bi zarari olurmu acaba yani ben sacim dokulmesi tamamen dursada devam edebilirim :)))

  97. sevgili merve dökülme durduktan sonra koruyucu olarak sadece etkili günlerde uygulanmaya devam edebilirsiniz. zararı olmaz, bunu zaten öneriyorum.

  98. 27 yaşındayım. Uzun, kıvırcık, ince telli ama gür saçlarım vardı eskiden. yaklaşık 18 yaşımdan beri saçlarım dökülüyor. Artık uzatamıyorum bile. Saçımda kıvırcık olmasına rağmen ciddi anlamda açılmalar var. Gezmediğim doktor kalmadı. Tüm mineral, vitamin değerlerim normal çıkıyor, demir eksikliği falan da yok. Bioxin tarzı ampul ve şampuanları da denedim hiç bir çare bulamadım. En son gittiğim dermatolog, büyük bir depresyon mu atlattınız yoksa diyip gönderdi beni. Stresli biriyimdir elbette etkisi vardır saç dökülmeme ama bu kadar dökecek kadar da değil. İşin kötüsü saçlarımın dökülmesini de çok kafama takıyorum 🙁 Nolur bana bir çare…Bu karanfil kürüne bugün başladım. Ama diğer kullananların söylediği gibi saç diplerimi yakmadı.

  99. sevgili esra saç diplerini yakmasına gerek yok. maya maskesinide uygulayın, oldukça dolu bir içeriğe sahip. tüm tahlilleriniz normalse bunun söylenen gibi stresle ilgisi olma ihtimali çok yüksek. son satırlarınızda yazdığınız gibi ççok fazla takılıyorsanız bu konuya olumsuz odaklanma sorununuzun daha da ilerlemesine sebep oluyordur muhakkak. ayrıca özellikle belli bir yıldan beri döküldüğünü söylüyorsunuz.bu da doktorunuzla aynı şeyi düşünmeme sebep oluyor benim de. o dönemde sizi fazlasıyla strese sokan ve kurtulmak istediğiniz bir durum ya da zaman dilimi oldu mu? detaylı düşünmeye çalışın. m. barış muslu adını muhtemel duymuşsunuzdur fakat duymadıysanız araştırmanızı öneririm. sitesini ziyaret edin, videolarını izleyin lütfen. acil şifa diliyorum size, sevgiler:)

  100. Aslında yaş olarak üniversiteye hazırlandığım dönemdi. Başlangıçta onun etkisi midir diye düşünüyorduk ama sonra dökülme hiç durmadı. Hassas ve ince düşünceli bir insan olduğum için kafama çok şeyi takabiliyorum. Bu benim hayatımı elbette ki olumsuz etkiliyor…Yönteminizi denemeye devam edeceğim bugün 2. gün…Sonuç hakkında sizi bilgilendiririm. Teşekkürler…

  101. Bence bu kür süper herkes denemeli 11 gün kadar kullandım tamamen durdu saç dökülmem 🙂 Boya faln kullnca aynı oldu 3 gündr yine kullanıyorum azalttı yine kozmikçim seni tanıdığım için çok mutluyum :):)

  102. yeşim hanım kullanmaya devam edin. genellikle bir ay sonunda küçük saçlar görülmeye başlanıyor kürlerde. yani oluşumu ve yüzeye çıkışı biraz zaman alıyor.

  103. Karanfillerimi aldim..sicak suya attim.. ya dibe çöküyor yada suyun ustunde dik bir sekilde duruyo.. uclari acik renk saplari koyu. Biraz da iriceler.. sanirim en iyisinden bulmusum.. hergun yapacam bu kürü.. fiyasko kuaför olayindan sonra azcık sacim gurlessin yoksa kel kalacam..

  104. merhaba.ben sitanizi yeni keşfettim bu kürü görür görmez uyguladım gerçekten işe yaradı çok mennunum.keşke daha önce karşılaşsaymışım.kozmik bakım bir sorum olacak kilo alıp vermekten bacaklarımda çatlaklar oluştu bunun için bi önerin var mı ?

  105. hoşgeldiniz sevgili gamzelim:) sonuç almanıza çok sevindim. çatlakların tamamen yok olması çok zor. fakat bitkisel kürler kategorisinden aynısefa ve kudret narı başlıklı yazılarıma göz atmanızı öneririm. şifa olsun:)

  106. merhaba. karanfıl suyunu yaptıktan sonra 1 çay bardağı kadar karanfıl suyunu şampuanın içine de koydum fakat sız bı yorumunuzda bebek şampuanına koyulmamalı demıssınız ve bende bebek şampuanı kullanıyorum .acaba zararını öğrenebılırmıyım? şimdiden teşekkurler.

  107. sevgili ceren ben bunu muhtemelen bebeğine uygulayan günel hanıma söylemişimdir, gözlerinin yanmaması için. yoksa bebek şampuanına koyulmasının herhangi bir zararı olmaz.

  108. sevgili kozmik ben 60 yaşında bayanım.. saç tepelerim ciddi anlamda seyrekleşti 3 senedir kullanmadığım ilaçkalmadı ama dökülen saçlarım geri gelmedi şimdi size soruyorum eskisaçlarımakavuşmam mümkünmü? nasıl? lütfen bana yardımcı olurmusunuz…..

  109. manolya hanım merhaba:)
    elbette kesin birşey söylemek mümkün değil fakat yorumları takip ediyorsanız zaman zaman kullanmadığım ilaç kalmadı ifadesine rastlamışsınızdır ve sonu hep mutludur bu mesajların. ben karanfil kürüne sürekli devam etmenizi önereceğim. en azından bir iki ay. yapabilirseniz gün aşırı bir sarmısağın ucunu keserek saç derinize çok hafif olmamak ve çok sert olmamak şartıyla sürün. bu sürme orta sertlikte olmalı ve o bölgede kan dolaşımını da arttırmalı. dediğim gibi yapabilirseniz bu önemli ölçüde fayda sağlar. fırsatınız olursa saç çıkarmada etkili olan sığır iliği kürünü de uygulayabilir ya da maya maskesi ile saç köklerinizi besleyebilirsiniz. iki önemli nokta bunları kendi günlerinde uygulamak ve kesinlikle düzenli masajla kan dolaşımını sağlamak. bu kürlerin hangi günlerde etkili olduğunu ana sayfadan düzenli olarak takip edebilirsiniz. karanfil ve sarmısak için uygun günleri baz almadan devam edin çünkü sık uygulama ve süreklilik önemli. yeni saçların oluşumu ve yüzeye çıkması bir buçuk iki ayı bulacağından bu sure içinde başarısız olduğunuzu düşünüp olumsuz duygulara kapılmayın. stresle saç direct ilgili biliyorsunuz. umarım mutlu bir geri dönüş yaparsınız, çok isterim tarafınızdan yazılmış böyle bir mesajı okumayı:) şifa diliyorum bu güzel yeni ay günüde, sevgiler:)

  110. slm ben bir konuyu daha açıklık getirmek istedim cevaplarsanız sevinirim karanfil kürünü nasıl hazırlarız ve dökülmeyimi durduruyor yoksa hem dökülme yi durdurup hemde seyrek olan yeri gürleştiriyormu benim sadece ön taraf yanlardan biraz seyrek görünüyor bide herhangi bir yan etkisi filan zararı filan yok değilmi bide kuru karanfil nerelerden temin edilebilir şimdiden tşklr
    iyi akşamlar herkese

  111. karanfili aktardan temin edebilirsiniz, hiç bir yan etkisi yok. yeni saçların çıkmasını sağlıyor ayrıca zayıp saçları güçlendirerek kayıpları önlüyor. yani uzun zaman once kaybedilen saçı geri kazandırmasa bile dökülmeye müsait olanları güçlendiriyor, yakın zamnda dökülenlerin yeniden çıkmasını sağlıyor.
    hazırlanışıyla ilgili tüm detaylar yazıda var zaten. siz erkek tipi dökülme olarak bahsettiğim kaynatarak hazırlanan şeklini kullanın.

  112. yazınızı okudum kaynatark olanını peki son sorum olcak size sizide rahatsız ediyoruz ama kusura bakmayın o kaynattığımız suyun hepsini saçımızın seyrek olan yerine hepsini yedirmek mi lazım yok sa normal 2 günde bir o işlemi yapıp o kaynattığımız su bitene kadar sonra tekrardan yapılmasımı lazım yani o yaptığımız yani kaynatığımız suyun hepsi o gün bitmesi gerekirmi yani kalırsa sorun oluyormu bozuluyormu öle bşy varmı… bide bir diğer sayfada okudum onlar sadece normal ılık suya bir avuç karanfil atıp bir gün beklettikten sonra o suyun içinddeki karanfilleri çıkartıp o su bitene kadar yani 2 günde bir kullanıyorlardı o nasıl o şekil mi iyi yoksa bu dediğiniz kaynatıp uygulamakmı iyi tşklr şimdiden her sey için tşlr

  113. yorumların tamamını okursanız buradaki tarifin daha etkili olduğunu göreceksiniz. hazırladığınız karanfil çayını birkaç gün içinde tüketmeniz gerekir. günde bir kez ya da birkaç kez uygulayabilirsiniz saçlarınıza. tamamını bir seferde kullanmanız zaten mümkün olmayacaktır.

  114. ben erkeğim ve saçlarım doktorun söylediğine göre erkek tipi genetik saç dökülmesiymiş. bazı sitelerde kaynatmak yerine karanlk yerde bekletmeyi öneriyorlar. sizin öneriniz nedir? teşekkürler.

  115. kozmikcim karanfilleri on dakika kaynatın demişsin. kaynayan suyun içine attıktan sonra mı on dakika kaynatalım yoksa soğuk suyun içine karanfilleri atıp suyla beraber mi kaynatalım?

  116. engin bey bunu yukarıdaki cevaplarımda da açıkladım daha once. odunsu bitkilerin etken maddeleri ancak ısıyla ortaya çıkar. ayrıca yine yukarıdaki yorumları okursanız her iki şekilde de deneyenlerin yazdığım yöntemle sonuç aldıklarını göreceksiniz. şifa olsun.

  117. bende 2 aydır Bioxinin % 2 bayanlar için olan sprey ve genesis şampuan kullanıyorum. gerçekten tek kelime ile harika. yeni saçlarımın çıkmasını bu iki ürüne borçluyum.

  118. Merhaba bu karanfil kürünün yan etkisi var mi? Yaklaşık bir hafta kadar uyguladım alın yani saçsız bölgede aşırı sivilce çıktı ve geçmesi bayağı zaman aldı nedeni karanfil kürü olabilir mi?

  119. Osman bey bilinen bir yan etkisi yok ve karanfil kürü özellikle bayanlar arasında çok kullanılmasına ragmen böyle bir şikayeti ilk kez duyuyorum. yani direct karanfil kürünün yan etkisidir demek mümküm değil. üretim aşamasında başka bir madde karışmış olabilir mi diye düşündüm. dilerseniz başka bir yerden yeniden alıp bi test uygulamadı yapın ve duruma gore devam edin ya da bırakın. geçmiş olsun.

  120. olacağını tahmin ediyorum sevgili ahmet. ayrıca maya maskesini ve sğır iliği kürünü de deneyebilirsiniz. yağ bakımı yapıyorsanız çörekotu yağını ve sarımsak yağını tercih edin. konuyla ilgili yorumları da vakit buldukça okumanızı tavsiye ediyorum. aralarında işinize yarayabilecek bilgiler mevcut. şifa olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close
Close